Прескочи до съдържание

Цикладско пътешествие - Миконос - Делос - Наксос - Санторини - Парос

Препоръчани мнения

И аз да се похваля с билети до Миконос в началото на септември. Но на Миконос смятам да прекараме само последните 2 дни преди обратния полет. Останалите дни ще бъдем на Тинос и Сирос.  Мислех си,че на Миконос няма да намеря хотел с нормални цени, но в крайна сметка ми препоръчаха с цени по-ниски от тези на другите два острова.

Направих и застраховка "Отмяна на пътуване", но тя не покрива риска "Затваряне на границата", само "Заразяване с Ковид".

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 29 минути , dechy каза:

И аз да се похваля с билети до Миконос в началото на септември. Но на Миконос смятам да прекараме само последните 2 дни преди обратния полет. Останалите дни ще бъдем на Тинос и Сирос.  Мислех си,че на Миконос няма да намеря хотел с нормални цени, но в крайна сметка ми препоръчаха с цени по-ниски от тези на другите два острова.

Направих и застраховка "Отмяна на пътуване", но тя не покрива риска "Затваряне на границата", само "Заразяване с Ковид".

Супер!Може ли да споделиш, кой е хотела на Миконос? И към кое ЗД направи застраховката? Покрива ли лечение с Ковид или само поема компенсация при отмяна на пътуване? Аз много си харесах Андрос, в комбинация с Миконос и Тинос, ама никакви планове не правя, ако ще се пътува ще е в последният момент.

Връзка към коментар

Хотелът на Миконос е Bellа Alba. Феритата са много удобни. Пътуват кратко, не са скъпи и има всеки ден.

Застраховката е към Алианц. Не съм сигурна, че се поема лечението при Ковид. Трябва пак да погледна условията. Mисля, че се поемат. Все пак ето тук има ЧЗВ на страницата им https://www.allianz-assistance.bg/uslugi/chesto-zadavani-vaprosi.html# . Имаме и ЕЗОК, ако се наложи лечение в Гърция. Много са любезни в Центъра за обслужване на клиенти и обясняват всичко много подробно.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте ,

пускам програмата си за Цикладите и приемам критики и съвети .

Първоначалната ми идея беше 4 дена Миконос с дневен трип до Наксос.Но да съм толкова близо до Санторини и да не го видя е грехота .

1 ден София - Миконос с Wizz .  Цял ден на Миконос ,нощувка и на следващия ден с бързите линии до Наксос.

2 и 3 ден Наксос -2 нощувки /тук съм приятно изненадана от цените /.

4 и 5 ден Санторини - 2 нощувки  и на следващия ден след обед с полет на Aеgean Санторини - София  .

Мога да добавя още един ден ,но към кой остров да е ?

Иска ми се и до Парос да стигна , но не съм  проверявала за връзки от Наксос.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

95 евро е в момента за 27.09.2020.

Но за целия септември има цени от 80 до 120 /най-евтините/.Преди седмица имаше и за 67е.

Билета е Санторини - Атина и Атина -София .Аз гледам  и с по-малък престой  в Атина .

https://e-ticket.aegeanair.com/A3Responsive/dyn/air/booking/;jsessionid=PlvDDb4GT-ha6m7gP4cTLETW84tpiBt-Pyv_pYGD99XRXgGscvQJ!-498436925!548225823!1596705324550#!/flight

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С

преди 3 минути , Eva eva каза:

Нашата програма е същата, но сме с по 3 нощувки в Наксос и Санторини. До Парос може да се отиде от Наксос за дневен тур.

Супер , ако си преди нас  ще чакам отзиви .

С кои фериботи е тази линия да погледна разписание и цени?

Гърците тази година са съкратили връзките между островите и са оставили само бързите и скъпите .

Връзка към коментар

Blue Star имат поне по 2 ферита на ден между Наксос и Парос, така че не се безпокойте за цените - 10 € в посока. За края на септември обаче, може и да съкратят разписанието....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Между Наксос и Парос миналото лято имаше страшно много ферита. Бързите струваха около 19-20 евро на човек и пътуването нямаше половин час. Със сегашната ситуация не знам дали ще има толкова много възможности и на каква цена ще са.

Иначе и двата острова са прекрасни. Наксос е много по-голям и трябва повечко време.

Не ми стана много ясно дали връщането ще е на 5-тия ден следобед или на 6-тия ден? Ако е на 5-тия, то този резервен ден го оставете на Санторини. Ако е на 6-тия, бих го оставила за Парос.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

На шестия ден е връщането .

22.09. Миконос

23,24.09 Наксос

25,26,Санторини

27.09. 16,30ч е полета за София

Само два на ден са фериботите Наксос - Парос -9.30и18.30ч,а обратно 11,55ч и 22,50ч/ 10 евро посока .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , vladimira74 каза:

С

Супер , ако си преди нас  ще чакам отзиви .

С кои фериботи е тази линия да погледна разписание и цени?

Гърците тази година са съкратили връзките между островите и са оставили само бързите и скъпите .

И аз ще чакам отзиви. Ние сме края на Септември - началото на Октомври.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И ние заминаваме на 29.08 за Цикладите с новата линия на wizz. Програмата е :

1 ден -кацане на Миконос, следобед фери до Парикия, Парос. 

2 ден - Парикия, разходка до Науса. 
3 ден -фери до Иос

4 ден -Иос 

5 ден -Иос

6 ден -фери до Санторини, Фира

7 ден -Пиргос, Камари

8 ден -Ия

9 ден -Емпорио, Периса

10 ден - фери до Миконос

11 ден -полет за София сутринта 

общо 2 нощувки Парос, 3 нощувки Иос, 4 нощувки Санторини и 1 нощувка Миконос 

Дано всичко бъде наред с тестовете !!!

• Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар

Има и бързи кораби от Наксос за Парос на Seajet. Worldchampion  в 14:00, който е най-голям и бърз, цената е 23,70 (този кораб е от тези на които се седи само вътре, следователно само с маска. Може да излезеш на разходка набързо или за някоя цигара.) има и още, но май не са удобни часовете.  

В Парос къде ще отседнете?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, така е. Миконос е на половин час с Блу стар от Сирос и Тинос. Аз лично съм бил в Ермопули, уникално красив град и най вече венецианската цитадела на Ано Сирос. Тинос го бях запланувал, но се промениха плановете и отпадна..все ми се изплъзва манастира “Богородица” на пристанището. За феновете на т.нар “поклоннически” туризъм ще споделя един малко известен факт. Десницата на Св Иван Рилски  в сребърен обков се намира в манастира Кохровуни на Тинос. Но не съм чувал монахините да пускат туристи до реликвата. Пренесена е в Гърция от руснаци от гр. Рилск някъде по време на войните на Екатерина Велика и руската окупация на Цикладите. Този факт е слабо известен у нас може би нарочно премълчаван и би могъл да доведе много българи на Тинос, нооо това е друга тема....

BB0B8312-C2F7-4B6D-8FEA-2A60D28F27CA.jpeg

5FF35439-3B1E-4B5E-A16A-64990A6BAD42.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте отново,

готова съм с програмката. Заради поредната отмяна на полета ни на връщане ни отпада 1 нощувка и оставаме само с 6. Но, каквото-такова Simple Smile Поради тази причина и задължителните маски на Миконос там ще пропуснем нощувката. Ето я и програмата, ще съм благодарна, ако имате предложения или коментари Simple Smile
1 ден - 08:00 - кацане в Миконос, с такси до центъра, разходка, снимки, кафе, обяд. Към 15:30 ч. - с Seabus – придвижване до New port и с ферибота придвижване към Наксос;
2 ден - Наксос - разходка;
3 ден - Наксос - плаж - Плака с автобус от Наксос;
4 ден - с ферибота пътуване до Санторини, настаняване Фира;
5 ден - разходка по калдерата до Имеровили и обратно;
6 ден - с кола под наем – Пиргос, Влихада, Периса или Камари бийч, вечерта Иа;
7 ден - полет Санторини - София.

Благодаря предварително Simple Smile

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

@Eva eva за разходката в Наксос да препоръчам едно място. Качвате се с асансьор горе във венецианската крепост, има едно невероятно кафе с тераса и гледка към града. Спрете за фрапе или просто за снимки. От там се влиза в музея

IMG_3061.JPG

IMG_3065.JPG

IMG_3066.JPG

IMG_3067.JPG

IMG_3068.jpeg

IMG_3071.JPG

IMG_3086.JPG

IMG_3089.JPG

IMG_3092.JPG

IMG_3097.JPG

• Харесвам 17
Връзка към коментар

За ходилите на Наксос могат ли да препоръчат къде е най-добре да се отседне, ако ще се набляга на лежерната почивка и плаж, но на който трябва да има шезлонги и чадъри т.к се колебая между Агиос Прокополис или Св.Ана? 

Също от къде резервирате настаняване? Нещо в букинг не ми харесват много нещата 😄  Чудех се дали да не почна да си звъня по местата директно от тук 

https://www.naxos.net/hotels/

Връзка към коментар

Ние бяхме резервирали на Агиос Прокопиос. Имахме и кола под наем. Мястото го избрах в airbnb и мога да го препоръчам. Имахме голяма тераса на покрива само за нас, както и безплатен достъп до шезлонг и чадър на едно от заведенията на плажа, защото го държеше синът на собственичката на апартаментите. Плажът е много хубав, чист и широк. 
8F0CF4CD-801A-423D-B7BC-1A3D3C2C74B7.thumb.jpeg.108154cfafecf35205999176ba4752e1.jpeg

C3D2DBF6-CCCF-4348-A3F0-CE13620A9B20.thumb.jpeg.4ee306c85a03fe549f8f74ad7174feeb.jpeg

0A8262B9-E59C-40FB-9ED0-03547D8322B4.thumb.jpeg.c69a18489044be12ff49b9b4db238982.jpeg

На буквално 20-на метра беше и спирката на автобусите, но ние си обикаляхме с колата. 

Ето това е мястото: https://www.airbnb.com/rooms/17031939?source_impression_id=p3_1598131253_K2bMnf%2F9mjcj6mUz

Бяхме миналия юни и не знам как е сега положението.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Eva Eva - аз предлагам, да разгледате и Ammoudi в Санторини. Няколко ресторантчета направо в морето. Ако ако искате след като минете ресторантите, можете да вървите още и се стига до една скала. От скалата се гмуркат и къпят в морето, а  гледката е впечатляваща към Санторини и от там долу.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

@harta, да и аз искам да разгледаме Амуди Бей, предишният път пристигнахме в Ойа следобед и прекарахме само нялко часа, беше тъпканица от турисити, които снимаха залеза. Сега мисля да отидем по обед за да има време да снимаме трите сини кубета, и да слезем до Амуди, незнам колко е трудоемко, мисля, че има и магарета до долу. Харесъл съм си една таверна с оранжеви столчета, мисля, че се казва "Катина",уникално изглежда, но сигурно ще е доста "соленка".  Ще преценим на място, както ни дойде музата....

e92498d07d75498e8948891cdc0c592c_C_500_500.jpg

taverna-katina.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Eva eva, за Фира, Санторини мога да препоръчам една таверна "Стамна", в която храната е добра, сервират кана с домашно узо, тяхно си и обслужването е супер, управителя е напортист и разтропан грък и цените са повече от дорбе - за 40 евро ще се навечеряте. Те са две таверни долепени една до друга - Ел Греко и Стамна. Нямат много добър външен вид, и класическите маси отвън, но за хранене са добре - после разходка към Калдерата. Ходихме 2-3 пъти и ни запомниха, когато се отбихме през деня за вода и тоалетна ни поканиха да седнем да си починем и ни черпиха гироси. 😉 Добре са, ако не сте много претенциозни ще ви спечелят, особенно сега, когато няма много хора. Отвън винаги висят двама викачи от двете заведения и придърпват, даже в Ел Греко викача беше българин, но не седнахме там. 

Инъче на Калдерата във Фира заведенията са с бели покривки, чаши за вино, класическа музика и са 100% капани за  за туристи. За залеза във Фира препоръчвам да си вземете винце и бира "Волкан" от магазина и да си стоите на пейките пред Катедралния храм. 

stamna01.jpg

el-greco-taverna.jpg

download.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.