Прескочи до съдържание

Дъжд, не дъжд - ще се ходи в Пукет!

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 9.07.2019 г. в 19:02, pina каза:

Самурайкааааааааааа, ти тук ли си била! 🤗

Разкрита съм! Да си бях останала на Дж. Бонд острова...

Здравей @pina, много ми е драго да те "видя"!

Завърнах се, мили приятели!

Ще разкажа накратко.

Кацнахме в Бангкок и валеше - от онзи кроткия, няколкодневния дъжд. Голяма част от местните дори не му обръщаха внимание.

Първа грешка в подготовката - липса на снимки! Мернала бях, че отпадат 2000те бата за виза и бях решила, че въпроса е прилкючен. Резултата - 400 бата грешни пари за най-ужасните мъгшотове за мен и дребс.

Букнала си бях хостел до летището с много добри отзиви за стопанката. Като съм на път сама с деца гледам да имам съпорт колкото се може, комфорта идва на по-задно място. Не сбърках, домакинята ни в Happy Hostel (150 бата такси от Д. Муенг, стига се и пеша, ако не си с багаж и бебе) ни посрещна с плодове, бисквидки и по един кокосов орех, имаше и вода в хладилника. Много чисто и спретнато навсякъде. Да, баняте не беше в стаята, а отсреща по коридора - справихме се. Кацнахме уморени и се нахранихме само с почерпката, така че след един душ заспахме. На сутринта имахме много вкусна домашна закуска - омлет върху ориз. Изядохме си всичко, явно бяхме гладни. Питах за масаж - хванаха ме за ръчичка и ме заведоха на 50 метра в едно много автентично студио, в което час и половина страхотен масаж за мен и (малко по-малко) за детето ни излезе 500 бата. Много съм доволна.

В 12 домакинята ни повика такси и потеглихме за Пукет.

В Пукет ни посрещна чудно време и беше така до края - нямаше нито капка дъжд.

В крайна сметка бях отказала резервирания хотел в Ката и бях взела студио в 4 звезден ризорт след Патонг, на Три Транг (близо до Парадайс плажа). Absolute Twin Sands.  Много съм доволна от комплекса, имаше всичко необходимо за прекрасна почивка с деца. Много добре поддържан, много добро обслужване, хубави басейни (имаше и малка и голяма пързалка), два ресторанта, много близо до Мерлин биич където има две студиа за масаж на самия плаж, добри цени. Денонощен магазин пред вратата и много малки кръчмички край брега над Три Танг, както и плуване със слончета в морето - може и само да ги гледаш, че малката я достраша да влиза с тях. Има безплатен йога урок, сладолед всяка вечер, фитнес...Има и много шатъли до Патонг за шопинг, разходка, нощен живот и пазарене на евтини турове ит.н. - много ни беше удобно. Студиото може да се наеме директно от собственика на ниски цени - потърсете във фейса страница - Stay at Twin Sands. Прекрасни гледки и много просторно.

Направихме Дж Бонд тура с UNC - Udomchok Navy Canoe - наистина мнного добре организирано и много забавно за нас. Обяда беше вкусен, имаше плодове и вода през цялото време, видяхме 3 острова и пещери и накрая ни пуснаха на 1етвъртия да поплуваме и ни дадоха да покараме каяци. Много забавен и интересн ден! Благодаря за препоръката!

Понеже се размазах от мързел в комплекса, отидох само на още един тур, но не ми хареса. Препоръчаха ми го за малката - да види рибки и че е плитко. Koh Kai Nhai - три малки островчета, с бърза лодка. Не ни стана лошо в лодката (беше много спокойно морето), но не беше така комфортно като на голямата лодка. Не ни забавляваха (то няма и как) и ни пускаха по малко на всяко островче - но те бяха малки, презвети от туристи и местни търговци и не можах много да се изкефя. Да , имаше шарени рибки плуващи в краката ти, но дребс не се впечатли много. Беше полудневен тур, че вечерта отлитахме наобратно, може би затова ми се видя претупан.

Нарочно пропуснах Пи Пи, а там ми се ходеше най-много. Но планирам ходене целосемейно (може би до Карби този път) и си оставих нещо и за тогава.

На връщане спрекарахме няколко часа на Дон Муеанг вечерта - имаше комфортни седалки удобни за спане и много хора се възползваха от това. Имаше и достатъчно денонощни магазини.

Някои изводи :

Доволна съм от Thai Lion Air - за пръв път летя с тях, по новият им маршрут Осака - Бангкок. На чек ин не се заяждат изобщо за багаж, мерят ръчния на око, няма проблем да не е едно парче. За чекирания багаж четох коментари, че ако не си го купиш с билета, после на место излизал много скъпо. Полета беше 5.5 часа и ни раздадоха на всички по едно пликче с вода и кифличка вътре - за пръв път ми се случва на лоу кост. Не досаждаха изобщо с купете си това или онова. Много бяха ефикасни при трансфера вътрешен-международен полет - имаха гише за чекиране на такива полети и ни издадоха направо двете бордни карти, прекараха ни по вътрешни коридори и ни изведоха от вътрешни на външни линии при прекачването. Спестиха ни повторно чекиране и лутане по летището.

Относно дъждовния сезон - явно е на късмет. Аз нямах никакъв дъжд, но гости от хотела казваха, че предната седмица е валяло много два дни плътно. Но много хра избират точно ниския сезон. Тръгвайки си в събота (6ти юли) хотела видимо се напълни, като дойдоха две големи групи от НЗ и незнамкъде си. Всичко работеше и хора имаше навсякъде - турове, ресторанти, плажове...

Относно много ниските цени на хотели по това време - това е малко мит. Някои комплекси, които са по-навътре от брега, дават смешно ниски цени в този период, но те са почти затворени тогава - не работят голяма част от басейните, ресторантите, почистването е разредено, не вървят шатълите до плажовете...така че е все едно да отидете в Кошарица през март...Добрите хотели, които поддържат сървис целогодишно са с по 20-30 макс 50% по-евтини от топ сезона, което е нормална отстъпка за която и да е дестинация. Коментираха, че се увеличавал потока на хора в ниския сезон и съответно намалява и марджина на отстъпките. Така че трябва много добре да се гледа и четат отзиви по дати преди да резервирате, че иначе - лошо. А и букинг нещо са пипали по настройките на рейтингите според мен. Зачитайки се в отзивите за хотели видях коментар след коментар от сорта на "не мога да разбера как този хотел има рейтинг над 8" и т.н. Нещо не им е чиста работата...И не е само за Пукет, навсякъде е така. Дразни ме това, че трябва да се губи страшно време в детективска работа и ровене на отзиви по дати, по негативни, из различни сайтове....за да може човек да си състави що годе реална представа към днешна дата аджеба как изглежда въпросния хотел. Пфу! (оплаках се).

Весело на всички, на които им предстои!

• Харесвам 12
  • Браво 2
Публикувано:

Самурайка, аз много тъгувах по теб, радвам се, че си добре! Споменала съм те в един пътепис за Япония, който много хора прочетоха. 

Аз изобщо не бях чувала за този плаж, където се къпят малки слончета в морето. Ех, този Тайланд, бе! Ще го имам предвид, искам да заведа дъщеря ми и тя да види, но няма да е скоро. А за Пи-Пи - че нали Мая бей е затворен за туристи до 2021г? Или не съвсем? Защото официално е затворен, но не знам на практика дали е така. Понеже аз без него не искам. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Заливът е затворен, но островът - не е. А и то острови да искаш!

На мен и Симиланите ми останаха за друг път, Пи Пи, Рая...Но трябва да водя и таткото и батковците. Сега просто ме хванаха лудите и трябваше да попътувам. За съжаление, с тия къщи за гости, когато всички почиват аз най-много работя...

