Прескочи до съдържание

Цикладско пътешествие - Миконос - Делос - Наксос - Санторини - Парос

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , Eva eva каза:

Снимам с Nikon d3500 и имам няколко обектива към него. Често ползвам и поляризиращ филтър.

Благодаря за инфото. 🙏

Да отидете на още много хубави и места и да покажете снимки.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Зани каза:

Някой може ли да препоръча местна фирма за коли под наем в Наксос? Повечето, които гледам нямат обявени цени и трябва да се отправят запитвания, което супер много ме дразни. Други са с цени, но нещо не ме кефят...

Здрасти, миналата година взехме кора от Fun Car and Rides. 30 € / ден. Много готини хора, вземането/връщането станаха буквално за по 5 минути. Офисът им е точно до пристанището. И най-важното - никакви депозити и дразнещи клаузи.

• Благодаря 1
Публикувано:

@Lindt спомена за Иос, та да вметна само.  Може да се направи дей трип от Санторини. Миналата година ние останахме три дни. Уникално място. Известен е като парти-айлънд с щури пияни скандинавци. Сега незнам дали ходят в ковида. 😉 На мен лично страшно ми хареса стария град Хора, и плажа Ялос. 

IMG_4438.jpg

IMG_4636.jpg

IMG_4709.jpg

IMG_4724.jpg

• Харесвам 9
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , Levantino каза:

@Lindt спомена за Иос, та да вметна само.  Може да се направи дей трип от Санторини. Миналата година ние останахме три дни. Уникално място. Известен е като парти-айлънд с щури пияни скандинавци. Сега незнам дали ходят в ковида. 😉 На мен лично страшно ми хареса стария град Хора, и плажа Ялос. 

IMG_4438.jpg

IMG_4636.jpg

IMG_4709.jpg

А случайно да си ходил и на Парос и да можеш да сравниш цвета на водата и привлекателността на Хора? 

Публикувано:
преди 18 минути , Lindt каза:

А случайно да си ходил и на Парос и да можеш да сравниш цвета на водата и привлекателността на Хора? 

@Lindt случайно да - в Парикя и Науса. 

Амиии различни са двата острова...имат си собствен чар. Може би повече харесвам Иос, по див е. Парос е някяк по-култивиран. 

Науса е супер инстаграмъбъл място, където ходят всички японки да се снимат. Напомня на Миконос като усещане и е по-равен.

Иос е от тези острови с висока планина, пристанище долу (Скала) и бял варосан град( Хора)  високо горе в скалите. ..Този тип са ми любими. 

Според мен, просто трябва да се видят и двата острова ..... 😉😉😉 

IMG_4172.jpg

IMG_4005.jpg

IMG_3957.jpg

IMG_4340.jpg

IMG_4216.jpg

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Levantino, благодаря 🙂

Ох... помогна ми и ме затрудни. Досега винаги сме ходили накъдето ни хване окото нещо и ако ни хареса, супер, ако остане още за разглеждане, за другия път. Сега след 8 месеца непътуване имам чувството, че взимам някакви супер важни решения един път в живота за някакъв плаж и стар бял град на хълмче 🤣

• Смея се 1
Публикувано:

@Lindt Ще помогна още малко, принципно на Иос няма какво да се прави повече от 3 дни, както и на Парос, така, че ако имаш примерно седмица или десет дни може да си разделиш програмата на 2 или 3 острова и да си направите айлънд-хопинг - Миконос-Парос-Иос -нещо такова. 😉 Импровизирай, няма нищо страшно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Levantino каза:

@Lindt Ще помогна още малко, принципно на Иос няма какво да се прави повече от 3 дни, както и на Парос, така, че ако имаш примерно седмица или десет дни може да си разделиш програмата на 2 или 3 острова и да си направите айлънд-хопинг - Миконос-Парос-Иос -нещо такова. 😉 Импровизирай, няма нищо страшно. Не боли.

Аз уж си имам тема за пътуването и точно днес претърпя корекции. Започва със Санторини, завършва на Миконос след 8 пълни дни и няколко часа. Вероятно минаваме през Парос и Сирос, но може да сменя някой от тях с Йос/Иос ако реша, че именно там плажовете и водата ми се струват най-подходящи за вкуса. На този етап ми е по-лесно да си избирам острови с инстаграмъбъл град, но не и плажове. А на море уж ще ходим.

Публикувано:

@Lindt ако това ще ти помогне...ще ти кажа, че на Сирос не говорят английски. Бил съм около полвин ден в столицата Ермопули, никъде не можахме да се разберем на английски, това е не-туристик айлънд. Инъче католическия квартала Ано Сирос е с уникална архитектура -цикладско-венецианска. Уникално красив град. Но за по-дълъг престой на Сирос съм песимист. 

DSCN0344.JPG

DSCN6992.JPG

DSCN7021.JPG

DSCN7048.JPG

DSCN7086.JPG

DSCN7147.JPG

DSCN7151.JPG

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 минути , Levantino каза:

@Lindt ако това ще ти помогне...ще ти кажа, че на Сирос не говорят английски. Бил съм около полвин ден в столицата Ермопули, никъде не можахме да се разберем на английски, това е не-туристик айлънд. DSCN0344.JPG

DSCN6992.JPG

DSCN7021.JPG

DSCN7048.JPG

DSCN7086.JPG

DSCN7147.JPG

DSCN7151.JPG

Направо не знам дали на същия остров съм била 😄 Преди 13 години може и да е имало нещо такова, но през 2020-а със сигурност говореха.

Иос е чудесен. Плажовете са екстра, Манганари не е за пропускане, но без кола не става за по-отдалечените. Ако сезонът е като други години, купонът е на Милопотас и в горната част на Хора през нощта (започва след полунощ). Но всъщност навсякъде другаде островът е доста див и спокоен, подходящ и за по-дърти. Цените са изключително приветливи на фона на околните Циклади. Гялос беше малко мръсничък по наше време на фона на останалите плажове, но има много приятни кафенета, от които гледаш как фериботът акостира под носа ти.

На снимките са мелниците в Хора, единият от плажовете на Манганари, Гялос.

1 Ios Chora.jpg

2 Manganari Ios.jpg

36644084743_3d61499b15_o.jpg

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:

@Параход може би малко пресолих мандажта, но наистина хванахме едно такси от площада със статуята на адмирал Маули и му казах да ни качи до Ано Сирос на мелниците. Чак когато използвах вълшебната думичка "милос" ме разбра и ни закара. Останах с впечатление, че не е много туристическо място.

Публикувано:

Абе, случват се такива греди навсякъде. Но като цяло впечатленията ми са за нормална комуникация. Островът наистина не е много туристически. Точно това му е хубавото. 

А, има и доста хора, които говорят български 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, vino4erpec каза:

Здрасти, миналата година взехме кора от Fun Car and Rides. 30 € / ден. Много готини хора, вземането/връщането станаха буквално за по 5 минути. Офисът им е точно до пристанището. И най-важното - никакви депозити и дразнещи клаузи.

Благодаря! Вие предварително ли бяхте резервирали или на място?

Публикувано:
Преди 1 час, Зани каза:

Благодаря! Вие предварително ли бяхте резервирали или на място?

Предварително, комуникация по е-майл. За Гърция винаги така процедирам, включително и предстоящата ваканция.

• Благодаря 1
Публикувано:

Току що видях, че са ми променили полета на отиване - вместо късно вечерта, да пристига в  15.50 часа, което супер ме устройва и няма да се налага да спим на Миконос. Въпросът е: ще успеем ли да хванем ферибота за Наксос в 17.00 часа и да си купуваме ли билети предварително?  Следващия ферибот е чак в 21.15 и ми идва малко късно.

Публикувано:
преди 35 минути , Зани каза:

Току що видях, че са ми променили полета на отиване - вместо късно вечерта, да пристига в  15.50 часа, което супер ме устройва и няма да се налага да спим на Миконос. Въпросът е: ще успеем ли да хванем ферибота за Наксос в 17.00 часа и да си купуваме ли билети предварително?  Следващия ферибот е чак в 21.15 и ми идва малко късно.

честито! мен точно късния час на кацане ме накара да сменя цикладския план, ама не се надявах, че ще ги сменят 🙂 супер странни стават тези полети, вчера ги гледах, следобедни бяха само в четвъртък, днес пак са променени - дефакто втората половина на юли само съботните полети са вечерни, а другите два - много по-удобно следобедни, после през август пак вторник стават вечерни,  и пак само четвъртък - следобедни

• Харесвам 1
Публикувано:

@Зани, мисля, че е вероятно да го хванете, но е на ръба. Аз бих купила на място - ако сте без кола, вероятността да не ви продадат билети е минимална, а ако го изпуснете - ще хванете следващия. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега обсъдихме с мъжа ми и решихме всъщност да си оставим нощувката в Миконос, поне да разгледаме градчето, иначе няма да имаме възможност и ще е голямо бързане, а все пак сме тръгнали на почивка 🙂.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Зани каза:

Сега обсъдихме с мъжа ми и решихме всъщност да си оставим нощувката в Миконос, поне да разгледаме градчето, иначе няма да имаме възможност и ще е голямо бързане, а все пак сме тръгнали на почивка 🙂.

Или ги сменете със Санторини, както ще направим ние. Полетите Санторини-София са в 19:40 през юли. 

П.П. А, ти на отиване се опитваш да хванеш ферито, тоест предложението ми е безполезно. 

Публикувано:
преди 53 минути , Lindt каза:

Или ги сменете със Санторини, както ще направим ние. Полетите Санторини-София са в 19:40 през юли. 

П.П. А, ти на отиване се опитваш да хванеш ферито, тоест предложението ми е безполезно. 

Ако бяха направили промените преди 1 седмица, сигурно щяхме да сменим със Санторини, защото и ние обмисляхме за Иос. Ама вече съм се настроила, а и първите ни нощувки са на много хубаво и усамотено място, че не си ги сменям за нищо на света 😃

Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, Зани каза:

Кога сте на Наксос? Ние от 29 юли до 4 август?

Публикувано:
преди 29 минути , Зани каза:

Ако бяха направили промените преди 1 седмица, сигурно щяхме да сменим със Санторини, защото и ние обмисляхме за Иос. Ама вече съм се настроила, а и първите ни нощувки са на много хубаво и усамотено място, че не си ги сменям за нищо на света 😃

Аз ще се радвам да издадеш мястото 🙃 Иначе и моят Иос след снимката на тръстиковата пътечка в пухкавия пясък пред хотела стана неотложна цел 🥰

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 37 минути , Дани Магелани каза:

Кога сте на Наксос? Ние от 29 юли до 4 август?

20-29.07 са ни полетите, само първата вечер ще сме на Миконос, ако не размислим нещо. За по ден може да отскочим до Парос, Куфонисия или Схинуса - ще решим на място.

преди 34 минути , Lindt каза:

Аз ще се радвам да издадеш мястото 🙃 Иначе и моят Иос след снимката на тръстиковата пътечка в пухкавия пясък пред хотела стана неотложна цел 🥰

https://naxosintermediate.com/property/theonis-villas/

• Харесвам 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.