alexnpopova Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 3 минути , Дани Магелани каза: Да си в този край на света и да не разгледаш Сингапур поне за 2-3 дни, ще бъде жалко. За Сингапур 2-3 достатъчни ли са за основните неща. И аз сега гледам евентуално и някакви билети от софия до бали и от синапур до софия. Но ще имаме общо само около 15-16 дни максумим с пътя и не знма дали ще е достатъчно за всичко
Дани Магелани Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 Да. За основните. Част от поста ми се е залепил към твоя и е скрит.
Alexander Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 Пробвах локалния шоколад POD, 100гр са по 5-6лв в магазините, но е много различен от всичко пробвано до сега. Купих с 64% какао, има захар, но има и вкус на пушено. 1
Дани Магелани Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 И зеления шоколад с мача по японски лиценз. 1
irinata Публикувано: 14 август, 2019 Автор Публикувано: 14 август, 2019 Привет пак! Тъй като ми е голям мерак пътуването до Бали догодина и започнах да ровя за програма, хотели, и най-вече бази където да се спи. Та имам няколко бързи въпроси. Ще се радвам да ми отговорите с детайли, особено предвид масовото пътуване лято 2019г. Програмата е 13 нощувки Бали и още 3 Сингапур. 2 възрастни 2 деца - тамън навършили 4г. Идеята ми е да разделим престоя на посещения на храмове, паркове и част от периода да е просто лежане и шнорхелинг. Мисля си за спане в Убуд (5нощ.) , като основно от там да разгледам на север и на изток острова. После Нуса Лембонган (5нощ) и най- накрая в близост до Улувату (3нощ.). Харесала съм вили, а не хотели или резорти. Та въпросите са ми свързани основно с това: - Има ли къде да се яде просто ей така навън? Вероятно ли е да нацелим добър и приличен ресторант случайно, или трябва проучване в района? Другия ми въпрос е свързан с Нуса Лембонган: - Има ли какво да се прави 5 дни там? Иска ми се да идем и до Нуса Пенида и да шнорхелуваме заедно с децата. Има ли вариант това да се случва на самия плаж или трябва с лодка да се влиза навътре. Как седи това децата да са на лодката, а ние около нея....Даже и аз не знам как да си го представя:) Последно: Плажовете около Улувату и Унгасан...достъпни ли са за деца. Имайте предвид, че децата от малки ги водим по неорганизирани плажове и какви ли не препятствия са минали, та не се плаша от стълби или стръмно. Само да не е по въже:) И не на последно място: Притеснявам се от дългия полет, заради децата. От отровни змии, от Денгата и какво ли още не! Основателно ли е? Какви мерки да предвидя?
Alexander Публикувано: 14 август, 2019 Публикувано: 14 август, 2019 В Убуд е пълно с хубави и не скъпи кръчми, както и на повечето места на острова.
mililia Публикувано: 14 август, 2019 Публикувано: 14 август, 2019 преди 2 часа, irinata каза: Последно: Плажовете около Улувату и Унгасан...достъпни ли са за деца. Имайте предвид, че децата от малки ги водим по неорганизирани плажове и какви ли не препятствия са минали, та не се плаша от стълби или стръмно. Само да не е по въже:) И не на последно място: Притеснявам се от дългия полет, заради децата. От отровни змии, от Денгата и какво ли още не! Основателно ли е? Какви мерки да предвидя? Нямам представа за кои плажове около Улувато говорите, ама на повечето места там морето е бурно и са за разните видове сърфинг, та не е точното място за плажна почивка. Паданг-паданг беше по-тих без вълни, но е доста претъпкан. В Бали има някаква програма и избиват отровните змии, та вероятност да видите такива около местата за отсядане почти няма. В джунглата, около разните водопади все пак е възможно да има змии, но където има хора едва ли ще се намират там. По скоро ще има жаби, гущери и разни други пълзящи и летящи. В Убуд и там където има зеленина - джунгла, оризови поля, задължително ползвате репеленти през цялото време, а не само вечер. По хотелите принципно пръскат и няма много комари, но така или иначе ви трябват защитни средства. 1
Alexander Публикувано: 14 август, 2019 Публикувано: 14 август, 2019 Аз не видях нито един комар никъде в Бали за 10 дни преди няма и месец, невероятно, но факт, включително в Убуд и по оризищата. Не съм се пръскал нито един път със спрея, който имах. 1
Миланка Публикувано: 14 август, 2019 Публикувано: 14 август, 2019 преди 24 минути , Alexander каза: Аз не видях нито един комар никъде в Бали за 10 дни преди няма и месец, невероятно, но факт, включително в Убуд и по оризищата. Не съм се пръскал нито един път със спрея, който имах. Може би защото бяхме в сухият период (слаби валежи само в първия ден), се сблъскахме само с 2 комарчета за 4 дни в Убуд и с нито едно за 3 дни в Нуса Дуа. Двата вида репиленти + гривни, си останаха неразпечатани.
mililia Публикувано: 14 август, 2019 Публикувано: 14 август, 2019 Всеки сам си решава какви мерки да вземе срещу денга, но при нея е възможно летален изход, а в най-добрия случай ще е много болезнено преживяване. Другото име на денгата е "троши кости". Комарите, които разнасят такива болести летят и през деня, като доколкото знам не издават звук. Това, че не ги виждаме, не значи, че ги няма. Даже имаше магеланец, който се е бил заразил от денга в района на Убуд. Някъде беше разказвал за преживяването си. Крайбрежието е безопасно, но аз не бих рискувала да съм във вътрешността и да се размотавам без репеленти с идеята, че не виждам комари. Не случайно около хотелите се пръска, което е причина там комари почти да няма. 4
CarpeDiem Публикувано: 14 август, 2019 Публикувано: 14 август, 2019 За храна, ако не ви се излиза всеки път, може да си поръчате от приложението Gojek, аз пробвах и беше доста лесно, даже имаше и някакви промоции. 1
irinata Публикувано: 15 август, 2019 Автор Публикувано: 15 август, 2019 преди 19 часа, mililia каза: Нямам представа за кои плажове около Улувато говорите, ама на повечето места там морето е бурно и са за разните видове сърфинг, та не е точното място за плажна почивка. Паданг-паданг беше по-тих без вълни, но е доста претъпкан. В Бали има някаква програма и избиват отровните змии, та вероятност да видите такива около местата за отсядане почти няма. В джунглата, около разните водопади все пак е възможно да има змии, но където има хора едва ли ще се намират там. По скоро ще има жаби, гущери и разни други пълзящи и летящи. В Убуд и там където има зеленина - джунгла, оризови поля, задължително ползвате репеленти през цялото време, а не само вечер. По хотелите принципно пръскат и няма много комари, но така или иначе ви трябват защитни средства. Отбелязала съм си Karma, Melasti, Green bowl, Pandawa, Nyang Nyang...те по-скоро са от юг, а аз оглеждам къща на около 3км от тях близо до Kencana Park. Благодаря за инфото за змиите, харесах една вила около Убуд, в оризовите поля, но се притеснявам да не се намъкне някое змийче...че четох, че има в полята.
Bellaero Публикувано: 22 август, 2019 Публикувано: 22 август, 2019 Ще разкажа довечера и от моя опит.
Bellaero Публикувано: 22 август, 2019 Публикувано: 22 август, 2019 Започвам с плажовете. Ако сте плажни люде, препоръчвам с две ръце Амед, дори по-точно Липа бийч извън Амед малко. Пълна дивотия, рибки и корали на метър във водата. Тихо и плитко море, поне в нашия период. С черен пясък е. Селцето има достатъчно варунги по улицата. Друг въпрос е дали ще ви хареса храната - риба, морски дарове и ориз. Дори хляб няма. С рибарски лодки можете да шнорхелувате и навътре, има какво да се види. Ако ви доскучае много, Гилитата са отсреща с бързи лодки от Амед. За цивилизация и плаж в южната туристическа част са плажовете в Нуса Дуа, например Гегер бийч пред скъпите хотели. На Лембонган е жестоко - пълна дивотия, мисля много ще са ви пет дни за там. Много са малки Лембонган и Ченинган, иначе си имат и там готини плажове и шнорхелинг. Нуса Пенида е голям и интересен остров, но се пътува много тегаво. Змии има, една малка черна ми се увъртя в краката в Убуд в хотела. Не била опасна казаха от рецепцията, да съм се пазела от зелена, ако видя 😁 Комари има доста, особено в по-северните и източни части на острова. Вземете сериозни репеленти. Гущери, прилепи и т.н. - също в доволни количества. Ако ви е страх или гнус, търсете хотели със затворена баня. Гекончета пак ще имате в стаята де 🙂 За обиколките по храмове - преценете доколко ще ви е интересно. На нас не беше. Цял ден пътуване с кола, за да видиш нещо, което се вижда във всеки двор и навсякъде по улицата. За децата, а и за вас, ще бъде интересно в бърд парка и маймунската гора. Вероятно ще ви вали всеки ден по малко. Чадъри имахме във всички пет хотела. Не ви трябва Буда от тук да ангажирате, нито някой от екипа му. На място сами ви търсят шофьори и всякакви услуги, безкрайно лесно е да се уреди всичко на улицата. Единствено препоръчвам да си букнете един Klook за първата вечер от летището, точни и с евтини цени. Пиша всичко това от моята камбанария, не зная вие как обичате да почивате. Бали е прекрасно място, с прекрасни хора и природа. Има "забележителности" за всеки вкус. Аз някога ще се върна там за изцяло морска почивка. Забравих да похваля и едно място в най-северозападната точка на острова - Пемутеран. Хотелът ни беше пълен с немци и французи с деца на всякаква възраст. Малко по-дълбоко и бурно море уцелихме там. Също така е на доста часове път от цивилизацията, но е добра отправна точка за посещение на източна Ява и вулкана Иджен. Ако имаш някакви въпроси, ще отговоря с радост. Наистина много ми хареса Бали. Избягахме от туристическите места, потопихме се в местния живот и се чувствахме прекрасно. 6 1
Bellaero Публикувано: 22 август, 2019 Публикувано: 22 август, 2019 Съветвам да си вземете и да ходите по плажовете с аква обувки, във водата също. Фенерчета ще са ви необходими по селата, че дори и в Убуд като кривнете от главната улица. В хотелите обикновено има де. Храна има много и навсякъде на Бали. Евтина и прясна. По-трудно е със закуските и хляба, за сиренце, салам и такива неща също не разчитайте много 🙂 Ако случайно не ви се хареса както на нас, слагат някаква непоносима за мен подправка на всичко, също всичко се готви с кокосово олио, в Убуд има прекрасен гръцки ресторант 🙂 Познати аромати на риганче, чудесни сувлакита, гръцка салата, компромисна фета, но пък има дори баклава 🙂 В Убуд има пекарни с не лоши закуски от тесто, по селата само бананови палачинки, които са чудесни. Ако сте любители на риба, ще си отядете на прясна такава. Махи махи, туна, йелоуфин туна, ред снапер и баракуда дават навсякъде. Скариди също, калмарите им не стават за мен, опитах в няколко варианта. Опитът ми е и от луксозни ресторанти, и от крайпътни мизерни варунги. Оцеляхме 🙂 Добавям добра и силна слънцезащита, дори плажни дрехи с ув защита за всички ви. Има такива в Декатлон например. 1 1 2 1
poohtedy Публикувано: 26 август, 2019 Публикувано: 26 август, 2019 Здравейте, Имам следния въпрос: Както писах, ще летим с Турските авиолинии. Купух билети за края на март, веднага след новата им година. Промо цена от около 450 евро за двама в посока. В момента имат още по-промо цена от 400 евро за двама в посока, но когато се минат прозорците по избор на полет, изведнъж начислява горивна такса от 660 евро и цената скача.. Та въпроса ми е, може ли до март 2020 турците по някакъв начин да ме накарат да платя допълнителна такса на закупения билет? Апропо има ли други за периода 25.03-04.04.2020, особено летящи с турците, особено с най-кратките полети 😉 А и ще ми е добре да има споделили как се правят връзките между полетите на новото летище в Истамбул при 2 часа престои т.е. ще ли стигне времето? Благодаря! (следя тема, ще споделям програма като я понагласим)
neuromancer Публикувано: 26 август, 2019 Публикувано: 26 август, 2019 преди 9 минути , poohtedy каза: Та въпроса ми е, може ли до март 2020 турците по някакъв начин да ме накарат да платя допълнителна такса на закупения билет? Не може 2
bonboneva Публикувано: 27 август, 2019 Публикувано: 27 август, 2019 Здравейте! Как става получаването на безплатната виза за Индонезия? Трябва да си я поискаме на летището ли? Има ли начин да си тръгнем и да пропуснем?
baiKolio Публикувано: 27 август, 2019 Публикувано: 27 август, 2019 преди 22 минути , bonboneva каза: Здравейте! Как става получаването на безплатната виза за Индонезия? Трябва да си я поискаме на летището ли? Има ли начин да си тръгнем и да пропуснем? Не се притеснявайте, няма начин да изтървете безплатното, няма да ви "минат" ;) ... сега сериозно, така или иначе бяз виза не можете да влезете в страната... Още след слизането от самолета на първата паспортна проверка на гишетата на имиграционните ще ви "дадат" визите. 2
bonboneva Публикувано: 27 август, 2019 Публикувано: 27 август, 2019 преди 1 минута , baiKolio каза: Не се притеснявайте, няма начин да изтървете безплатното, няма да ви "минат" 😉 ... сега сериозно, така или иначе бяз виза не можете да влезете в страната... Още след слизането от самолета на първата паспортна проверка на гишетата на имиграционните ще ви "дадат" визите. Благодаря! 🙂 1
tereza19 Публикувано: 31 август, 2019 Публикувано: 31 август, 2019 Здравейте напълно нова съм в сайта, но се запалих по тази екзотична дестинация Бали. Искам да отидем самостоятелно аз, мъжа ми и детето без помощ от агенция, тъй като са кожодери. Може ли малко повече инфо за самолетните билети с коя авиокомпания е най-изгодно? Когато трябва да изчакаме за прекачване на летището какво правим, ако е над 8 часа, та дори и под 8 часа е много... може би да резервирам хотел за да изчакаме или??? Не съм се прекачвала до сега. Предполагам, когато кацнем вече от там трябва да си хванем такси до Кута например. Какви са цените на такситата, предполагам не са като на Сейшелите 60 euro за 15мин. път. (от позната го знам) Интересувам се и от цените за посещение на храмове и други. Има ли плажове, на които могат да се видят костенурчета и рибки, ако да къде са тези плажове? Също така колко джобни ще са необходими за 13 дена например без да включваме атракции. Само за нас тримата. Знам, че е относително, но ние сме хора които могат да си позволят може би не повече от 2500лв. джобни и в момента е само проучване, но ако попадна на добри цени за билети се надявам да се осъществи нашето пътуване. Съжалявам за глупавите въпроси, но наистина нищо не знам за това питам. 1
Дани Магелани Публикувано: 31 август, 2019 Публикувано: 31 август, 2019 преди 14 минути , tereza19 каза: Здравейте напълно нова съм в сайта, но се запалих по тази екзотична дестинация Бали. Искам да отидем самостоятелно аз, мъжа ми и детето без помощ от агенция, тъй като са кожодери. Може ли малко повече инфо за самолетните билети с коя авиокомпания е най-изгодно? Когато трябва да изчакаме за прекачване на летището какво правим, ако е над 8 часа, та дори и под 8 часа е много... може би да резервирам хотел за да изчакаме или??? Не съм се прекачвала до сега. Предполагам, когато кацнем вече от там трябва да си хванем такси до Кута например. Какви са цените на такситата, предполагам не са като на Сейшелите 60 euro за 15мин. път. (от позната го знам) Интересувам се и от цените за посещение на храмове и други. Има ли плажове, на които могат да се видят костенурчета и рибки, ако да къде са тези плажове? Също така колко джобни ще са необходими за 13 дена например без да включваме атракции. Само за нас тримата. Знам, че е относително, но ние сме хора които могат да си позволят може би не повече от 2500лв. джобни и в момента е само проучване, но ако попадна на добри цени за билети се надявам да се осъществи нашето пътуване. Съжалявам за глупавите въпроси, но наистина нищо не знам за това питам. Прочетете темите за Бали и ще намерите отговори на повечето си въпроси. Определете приоритетите си, какво ви се прави и гледа. Не ви съветвам да изберете за база Кута. Изберете авиокомпания, която има полети от София, напр. Търкиш или катарците. При по-големи престори, АК предлага турове за разглеждане на града, но може и самостоятелно. За това също има теми тук.
dechy Публикувано: 31 август, 2019 Публикувано: 31 август, 2019 @tereza19, за трансферите до хотела можете да ползвате фирми за трансфер като klook например. Цените са доста по-ниски от тези на Сейшелите - от порядъка на 9-15$. За дневните екскурзии на Бали се наема обикновено кола+шофьор. Цените са в зависимост от продължителността и отдалчеността на обиколката - около 40-50$ на ден. Когато купите билети, мога да препоръчам нашия шофьор, различен от Буда и фамилия. 🙂 1
mililia Публикувано: 31 август, 2019 Публикувано: 31 август, 2019 За избора на самолетни билети много зависи от това какъв опит имате. Предполагам, че не е голям, поради което също бих ви насочила да търсите полет от София с Qatar airways, например. За престои от 8 часа зависи по кое време е и къде е. 8 часа могат да се запълнят с разглеждане на мястото/града или почивка в специални места на летището. Ако е 10-12 часа през нощта може да се наеме и хотел. Таксите са храмовете не са скъпи. Понеже нямате опит, бих ви препоръчала от тук да си наемете шофьор и с него да уточните как да си направите програмата, като му напишете какво искате да видите. Това може да се направи и на място, но не винаги се случва така както го искате, поради лоша езикова комуникация. 2500 лв. на човек джобни пари са много за Бали. Горе - долу такава ще е крайната цена с полет, хотел, храна, турове и сувенири. Решете какво искате да видите /правите в Бали, запознайте се с темите за там и на конкретните ви въпроси ще получите много отговори. 1
tereza19 Публикувано: 31 август, 2019 Публикувано: 31 август, 2019 Преди 1 час, mililia каза: За избора на самолетни билети много зависи от това какъв опит имате. Предполагам, че не е голям, поради което също бих ви насочила да търсите полет от София с Qatar airways, например. За престои от 8 часа зависи по кое време е и къде е. 8 часа могат да се запълнят с разглеждане на мястото/града или почивка в специални места на летището. Ако е 10-12 часа през нощта може да се наеме и хотел. Таксите са храмовете не са скъпи. Понеже нямате опит, бих ви препоръчала от тук да си наемете шофьор и с него да уточните как да си направите програмата, като му напишете какво искате да видите. Това може да се направи и на място, но не винаги се случва така както го искате, поради лоша езикова комуникация. 2500 лв. на човек джобни пари са много за Бали. Горе - долу такава ще е крайната цена с полет, хотел, храна, турове и сувенири. Решете какво искате да видите /правите в Бали, запознайте се с темите за там и на конкретните ви въпроси ще получите много отговори. Здравей, благодаря за отговора.Имах предвид 2500Лв. за двама.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега