Прескочи до съдържание

EXPIRED! OJ Error Fare Мадрид - Перу, Еквадор - Мадрид за 167€

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Emil Chakalov каза:

Полет до Piura за 50 евро,оттам автобус до Гуякил за още толкова и разход 2 дена.Нямаше никакъв смисъл от този вариант,но и аз купих поради недоразбиране със съфорумци какво да купим.Вината си е изцяло моя.Верният вариант беше Мадрид-Лима-Мадрид.

Е то ако се губят два дена по-добре направо автобуса, печелиш един ден.

Връзка към коментар
преди 18 минути , Topfly каза:

Кристална топка нямам, но съм фен на информираните решения! Ако поема риск човек е добре да го прави съзнателно, а не да го изненадат с нещо което не е очаквал!

Не съм сигурен, справка десетките постове из форума.

Ти фалира поне 10 компании, начело с АлИталия, ама тя на пук си работи. Да, понякога фалирват някои за които се знае, че не са добре, но и фалирват и други от днес за утре без шум по 1-2 години или повече като Germania.

Cebu също отменят често, както и Level, но доста хора летят с тях.

Очаквам да намериш информация, че самолетите им са опасни и да внимаваме!

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 23 минути , Аmélie каза:

Аз заради това се замотах с купуването и така и не взех нищо, защото съвсем наскоро той ми подсказа за фалита на WOW, когато бях се засила да купувам с тях. И си викам, я стой мирна, Перу няма да избяга 😀😀

моето оправдание е още по-смотано

седя си неделя вечер на терасата и си пуша, и изведнъж гледам поста на stanislavpp и как всички се нареждат отдолу и супер се ентусиазирах, ама ме домързя да си търся очилата за четене и да се взирам в нов таб на телефона в сумрака за допълнително проучване на дестинацията и реших да презентирам идеята по бегли спомени каквото уж съм мяркала из форума, та влитам в хола и съобщавам "всички отиват, давай да ходиме в Перу - Мачу Пикчу! Наско и Куска (:shok::laugh:) също са там, ще ги видим!!" .... което очевидно е прозвучало крайно несериозно, защото ме посрещна само една повдигната вежда :huh:, и аз се оттеглих кротко

а точно в момента определено вече ме е яд, че не натиснах book, хем три пъти стигах до плащане, ама здраве да е 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 11 минути , Emil Chakalov каза:

Полет до Piura за 50 евро,оттам автобус до Гуякил за още толкова и разход 2 дена.Нямаше никакъв смисъл от този вариант,но и аз купих поради недоразбиране със съфорумци какво да купим.Вината си е изцяло моя.Верният вариант беше Мадрид-Лима-Мадрид.

Аз притиснат от жИнЪта за или макс седмица или без Перу си взех Мадрид - Лима - Мадрид макар и за 233 евро.

Поне вътрешните полети излизат с добри цени засега. Лима - Пуно 60 лв, Куско - Лима 30 лв. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Rainy каза:

преди 36 минути , Rainy каза:

Аз не видях никакво нагнетяване, освен споделяне на информация. Хората са различни. Едни са смели като теб и няма да обърнат внимание, други ще направят застраховки и ще са внимателни. 

За мен е точно нагнетяване, след като пуснатите линкове с информация за компанията и проблемите им са 2013 и от 2014 година

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Alexander каза:

За мен е точно нагнетяване, след като пуснатите линкове с информация за компанията и проблемите им са 2013 и от 2014 година

Това е абсолютно нерелевантно към дискусията и ще помоля това клонче да спре. 

@Topfly, информацията която предоставяш е ценна, но след като веднъж си я дал и си показал гледната си точка, можеш да се дръпнеш обратно и да не натискаш постоянно. Всеки тук има глава на раменете и може да си прецени как да действа според собствените си разбирания. Твоите информирани решения не е задължително да съвпадат с информираните решения на всички. 

Нека дискусията се фокусира върху това има ли или не отменени билети, всичко друго на този етап може да изчака малко. Няма лошо да се пита авиокомпанията вече, цената я няма по сайтовете, но най-вероятно и самата компания още не е взела категорично решение дали ще признае билетите. Просто изчакайте да се успокоят страстите. 

• Харесвам 17
Връзка към коментар

Никой ли няма акаунт във flightradar24, за да видим как са били полетите назад?

За седмица назад  и трите самолета нямат закъснения, нито отменени полета, за четвъртия няма информация, явно не лети сега.

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ec-mfb

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ec-mfa

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ec-mqm

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Alexander каза:

Никой ли няма акаунт във flightradar24, за да видим как са били полетите назад?

За седмица назад  и трите самолета нямат закъснения, нито отменени полета, за четвъртия няма информация, явно не лети сега.

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ec-mfb

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ec-mfa

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ec-mqm

Нямат фрапиращи закъснения от средата на февруари, от когато виждам аз. По диагонал погледнах, но няма и отменени полети по техните дестинации. Както се вижда, въртят и полети за други авиокимпании, включително за LEVEL от Париж.

(Пп. в тази връзка, миналата година, когато LEVEL започнаха да летят от Париж, някои ротации се изпълняваха от машина на Plus Ultra дълго време.)

