Прескочи до съдържание

Цикладско пътешествие - Миконос - Делос - Наксос - Санторини - Парос

Препоръчани мнения

Така е като се доверяваш на вманиячени в опазването на личното пространство сайтове. :dash1:Или места за пазене на снимки. 

Само аз мога да си ги гледам.

Извинявам се на всички и благодаря за обратната връзка. 

Отивам да спя преди да съм сътворила още някоя глупост. 

Чакаме снимки от Раднев.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, patilana каза:

Така е като се доверяваш на вманиячени в опазването на личното пространство сайтове. :dash1:Или места за пазене на снимки. 

Само аз мога да си ги гледам.

Извинявам се на всички и благодаря за обратната връзка. 

Отивам да спя преди да съм сътворила още някоя глупост. 

Няма никой съвършен, всички правим глупости - хеле пък в IT 😄 Сега е ясно защо е така. 

Просто когато искаш да споделиш снимка оттам, първо си я свали на диска и оттам - тук 🙂 

Ще се радвам да ги видя. Санторини е красиво място! 

Връзка към коментар

Е, преборих се с егоистите по света и слагам само снимките към предния пост. Благодаря на всички, които снощи ми обърнаха внимание на проблема и ми дадоха сили да се боря с него.

Пълнен калмар похапнат в Камари.

i-PNSGbs7-XL.jpg

Двора на манастира :

i-G3kMNzQ-XL.jpg

Пистата на летището в Санторини, снимана от манастира:

i-LSfN3xh-XL.jpg

Тук се вижда калдерата и белите къщички накацали по ръба й, пак снимани от манастира: 

i-k3V5zq4-XL.jpg

Червеният плаж и пътеката към него:

i-bSrdwsk-XL.jpg

Праисторическото селище:

i-5Ww72Cc-XL.jpg

Гледка от скалите на Имеровигли:

i-tFVb47p-XL.jpg

i-3Hm2c3K-XL.jpg

i-WvzdhWW-XL.jpg

Витите санторински лози. Гроздето им е за стафиди, толкова е сладко.

i-g9BWJDK-XL.jpg

i-dL38zDB-XL.jpg

Пиргос в нощта преди Великден:

i-kQDC9jQ-XL.jpg

Неосветена част ,вляво, са останките от венецианската крепост:

i-ZZ4tCc9-XL.jpg

Редактирано от patilana
  • Харесвам 12
  • Браво 2
Връзка към коментар

Ето малко снимки и от мен от Санторини, като сте казали Санторини та Санторини... Като си гледам снимките, чак ми се прииска да отида отново 😄 

И разбира се, че Санторини е прекрасен. Просто аз изпитах съвършен оргазъм на Аморгос и всичко друго ми бледнееше, дори и санторинската перла... 

Освен това хората са депресиращо много... Но всеки иска. 

@Radnev Аз силно препоръчвам да отседнеш на Калдерата.

Скъпо е (има и и по-бюджетни опции, аз бях в такава), но повярвай ми, това е част от изживяването. 

Залезите са от моята тераса и съм много благодарна на @ven62 за хотела. 

Ако си с гадже, изобщо не стои на въпрос! 🙂 

P9090793.thumb.JPG.94368cec0e4a1695c545ab73aaca5551.JPG

P9090611.thumb.JPG.ebc61673dbc9264ff066d36f563817ec.JPG

P9090719.thumb.JPG.2ebe8b27cde07585fdb9c6fe30d4d7a0.JPG

P9090753.thumb.JPG.a65085dc2ba896794fb3567113aa50f3.JPG

P9090754.thumb.JPG.2b571a5e8aeebcfc73e7a4cd1fc7d4a8.JPG

P9110918.thumb.JPG.e2eb6e4140d83ffe25d6c956e9189d0e.JPG

P9090634.thumb.JPG.e4128be48b3e955c8c09830a01d85413.JPG

P9110922.thumb.JPG.e476f7bb214c8167b13d460dc8b8f3e5.JPG

P9110935.thumb.JPG.ec98d78ca14da2aa8942d6a51d246f4f.JPG

P9100827.thumb.JPG.ce85d045f69cb848481e8fe631e536f4.JPG

P9090789.JPG

P9100910.thumb.JPG.9b2d6e268f8c248d216b0ad0d38e032e.JPG

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

@patilana, гледам, че си била по Великден и ти, а хората са облечени с бая дебели якета. По кое време е бил този Великден? Аз се надявам в края на април поне през деня да махаме якетата, че аман от зима и студ...

