Прескочи до съдържание

Та за Чили и Боливия - нужда от инфо

Препоръчани мнения

@Tedy, имаме един ден, в който трябва да изберем между Салар де Тара орязан, защото и той е затворен и пускат само в  някакъва част или Гейзерите Татьо евентуално с трек до Каньона Гуатин. Знам, че и трите неща са те впечатлили. 

Кое да изберем като по впечатляващо? Не мога да изкопча по детайлно инфо и трябва да преценя кое да правим без много инфо?

Въобще Атакама се оказва силно орязана, защото доста места са затворени за посещение:Червените камъни със салара де Тарал, Салар де Тара, някаква лагуна и остават само масовите турове, като Лунната долина. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , mililia каза:

Въобще Атакама се оказва силно орязана, защото доста места са затворени за посещение:Червените камъни със салара де Тарал, Салар де Тара, някаква лагуна и остават само масовите турове, като Лунната долина. 

Защо така, @mililia

Връзка към коментар
Преди 1 час, Rainy каза:

Защо така, @mililia

Ами за Червените камъни и Лагуната причината е, че някакъв идиот турист карал кайт сърфинг в Лагуната и изплашил фламингото. Сега районът е затворен с цел фламингото отново да се успокои и завърне. 

И в Салара де Тара е имало проявления на туристи. 

Има някаква местна организация, която преценява кога туризмът става заплаха за флората и фауната и затварят района. А, кога ще ги отворят никой не може да каже. 

И двете места са затворени от есента на 2018 г. 

• Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Еми, ти нали имаш планирана обиколка около езерата в Боливия? Аз бих направила гейзерите и кактусите. Да биеш път до Салар де Тара в орязан вариант няма смисъл. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 5.06.2019 г. в 19:02, mililia каза:

...доста места са затворени за посещение:Червените камъни със салара де Тарал, Салар де Тара, някаква лагуна и остават само масовите турове, като Лунната долина. 

Mililia, може ли да ми кажеш къде гледаш тази информация, защото сега потърсих в интернет и наистина пише, че са затворени, но намерих и това за Salar de Tara: "*Attraction closed up until July 2019 due to maintenance and environment preservation.". Но не знам колко е вярно - имаш ли информация за някой сайт, на който може да се вярва?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Nati каза:

Mililia, може ли да ми кажеш къде гледаш тази информация, защото сега потърсих в интернет и наистина пише, че са затворени, но намерих и това за Salar de Tara: "*Attraction closed up until July 2019 due to maintenance and environment preservation.". Но не знам колко е вярно - имаш ли информация за някой сайт, на който може да се вярва?

Ами, аз питах в хостела, който сме наели и от там ми дадоха инфото, че в момента са затворени. Те предлагат и някакви турове и за това би тябвало да знаят. За червените скали питах и по доста агенции и всички казват, че се стига до 1 км от скалите с гледка към тях. За Салара нямам конкретно инфо, освен че е затворен. Те и по честните агенции не го предлагат като тур под това наименование, защото реално точно стигането до салара е забранено. Сега се гледат някакви скали из района и толкова. Ще е добре, ако го отворят, но какво ще се случи, не знам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ти много! 🙂 Може да попитам в хотела, който съм запазила. Искам да запазя кола, но от това дали е отворено или не зависи дали да взимам 4x4 или да си спестя парите и да наема обиконовена кола.

Връзка към коментар

Аз питаш в хотела ни и те потвързиха , че в момента не се ходи до там. но според тях в края на август, когато пътуваме ние, ще е отворено. Но то с тези голи обещания... 

Връзка към коментар

само за информация - от хотела ми казаха, че те имат същата информация като мен за Червените камъни и Салар де Тара - възможно е да бъдат отворени през Юли месец. Но, през Август или Септември ще се разбере дали са отворени или кога ще бъдат 🙂

Връзка към коментар
преди 2 часа, Nati каза:

само за информация - от хотела ми казаха, че те имат същата информация като мен за Червените камъни и Салар де Тара - възможно е да бъдат отворени през Юли месец. Но, през Август или Септември ще се разбере дали са отворени или кога ще бъдат 🙂

Аз питах в една агенция, дали информацията за Салар де Тара е вярна, че през септември паркът ще бъде отворен за посещение и те казаха, че отварянето въобще не било потвърдено. Т.е ясно е, че нищо не е ясно😀. За сега едниственото вярно е, че и двете неща са затворени за посещения.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

@Роми, има ли промяна относно затворените забележителности в Атакама?

В Чили има ли специфични изисквания към доларите - емисии, копюри и т. н.? 

Някой да знае името на медикамента за височина, който се продава в Чили? Не е сорочи, но не му намирам името. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, mililia каза:

В Чили има ли специфични изисквания към доларите - емисии, копюри и т. н.? 

Не съм забелязала да има нещо специфично, но аз по принцип нося едри банкноти (100 и 50) и съм обменяла само в Сантяго. Карти също вървят на доста места. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Извинявам се за късния отговор, но от вчера съм в Рапа нуи и разглеждам упорито. Е, и съм на басейна от 2 часа също. За Атакама една от лагуните беше затворена до 31.08 и я заменят с друга. Друго от нещата, които аз исках да видя нямаше. Замяната може и да е за добро дори. Горещо препоръчвам да се види Райнбол вали. Прекрасна ми се видя. Няма нищо специфичноза доларите, не е като в Южна Азия. Не съм пила лекарство за височините. Аз имам ХОББ и имам инхалатор. Той си помага. И си носете бански, ако сте в хотел с басейн и за лагуните. Тази 

Година е 27 С температурата и е супер. То и в Сантяго беше 25 , а и в Рапа Нуи дори е 25 следобяд. Сутрин има нужда от суичър и вечер, но през деня е лято. Яке за гейзерите, но и там до 9 сутринта. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Как стои въпроса с чекирането за полетите на Sky Airlines? 

Места си запазих още при купуването на билетите, но не знам трябва ли да се чекираме предварително и да разпечатаме бордните карти или може и на летището? 

Връзка към коментар
преди 39 минути , lyusi каза:

Ние пътувахме с мобилни бордни карти. Предполагам, че можеш да се чекираш и на летището. 

Да помниш кое приложение сте използвали? Не намирам нищо читаво. 

А имаме и багаж, че те позволяваха само personal items. 

Връзка към коментар

Не съм използвала приложение, директно в страницата се чекирах и си свалих паса на телефона. Но ти щом си с багаж (ако е чекиран ), вероятно ще ти е по-удобно на летището. 

По времето, когато ние купувахме билетите в цената беше включен и голям ръчен багаж. Малко след това го промениха и измислиха тарифа  Light само с малък ръчен. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Похвалвам се и тук. 

Нашето пътуване започнахме с успешно пренасяне на багажа с Раян. Стори ни се много дълъг полет по необичаен маршрут - Сардиния, Корсика, Майорка, Мадрид. 

В Мадрид планът се обърка, защото познатия ми маршрут от Т4 до Аточа е леко изменен. Задължителна смяна по трасето. 

Днес с Юбер до Консулството на Боливия и взимане на боливийски визи. 

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , mililia каза:

Днес, след 14 - часов полет сме в Сантяго. 

IMG_20190918_175223.jpg.76afb5c125af921843dc68ff28dce567.jpgIMG_20190918_230639.thumb.jpg.28620dc04630e8841bd1bb04c9963c11.jpgIMG_20190918_191550.jpg.6dda9a50f14b5175e7b7a94146123577.jpg

Пожелавам ви хубаво време, всичко да ви върви по график и да си прекарате чудесно!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.