Ето ти слончета в морето. Целият район много ми хареса.

Ето и масажите на плажа :

https://goo.gl/maps/JertK6inRSFeVmeh7

• Харесвам 4
Публикувано:

Те  са два острова Пи-Пи, ама Мая бей е черешката на тортата. Аз без него хич не бих си правила труда да ходя там, на Пи-Пи имам предвид. Иначе острови много, да, от прекрасни по- прекрасни. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз мисля следващият път да е на Краби и с цялото семейство. Но толкова ми хареса комплекса, в който бяхме, че може и пак Пукет да повторя. Много ми остана и там за гледане/правене.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 3.06.2019 г. в 0:13, samuraika каза:

И последен въпрос - доколко е безопасно да се оставят неща на плажа?

@samuraika, съжалявам за СПАМ-а, но се сетих за една снимка, която бях пускала в Хумор... :girl_crazy:

beach_hint.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Самурайка, може 4 нощувки на Пукет и 4 нощувки на Краби, примерно нещо такова. Едно време в бг-мамма имаше хора които така правеха. Даже някои включваха и 2 нощувки на Пи-Пи - обитаемия остров, което дава предимство, че можеш да правиш тур рано сутрин или късно следобед, когато тълпите туристи от другите острови още не са дошли или вече са си заминали. Особено ако вече е отворен Мая бей. И аз много искам да споделя с дъщеря ми това вълшебно място, както и други по света, но ще видим кога и дали ще стане. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 11.07.2019 г. в 2:29, samuraika каза:

В крайна сметка бях отказала резервирания хотел в Ката и бях взела студио в 4 звезден ризорт след Патонг, на Три Транг (близо до Парадайс плажа). Absolute Twin Sands.  Много съм доволна от комплекса, имаше всичко необходимо за прекрасна почивка с деца. Много добре поддържан, много добро обслужване, хубави басейни (имаше и малка и голяма пързалка), два ресторанта, много близо до Мерлин биич където има две студиа за масаж на самия плаж, добри цени. Денонощен магазин пред вратата и много малки кръчмички край брега над Три Танг, както и плуване със слончета в морето - може и само да ги гледаш, че малката я достраша да влиза с тях. Има безплатен йога урок, сладолед всяка вечер, фитнес...Има и много шатъли до Патонг за шопинг, разходка, нощен живот и пазарене на евтини турове ит.н. - много ни беше удобно. Студиото може да се наеме директно от собственика на ниски цени - потърсете във фейса страница - Stay at Twin Sands. Прекрасни гледки и много просторно.

...Така че трябва много добре да се гледа и четат отзиви по дати преди да резервирате, че иначе - лошо. А и букинг нещо са пипали по настройките на рейтингите според мен. Зачитайки се в отзивите за хотели видях коментар след коментар от сорта на "не мога да разбера как този хотел има рейтинг над 8" и т.н. Нещо не им е чиста работата...И не е само за Пукет, навсякъде е така. Дразни ме това, че трябва да се губи страшно време в детективска работа и ровене на отзиви по дати, по негативни, из различни сайтове....за да може човек да си състави що годе реална представа към днешна дата аджеба как изглежда въпросния хотел. Пфу! (оплаках се).

Привет! Благодаря за подробния разказ.

Аз купих билети до Пукет за коледната ваканция през декември, заради училището на дъщеря ми, но нещо ми е много трудно да избера място за настаняване. Една от причините е това, което си обяснила за отзивите в интернет, а друга е, че има голямо предлагане, многотия е и трудно се ориентирам в качествата на плажовете и съотношението цена-качество на хотели и апартаменти. Скоро трябва да резервирам, защото за декември има наплив и изборът ще започне да намалява.

Какви са ти впечатленията от плажовете? Ризортът, който препоръчваш, Absolute Twin Sands, е едно и също с Lets Phuket Twin Sands Resort&Spa, нали така? На картата гледам, че са на 30 м двете сгради, т.е. един и същи комплекс. Виждам, че е на 250 м от Мерлин бийч и на 650 м от Три Транг. Споменаваш шатъли, предлагат ли до по-отдалечени плажове например? Харесала съм Банг Тао бийч като голяма плажна ивица. 

И сподели, моля те, кой хотел в Ката отказа и защо. 

Публикувано:

Наистина е трудно с хотелите, точно поради изброените от теб причини, аз много се изнервих от търсенето. Отказах две резервации и прегледах сумати информация.

Както писах - този път бяхме само аз и малката (тя е на 4) и ми се искаше хем да е близо до плаж, хем да не е голям плаж с много хора, хем да не е на 200 метра ама яко катерене по някой хълм, хем да можем да имаме достъп и до оживени места за да букваме турове, да се разходим някоя вечер, да отидем на ресторант, да е интересно и в хотела само, щото бяхме през дъждовния сезон и можеше да вали...аааа, и да не е скъпо, че почивката беше замислена като малка забежка за мен, че ме бяха хванали лудите и не беше много честно спрямо останалите 3/5ти от семейството. Както виждаш - много критерии, много нещо.

Като райони си харесах Равай и Ката (Карон също). Но те са по-отдалечени и за трансфери и за турове. Бях букнала този хотел но се отказах в последния момент. Харесало ми беше, че всички пишеха, че собствениците са много отзивчиви и помагата със съвети за всичко. А за мен това е много важно, като съм сама с деца. Но си харесах това в Twin Sands в крайна сметка - свързах се директно със собственика на студиото и той ми даде много добра цена. Комплекса е достатъчно уреден за да има какво да се прави и само там - няколко басейна, водна пързалка, СПА, йога...малката много се изкефи на сладоледа който раздаваха от 3.30 до 4.30 и това ми беше много добър коз като кажеш "айде да си тръгваме от плажа". Три Транг не може да се ползва на практика, че са спряли достъпа през ризорта и остават само скалистите места в лявата част на плажа, но там има много симпатични заведения от всякакъв вид и плуване със слончета в морето - може и само да ги гледаш ако искаш. Достъпът до Мерлин е удобен - слиза се по едни стълби и се излиза на 100 метра от плажа. Малък плаж, но е приятен, има какво да видиш със шнорхел, а на отлива - и без шнорхел.  Има хубаво масажно студио на самия плаж - гледаш си морето и те мачкотят. Доста е безопасен, защото е на Мариот хотела и няма почти никакви външни хора. Но ние бяхме само 4 нощувки, 5 пълни дни и не бяхме много по плажовете. Направихме два тура и един ден изкарахме целия по басейните в ризорта, че малката се влюби в тях, така че за плаж ни останаха само 2 дена. Ако потърсиш във Фейса Relax at TWIN SANDS Resort & SPA - SEA VIEW Luxury Resort - Patong BEACH ще ти излезе страничката на собственика на студиото. Голяма спалня и голлям разтегателен диван има.

Шатълите до Патонг са много и с удобно разписание, можеш да си намериш винаги добра комбинация отиване-връщане. От Патонг има безплатен шатъл до Парадайс биич, а на връщане минава пред хотела и можеш да помолиш да те оставят там. Това е частен плаж, има вход, но ползваш чадъри и шезлонг, охраняват.

Патонг като плаж според мен въобще не става, но вечер има красив залез и летят с парашути над водата и е хубаво просто за разходка и да изпиеш един фреш зяпайки шаренията и залеза.

Иначе много ми препоръчаха Nai Harn beach, но аз не стигнах до там. Изобщо всички кават, че долната част около Равай е най-добра за семейна почивка. Но то не може да се види всичко и прецени с едно ходене. Важното е да сте доволни от почивката си, където и да е.

Успех и много весело да си изкарате!

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.