Прескочи до съдържание

EXPIRED! OJ Error Fare Мадрид - Перу, Еквадор - Мадрид за 167€

Препоръчани мнения

преди 2 минути , Alexander каза:

Там гледам, успях да го добавя, но е различно което виждам.

Аз не съм купил от gotogate

Може би виждаш E-ticket receipt.. Щом излизат полетите, би трябвало все още да е потвърдена резервацията. В сайта на авиокомпанията излизат ли още? При мен само името ми се появява без абсолютно нищо друго.

Да видим сега Gotogate (и останалите ОТА) как ще процедират с рефъндите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Alexander каза:

Там са само имената, ама май и преди беше така.

Ще чакаме доста ми се струва за пари, ама какво да правим?

Освен имената се появяваше маршрута на пътуването заедно с часовете на полетите.

Ако не изпратят мейл за канселация и рефънд в следващите 2-3 дни, мисля да ги прослушам, та да видим какво ще кажат.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

На мен през tripcase ми пише Confirmed като статус. На вас преди Cancelled Confirmed ли беше?

През сайта на АК все още освен имената виждам и полетите. Предполагам по-късно ще ги канселират и при мен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , Alexander каза:

Там са само имената, ама май и преди беше така.

Ще чакаме доста ми се струва за пари, ама какво да правим?

Аз съм Мадрид-Лима-Мадрид

При мен преди си излизаше от къде до къде летя и дати ама сега и при мен е само името.

Но в GoToGate ми стой като потвърдена. Но сигурно и при мен ще ги канселират, иначе и аз съм Мадрид - Лима - Мадрид.

Иначе има билети до Рио за около 280 евро, та докато си чакам тези пари дали да не си взема до там не знам.

То за колко време парите ги превяеждат, ако ги канселират, някой има ли си идея.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сега пробвах с друг полет и там пак няма статус, дава само номера на резервацията.

Става дума за трипкейса.

преди 15 минути , Иван Попов каза:

При мен преди си излизаше от къде до къде летя и дати ама сега и при мен е само името.

Но в GoToGate ми стой като потвърдена. Но сигурно и при мен ще ги канселират, иначе и аз съм Мадрид - Лима - Мадрид.

Иначе има билети до Рио за около 280 евро, та докато си чакам тези пари дали да не си взема до там не знам.

То за колко време парите ги превяеждат, ако ги канселират, някой има ли си идея.

Надали някой може да каже, но четох че и май трип и гоутогейт бавят яко.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Alexander каза:

Надали някой може да каже, но четох че и май трип и гоутогейт бавят яко.

Абе поне да ни ги върнат, иначе лошо! Аз съм платил 544 лв. всичко, купувах и за куфарите по 9 евро. Ами 500 да ми върнат ще съм доволен. 

А за Рио е това цък...  Но с тази врътка не знам какво да правя и там да не ги анулират.

Иначе много им се чудя дали да не взема това. Някой за мнения, ще съм му много благодарен, дано поне тези да не ги канселират......

Връзка към коментар
преди 10 часа, yordanov каза:

Моите резервации изчезнаха от Tripcase. В сайта на Gotogate резервацията все още стои и не са ме уведомявали за нейното анулиране, но в сайта на а/к излизат само имената ми, без маршрута и часовете на полетите.

Май това беше. 

П.п. добавих резервацията наново в Tripcase и статуса на полетите е: Cancelled.

PU.png

Къде виждаш статуса на полета в tripcase?

Връзка към коментар

Не разбирам защо темата от абсолютен оптимизъм преминава към песимизъм? Ако съм се хванал на хорото аз бих си изиграл играта до края и не бих приел да ми анулират билета. Това все пак си и договор за превоз, който превозвача едностранно го прекратява без да има такава възможност по договор (Не съм чел някоя авиокомпания да слага точка регулираща error fare). В днешно време динамичното ценообразуване е масово разпространено и в никакъв случай не може да се предположи, че пътникът е подходил злонамерено и е “трябвало да знае“, че цената не е ок. Много често дори екстремни цени от 1 евро са напълно ок, а тук изобщо не става дума за плащане на символична цена от 1 евро!

Аз лично бих почнал битката с испанското КЗК. Ако там ударя на камък бих продължил през съда за кокошкарски дела на ЕС (за трансгранични сделки под 5000 евро) цък цък

За да се възползва човек от горните си права няма нужда от адвокат, а максимум от малко знание на езици. Аз бих искал от КЗП и съда авиокомпанията да ми признае билета и да ме превози. В случая няма анулиране на полета или друга подобна причина поради която е невъзможно да си изпълни договора. Ако някой мине по този път, ще е много полезен опит и за други подобни случаи.

Ако авиокомпанията все пак държи да ми анулира билета, нека да ме компенсира с разликата между цената на билета и актуалните цени на билетите за Перу за да мога да си купя друг билет.

8 hours ago, Иван Попов said:

Абе поне да ни ги върнат, иначе лошо! Аз съм платил 544 лв. всичко, купувах и за куфарите по 9 евро.

Голяма грешка е при Error fare да купуваш допълнителни услуги. Тях винаги можеш да ги купиш и по късно, когато е сигурно, че ще пътуваш.

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 19 минути , Topfly каза:

Аз лично бих почнал битката с испанското КЗК. Ако там ударя на камък бих продължил през съда за кокошкарски дела на ЕС (за трансгранични сделки под 5000 евро) цък цък

За да се възползва човек от горните си права няма нужда от адвокат, а максимум от малко знание на езици. Аз бих искал от КЗП и съда авиокомпанията да ми признае билета и да ме превози. В случая няма анулиране на полета или друга подобна причина поради която е невъзможно да си изпълни договора. Ако някой мине по този път, ще е много полезен опит и за други подобни случаи.

Голяма грешка е при Error fare да купуваш допълнителни услуги. Тях винаги можеш да ги купиш и по късно, когато е сигурно, че ще пътуваш.

В руския форум коментираха аналогичен случай, със съдебна битка, по повод, на отменени билети с Етихад, до Австралия и НЗ.

Пътникът:

"В отмене билета/тарифа при сохранении рейса, наверное )
Кажется, цена на сайте - это публичная оферта и оформленный по этой оферте билет - это уже факт свершившейся сделки.
По идее, не моя задача как клиента оценивать степень реалистичности ценообразования. Кто его знает, что там маркетологи придумали. "

Превозвачът:

"Продавец в суде заявляет,что произошел технический сбой в системе бронирования, а вы намерено им воспользовались. Как доказательство фото с форумов с заголовками "ошибочный тариф, в авиакомпанию не звонить. Скорее всего билеты отменят"
Ваша задача доказать, что вы постоянно летаете из Мадрида в Перу по этой цене и это не сбой"

Явно, в такива случаи, разчитат, че за малки суми, клиентите няма да се разправят.

Но нищо не пречи, както Топфлай казва, да се понапише някое и друго писмо, може пък, да има полза.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 33 минути , Emil Chakalov каза:

Къде виждаш статуса на полета в tripcase?

От меню Documents. Там би трябвало да се покаже, но стана ясно, че ако резервацията не е през Gotogate, може и да го няма. 

В Checkmytrip при мен не излиза, но това е нормално, тъй като явно Gotogate (в моя случай поне) са издали билета през Sabre, а не Амадеус. 

Връзка към коментар

При мен статуса стои - потвърден ( през Gotogate и  tripcase). Да взема да скокна за една бърза застраховка при Дженерали....Така и не ми стана ясно има ли смисъл или не да я правя.

Връзка към коментар
преди 7 минути , yordanov каза:

От меню Documents. Там би трябвало да се покаже, но стана ясно, че ако резервацията не е през Gotogate, може и да го няма. 

В Checkmytrip при мен не излиза, но това е нормално, тъй като явно Gotogate (в моя случай поне) са издали билета през Sabre, а не Амадеус. 

Нещо не съм в час.На страницата tripcase изобщо не виждам Меню.Излиза ми само профила и trips

Връзка към коментар
преди 5 минути , Monika_Koko каза:

При мен статуса стои - потвърден ( през Gotogate и  tripcase). Да взема да скокна за една бърза застраховка при Дженерали....Така и не ми стана ясно има ли смисъл или не да я правя.

Не се набутвай допълнително. Ако gotogate не ти върне билета, ако си с канселиран такъв, ще оспориш плащането в банката. Направи скрин на потвърдения билет и на канселиран. Застрахователите плащат за точно указани събития, а не защото имаш застраховка. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , Emil Chakalov каза:

Нещо не съм в час.На страницата tripcase изобщо не виждам Меню.Излиза ми само профила и trips

Точно така, на trips напиши примерно Lima, после ще  ти иска кода и т.н.

Връзка към коментар

Аз писах код, дата и номер полет в трип-а, за да ми излезе. Не пише нищо за статус, за това добавих друг билет с турците, но и на него не пише статус. 

Не вкарвам данните където трябва ми се струва...

Връзка към коментар
22 minutes ago, AlexandraKo said:

Превозвачът:

"Продавец в суде заявляет,что произошел технический сбой в системе бронирования, а вы намерено им воспользовались. Как доказательство фото с форумов с заголовками "ошибочный тариф, в авиакомпанию не звонить. Скорее всего билеты отменят"
Ваша задача доказать, что вы постоянно летаете из Мадрида в Перу по этой цене и это не сбой"

Явно, в такива случаи, разчитат, че за малки суми, клиентите няма да се разправят.

Но нищо не пречи, както Топфлай казва, да се понапише някое и друго писмо, може пък, да има полза.

Точно това е най-важното! За да може авиокомпанията да спечели съдебна битка. тя трябва да докаже, че пътникът е знаел или е трябвало да знае, че цената е Error fare и съзнателно се е възползвал от грешката на авиокомпанията. От такава гледна точка писане във форуми, като Магеланци с истинско име и снимка не е добра идея 😉 Винаги е добре човек да запази определена анонимност...

• Харесвам 5
Връзка към коментар

А каква е вината на Gotogate? 

Ако авиокомпанията отказва да признае грешката ясно че посредника няма да плати от джоб разликата. Като погледнах само тук вероятно са купени поне стотина билета,  а поляците вероятно са купили хиляди. За една малка авиокомпания това може да е пълен крах. 

Купувал съм от този посредник и никога не е имало проблем. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз лично си имам строго определено поведение в такива ситуации и то е възможно най-простото: купувам си подобни билети без много да мисля и с лека усмивка, а ако ги анулират просто повдигам вежди ама пак леко така, че всичко отвъд това за мен не си заслужава усилията...  никакви драми, никакви излишни емоции, тук-таме само някой мъглив план из главата ми се прокрадва само и толкова.

В случая това беше възможност да заведа едни приятели до Мачу Пикчу, че отдавна съм им обещал и естествено "ама ако може да не е много скъпо"... даже не съм им казал още... в зависимост от развоя може и въобще да не го направя. 

Сега знам че има хора, които си живеят от подобни "error fares" и то не само при самолетните билети и даже познавам такива, които са готови със зъби, нокти, и каквото друго имат да се борят сумати време за подобни неща, за мен лично това не си заслужава, а и би ми развалило така леката и приятна емоция от този тип авантюри... даже съмнителната авиокомпания ми беше допълнителна тръпка честно да си кажа...

Освен това аз лично съм си купил "error fare" с ясното съзнание, че могат да я анулират, ако някой нещо друго си е купил и има време и желание да се занимава с това месеци наред... негов избор.

Още повече аз по принцип и да не знам, че нещо е "error fare", ако някой ми се обади и културно ми се извини, веднага ще си анулирам, каквото има за анулиране. Сега ако някой реши да ме лъже и да ми прави номера може и в другата крайност да изпадна от инат не от друго, но така или иначе предпочитам да не си губя времето и нервите с такива неща освен в случаите, в които наистина смятам, че имам нарушени права.

Успех на всички пожелавам, най вече с пътуванията де, пък ако някой реши с някакви институции да "пътува", има достатъчно такива случаи, успех ви пожелавам и в това.

Now... back to the beach... че съм си събрал една групичка за плажен волейбол. 😎

• Харесвам 21
  • Браво 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.