Прескочи до съдържание

Приложение за компенсации при закъснение

Препоръчани мнения

преди 2 часа, koliob каза:

Дойде време да ги похваля. Снощи кацнах с точно 60 минути закъснение и дори не съм сигурен, че трябваше да ми платят, но парите вече са по сметката ми.

Аз също ги похвалвам платиха ми за 4-5 дена като бях регистрирал бордна карта на друго име, но платиха по моята сметка без никакви условия. Не знам каква е уловката, изглежда твърде добре за да е истина, дано не трябва след 5 години да се плаща нещо да те търсят...да не е разработка на Бг Еър да си откупуват сами закъсненията 😄 

• Смея се 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
На 2.10.2019 г. в 14:42, vinidj каза:

Намалиха на 21Евро обезщетението и само лично трябва, ако си регистрирал на друг не плащат.

Още го намалиха обезщетението. Преди седмица ми предлагаха €19, а сега - за утрешен полет €14..

• Смея се 1
Връзка към коментар
30 minutes ago, koliob said:

Още го намалиха обезщетението. Преди седмица ми предлагаха €19, а сега - за утрешен полет €14..

Еми очевидно не им излиза сметката.....особено от магеланците.... Хахха

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Не виждам кой ще се съгласи толкова неизгодно.

Идеята им  е прецакана за потребителите - вероятно са спечелили стартъпа с 30Евро оферта за пред комисията дето им отпуска средства или е само реклама/шум за реалния продукт, който искат да въвеждат по-нататък - застраховки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
22 minutes ago, vinidj said:

Не виждам кой ще се съгласи толкова неизгодно.

Някой ти дава повече за час закъснение ли? Кое е неизгодно че не разбрах ....

А иначе в темата си стои мнението ми и личните ми възгледи по въпроса ..

Връзка към коментар
преди 27 минути , georgebg каза:

Някой ти дава повече за час закъснение ли? Кое е неизгодно че не разбрах ....

Не, никой не ти дава повече за час, но ако се "вържеш на хорото" заради 19€, а полетът закъснее с 3+ часа и изгубиш минимум 250€, на колко изгодна би оценил тогава сумата от 19€, които ще получиш? 🙂 Аз лично предпочитам ако е по-малко закъснението да не взема нищо, но ако стане сериозно, да си претендирам обезщетението по EU261

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Май дотук съм от много малкото покрай които изкараха пари. 

Спечелиха си ги съвсем честно разбира се 🙂

Опитите за шикалкавене ги намирам грозни.Хванеш ли се  трябва да си коректен докрай. 

• Браво 1
Връзка към коментар
7 hours ago, chandni said:

Не, никой не ти дава повече за час, но ако се "вържеш на хорото" заради 19€, а полетът закъснее с 3+ часа и изгубиш минимум 250€, на колко изгодна би оценил тогава сумата от 19€, които ще получиш? 🙂 Аз лично предпочитам ако е по-малко закъснението да не взема нищо, но ако стане сериозно, да си претендирам обезщетението по EU261

Не говоря за закъснение от 3+ часа, единствено питах дали някой дава повече за 1 час закъснение ?

Връзка към коментар

За полет София-Варна с БГ ер предлагат 22евро за час и 45 за два.Тия не си знаят интереса 🙂

Или пък компенсацията да се увеличава с наближаване на часа на полета?

Връзка към коментар
10 minutes ago, Мари Николова said:

За полет София-Варна с БГ ер предлагат 22евро за час и 45 за два.Тия не си знаят интереса 🙂

Или пък компенсацията да се увеличава с наближаване на часа на полета?

Може да имат информация, че ще закъснеее над 3 часа, и сега да те примамват 😉 да заложиш за час или два 🙂 ...

Връзка към коментар
преди 11 часа, georgebg каза:

Не говоря за закъснение от 3+ часа, единствено питах дали някой дава повече за 1 час закъснение ?

Само дето няма как да знаеш кога закъснението ще е под 3 часа и кога ще ги надхвърли. А качиш ли си бордната карта, the fat lady has already sang!

Връзка към коментар

Аз гледам закованото мнение горе и не че басът е разрешен, но изведнъж коефициента за победа на Фичо падна значително...

• Смея се 1
Връзка към коментар
43 minutes ago, chandni said:

Само дето няма как да знаеш кога закъснението ще е под 3 часа и кога ще ги надхвърли. А качиш ли си бордната карта, the fat lady has already sang!

На този проблем имам много сигурно решение - никога не съм качвал в това приложение бордна карта и нямам намерение. За себе си съм "изчислил" че в най-добрия случай, за да съм "на нула" ми трябват 12-13 успешни едночасови залога, срещу един, който ще закъснее 3 часа, а аз ще съм заложил на един.

В летния сезон бих "залагал" на над 3 часови закъснения (т.е. пак не бих залагал в това приложение), защото обстоятелствата с натрупване на закъснения, загуба на слотове и т.н. води до много по-голяма вероятност да "утекат" 3 часа, пред това на всеки 14 полета над час закъснение, да има "само" един с над 3 часа.

Ама са си лично мои разсъждения 😉 

Но с удоволствие бих "залагал" опс. застраховал 🙂  на полет 1-2 евро, за 20-30 евро компенсация, без това да е вързано с правата ми по  регламента ...

Връзка към коментар

Пък аз си залагам.Откакто инсталирах скапаното приложение имам 11 полета и само 1 закъсня над час.Вътрешен на БГ ер, разбира се.Обаче,до последно очаквах,че закъснение ще е 3+ ,много късно вкарах бордната карта и не я прие 😞

Положителното е,че изведнъж всичките ми полети рязко затръгваха навреме,Щото преди това бях в една лоша серия на закъснения и анулирания.Така че,ако сте карък,инсталирайте приложението 😛

Интересно е,защо за различните полети дава различни обещетения.Аз си вкарах бордната карта около 1 час преди полета и об-то беше 22 евро за час.Споделяйте наблюдения и опит 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 13.10.2019 г. в 8:51, Мари Николова каза:

За полет София-Варна с БГ ер предлагат 22евро за час и 45 за два.

Въобще не мога да хвана логиката на различните суми за обезщетение.Пак за вътрешен полет на БГ ер за утре следобед дава 21евро за 1 час,50 евро за два ,73 евро за три.

Връзка към коментар
преди 22 минути , Мари Николова каза:

Въобще не мога да хвана логиката на различните суми за обезщетение.Пак за вътрешен полет на БГ ер за утре следобед дава 21евро за 1 час,50 евро за два ,73 евро за три.

Ми вероятно обработвам някаква статистика + плюс някакви актулани данни, които биха отношение към вероятно закъснение и така ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нормално е да се усетят, че късните полети е по-вероятно да генерират закъснение от ранните, както и че определени авиокомпании на дадени отсечки са по-закъсняващи. Интересно е, че го правят чак сега, при положение, че би трябвало да има официални статистики по темата далеч преди да съществува приложението. Вероятно се борят за критична маса потребители, което си е важно.

Полетите ми това лято бяха навреме и/или не се класираха (извън ЕС и не-ЕС авиокомпании), никакви $$$ не дръпнах от закъснения. Ще видим по Коледа каква каратека ще е по летищата (ако до тогава съвсем не намалят сумите, но от друга страна, точно тогава се знае как се омазват полетите и вероятно ще пуснат кукички, да си дадеш правата за пълното обезщетение, знам ли...)

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

Изникна при мен интересен случай. Регистрирах полет Форт де Франс- Барбадос в Колибра, който се виждаше, че ще позакъснее със заложено закъснение от 1 час. Да, но тъй като беше с предстоящ трансфер Барбадос- Гваделуп от авиокомпанията супер организирано ни свалиха от boarding area-та и директно ни връчиха нови бординг пасове за друга авиокомпания за директната Гваделуп. Всичко мина с минимално забавяне и даже си стигнахме с два часа по-рано. После проверих, че реално оня полет е закъснял с малко над 3 часа :)) Според мен при тия положения така или иначе нямам право за предявяване на претенции по директивата (щом не съм летяла със закъсняващия полет). Споделих им на Колибра всичко както си е ама ми пишат, че подлежи на обезщетение (което те ще подадат от мое име, това ми е ясно щом съм им приела условията). Отделно полета не е ли и извън ЕС (Барбадос?!). Пишат, че ми подготвят документите за подпис и изплащане на ~20 евра от тях. Чудно ми е ще успеят ли да вземат и за себе си пари по директивата и ако не, дали после няма да предявят претенции към мен, че не съм им изпълнила условията и да искат обезщетението х3 ("Заплащането на Еднократно Възнаграждение от ИНСА на Клиент важи единствено при ...бла,бла и... “качването му на борда на самолета, извършващ съответния полет"). Имаме и един пътник, който не сме го регистрирали в Колибра - дали да не пробваме за обезщетение ако има шанс?... Ще съм ви благодарна за съвети и мнения!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.