Прескочи до съдържание

Цикладско пътешествие - Миконос - Делос - Наксос - Санторини - Парос

Препоръчани мнения

Публикувано:

На нас Хиос ни хареса. Много малко туристи, представям си тази година какво ще е, има няколко много интересни градчета, едното е Пирги разбира се.

Като някакъв минус, няма някакви много хубави плажове и водата не е особено топла.

Май имам тема за острова, ако искаш погледни я.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

На нас Хиос ни хареса. Много малко туристи, представям си тази година какво ще е, има няколко много интересни градчета, едното е Пирги разбира се.

Като някакъв минус, няма някакви много хубави плажове и водата не е особено топла.

Май имам тема за острова, ако искаш погледни я.

Прегледах я вчера темата ти, но не много подробно, защото имах само 1 билети и предположих, че няма да стигнем тази година до острова 🤭 

А сега се чудя дали за 3 дни има смисъл да ходим натам или трябва повече време на острова.

А какво им брше на плажовете? Водата не беше много синя, не са фотогенични или не са пясъчни?

Публикувано:

Няма много пясъчни, водата е добра на цвят и прозрачност, но е и хладничка, просто не са уау както в Крит и на други места.

3 дни ми се виждат доста малко, ние бяхме май 4 и не видяхме целият остров.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , Alexander каза:

Няма много пясъчни, водата е добра на цвят и прозрачност, но е и хладничка, просто не са уау както в Крит и на други места.

3 дни ми се виждат доста малко, ние бяхме май 4 и не видяхме целият остров.

И на мен 3 дни ми се виждат малко, сега прочетох, че е пети по големина остров в Гърция. Сигурно няма да се справим без кола в летните жеги с подробно разглеждане. Ще погледна плажовете и ще преценя дали бихме искали да останем през почти цялото си пътуване там и само попътно да видим друго островче.

@Alexander, този Karfas beach изглежда пясъчен. Вие ходихте ли на него? Не е уау 🙂

Публикувано:

@Lindt, Хиос и Самос са много по-традиционни, по-автентични острови, без бели къщи, но с много църкви, стари селища, и прекрасни плажове. Според мен си струва за пътешественици, които вече са обиколили Цикладите и Додеканеизте и търсят нещо по-различно. В тази група бих сложил и Лесбос, който си мисля, че е супер място, с всичкото узо на света, град Пломари, крепостта на Митилини. и т.н. Преди години бях твърдо решен да го посетим, но после дойде бежанската криза и печално известния лагер Мория на Лесбос, който го запалиха и изгоря до основи. Незнам на Хиос и Самос как е положението сега. Бил съм в столицата на Самос преди - беше мн приятно и цветно. Ще се радвам ако някой отиде и публикува материали от там. 

Picture 349.jpg

Picture 470.jpg

Picture 472.jpg

Picture 357.jpg

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз си търся компания за посещение на острова. Много искам да отида на Миконос за няколко дни. Ако някой има желание, да ми пише. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Tim, в кой град живееш? Може да се организираме нещо за края на юни, началото на юли. 

4 дни стигат ли за острова? 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Привет на всички! Насочила съм поглед към Санторини за нещо като следсватбено пътешествие. Обаче имам много въпросителни относно настаняването - хем ми се иска да е по западното крайбрежие, за да имаме гледка, хем ми се иска да имаме хубав плаж наблизо, а повечето такива май са на изток/югоизток. Та, ако не е много нахално може ли посетилите вече острова са дадат съвети и информация каква е атмосферата във Фира и Фиростефани - скъпи ли са заведенията, лудница ли е от хора, по-разумно ли ще е да се настаним там и да пътуваме за плаж до другия край на острова (съответно как е градския транспорт, редовен ли е, до колко часа е вечер)? Или пък да се настаним по източното крайбрежие и да ходим на запад за разходки? На мен все ми се струва, че в столицата ще ни е най-удобно, защото ни се иска и до Наксос да направим екскурзия, но да питам препатили, както се казва. 

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 минути , Aleksandra Atanasova каза:

Привет на всички! Насочила съм поглед към Санторини за нещо като следсватбено пътешествие. Обаче имам много въпросителни относно настаняването - хем ми се иска да е по западното крайбрежие, за да имаме гледка, хем ми се иска да имаме хубав плаж наблизо, а повечето такива май са на изток/югоизток. Та, ако не е много нахално може ли посетилите вече острова са дадат съвети и информация каква е атмосферата във Фира и Фиростефани - скъпи ли са заведенията, лудница ли е от хора, по-разумно ли ще е да се настаним там и да пътуваме за плаж до другия край на острова (съответно как е градския транспорт, редовен ли е, до колко часа е вечер)? Или пък да се настаним по източното крайбрежие и да ходим на запад за разходки? На мен все ми се струва, че в столицата ще ни е най-удобно, защото ни се иска и до Наксос да направим екскурзия, но да питам препатили, както се казва. 

Зависи какъв е приоритетът. Ако е плаж - вземете нещо на самия плаж. Ние бяхме в Камари на черен пясък. Има автобусна спирка до плажа. От там тръгват автобусите до централната "автогара-разпределителна", а от нея - към всички точки. Близо е, не се губи време. Билетът , по памет, около 2 евро. Така обикаляхме целия остров. 

Ако приоритетът са гледките - вземете нещо с панорамна тераса към калдерата.

Цените на плажа на Камери бяха 15 евро за меню с чаша вино. И ползваш чадър и шезлонг безплатно. Спомен от 2016, септември. 

Публикувано:
преди 28 минути , Aleksandra Atanasova каза:

хем ми се иска да е по западното крайбрежие, за да имаме гледка, хем ми се иска да имаме хубав плаж наблизо, а повечето такива май са на изток/югоизток.

Хем едното хем другото не става. Според мен на Санторини се ходи заради гледката и се настаняваш на калдерата. Ако ще се придвижвате с автобуси пак е добре да сте във Фира, защото всички оттам тръгват. До плаж винаги може да стигнеш, освен ако много държите да ходите на плаж сутрин от 7 до 10, тогава ще ви е трудно ако сте на калдерата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Aleksandra Atanasova каза:

Здравейте, плажове на Санторини няма! Поне не такива каквито си представяте. На мен лично най-много ми хареса Периволос - черен пясък. Влихада горе-долу се доближава до преставите за плаж. Червеният плаж - уникален като пейзаж. По-горе споменаха Камари, не си губете времето да ходите там, едър чакъл е плажът, във водата отромни каменни блокове, по които ако ходиш без обувки е голяма вероятността да излезеш с разбити колена. 

Заведенията във Фира, особено над Калдерата, са много по-скъпи в сравнение с останалата част на острова. Относно придвижването - островът е много малък, пътищата са хубави, така че не е толяма драма къде ще отседнете, освен ако не държите да гледате калдерата от терасата на хотела си. Това, разбира се е с кола под наем, с обществения транспорт не знам как е.

Общо взето на Санторини се ходи заради уау гледките по класическата пътека огт Фира до Иа. Плажовете търсете по съседните острови, най-вече Наксос и Миконос.

• Благодаря 1
Публикувано:

@Aleksandra Atanasova, според мен, най-добре е да се настаните във Фира, защото всяка вечер може да се разхождате към калдерата. Има музика, събират се хора пред катедралния храм и има невероятна атмосфера. Мога да препоръчам две хотелчета с мн добри басейни -Deluxe Rest Butique и New Haroula, които се намират един до друг по една уличка на 100 м. от главната автогара на Фира. на 20 м. има рент-а-кар., а калдерата е на 200-300 м. За таверни доста често сме сядали на Stamna Garden tavern. Цените малко по-надолу от калдерата са напълно нормални, пълно е е гироси, сладкарници и кафета. От Фира единия ден може да отделите за Ойа, един ден за Скарос и Фиорстефани, задължитено старото пристанище с лифта и магаренцата, един ден за Пиргос и манастира примерно и един на юг за Периса или Камари. Това е което се сещам. Поздрави. 

DSCN8108.JPG

IMG_5146.jpg

IMG_5302.jpg

IMG_5450.jpg

IMG_5500.jpg

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да дам и аз аз едно предложение. Миналата година септември месец направихме едно пътуване до Санторини и Наксос. На Санторини отделихме 3 три дни, като първия ден пристигнахме около 8 сутринта. Времето ни стигна за всичко, обиколихме целия остров. Нощувката ни беше във Фиростефани, в едно хотелче на склона срещу калдерата със страхотна гледка. Направихме и разходка пеш до Фира по алеята, чудни гледки и пътя не се усеща. Вървяхме около половин час. На практика почти не личи къде свършва Фиростефани и започва Фира. Всички автобуси тръгват от Фира и за да отидеш където и да било, трябва да отдеш там, за да смениш автобуса. Цената беше 2 евро. В едниния от дните на обед взехме една Микричка за 25 евро, с която обиколихме острова и плажовете, но само за разходка без да оставаме дълго. Само на черня плаж постояхме два часа. Пътувахме от Ойя до Акротири, островът не е голям. Върнахме колата на другия ден на обяд. Хванахме ферибота и отидохме за още 3 дни на Наксос. Има страхотни плажове - широка, чисти, със ситен пясък.  Дори Наксос хареса повече, въпреки, че няма никакво място за сравнение. Санторини според мен е само за снимка, но ако искаш време за плаж и почивка, Наксос е мястото.

Не знам с колко време разполагате, само давам моя поглед.

Весло изкарване! Вярвам, че ще изберете най-доброто за вас!

