Прескочи до съдържание

Аз съм Ава :)


Препоръчани мнения

Така, историята е следната. На 20 години съм и имам проблем с намирането на работа.. Никоя не ми харесва и никоя не осмисля вложеното време от мен по никакъв начин. Две години в  две администрации и няколко безсънни нощи прекарани в търсене на нова "готина" позиция ми бяха достатъчни,за  да разбера, че аз не съм човек от 8 до 5 и това няма да ми се получи 😄 . Няма смисъл да описвам това да живееш в коловоза на сила и колко непоносимо е. Та ето го и решението, тръгвам да си търся щастието по пътищата с колело и един прикачен кош за кучето. Сега търся на кого да си подаря плъховете и тарантулата(ако има желаещи,пишете 😄) и съм ЧАО. Ще подаря на домашните по една консултация с психолог, пък дано ме разберат. Тук съм, за да се вдъхновявам от пътеписите и историите Ви. Стискайте ми палци, пък ще разказвам.

 

П.с. Една снимка на мен и кучо(на име Джипси). 

П.с.с. И да! Много съм малка! 

П.с.с.с. Ако искате да ме посъветвате нещо важно, ще съм благодарна!

58409319_138023134003155_1096331733559112601_n.jpg

  • Харесвам 18
  • Браво 5
  • Смея се 1
  • Замислям се 3
Връзка към мнение
преди 13 минути , AvaRupova каза:

На 20 години съм и имам проблем с намирането на работа.. Никоя не ми харесва и никоя не осмисля вложеното време от мен по никакъв начин.

А обмисли ли вариант да продължиш образованието си? 

  • Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към мнение
преди 13 минути , Фил каза:

А обмисли ли вариант да продължиш образованието си? 

Ами 3та година маркетинг съм. Имам всевъзможни изкарани курсове за уеб дизайн, графичен дизайн, SEO и тн.. И съм с немски, испански, английски и санскрик, колкото да си чета едни интересни писания. Но за сега замразявам проектите 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

ако ти бях майка, щях да имам нужда от повече от една психотерапии :biggrin:

 

съвет, освен много да внимаваш по пътищата с колелото (отделно дето си и сладурка), друг не мога да дам, стискам ти палци и разказвай! :mellow:

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Образованието ти дава възможност да пътуваш и да работиш. Имам една приятелка, която се занимава точно със SEO и работи дистанционно я от Бали, я от някой друг край на света. И тя като теб реши, че не я свърта в офис. Моето мнение е, че за всяко нещо си има време . Има време когато се учи, когато се работи и когато се пътува. Успех и умната. 

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Матрицата няма да ти избяга, ще имаш време и за кариера, и за всичко. Пусни някой примерен маршрут както го мислиш с колелото...или е накъдето те задърпа кучето? 🙂

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Като тръгнеш да обикаляш с кучо 🙂 и велосипеда, ето тук може да откриеш съмишленици, които биха те подслонили:

 

https://www.warmshowers.org/ - a community of bicycle tourists and those who support them

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Нещо ми намирисва тази тема...

 

Младо момиче....неуспешен живот....колело....

 

Иначе за теорията - човек, независимо дали има проблеми в работата/личния живот или пък е супер щастлив от всичко около него - точна на тази възраст му е времето за всякакви експерименти в живота. Но не и с колело. Виждал съм доста такива ентусиасти с наистина измъчени физиономии. Все пак Земята е кръгла, но не и плоска. И времето не винаги е слънчево и приятно.

И да си наясно, че има доста недобросъвестни хора по този свят.

 

  • Харесвам 15
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Добре дошла @AvaRupova. Пътешествие с велосипед и куче звучи много интересно. Надявам се да имаш възможност  да споделяш с нас по време на пътуването.

Накъде смяташ да поемете? От тук ли тръгвате или ще имате някакъв преход преди това до някъде ?

Връзка към мнение
On 6/12/2019 at 3:28 AM, Mary said:

Следвай мечтите си!

И не спирай да мечтаеш!

On 6/12/2019 at 3:33 AM, Фил said:

А обмисли ли вариант да продължиш образованието си? 

Може би е дошло време за краш-курса "опознаване на света без загуба на време"

 

И още един съвет - не забравяй, че каквото и да стане,  винаги можеш да се върнеш на единственото място, която ти дава комфорт и спокойствие - вкъщи. И винаги можеш да го повтаряш това упражнение, докато целият свят стане "вкъщи".

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

Дано планът ти не е за сметка на образованието, защото фактът че ще продаваш всичко без кучето ме навеждат на такива мисли 😉  

И пак обмисли колко ще ти е приятно да караш колело с 40кг товар (куче+кош+багаж). Дано пътуването ти помогне да си наредиш отново мислите в главата, успех 🙂

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
На 12.06.2019 г. в 9:17, AvaRupova каза:

по пътищата с колело и един прикачен кош за кучето

Това си го чела, нали:

 

http://bfsa.bg/bg/Page/166/index/166/Информация

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 57 минути , домосед каза:

Това си го чела, нали:

 

http://bfsa.bg/bg/Page/166/index/166/Информация

Точно си мислех как да формулирам по-точно тези изисквания и ти си го направил по перфектния начин! Пътуването с домашен любимец има своите много сериозни предизвикателства и струва понякога немалко пари. Дано @AvaRupovaго е проучила.

 

На 12.06.2019 г. в 8:17, AvaRupova каза:

Та ето го и решението, тръгвам да си търся щастието по пътищата с колело и един прикачен кош за кучето...

П.с.с.с. Ако искате да ме посъветвате нещо важно, ще съм благодарна!

58409319_138023134003155_1096331733559112601_n.jpg

Търсенето на щастие е изконно право - само се питам дали това е желанието и на кучето 🙂

Иначе живот по пътищата е прекрасен, но има гадният навик да струва немалко пари. Дано намериш правилната формула за теб (и източник на нужно финансиране). 

 

Няма да си отварям устата за лични съвети, но само един, като пътуваща немалко сама жена: Светът е голям и спасение дебне отвсякъде, обаче светът все още е сексистки, и винаги ще бъде. Забавлявай се, но бъди внимателна относно собствената си безопасност. 

 

Два съвета за кучо 🙂 Решението за теб самата не е нещо невиждано, но на мен ми се взима акъла от смелостта ти относно него.

 

1) Препоръчвам ти сериозно да проучиш правилата за домашни любимци във всяка държава, която ще посетиш. Понякога едно нарушение може да доведе до сериозни последици. Ти владееш езици и това е наистина нужно, но законите понякога са различни и трябва да се познават. Виж как ще го обезопасиш по време на пътуването, защото може някой да реши, че застрашаваш живота му - или живота на останалите. И тогава ще имаш проблем. 

 

2) Здравето е Необходимото Условие за каквото и да било, а за пътуване съвсем - дори и на 20 години. В EC за теб е сравнително лесно (с карта), НО за Джипси не е. Услугите на ветеринарните клиники са много скъпи. Не зная в България какви застраховки има - и дали има. Помисли за твоя спътник в пъти повече, отколкото за теб. 

 

Желая здраве и безопасност и на двама ви.

Връзка към мнение

Аз не бих те насърчавал.

Не става ясно дали си пътувала точно по този начин досега.

Ако не, направи една "генерална репетиция" примерно до Белград или Букурещ.

Върни се, и след няколко дни си вземи окончателното решение.

Каквото и да направиш - желая ти успех!

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към мнение

Аз искам да допълня, че трябва и друг път да си пътувала с колелото и с кучето заедно, за да си наясно с реакциите му. 

Животинка е, и си иска движение, а движението в близост до превозно средство, дори и колело (всъщност, най-вече при колело) може да се окаже в даден момент причина за инцидент. И с тебе, и с Джипси. 

Второ; не знам (вероятно и ти не знаеш) каква е крайната ти цел, но тръгваш от България. И у нас, и в съседните ни страни дори няма нужда велосипедистът да има куче, за да му се нахвърлят чужди или бездомни кучета. Особено в планинските райони на Балканите, където често има кошари без стопанин или пък с непостоянно човешко присъствие, кучетата пазачи (шарпланинци, каракачанки и прочие породи) се оставят свободни и за изключително злобни. Надали ще се вреш без нужда по планинските пътища, но трябва да си кажа. Гледал съм достатъчно клипчета, как колоездачи се отървават на косъм, само защото бясно въртят и то по наклон надолу. Гледал съм и други, при които остават поражения, най-вече спукани гуми.

Във всеки един момент, когато минаваш през населено място, трябва да си готова да скочиш в движение и да ползваш колелото като щит. И на мене ми се е налагало, понякога по три пъти в едно и също село. Вярно, само веднъж ми се е случвало да сменя гума след такава ситуация. но пък и нямам чак толкова опит с колоездене извън града.

 

С което не искам да те отказвам по никакъв начин. Просто помисли, дали наистина с кучето трябва да тръгнеш. Взимането на Джипси увеличава риска - и за него, и за тебе.

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към мнение

Първо намери себе си. 

Какво ще кажеш за стюардеса - пак обикаляш, но зад скритата романтика се крие професия с военна дисциплина в красива униформа

 

Какво обичаш и защо...

А може да опиташ и тук:

https://magelanci.com/forums/forum/48-търся-спътник-за-пътешествие/

Тарантулата обаче и плъховете ме озадачават, ще взема да потърся инфо за любителите на екзотични животни

Разбира се, това мнение е непрофесионално

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Твоите намерения и решения са си само твои . Аз се притеснявам за кучо. Голяма любов и отговорност е, надявам се да го знаеш . Имам си  кучо в къщи , наясно съм с това да имаш такова . Но толкова много го обичам , че не бих му го причинила .  Само мнение.

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към мнение

Моето предложение е да направиш едно Камино. От начало до край. Когато аз го минах пеша, по пътя имаше много хора с колела и кучета. Пътят е чудесно място за размисъл и намиране на решения, а и е безопасно. Срещаш се  с много хора и имаш достъпни условия за теб и кучето. Всяки ден се запознаваш с различни хора от цял свят. Милсля, че като първа стъпка, към предизвикателството,  Испания и пътя Камино са перфектни за теб. След това може да минеш в Португалия и там да продължиш по португалското камино. Успех, каквото и да решиш!

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Брех... Адмирации, но дано наистина си пътувала с тоя Динко, че да не го стресираш. Аз лично бих тръгнал към централна Европа. Чехия и Южна Полша са мега свежички за open-minded хора като теб. 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.