Radnev Публикувано: 31 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2019 Прибрахме се вчера вечерта малко след полунощ. София ни посрещна без ток - кв. "Надежда". Ядохме на свещи и беше пълна романтика😁. Междувременно разисквахме кое е по - тъпо??? Да имаш голям, нов, обзаведен апарт на "Ливадите" и да живееш в старата, овехтяла панделка в "Надежда" или след 10 години ходене по мъките най-после да се наместиш добре в Сф, за да се върнеш в Ст. З./Раднево😄. Днес сутринта поехме на изток - Евгени с Шкодилака за Лозенец, а аз с Голфинатора акостирах в Ст. Загора, че имам малко работа. Пътешествието ни продължи 6 дни, 2800 км, 6-7 града, 2 морета, 1 остров + трийсетина разгледани обекта. Уморен съм, но в същото време вече съм влезнал в ритъм, при който буквално не ми се спира... П. П. Благодаря на всички, които дадоха съвети. Бяха ни полезни. 6 1 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 31 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2019 Ретроспективният дневник на Ванко😉😁. Сряда. Късен следобяд. Може би вече подминавах Пловдив. Присещах се, че според уговорката ни, трябваше да съм в Сф не по-късно от три😅. Телефонът мълчеше, което ме окуражаваше, че при Евгени нещата също не са много в ред. Пристигнах в седем и нещо и се наложи да го чакам. Почти на мръкване най-после потеглихме. В Солун пристигнахме точно в полунощ. Филчо Солунски, при който щяхме да спим познаваше добре и нрава, и организацията ни, така че не бе ни учуден, ни притеснен от безумното ни закъснение. В пълен разрез с първоначалния план се отдадохме на битов алкохолизъм и така до три и половина. Традиционно за нас станахме късно. Терасата на Филчо си я биваше😃. Измъкнахме се от Солун около 12 и поехме за Янина. 8 1 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 1 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 1 август, 2019 За Янина, Лефкада и Месолонги към предишната страница, последните няколко поста. Малко объркано стана, но като дращя навсякъде... 😄 *** Така - вече сме в Нафпактос. Градчето е много шлифовано, а венецианското му име е Лепанто! Пред нас са водите на Коринтския залив, където се е състояла легендарна морска битка. Именно тук, през 1571 г., само за 4 часа, венецианският флот нанася съкрушително поражение на османския, като завинаги прекършва мерака на комшийте за доминация в Средиземноморието. В тази битка е бил пленен и Сервантес, на който е издигнат паметник. Капнали сме от умора и ядем гироси, които са по половин кило. После пердашим към крепостта, доминираща над целия град. За финал пием по коктейл (за мен безалкохолен) от терасата на кафене с невероятна гледка към града и залива. Защо ли толкова много ни прилича на Италия🤔😉? Около 11 вечерта се настаняваме в Антирио. Балконът ни гледа към местната крепост и невероятният мост зад нея. Точно от тази снимка моста не се различава много, но още не се е съмнало, за да го видим през деня😄. 7 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега