Прескочи до съдържание

Цикладско пътешествие - Миконос - Делос - Наксос - Санторини - Парос

Препоръчани мнения

Публикувано:

Наксос -вчера наобед. Любимият ми кораб - легендарния  “Експрес Скопелитис” е на пристанището. Скопелитис свързва Наксос с Малките Циклади и Аморгос. Много красив кораб, но пътуването е изпитание -няколко часа вятър и вълни през Ираклея, Шхинуса, Донуса, Куфониси и Аморгос. 

A57100FF-E43E-417C-8F20-EC0EE137D67A.jpeg

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 2 часа, Levantino каза:

Наксос -вчера наобед. Любимият ми кораб - легендарния  “Експрес Скопелитис” е на пристанището. Скопелитис свързва Наксос с Малките Циклади и Аморгос. Много красив кораб, но пътуването е изпитание -няколко часа вятър и вълни през Ираклея, Шхинуса, Донуса, Куфониси и Аморгос. 

A57100FF-E43E-417C-8F20-EC0EE137D67A.jpeg

Супер. Любимите му малки Циклади. Местните много си ги ползват.

Публикувано:

@Asya Assenova, да кораба е много оборотен, защото спира на всички малки острови. Циркулира от десетилиетия и пренася поща, изборни урни и дори кръвна плазма. За съжаление, колкото е красив, толкова е и гаден, вътре на долната палуба мирише много на гориво, а на горната духа и вълните пръскат. Преди две години преживяхме кошмарно шест часово "приключение" със Скопелитис, като излезе въление насред август месец и всички на борда повръщаха . 😉  Един от моряците невъзмутимо раздаваше торбички за драйфане. 😉 Когато слязохме на брега на Аморгос всички се кръстеха. 😉 Но морето, както всички знаем не е до колене. За мен все пак Скопелитис си остава фери номер 1 на Малките Циклади. 

IMG_2769.JPG

IMG_1815.JPG

• Харесвам 9
Публикувано:

19 minutes ago, vino4erpec said:

@Levantino, с теб сме били по едно и също време на едни и същи места, нашият маршрут беше Санторини-Наксос-Миконос....

@vino4erpec, може и да сме се разминали на някой от корабите 😉

Публикувано:
преди 30 минути , Levantino каза:

@vino4erpec, може и да сме се разминали на някой от корабите 😉

01.09 Санторини-Наксос с Блу Стар Ферис 06:45

05.09 Наксос-Миконос със Суперджет на Сий Джетс

Публикувано:

И ние се повозихме на Скопелитис и видяхне малките циклади, макар и само от брега на път за Аморгос-- (където изкарахме два прекрасни дни) ...5 часа островна красота 

• Харесвам 6
Публикувано:

Някой от миналите вече през Миконос може ли да сподели цените на шезлонгите по плажовете, кои плажове са лесно достъпни с автобус от Миконос таун и като цяло има ли заведения с цени за простосмъртни освен гиросите? 

Публикувано:
преди 5 часа, Jorro каза:

Някой от миналите вече през Миконос може ли да сподели цените на шезлонгите по плажовете, кои плажове са лесно достъпни с автобус от Миконос таун и като цяло има ли заведения с цени за простосмъртни освен гиросите? 

Psarrou - 150 € за чадър и два шезлонга пред култовия ресторант Nammos. Навсякъде има свободна зона, само на Платис Ялос е съвсем миниатюрна в дъното на плажа. Заведение с нормални цени - Niko's Taverna до кметството, не бих казал, че сме преяли, особено сравнявайки със Санторини и Наксос. Ние бяхме с кола под наем, препоръчвам ви го, навсякъде има паркинги, при това безплатни.

• Харесвам 1
Публикувано:
24 minutes ago, vino4erpec said:

Psarrou - 150 € за чадър и два шезлонга пред култовия ресторант Nammos. Навсякъде има свободна зона, само на Платис Ялос е съвсем миниатюрна в дъното на плажа. Заведение с нормални цени - Niko's Taverna до кметството, не бих казал, че сме преяли, особено сравнявайки със Санторини и Наксос. Ние бяхме с кола под наем, препоръчвам ви го, навсякъде има паркинги, при това безплатни.

Хахха не звучи добре. Ние точно се връщаме от 10 дни на Наксос и тук поне порциите бяха големи, а цените направо супер за тези количества, макар и по-високи сравнено с Халкидики, но то и е и логично де. 

Публикувано:
преди 7 часа, Jorro каза:

Ние имахме само 2 нощувки на Миконос и бяхме само на един плаж (в смисъл плажувахме на него), иначе минахме през още 2, които ме потресоха с парти атмосферата си и танцуващите бели и тъмнокожи девойки върху маса, надутите тон-колони и прожектори. Та този, на който останахме е Кало Ливади. Много хубав и голям плаж с 2 бийч бара - единият (Лоримар) свръхскъп - сетчето там беше 120€ до 3-ти ред, след това по 80€.  По-евтиният е Lohan. На него сета е 30€, върви с хавлийки. Между двата има огромна свободна зона, но не е за мен да седя без чадър. Морето е прекрасно на този плаж.

Бяхме с рент а кар и не знам нищо за общ. транспорт. Виждахме тук-там спирки, но рейсове не помня да сме срещали. Май само веднъж.

А ресторантите не са потресаващо скъпи в Миконос таун. По-обикновените де, които не предлагат кой знае какви кулинарни шедьоври. 🙂

Попаднахме по тесните улички и на едно симпатично барче със сангрия по 3€ и фрешове също по толкова. Името не помня. Но си има и по-обикновени и нескъпи заведения.

• Харесвам 4
Публикувано:

Потвърждавам всичко казано от @dechy. @Jorro, колко време имате на Миконос? Какво търсите? Ние сме с дете на 12 и посетихме, по ред на посещението: Platis Gialos - страшна снобария, скъпотия, парти-атмосфера, страхотно море; Psarrou - 3 заведения, снобарски, голяма свободна зона, страхотно море, става и за семейства с деца; Paradise - страхотно море, доста заведения, не толкова шумен, тук-таме баби и дядовци дибидюс и по чадърите, и в морето; Agrari - диво и спокойно, страхотно за семейства с деца, малко е дълбоко, едно заведение с чадъри, но не плажа, а до пътя. През скалата е култовият нудистки плаж Elia, до който води удобна пътека. Внимание!!! Съветвам всички, които не си падат нудисти и LGBT да не си и помислят да ходят там! Следващите два са страхотни плажове, перфектни за семейства, единствените, на които видяхме деца, освен нашето - Kalafati и Kalo Livadi. След посетени около 20 плажа на Санторини, Наксос и Миконос, смело заявявам, че Kalo Livadi за мен е top of the top. Завършихме с най-известния плаж на Миконос - Super Paradise. Музиката дъни яко и от трите заведения, доста еднополови двойки от мъжки род, хубаво море, честно казано, ако не беше славата му не бих отишъл там, беше пълно наполовина, само мога да си предстваям каква лудница при запълнен капацитет....

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Ние отначало се бяхме запътили към Платис Ялос, но нещо не открихме паркинг, който не принадлежи на някой хотел.  Мoже GPS-a да ни е забил някъде. 🙂  Изпуснах още един плаж, доста отдалечен от Хората - Лиа бийч. Там атмосферата е приятна, не е снобарски, за цените на шезлонгите не питахме, но не вярвам да са били много скъпи. Там не ми хареса морето - доста дълбоко и пясъкът е едър и груб.

На мен освен снобарията, парти-атмосферата и посетителите, не ми допадна и морето на Парадайс и Супер Парадайс (без да съм влизала в него). Някакви скали имаше вътре в морето на единият.

• Харесвам 1
Публикувано:
4 hours ago, vino4erpec said:

Потвърждавам всичко казано от @dechy. @Jorro, колко време имате на Миконос? Какво търсите? Ние сме с дете на 12 и посетихме, по ред на посещението: Platis Gialos - страшна снобария, скъпотия, парти-атмосфера, страхотно море; Psarrou - 3 заведения, снобарски, голяма свободна зона, страхотно море, става и за семейства с деца; Paradise - страхотно море, доста заведения, не толкова шумен, тук-таме баби и дядовци дибидюс и по чадърите, и в морето; Agrari - диво и спокойно, страхотно за семейства с деца, малко е дълбоко, едно заведение с чадъри, но не плажа, а до пътя. През скалата е култовият нудистки плаж Elia, до който води удобна пътека. Внимание!!! Съветвам всички, които не си падат нудисти и LGBT да не си и помислят да ходят там! Следващите два са страхотни плажове, перфектни за семейства, единствените, на които видяхме деца, освен нашето - Kalafati и Kalo Livadi. След посетени около 20 плажа на Санторини, Наксос и Миконос, смело заявявам, че Kalo Livadi за мен е top of the top. Завършихме с най-известния плаж на Миконос - Super Paradise. Музиката дъни яко и от трите заведения, доста еднополови двойки от мъжки род, хубаво море, честно казано, ако не беше славата му не бих отишъл там, беше пълно наполовина, само мога да си предстваям каква лудница при запълнен капацитет....

Ние ще сме за 4 дни и ще спим в Миконос Таун. Трябваше да сме само 3, но ни отмениха полета и се наложи да купя нов та ни се удължи престоя с още 1 ден. Като цяло трябва да наредя програма, предполагам 2 дни- 1вия и последния ще сме в Миконос ( полета ни е в 22ч. последния ден) и имаме още 2 дни- събота и неделя, които трябва да уплътня. Мисля единия ден да сме на плаж, ако не измислим нищо за другия също. От Миконос отиваме на Родос за 5 дни, така че там ще мързелуваме така, но явно и в Миконос ще имаме време за релакс. Предпочитаме пясъчни плажове и задължително чадър, че вече сме брали ядове със слънчево изгаряне затова ми се иска плажа да е с чадъри. Цените обаче, за които чета в нета тотално ме отказват и не проумявам как може да съществуват за който и да е плаж в Гърция,....повече от 15 евро за шезлонг и чадър няма да дам-това ми е психологическата граница 😄 По-скоро ще купим някой чадър и ще отидем на свободната зона, ако не се вместваме в бюджета. Още повече в момента е и вече слаб сезон. Та като цяло ми трябва хубав плаж, на който да помързелуваме, ако не ще мислим вариант Б. Ако има приятна музика (без да дъни) ще е супер.

Публикувано:

Огделете време за Делос, ако си падате по такъв тип туризъм. Всички плажове са пясъчни на Миконос. Най-шумно е на Супер Парадайз и на Платис Ялос, поне при нас беше така.

• Харесвам 2
Публикувано:

Цикладите - любов завинаги  Simple Smile  Миконос, Наксос и Санторини

Преди да започна бих искала да благодаря на всички вас, които направихте това пътуване възможно със съвети и мнения. Благодаря ви!!! На всички, които все още не са били по тези места желая от сърце скоро да отидат Simple Smile

1 ден - пътуване със самолет на wizzair по маршрут София - Миконос - цена на билета 37 лв., доплатихме приорити за багаж още 35 лв. От летището с автобус отидохме до центъра - 2 евро. Автобусът спира в дясно на изхода от летището. Полетът беше рано сутрин, имахме време да се поразходим в централната част на Миконос - вятърните мелници, малката Венеция, качихме се на хълма с вятърната мелница, пристанището. Пихме кафе, обядвахме. В късния следобяд се придвижихме с water taxi - 2 евро от пристанището в града до пристанището, от където тръгват фериботите. Билетите за ферито ги взех директно от сайта на seajets - 38 евро на човек.  След 40 минути бяхме в Наксос. Настанихме се в Наксос, Хора - в Pansion irene 2. Прилично, много чисто. Като минус мога да отбележа, че беше малко отдалечено от центъра на града и банята беше доста тясна. Но пък цената - 180 лв. за 3 нощувки двойна стая Simple Smile

Миконос
jXvMN.jpg

u3ull.jpg

0XosD.jpg

2 ден - Наксос - посетихме плаж Agios Georgios Beach, на пешеходно разстояние от града. Страхотен плаж, чист, пясъчен... Цена за комплект 2 шезлонга и чадър - 10 евро. Вечерта се качихме до крепоста в това заведение - 1739 Terrasse Cafe. Благодаря за препоръката 🙂 Има асансьор до горе, може да се качите и само за снимки. След това отидохме и до Портата. Като цяло цените в Наксос ми се сториха доста прилични - вино 1/2 - 4 евро, порция калмар с гарнитура - 8-9 евро.

Плаж Agios Georgios
p89eP.jpg

HvQjM.jpg

gRiK8.jpg

9p6wS.jpg

BXSQB.jpg

94epz.jpg

3 ден - отидохме до плаж Плака с автобус от автогарата срещу пристанището. На кръгъл час са автобусите, на връщане има автобус тридесет минути след съответния час. Цена на билетчето 1.6 или 1.8 евро беше. Пътува се около 15 минути. Слязохме на последната спирка - хотел Plaza beach. Там имаше и голям басейн, ползвахме го безплатно Simple Smile Цена на чадър и шезлонги - 7 евро комплект. Е това е Плажът - уникален, пясъчен, спокойно, чисто..... Хора нямаше почти никакви, страхотно.

Плаж Плака
IBGAA.jpg

Басейнът
TOVwl.jpg

4 ден - пихме кафе в Наксос и се придвижихме до Санторини с ферибот - 20 евро. Билети закупих предния ден от бюро на главната улица в Наксос, нямаше допълнителна такса. С автобус за 2 евро от порта  в Санторини се транспортирахме до Фира. В Санторини се настанихме в хотел Golden star - 300 лв. за 3 нощувки двойна стая. Прилично беше, чисто, в близост до автогарата, малко стари мебели, но нищо фатално. Според мен Фира е много добро място за настаняване на острова. От една страна - има много магазинчета, ресторанти. От друга - от Фира тръгват автобуси до всички по-важни точки на острова - до Оя, до плажовете....

Довиждане Наксос
ayEec.jpg

Хотелът в Санторини
5ESG1.jpg

5 ден - направихме разходка по калдерата - от Фира до Имеровили. Вечерта - с автобус отидохме до Оя да гледаме залеза от крепостта, цена - 1.6 евро.

По калдерата
NOj3i.jpg

F4xz3.jpg

Оя
O6RGz.jpg

6 ден - ден за плаж. Решихме да отидем до Периса бийч - с автобус от Фира до плажа за 2.2 евро. Плажът е много красив, с черен пясък. Чадър и шезлонги - 10 евро. Вечерта изпратихме залеза с чаша вино и се сбогувахме със Санторини.

PROST.jpg

NDizn.jpg

aFw1q.jpg

7 ден - с ранен полет с Aegean air през Атина се прибрахме в София. Цена 160 лв.

Благодаря за вниманието Simple Smile

qKIi2.jpg

• Харесвам 25
  • Благодаря 1
  • Браво 12
Публикувано:

И аз се завърнах от Цикладското си приключение по време на циклон и да добавя няколко неща към вече споменатите. Ние прекарахме дните си главно на Наксос, който определено ми хареса много повече от Миконос. Наксос е самоиздържащ се остров, със собствено земеделие и животновъдство, както и планински райони с малки села, населени с местни. Тук се отглежда и Цитроновото дърво, от което се произвежда най-известният ликьор на Наксос. Традиционната рецепта се предава във семействата и задължително отидете до Халкеио, за да дегустирате трите му разновидности, както и сладко от цитрон и ракия с канела и мед. Атмосферата на Наксос е много по-автентична, липсват и огромните пълчища американски туристи, които уж нямат право да идват в Европа тази година, но ето на 🙂 Така на Наксос колите под наем са на една цена, докато на Миконос тези с ръчни скорости почти ти ги подаряват, докато тези автоматик са удалири тавана. Ние лично на Наксос обикаляхме с бъги, докато на Миконос препоръчвам на всички да си вземат кола, главно заради пътищата. На Наксос обиколихме най-изнестните плажове - Алико (състоящ се от много големи и малки разпръснати плажчета, за всеки по нещо), Микри Вигла (за да погледаме сърфистите, много вятър), Плака и Агиос Прокопиос (и двата са страхотни, с плитко поре и ситен пясък). Също посетихме и близкия до града Агиос Георгиос - доста приличен и с хубав пясък. Нещо, което не видях никой да спомене, е че на Наксос плажовете могат да бъдат обикаляни лесно един друг, защото пътят покрай морето е полегат и лесен за шофиране. Нищо подобно не мога да кажа за Миконос, където освен Кало Ливади и Орнос, другите по-известни плажове са цяло приключение да бъдат достигнати. Няма лесна връзка между никой от тях и за да се премести човек от един плаж на друг, трябва да се изкачи отново до главния път по билото на острова и да се спусне отново надолу. Като особено екстремен бих отбелязала Супер Парадайс, където наклонът на места достига 20% и ние лично видяхме как едно АТВ се обърна, а няколко скутера изобщо не успяха да се изкачат и хората ги бутаха по нанагорнището. Също ще подчертая, че тези плажове НЕ са със ситен пясък. Най-хубав пясък имаше Кало Ливади. Всичко останало е едър пясък, примесен на места със ситен, на други с напълно лигитимни камъчета. Ако ще търсите плажове, а не партита, отидете на Наксок.

Иначе, като за края на сезона, повечето барове вече ги бяха разглобили и изнесли. На Наксос имаше безплатни чадъри и шезлонги дори на най-известните плажове. Също и на двата острова се правят огромни отстъпки навсякъде, ако плащате в брой. Имайте в предвид и си вземете достътачно. Също ми направи впечатление, че има от банкоматите на Euronet, за които имаше големи репортажи по нашите телевизии, че теглиш пари срещу големи такси. Не знам дали са същите условията, но видите ли големи табели с ATM на тях, имайте си едно на ум.

Последно за цените - на Наксос определено беше по-евтино, но не мога да кажа, че разликата беше голяма с Миконос. И на двете места плащаме по около 50 евро за двама в ресторантите. Заведенията в Малката Венеция в Миконос, от където може да се насладите на залеза на по питие, предлагат коктейли за по 12 евро. Не е евтино, но не бих казала, че е и безбожно скъпо. На Наксос бих препоръчала Elizabeth's Garden - страхотно малко заведение, скрито от вятъра, с местна кухня и добри цени.

• Харесвам 15
  • 7 месеца по-късно ...
Публикувано:

А за тази година ще помагате ли с организирането на едно пътуване за седмица до двата острова - Миконос и Наксос. Полетите са късно вечер и на отиване, и на връщане - София-Миконос и Миконос-София.

Публикувано:
преди 19 минути , Elle каза:

А за тази година ще помагате ли с организирането на едно пътуване за седмица до двата острова - Миконос и Наксос. Полетите са късно вечер и на отиване, и на връщане - София-Миконос и Миконос-София.

Разбира се! Аз малко по-горе казах всичко по-важно, но питайте, ако мога ще се включвам 🙂 

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 22 минути , Elle каза:

И ние ще бъдем там на 29 юли - 5 август. Ще следя темата.

• Харесвам 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Отчитам се и аз със закупени две двойки билети до Миконос за по седмица. Ще поизчакам началото на сезона, за да видя какво ще стане с тестовете, фериботите и билетите на уиз, преди да правя конкретни планове.

Ще ползвам темата да попитам дали има някой остров с вода като тази на Куфониси? 

Има ли според вас смисъл да се отправим към Хиос, Самос и Икария? Много по-различен ми се вижда Хиос от всичко друго, особено Пирги. Икария се води подходяща за хора като нас, но не знам дали в разгара на лятото можем да се насладим на каньони, скали и хайкинг.  За Самос нищо не знам, но ми изглежда на път😊 

Другата ни линия може би ще е към Санторини и Милос. В общи линии ще опитам да планирам две различни пътувания, а имам лични впечатления единствено от Малките Циклади и Наксос. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.