Прескочи до съдържание

България - бързи въпроси

гост
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с България. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Колко струва входа в софийския зоопарк?

- Какво е разписанието на автобусите между Пловдив и Смолян?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое е най-хубавото родопско село?

- Колко дни да прекараме в стария град в Созопол?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ще съм благодарен да препоръчате прилично до добро заведение, като обслужване и качество на храната, в Русе, централната част. Ще бъдем само вечерта и няма да имаме време за разузнаване и тестване 🙂

Публикувано:

Без да живея вече в Русе, преди около месец посетих Бирария Тангра и определено ми хареса - разнообразие на бири, храната беше вкусна.

Но си е бирария, не ресторант. И леко скъпа за русенските стандарти, но ОК, ако сте свикнали със софийските заведения.   

Публикувано:

Ще ходя на Боровец на ски (20-24 януари ако има значение). Може би ще трябва да наема ски и искам да си взема учител за 1-2 половинки дни. Ясно че учители и наеми бол ама има ли някое място което е за препоръчване? Гледам тук е препоръчван този сайт но информацията е стара: https://www.borovets-bg.com/

Мерси!

Публикувано:

Аз преди ходех всяка година на Боровец, харесваше ми, но все си мрънках, че не са ми достатъчни пистите и дължината им и така в един момент спрях да ходя у нас на ски. 

Не мисля, че има голямо значение откъде ще наемеш ски или учител, основните неща се усвояват доста бързо и чак кой знае какво проучване и препоръки не трябват за няколко часа уроци освен да ти пасват цените.

Освен Бороспорт, които са  написали, че скоро ще пуснат информация за новия сезон, виж и хотела на Попангелов например и от там съм наемал ски, в последния момент и буквално на пистата може да си намериш учител не е проблем.

• Благодаря 1
Публикувано:

Ако си от София ще ти е по-удобно(а вероятно и по-евтино) да се качиш на Алеко.Там се учих като тинейджър да карам ски с учител.Ако си намериш другарче може да си разделите хонорара на учителя.Ще ви пускат по-зелената писта,която е достатъчно дълга и лека(за начинаещи).Докато се учих да карам,приятели ме заведоха на Боровец и ме пуснаха по-най леката от Маркуджиците-еми тегаво ми беше.Иначе гледах,че дават уроци на Мартинови бараки,но там не може да се разминеш от дечурлига от ски училищата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, anita82 каза:

Ще ходя на Боровец на ски (20-24 януари ако има значение). Може би ще трябва да наема ски и искам да си взема учител за 1-2 половинки дни. Ясно че учители и наеми бол ама има ли някое място което е за препоръчване? Гледам тук е препоръчван този сайт но информацията е стара: https://www.borovets-bg.com/

Мерси!

Ето тук има доста подобна тема 🙂 .

• Благодаря 1
Публикувано:
17 minutes ago, Мари Николова said:

Ако си от София ще ти е по-удобно(а вероятно и по-евтино) да се качиш на Алеко.Там се учих като тинейджър да карам ски с учител.Ако си намериш другарче може да си разделите хонорара на учителя.Ще ви пускат по-зелената писта,която е достатъчно дълга и лека(за начинаещи).Докато се учих да карам,приятели ме заведоха на Боровец и ме пуснаха по-най леката от Маркуджиците-еми тегаво ми беше.Иначе гледах,че дават уроци на Мартинови бараки,но там не може да се разминеш от дечурлига от ски училищата.

Мерси, Алеко е идея за предния уикенд! Хич не се бях сетила за него, там не съм била и мога да тествам как е. Иначе бях/съм от Пловдив, сега живея в чужбина и искам сняг!

Аз не обясних, аз карам ски, но техниката ми е под всякаква критика тъй като от рало минах на карвинг на самотек. После се преместих в Австралия, а там цените и качеството на снега са под всякаква критика. Та теорията ми е ясна ама практиката...куца 😅 Мога да се пусна от почти всичко, но е голяма излагация та реших да съчетая полезното с приятното и най-после да се науча да карам като хората 😀

Публикувано:
В момента, anita82 каза:

Мерси, Алеко е идея за предния уикенд! Хич не се бях сетила за него, там не съм била и мога да тествам как е. Иначе бях/съм от Пловдив, сега живея в чужбина и искам сняг!

Аз не обясних, аз карам ски, но техниката ми е под всякаква критика тъй като от рало минах на карвинг на самотек. После се преместих в Австралия, а там цените и качеството на снега са под всякаква критика. Та теорията ми е ясна ама практиката...куца 😅 Мога да се пусна от почти всичко, но е голяма излагация та реших да съчетая полезното с приятното и най-после да се науча да карам като хората 😀

В този случай за теб ще е по-добре да караш на Боровец.Щом може да пускаш всичко,там пистите са разнообразни като ширина и дължина. И аз съм си подобрявала техниката на Боровец(колкото толкова).Не мисля,че ти трябва учител,по-скоро хвани някой приятел/близък,който кара добре и го помоли да те наблюдава и критикува 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

@anita82, ските обикновено много добре се съчетават с басейна на хотел Рила след това, който е точно пред пистите и всеки може да го използва срещу такса, пробвай ако ти допада този вариант.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
  • 4 седмици по-късно ...
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, магеланци. Моля, препоръчайте ми хубав хотел на първа линия на нашето море. Може и само за възрастни да е хотелът.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

моля, препоръчайте ни хубава кръчма в района Карлово - Баня - Хисаря - Старосел. В Старосел сме ходили, много ни хареса, може пак там да отидем, ако нямате друга по-хубава идея 🙂

Благодаря предварително.

Публикувано:

В ресторанта на конна база Тракиец (до Дуванлии) беше доста вкусно.

Ако обичате риба пъстърва - ресторант Бяла река на 2 км преди Калофер по подбалканския (посока Бургас)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

Здравейте,

моля, препоръчайте ни хубава кръчма в района Карлово - Баня - Хисаря - Старосел. В Старосел сме ходили, много ни хареса, може пак там да отидем, ако нямате друга по-хубава идея 🙂

Благодаря предварително.

Чинар, Национал и Ловен дом в Хисаря. Рибната до Калофер съм бил отдавна и беше ОК.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

Здравейте,

Благодаря предварително.

"Едно време" в Карлово. Но не е точно кръчма. Ресторант, с прекрасна градина. Любим ни е и имат много вкусен домашен сладолед. Винаги, когато сме в района се отбиваме.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Eva eva каза:

Здравейте,

Благодаря предварително.

Ако обичате риба - рибен ресторант Бяла река между Баня и Калофер.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Пак съм аз 🙂 Този път ще сме по пътя Тетевен - Рибарица - Троян и ще съм благодарна за нови предложения за хубави кръчми. Може да се възползваме и от предложението на @Моника. 

Благодаря предварително 🙂

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Имам възможност да отида утре до Видин като придружител с автомобил. Последният непосетен областен град от мен в България. Иска ми се да отида и до Калафат. Но не намирам информация за обществен транспорт. Явно автобусите са спрени.  Пише, че преминаването с велосипед е безплатно през моста. Утопично ли е да има велосипеди под наем във Видин? И въобще има ли начин да отида за 2-3 часа до Калафат? С такси колко би струвало?

• 2 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.