Alexander Публикувано: 5 март Автор Публикувано: 5 март Посетих едно две много сериозни кафета. Едното е със световен шампион бариста 2016 плюс други титли и е на 88 етаж в Тайпе 101. Като техника, нещата които видях, не ги бях виждаш на живо никъде другаде по света.. Така хем се пие супер кафе за 10-на евро, хем се качваш на 88 етаж. Всичко е с резервация поне ден-два напред. Само качване по стандартния ред е 20€ и не включва нищо. Демек двоен удар. 14
stanimir Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Като ставаше дума за разни бутикови шоколади в Колумбия ми направи впечатление ,че дори най-обикновенните масови марки като Милка ,Cadbury и т.н. са поне двойно и тройно по-скъпи от България и Западна Европа. Не знам на какво се държи тоя феномен , но изрично се загледах в големите хранителни вериги.Особено за колумбийския стандарт и цените на повечето останали продукти тези на шоколада са баснословни.На летищата също , големите Lindt са по 30 лева. 2 1
Alexander Публикувано: 5 март Автор Публикувано: 5 март Ми слагат х2, път и печалба, но аз лично съм виждал намаления 30-40% точно на Линдт, а на местните марки не правят такива намаления. 4
jungfraujoch Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март На 12.02.2025 г. в 12:22, stanimir каза: никога у дома не се е пиела леблебия , ръж или подобни.Дори не съм ги виждал.Имахме електрическа кафемелачка и с голям кеф винаги аз мелех зърната. Винаги имаше и нес кафе, което се вадеше само като идваха гости и минаваше за лукс. И при нас беше така.Аз бях отговорник за кафето.Мелех зърната,слагах кубинската кафеварка и бърках до получаване на необходимата гъстота нес кафето със захарта,за да има каймак.То пък се сервираше задължително с домашен сироп от ягоди.Дори баба ми не е пила леблебия,но имаме от сватбата на прабаба ми месингова мелачка за кафе.Тогава може би са пили леблебия,но в много красиви чашки. Аз самата на 20 години пропих кафе,първо с малко мляко,после капучино.Сега го обожавам, в малка чашка,с бисквитка и в готина компания. Имам винаги една кутия Инка вкъщи,от време на време пием с приятелки,когато си правим ретро парти 🙂Иначе татко ни беше донесъл от Полша в края на 70-те и тогава много ми хареса. 3
DaBo Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март преди 2 часа, stanimir каза: Като ставаше дума за разни бутикови шоколади в Колумбия ми направи впечатление ,че дори най-обикновенните масови марки като Милка ,Cadbury и т.н. са поне двойно и тройно по-скъпи от България и Западна Европа. Не знам на какво се държи тоя феномен , но изрично се загледах в големите хранителни вериги.Особено за колумбийския стандарт и цените на повечето останали продукти тези на шоколада са баснословни.На летищата също , големите Lindt са по 30 лева. Високо мито за внос. Не е само за школода, а и за доста други хранителни продукта. Имаше нещо за luxury items и което попада вътре е с високо мито. Чилийското вино, например. Мъжът ми всеки път носеше по един куфар милка и линдт, като се връщаше от командировка в Европа. Подобно е и в Малайзия - сьомга и авокадо, например, са luxury items и от тази година имат по-високо мито. Милка също нямат там - куфарът отново се пълни с шоколади за колегите. Нямат изобщо Милка и я приемат за continental product, демек нещо супер качествено и са много щастливи като им дадеш нещо с марката Милка. 😉 6
Zaro Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март преди 2 часа, stanimir каза: Като ставаше дума за разни бутикови шоколади в Колумбия ... веднага ме навяват разни мисли. 1 5
Брани Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март преди 3 часа, stanimir каза: Като ставаше дума за разни бутикови шоколади в Колумбия ми направи впечатление ,че дори най-обикновенните масови марки като Милка ,Cadbury и т.н. са поне двойно и тройно по-скъпи от България и Западна Европа. Не знам на какво се държи тоя феномен , но изрично се загледах в големите хранителни вериги.Особено за колумбийския стандарт и цените на повечето останали продукти тези на шоколада са баснословни.На летищата също , големите Lindt са по 30 лева. Белият шоколад как вървеше ... 😁 1 3
Alexander Публикувано: 6 март Автор Публикувано: 6 март Забравил съм да пусна менюто от кафенето на 88 етаж. Огромен избор в две групи от светло и средно печено кафе. За еспресо имаше по-малко избор, но пак имаше. 8
Alexander Публикувано: 12 март Автор Публикувано: 12 март Ето и другото място - в Хонг Конг Не е някакво много известно, но аз пих най-доброто еспресо, което съм пил до сега. Филтъра не беше лош също. Исках да си купя на зърна, но не се предлагаше и не купих. Мястото е много малко и не предлага абсолютно нищо друго освен кафе и млечно-кафени напитки, което за някои хора е минус. Млякото е японско, забелязах, че в Хонг Конг и Тайван в хубавите кафенета всички използваха такова. Техниката е на максимално ниво, като мелачките са бутикови немски Nautilius, също не бях виждаш такива на живо. Двойният шот еспресо нямаше 8лв и то в Хонг Конг. 9
Anna Kalinovska Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Последните ми придобивки от борда на Wizzair по време на полета от Абу Даби преди почти две седмици. Капсули не бях купувала, но момичето каза, че стават за ръчно приготвяне на филтрирано кафе. Още не съм ги опитала, за следобедното глезене с любимата топла напитка ще отворя едниния фишек, може би колумбийското. При покупка на ежедневните кафета също съм придирчива, тези от Хит се оказаха добри. Към 50 лева за килограм, на зърна. Второто замина. От био-то ще направя за полета до Рим утре. Само 1/4 пъти ми изловиха пълния термос в раницата на секюрити в София, май на Т1 беше, на тръгване към Сокотра.. Дано някой не е разочарован, че не вижда никакво specialty coffee от Дъбов. На балкона, на хладно, има едно 3 кг, вкл. Гейши от различни произходи и години на състезаване и печелене на първи места, отпреди Коледа.. Ако някой се интересува, мога да покажа и тях по-подробно.. 2
Anna Kalinovska Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март На 5.03.2025 г. в 18:23, stanimir каза: Като ставаше дума за разни бутикови шоколади в Колумбия ми направи впечатление ,че дори най-обикновенните масови марки като Милка ,Cadbury и т.н. са поне двойно и тройно по-скъпи от България и Западна Европа. Не знам на какво се държи тоя феномен , но изрично се загледах в големите хранителни вериги.Особено за колумбийския стандарт и цените на повечето останали продукти тези на шоколада са баснословни.На летищата също , големите Lindt са по 30 лева. Чуждоземска, атрактивна 😉 стока, транспортни разходи при хладилен режим, митнически разноски...
Antigona Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март On 2/12/2025 at 9:40 PM, stanimir said: Колкото и да е простовато аз харесах много виетнамското кафе. Някакъв особен мек вкус , доста различен от всичко което пием тук Обожавам виетнамското кафе, и моите 2 другарчета искат пак Виетнам заради кафето 😅. Донесохме по 1 кг. подарък на близки и всички ни върнаха подаръците, та + донесеното за нас кафе доста време се наслаждавахме на Виетнам у дома ☺️. Купихме си и джаджата за приготвянето му - една алумниева двойна цедка. Отделно пия варено кафе с кардамон, но купувано от арабска държава. Всички кафета без захар и мляко - чисто. На заведение единствено в Италия съм на капучино. В България на заведения не пия кафе, Въобще кафето ми е като лукс питие - рядко, но с каприз. 2
Anna Kalinovska Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март преди 12 минути , Antigona каза: Обожавам виетнамското кафе, и моите 2 другарчета искат пак Виетнам заради кафето 😅. Донесохме по 1 кг. подарък на близки и всички ни върнаха подаръците, та + донесеното за нас кафе доста време се наслаждавахме на Виетнам у дома ☺️. Купихме си и джаджата за приготвянето му - една алумниева двойна цедка. Отделно пия варено кафе с кардамон, но купувано от арабска държава. Всички кафета без захар и мляко - чисто. На заведение единствено в Италия съм на капучино. В България на заведения не пия кафе, Въобще кафето ми е като лукс питие - рядко, но с каприз. Заради туй хвалено кафе ще взема да отскоча до Виетнам. Когато при соца си имах работа с кафе, виетнамското, по 9 лв./500 г в найлонов плик, бше най-гадното, ама като нямаше риба, и ракът минаваше за риба..., та пени се, не пени, пиехме го... Моля снимай двойната цедка. Варено кафе не пия, ежедвеното ми е парено, по метода на германските баби отпреди 300 години, когато в Германия се заознават с този еликсир,и преди баба ни Мелита в Дрезден да започне да го минава през амбалажна хартия, тъй като не й се нравела утайката на дъното на чашата... Но с кардамонпо арабски съм готова да му се насладя. Утре съм в Рим, извън къщи пия само при Дъбов, а ако е другаде по неволя - само капучино. В Рим ще си правя в студиото до Термини в термос за през деня, а седнем ли навън - капучино или горещ шоколад, какъвто от 2 месеца пия дори при Дъбов, щото го правят много добре, особено ако им кажа как го обичам.. 4
Antigona Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март 23 hours ago, Anna Kalinovska said: Моля снимай двойната цедка. Ето това купихме след като собствникът на хотелчето ни показа как ни прави кафето. Смляно кафе се поставя в дълбоката цедка и се сипва гореща вода, похлупва се с капачето и течността капе в чашата. По-наситено става отколкото същата процедура през хартиен филтър. 6
Antigona Публикувано: 28 март Публикувано: 28 март В Падуа пихме " Зелено кафе" в историческата сладкарница. 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега