Прескочи до съдържание

Цикладско пътешествие - Миконос - Делос - Наксос - Санторини - Парос

Препоръчани мнения

Публикувано:
49 minutes ago, Levantino said:

@harta, да и аз искам да разгледаме Амуди Бей, предишният път пристигнахме в Ойа следобед и прекарахме само нялко часа, беше тъпканица от турсити, които снимаха залеза. Сега мисля да отидем по обед за да има време да снимаме трите сини кубета, и да слезем до Амуди, незнам колко е трудоемко, мисля, че има и магарета до долу. Харесъл съм си една таверна с оранжеви столчета, мисля, че се казва "Катина",уникално изглежда, но сигурно ще е доста "соленка".  Ще преценим на място, както ни дойде музата....

e92498d07d75498e8948891cdc0c592c_C_500_500.jpg

Пеша надолу не е трудоемко, зорът е нагоре. 😉 Има магарета, но не посмях да пробвам и драпахме до горе на почивки. Ние изкарахме един ден спокойно обикаляне в Ия и Амуди. До Амуди мисля, че може да се слезе и с кола, но не знам откъде се минава. 

Таверните долу не са чак толкова “соленки”. 😉

B4C5B78F-89D3-416A-97F3-579446717F27.jpeg.cd73e846d6346a706d82e9ca426af0f0.jpeg

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

@DaBo, значи ще пробваме оранжевите столчета,,,, 😉 само на въздишки не става... Нодолу казваш е лесно,, нагоре с магаренце. Аз във Фира с магарето беше много екстремно, отдясно скала, отляво пропаст и море,,,а добичето ходи където си иска заплашително към ръба. Когато слязох горе, краката ми трепереха. 😉 Но е уникално преживяване donkey ride трябва да се пробва, както и camel ride 😉 

• Харесвам 2
Публикувано:

Таверните са няколко:

B0B59908-8EB3-4AE5-843E-B472F433C528.jpeg.989e9cbbb87e858494ca6d62edaaa7aa.jpeg

Която и да изберете, не мисля, че ще сгрешите.

Ето ги и магаренцата: 

EAF01C70-607F-42E2-B37A-8505C8EF0A5E.jpeg.fb8271b4703ab2e1cca24b30f66fd543.jpeg

Вижда се докъде им стига парапетът на стълбите. 😉 Гледат да ги държат близо или до парапета, или от другата страна, за да минават туристите спокойно. 

• Харесвам 10
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, DaBo каза:

Пеша надолу не е трудоемко, зорът е нагоре. 😉 Има магарета, но не посмях да пробвам и драпахме до горе на почивки.

Препоръчвам да ползвате кабинковия лифт в двете посоки. Бързо и евтино. Бях чела в Tripadvisor за магаретета, а после и на място като видях охлузените им тела, не се поколебах за лифта.

IMG_7254.JPG

IMG_7273.JPG

IMG_7277.JPG

IMG_7322.JPG

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:

Това на Амуди бей ли е? Откога е този лифт?
Хич не съм разбрала/видяла, че има такъв. Като че ли всички използваха стълбите или магаретата. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , DaBo каза:

Това на Амуди бей ли е? Откога е този лифт?
Хич не съм разбрала/видяла, че има такъв. Като че ли всички използваха стълбите или магаретата. 

Лифтът е много отдавна, но е (почти) добре пазена тайна от местните- много от тях се прехранват от алтернативния транспорт 🙂 Аз научих от отзивите  в Tripadvisor на тези,които са го ползвали. На снимката-бялото кубче вдясно е началната станция.

• Харесвам 2
Публикувано:

Тук стана някакво голямо нелазбирателство..... Амуди бей е в най-северната част, под Иа. Кабинковият лифт е от Фира до старото пристанище, където в момента акостират само круизните кораби. Фериботите пристигат на новото пристанище Атиниос.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да, кабинковия лифт е на старото пристанище на Фира и струва 5 евро. Толкова е и цената на магаренцата. На Ойа не знам да има лифт. 

DSCN7604.JPG

DSCN7649.JPG

DSCN7690.JPG

DSCN7691.JPG

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Напълно споделям мнението за магаретата. Никога не съм се качвала на тях, защото ми е съвестно за животинките. 

Но що се отнася до таверните с поглед към залеза във Фира съм на друго мнение.В много от тях дори няма разлика в цената на първа и втора линия. Например има таверна, която има директен поглед към залеза и то от тераса като втори етаж на супер достъпна цена. Ще се опитам да дам снимка отпреди 2 седмици. Беше супер цената на всичко! Според мен по-скъпи са кафетата до катедралата и 2-3 таверни  точно на търговската улица, а останалите са си с цени, съпоставими с таверните на втора линия. Разбира се говоря за нормална храна, а не тип сандвичи.

По принцип не помня имена на заведения, затова ще дам имената само на 2, които си спомням. Като пак с уговорка, че има и още по-добри и достъпни от тях с прекрасна гледка.  Има една таверна "1000" на която запомних името, защото ми е леко странно, не е точно в центъра, но е на 2 мин от катедралата с невероятна гредка, Друг ресторант е Fanari - също прилични цени и супер гледка, той е точно под лифта на панорамната улица. Но ако имате хотел с гледка, може и там да си изгледате залеза или пък да си пиете коктейла след вечеря. Тази година са си направо без пари такива стаи. Имам добър опит със Санторини от доста пребивавания и  то винаги във високия сезон. Предполагам, че ако сте в септември след 10 ще е супер евтино. Ето снимки от най-евтината таверна с гледка, която бяхме тази година. Съжалявам, но не помня името. Но всички са с изнесени менюта оптред и не епроблем да си подберете .

И накрая - завиждам, че откривате сега Цикладите!

P1050362.JPG

P1050366.JPG

P1050354.JPG

P1050371.JPG

P1050368.JPG

• Харесвам 11
  • Браво 3
Публикувано:

Преди години, бяхме отседнали във Ия за седмица и собственикът ни каза, че от средата на престоя ни се дублира резервацията с друга и предлагаше да ни настани в Амудя. Като си представих да се качвам нагоре надолу всеки ден и ми се отщя и отказахме. Сигурни другите ги настани без и да ги пита. Може да се стигне и с кола, но ние бяхме наели АТВ само за 3-4 дни, не за целия престой. Иначе като за един път не е толкова страшно слизането и качването. Ядохме в някоя от таверние там, точно на масичка до морето, но не помня името, може и тази Катина да е била. Помня едни много вкусни кюфтета от домати там, те са типични за Сантирини.

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Роми каза:

Има една таверна "1000" на която запомних името, защото ми е леко странно, не е точно в центъра, но е на 2 мин от катедралата с невероятна гредка, Друг ресторант е Fanari - също прилични цени и супер гледка, той е точно под лифта на панорамната улица. 

P1050362.JPG

P1050366.JPG

P1050354.JPG

P1050371.JPG

P1050368.JPG

Подкрепям за Fanari. Залез, море, магаренца... От всичко има.

Иа не е единственото място с хубав залез. Много беше претъпкано и заведенията са си капани, но залезът е прекрасен.

Един ден бяхме на плаж Влихада и изчакахме залеза. Беше великолепно! Заведенията, доколкото ги имаше, бяха с нормални цени.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, на доста места из острова има заведения с гледка и често и се рекламират с табели caldera view или sunset view. Може ако не за вечеря, за питие само, според мен си струва. И не само на Санторини. Иначе да, ясно е, че се експлоатира залеза и гледката колкото може.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, vino4erpec каза:

Тук стана някакво голямо нелазбирателство

Да, разбира се, че лифтът не е в Амудя. Мой е пропускът с неспоменаването на Фира. Компенсирам с малко снимки 😉 .

IMG_9327.JPG

IMG_9347.JPG

IMG_9472.JPG

IMG_7295.JPG

IMG_7310.JPG

IMG_7315.JPG

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:

Здравейте отново 🙂 Сещате ли се на Миконос къде можем да оставим багажа за няколко часа? В района около малката Венеция или мелниците. Рових по нета, но намерих само едно кафене до Старото пристанище, което не ни върши работа. Благодаря предварително. 

Публикувано:
5 minutes ago, giafil said:

@Eva evaЗа съжаление няма кой знае колко опции , даже да не кажа, че е само едно мястото за оставяне на багаж на Миконос за сега работещо

117237509_969672553494669_2669456552003473625_n.jpg

Благодаря много за отговора! И аз го намерих това, но хич не ни върши работа. Нищо, ще се придвижим с куфарите до някое кафе и ще се изредуваме на групички да се разходим 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , Eva eva каза:

Благодаря много за отговора! И аз го намерих това, но хич не ни върши работа. Нищо, ще се придвижим с куфарите до някое кафе и ще се изредуваме на групички да се разходим 🙂 

Само со старото пристанище е мястото за багаж. До там има спирка на градската лодка, която спира и в центъра на градчето след това. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@Цвете за въпросното кафе ли говорим? Мисля, че се намира малко зад червената лодка. А сий-буса спира май до малката църквичка Св. Николай на кея на старото пристанище. Моя план е ; на 29-ти пристигаме сутрина в 7:55. Слизаме до Фаро кафе, оставяме багажа, отиваме до тревъл агенцията и взимаме билети за Парос и пием кафе някъде. След това разходка до Парапортиани , Венецията и мелниците. В 12:30 - сий буса до Новото пристанище и в 13:30 хващаме Сий джета за Парос. Ествено като следим за местото РЗИ  да не ни изхващат с маските 😉😉 Ще имрповизираме на място. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Levantino каза:

@Цвете за въпросното кафе ли говорим? Мисля, че се намира малко зад червената лодка. А сий-буса спира май до малката църквичка Св. Николай на кея на старото пристанище. Моя план е ; на 29-ти пристигаме сутрина в 7:55. Слизаме до Фаро кафе, оставяме багажа, отиваме до тревъл агенцията и взимаме билети за Парос и пием кафе някъде. След това разходка до Парапортиани , Венецията и мелниците. В 12:30 - сий буса до Новото пристанище и в 13:30 хващаме Сий джета за Парос. Ествено като следим за местото РЗИ  да не ни изхващат с маските 😉😉 Ще имрповизираме на място. 

Точно Фаро кафе е. Намира се на улицата над пристанището, вижда се отдолу, има табели. Дават ти бележка с номер, който слагат и на куфара. Цена не помня. 
Планът ви е изпълним. 

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!

Имаме билети за Миконос за края на месеца, но с тези задължителни маски на открито, по-скоро ще избягаме на някой съседен остров. Много път ми се вижда до Санторини, а ние имаме само 3 нощувки. Спряла съм се на Наксос, но... много се чудя и за близкия до него супер мини Куфонисия. Някой бил ли е на него? Не само на дневен трип с лодки, направо там да се настани. Чудя се дали си заслужава или по-добре да се отиде за един ден от Наксос. Главната ни цел е да си починем по плажовете, не да обикаляме нагоре-надолу по островите. Също дали има лодки под наем от Наксос?

Всякакви съвети да добре дошли 🙂

Публикувано:

Не се притеснявайте за маските на Миконос , всичко е про-форма. Може и да не го носите, никой няма да ви каже нищо. Купете си кърпа за врата. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.