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря на всички! Точно от такава информация имах нужда. 1 седмица сме запланували в Санторини, на доста места четох, че 3-4 дни са напълно достатъчни за разглеждане, но не знам половинката как би реагирал на идеята да посетим Наксос за 2-3 дни. 😁 

Публикувано:
Преди 1 час, Aleksandra Atanasova каза:

но не знам половинката как би реагирал на идеята да посетим Наксос за 2-3 дни. 😁 

Наксос е страхотен, както и Парос. Но нали става въпрос за сватбено пътешевствие - ако ще комбинирате два острова, защо не са Санторини и Миконос? Според мен тази комбинация няма да е най-евтината откъм настаняване и храна, но пък от логистика ще е много по-лесна. Но и седмица да останете на Санторини, все ще намерите с какво да уплътните времето си.

• Харесвам 1
Публикувано:

Санторини си има чудесен плаж - Периса, с черен пясък, чадъри, шезлонги, кръчми и малки хотелчета наоколо

пускала съм и наши снимки от там, но е достатъчно и да се прегледат гугълските

• Харесвам 4
Публикувано:

Този път съм съгласна с @antea 🙂 Периса е прекрасен плаж, качвам няколко снимки. И каква кръчма имаше там, с много вкусна храна 🙂 Е, на мен всичко ми е вкусно, щом е на плажа 😄  А за комбинацията Санторини - Наксос, ние така направихме миналата година, но кацнахме в Миконос. От там с ферито до Наксос, там прекарахме няколко дни и след това няколко дни в Санторини. В крайна сметка си е и до човек - аз обичам като пътувам да видя повече места, други хора - обратно, предпочитат по-лежерно 🙂 И ние спахме във Фира, много беше удобно, защото от там тръгват автобуси във всички посоки. Спазваха разписанието 🙂 Ох, прекрасно беше, пак ми се ходи 🙂 

334.jpg

340.jpg

344.jpg

246.jpg

358.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 2 минути , Eva eva каза:

Този път съм съгласна с @antea 🙂 Периса е прекрасен плаж, качвам няколко снимки. И каква кръчма имаше там, с много вкусна храна 🙂 Е, на мен всичко ми е вкусно, щом е на плажа 😄  А за комбинацията Санторини - Наксос, ние така направихме миналата година, но кацнахме в Миконос. От там с ферито до Наксос, там прекарахме няколко дни и след това няколко дни в Санторини. В крайна сметка си е и до човек - аз обичам като пътувам да видя повече места, други хора - обратно, предпочитат по-лежерно 🙂 И ние спахме във Фира, много беше удобно, защото от там тръгват автобуси във всички посоки. Спазваха разписанието 🙂 Ох, прекрасно беше, пак ми се ходи 🙂 

334.jpg

340.jpg

344.jpg

246.jpg

358.jpg

И аз мога всеки ден да съм на различно място и няма да се изморя, но половинката обича по-лежерни почивки и да не мърда много-много. Снимките са като картички, от къде са правени? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Aleksandra Atanasova каза:

Снимките са като картички, от къде са правени? 

Благодаря 🙂 Първите три са от плажа Периса. Последните две са от Фира, от калдерата 🙂  Ето и няколко от Оя, там ходихме да гледаме залеза, но и от Фира е същият 🙂 

287.jpg

306.jpg

314.jpg

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Някой може ли да препоръча местна фирма за коли под наем в Наксос? Повечето, които гледам нямат обявени цени и трябва да се отправят запитвания, което супер много ме дразни. Други са с цени, но нещо не ме кефят...

Публикувано:
преди 4 часа, Aleksandra Atanasova каза:

Благодаря на всички! Точно от такава информация имах нужда. 1 седмица сме запланували в Санторини, на доста места четох, че 3-4 дни са напълно достатъчни за разглеждане, но не знам половинката как би реагирал на идеята да посетим Наксос за 2-3 дни. 😁 

Освен вариант с Наксос, може да погледнеш и Йос. Не съм ходила, но хем е близо и с евтино фери, хем май е от островите с хубави плажове. Фолегандрос също не е далеч.  

Аморгос е страхотен остров с божествено синя вода, но евтините фериботи са доста бавни и не всеки ден, а бързите са 50 евро. 

Публикувано:

Чудни кадри от Санторини!

Забелязала съм, че снимките на @Eva eva са раз-кош-ни, много ми харесват, предполагам не само на мен. Знам, че не е точно по темата, но ако не е тайна, с какво снимате? Ясно, че техниката не прави добрия фотограф 😀

Публикувано:
преди 27 минути , Madelin каза:

Чудни кадри от Санторини!

Забелязала съм, че снимките на @Eva eva са раз-кош-ни, много ми харесват, предполагам не само на мен. Знам, че не е точно по темата, но ако не е тайна, с какво снимате? Ясно, че техниката не прави добрия фотограф 😀

Благодаря, много мило 🙂  Снимам с Nikon d3500 и имам няколко обектива към него. Често ползвам и поляризиращ филтър. Обработвам снимките с Lightroom 🙂 

Ето и няколко снимки от Миконос, да не се сърди 🙂 

16.jpg

44.jpg

56.jpg

64.jpg

• Харесвам 3
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.