И май ще сменям хотела. Този, който съм запазила е ама най-долу/ниско във Фиростефани, много ще катерим (аз го знаех, ама сега се замислям по-сериозно), без закуска (не е важна, де) и паркомястото било безплатно, ама където намериш по улиците. Харесах през airbnb стая пак в много хубав хотел в Imerovigli, точно с гледка към Oia, със закуска и паркинг. Изрично пише, че стълбите са точно 14 😉. Имам още ден, два да помисля, ама какво ли да го мисля чак толкова много... По-скъпо е второто място, ама кеф цена няма, нали?😂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Рейни, кой е хотелът? Замислям едно Санторини за следващата ученическа ваканция. Обаче букинг ми дава цени около 3000 за няма и седмица и нещо ми се досвидя чак толкова 😄

Връзка към коментар
преди 4 минути , Аmélie каза:

Рейни, кой е хотелът? Замислям едно Санторини за следващата ученическа ваканция. Обаче букинг ми дава цени около 3000 за няма и седмица и нещо ми се досвидя чак толкова 😄

Kafieris Apartments on the cliff 🙂 

P.S. Аз резервирах през Expedia, но после си писах с тях за сигурност.

Връзка към коментар
преди 5 часа, DaBo каза:

По кое време е бил този Великден?

Тогава беше на 12. 04. Беше пролетно студено, но истинския проблем беше вятърът. Малко след като пристигнахме затвориха пристанищата и летището.

Тъкмо се зарадвах, че застрахователите ще платят колкото нощувки се наложат и след 3 дни възстановиха връзките със света. От "местни" българи разбрахме, че "тук е така по това време" и "след две седмици се оправя". Това означава, че по таз годишния Великден би трябвало да е "оправено'' т.е. без вятър и дъжд.

Задължително идете в Пиргос на Разпети Петък. Цялото санторинско население е на служба там. Кой в църквата , кой около нея, но са там.Запалването на факлите става след службата, от млади мъже до 23 годишна възраст. Водещият свещеник дава знак на водача на младежите, той препредава на един момък, който е качен на камбанарията. Той запалва собствения си факъл. Размахва го и така дава знак на другите из града. От върха на хълма надолу се получават концентрични кръгове плюс осветяването на черквите.

Не бих се колебала за смяна на мястото за нощуване. Не става изобщо въпрос за пари, а за удоволствие от общуване с природата.

Обещала съм си, че ако ще 10 години да събирам парите, все едно, някога ще отида в някой от онези хотели над калдерата точно в Имеровигли.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@patilana, дано е хубаво времето по наше време! Значи оставям хотела в Им... (как се произнася това име?), отказвам този във Фиростефани. Но ще кацнем в събота рано сутринта, пак ще летим с Aegean с нощен полет през Атина и ще изпуснем разпети петък. А в събота вечерта дали има нещо специално някъде? Или да отидем на най-близката църква? Не сме били на православен Великден от 5 години...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сигурна съм, че времето в края на април ще бъде много приятно. Ще бъде топло и слънчево, и ще се възхитите на прекрасния блестящ, син цвят на водата. 

Жалко, че пристигате след петък, но гръцката великденска служба е нещо, което трябва да се види, независимо къде. Предполагам, че най - пищна ще е в  православната катедрала във Фира, която сама по себе си е забележителност, но където и да сте ще ви бъде много интересно. Това е много голям празник за гърците. 

А там където ще нощувате е църквата с онзи купол, който виждаме по картичките. Не мога да обясня как се стига до него, само знам, че е някъде по средата на селището. 

i-9xkK56p-XL.jpg

@harta ще ни каже как точно се произнася името Имеровигли. Аз слагам главното ударение на второто "и" , но не знам дали и гърците го произнасят така.

Редактирано от patilana
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
На 1.04.2019 г. в 20:13, DaBo каза:

@patilana, дано е хубаво времето по наше време! Значи оставям хотела в Им... (как се произнася това име?), отказвам този във Фиростефани. Но ще кацнем в събота рано сутринта, пак ще летим с Aegean с нощен полет през Атина и ще изпуснем разпети петък. А в събота вечерта дали има нещо специално някъде? Или да отидем на най-близката църква? Не сме били на православен Великден от 5 години...

Ще идете на службата в неделя на обяд.

Ние със сър Антъни,от доста години не сколасваме за вечерната служба в събота,когато е Възкресението и ходим на обедната в неделя, за второто Възкресение. Тя е също толкова тържествена.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Страх не страх вече сме с билети за Миконос, края на Септември - началото на Октомври.

Изчетох темата за което благодаря на всички споделящи 💋

Ще спим в Миконос, кой сайт /букинг, агода или друг/ ползвахте за резервации за нощувките?

И ако сте останали с добро впечатление за ресторант и нощен бар също моля да споделите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз резервирах през Букинг за началото на септември. Адска скъпотия е на Миконос. Нашите планове са за хотел в Ано Мера и кола под наем за целия период. По план трябва да летим от Миконос до Солун. Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Размечтах се и аз за тези Циклади. Санторини ми е топ място. Но се чудя с какво да го съчетая.

Единият вариант е полет до Крит, там няколко дни и след това с ферито до Санторини и от там да се върнем. Даже май имаше пътепис с подобен маршрут във форума.

Другият е да летим до Миконос, без много да се задържаме там, няколко дни на Наксос или на друго място в района и от там към Санторини. 

Ще ми се около седмица да е пътешествието - 3 нощувки на Санторини и 3-4 на друго място. Ще съм благодарна за всякакви препоръки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Eva eva-Другият е да летим до Миконос, без много да се задържаме там...

Моята препоръка е: полет до Миконос и да се задържите колкото можете повече. Фаворит ми е. По-уютен и чаровен от Санторини,чието местоположение е уникално, но радва повече очите, а Миконос- душата. Ираклион на о.Крит също много ми хареса- предлага история и преживявания.Повторих тези места и мнението ми се затвърди.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние изкарахме миналия юни 10 дни на Наксос и Парос и не ни стигнаха. И двата острова са страхотни. Наксос е по-голям и малко по-спокоен. Парос е малко по-бохемски. Но през юни и двата бяха изключително спокойни, с малко хора. И на двата острова си бяхме рентнали малки коли и обикаляхме всеки ден на различни места. Санторини за 3 дни също е супер! Според мен каквата и комбинация да направиш за Цикладите, няма да сгрешиш! Просто виж да ти се вържат полетите и феритата. Миналото лято феритата между островите бяха буквално на 15 мин, но сега не знам как е. 
Тази години бяхме планирали две седмици на Крит. Не се осъществи, но си мисля, че Крит заслужава да му се отдели едно самостоятелно пътуване. Голям остров е, пътува се бавно. 7 дни са идеални са така наречения Island hopping. 👍

Покрай питането ти видях, че изобщо не съм стигнала да кача в гугъл албумите ни снимките от двата острова. Ако успея днес, може да пусна линк. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 8 часа, marycap каза:

@Eva eva-Другият е да летим до Миконос, без много да се задържаме там...

Моята препоръка е: полет до Миконос и да се задържите колкото можете повече. Фаворит ми е. По-уютен и чаровен от Санторини,чието местоположение е уникално, но радва повече очите, а Миконос- душата. Ираклион на о.Крит също много ми хареса- предлага история и преживявания.Повторих тези места и мнението ми се затвърди.

В кои хотели сте били на Миконос? Ние ще сме края на септември и още не сме резервирали нищо. Може ли някакви заведения на които сте били да кажеш?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.