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , yordanov каза:

Нямат фрапиращи закъснения от средата на февруари, от когато виждам аз. По диагонал погледнах, но няма и отменени полети по техните дестинации. Както се вижда, въртят и полети за други авиокимпании, включително за LEVEL от Париж.

(Пп. в тази връзка, миналата година, когато LEVEL започнаха да летят от Париж, някои ротации се изпълняваха от машина на Plus Ultra дълго време.)

Това няма да е зле да се закачи като отметка в темата, за да се успокоят страстите.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 13 минути , yordanov каза:

Нямат фрапиращи закъснения от средата на февруари, от когато виждам аз.

На 19-ти април като че ли е имало някакви проблеми :

image.png.d139e10acc4b66e934e0d10de88c3907.png
image.png.cedfa8f2a8cb1dfb705cc6007b688d11.png

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , Фичо каза:

Нна 19-ти април е имало някакви проблеми очевидно :

image.png.d139e10acc4b66e934e0d10de88c3907.png
image.png.cedfa8f2a8cb1dfb705cc6007b688d11.png

Ами, причина за това може да са много неща. Най-вероятно тук това е било технически проблем, тъй като, гледам, че обратния полет на 19.04 е изпълнен с друга машина и е закъснял с 8 часа. Това може, а и се случва и при други а/к.

За периода от февруари до сега не виждам масови закъснения или пък канселации.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 54 минути , Фичо каза:

На 19-ти април като че ли е имало някакви проблеми :

Е не мисли най лошото все де ... може пък да е бил пиян пилота :blum3:

( ПП. Нали знаеш вица една жена се жалва на другата че мъжа и не се е прибрал вчера и сигурно си е намерил любовница, а другата я успокоява " ... е не мисли винаги най-лошото де , може пък да е умрял "  )

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Фичо каза:

Ти си си избрала такъв подход и той е добър за теб, но тук много магеланци са (сме) летели многократно точно с такива "грешки" къде ли не.  При мен например, почти всички пътувания извън Европа са били с такива "грешки".   

Подкрепям напълно Фичо.Летял съм до Бразилия за 224E,до Мексико за 238E,и имах билет до Япония за 190E(не ходих по моя вина,не защото ми отмениха резервацията).Единственият билет,който са ми отменяли е до Кабо Верде.И чудо голямо,след 6месеца ми върнаха парите(дори ми върнаха 50лв. отгоре,така и не разбрах защо).

Между другото,перди час ми дойде пореден майл от посредника и не е за отмяна на полета.

Незнам за какво сте се изпопритеснявали,ако е за лафче да има-супер.Ама с тюхкане и негативни мисли в тази посоко,незнам какво ще спечелите.

В крайна сметка всеки има избор са си седи удома или да пътува.А и Гърция,Италия и Испания са под ръка винаги,Европа си е екстра за пътуване,който не иска да рискува нищо...

• Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Подкрепям напълно Фичо.Летял съм до Бразилия за 224E,до Мексико за 238E,и имах билет до Япония за 190E(не ходих по моя вина,не защото ми отмениха резервацията).Единственият билет,който са ми отменяли е до Кабо Верде.И чудо голямо,след 6месеца ми върнаха парите(дори ми върнаха 50лв. отгоре,така и не разбрах защо).

Между другото,перди час ми дойде пореден майл от посредника и не е за отмяна на полета.

Незнам за какво сте се изпопритеснявали,ако е за лафче да има-супер.Ама с тюхкане и негативни мисли в тази посоко,незнам какво ще спечелите.

В крайна сметка всеки има избор са си седи удома или да пътува.А и Гърция,Италия и Испания са под ръка винаги,Европа си е екстра за пътуване,който не иска да рискува нищо...

Аз освен имейла веднага след плащането нищо друго не съм получил 😞

Връзка към коментар

Ако се случи да анулират резервациите, как стои въпроса с връщането на парите? Авиокомпанията или посредника трябва да го направи и трябва ли изрично да им пишем? Някой има ли повече яснота по въпроса?

Връзка към коментар
Здравко Ангел
преди 35 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Точно така! Каквото има да става - ще стане. Едната от двете страни ще е прецакана - дали ще сме ние, или авиокомпанията, ще почакаме, ще видим. Няма как и да платим някаква смешна цена, и спокойно да си чакаме да излетим 🙂 Ние май първи купихме, така че ако има някакво раздвижване, би трябвало и първи да оттечем.

• Харесвам 17
Връзка към коментар
преди 3 часа, Salsam каза:

Аз освен имейла веднага след плащането нищо друго не съм получил 😞

Виж дали не е в спам. Моят мейл за потвърждение с номерата на билетите беше там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Защото реномето им е безкрайно ниско, именно заради подобни случаи на рифънд + трудната комуникация с тях. 

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g1-i10702-k7559817-Is_Gotogate_a_reliable_website-Air_Travel.html

Дано всичко да мине добре, но шансовете са по-скоро под 50%. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 14 минути , Childish каза:

Защо?

@Childish Този посредник има много, много лоша репутация, мисля че е коментирано в Mагеланци преди време, но аз съм се сблъсквала с мнения по други форуми. Разбира се, проблемът е когато има проблеми - начисляване на такси (cancellation fees), извиване на ръце... Няма да ти пускам линкове, ти умееш да ползваш google. Искрено се надявам да не ви се наложи да имате refund, а да летите по живо, по здраво. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.