Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 Еееех, докопАх се и аз до “страната на неограничените възможности. Бях им доста обидена на американците, откакто, преди години ми отказаха виза и една “ истинска” американка ми подхвърли паспорта, с думите, че съм потенциален емигрант. Е, вярно е, че бях по- млада, по - хубава, ама пък, мисли за емиграция никога не съм имала. Та, тогава си рекох, я, светът, колко е голям, да не е пък, само Америка:))) Да де, ама, като отпаднаха визите за Канада, пак ми се яви идеята, да пошетам комбинирано, в онзи регион. Този път, визата я получих с усмивка, Консулът беше много приятен млад човек, беше впечатлен от многото ми пътувания - изобщо, разговорът протече чудесно. В резултат на това, се сдобих с 10 годишна виза и приключението потече, тооооочно кат един порой:)))) Тръгвамеееее, тръгваме! Пътувахме с Търкиш, ами - никакви забележки нямам, за нищо. Бях си купила места на АИ за дългия полет, широко, храната хубава. Уцелихме едно турско бЕло вино, превъзходно. От лиготии бях поръчала кашерна храна:)))Ми така де, като ще ми вземат по 99,64евро за място, поне, да търчат около мен:))))) Да, ама не!За това, малко по - натам.Пак търчаха, ама, без кашер.:((( Трансферното време беше 70 минути и това малко ме притесняваше. Нямаше никакъв проблем, въпреки че, къде 114 пъти ни провериха паспрти, визи, билети и ръчните багажи. Еле, еле - натоварихме се. За разлика от специалистите, дето знаят всичко за самолетите, аз мога да река само, че беше голям и хубав:))))) И каква изненада - като взех да се точи една голяяяяма върволица от какво? От евреи - от ортодоксалните, с навитите масури. С най - различен калибър и като обем, и като възраст. И се напълни половината самолет, само с тях. И какво стана ли?Ами, изядоха всичкия кашер и за нас не остана:( Та се наложи главната стюардеса, да дойде да се извинява. Ама нямах настроение да се дърлям, например, за компенсация, че ще седим гладни, да ни преместят в бизнес класата:))))) Кротичко си избрахме друго, то се оказа много вкусно.Мързеше ме да снимам, на връщане ще го направя.:))) Ентертеймънтът им чуден! кеф ти на руски, кеф ти на френски, на английски/ полиглотите сме така:))))))))))/, изгледах си пак Аватар и едно сърцераздирателно криминалЕ с Никол Кидман, подремах на Казабланка , пак ядохме- пихме и кацнахме. Хехе, а пък, някои от нашите приятели, вместо да се завият с одеалцето, бяха завили мониторите, сакъъъън, да не прескочи нЕкоя съблазън отта:))))) Като бях чела, колко са строги изискванията, па, как нищо не можеш да носиш, че като имаш виза, пак може и да не те пуснат, бяхме си спазили всичко. Нищо в куфара, освен теуфила:))) Всичко мина много бързо и лесно. Има много машини, където сам си обработваш паспорта, на всякакви езици, даваш пак и пръстови отпечатъци, за сравнение и отиваш при граничния полицай, който зададе два въпроса - цел на посещението и нося ли храна. След това тропна с печата по чисто новия ми паспорт и рече: Welcome to America! Следва... 45 10 1 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 4 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 И аз бях изненадана колко лесно влезнах. Попълних си на машината всичко, баткото на гише ме попита какво ще правя и до кога и ми каза чао Чакам с нетърпение описание на останалите ви приключения в Америка и Канада. 3 1 Връзка към коментар
Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 На времето , имахме много старо издание на разказите за Арсен Люпен, койо започваше така: “Беше сивЪ денЪ...” Та, станахме ние вчера, след няколкото часа сън, таксуван, като за следобедна дрямка и погледнахме през прозореца. Беше ужасно сив дей / нали сме в Америка/, че и в добавка - дъжд. Не че не сме подготвени, но до вчера беше лято, а пък днес - вече не.:((( Каквото такова, не можем да променим нищо и си тръгваме по програмата. Отпадна ни само Лейди Либърти, за момента.Ще се върнем пак тук, ако е хубаво времето, ще я мислим:)))) Разходката ни започва от историческия център на Ню Йорк, Батъри парк.Намира се в южен Манхатън, точно срещу пристанището. Тук е и “Замъкът Клинтън”/ нищо общо с чичко Бил/, и паметникът на емигрантите, и на войниците, загинали за защитата на града. Интересна хрумка е силуетът на война, през който се вижда Свободата / Лейди Либърти/.Ама, като е хубаво времето:))) Лейдито се виждаше, в сива пелена, остров Елис - тоже:(((( Ето снимки от парка и наоколо: Лейдито, от далеч. За сега, надявам се:)))) Следва... 48 3 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 4 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 1 час, AlexandraKo каза: На времето , имахме много старо издание на разказите за Арсен Люпен, койо започваше така: “Беше сивЪ денЪ...” Та, станахме ние вчера, след няколкото часа сън, таксуван, като за следобедна дрямка и погледнахме през прозореца. Беше ужасно сив дей / нали сме в Америка/, че и в добавка - дъжд. Не че не сме подготвени, но до вчера беше лято, а пък днес - вече не.:((( Каквото такова, не можем да променим нищо и си тръгваме по програмата. Отпадна ни само Лейди Либърти, за момента.Ще се върнем пак тук, ако е хубаво времето, ще я мислим:)))) Разходката ни започва от историческия център на Ню Йорк, Батъри парк.Намира се в южен Манхатън, точно срещу пристанището. Тук е и “Замъкът Клинтън”/ нищо общо с чичко Бил/, и паметникът на емигрантите, и на войниците, загинали за защитата на града. Интересна хрумка е силуетът на война, през който се вижда Свободата / Лейди Либърти/.Ама, като е хубаво времето:))) Лейдито се виждаше, в сива пелена, остров Елис - тоже:(((( Ето снимки от парка и наоколо: Лейдито, от далеч. За сега, надявам се:)))) Следва... Ще следя разкаите, много забавно разказваш! Първите впечатления от Америка винаги са вълнуващи и интересни, особено на такива големи пътешественици като вас 🙂 А защо не посетихте Статуята на Свободата? Лошото време не трябва да ви спира! 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 Преди 1 час, Травеолани каза: Ще следя разкаите, много забавно разказваш! Първите впечатления от Америка винаги са вълнуващи и интересни, особено на такива големи пътешественици като вас 🙂 А защо не посетихте Статуята на Свободата? Лошото време не трябва да ви спира! Да ти кажа, аз, лично нямам голямо желание:( А и толкова мъгливо и ръмящо беше, че предпочетохме да гледаме други неща. След две седмици, ще дойдем пак, за два дни, преди полета обратно.Ако е слънчево, може би, ще вземем ферито за Стейтън айлънд и ще я видим отблизо.Има време. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 И понеже, тия мъгливи и дъждовни снимки, може да ви депресират, ще сменя малко.Ще ми се разклони мислАта:)))) Днес пътуваме за Харвард и Бостън. Попътно се отбихме в Ню Порт, за да сръбнем набръжко, от традиционната им тиквена супа.Да ви кажа, мръвките, бяха по - хубави.:))))) Бърз поглед на града - мнооого приятно, в момента имаше някаква регата, та имаше много шарен свят. Едни хубави, шарени къщички, малко, като в Берген, ама , окъпани в слънце. Срещнахме един младеж, по джапанки и с вълнена шапка:)))) Друг един, се беше нагласил с ботуши: Ето го и градът: Следва... 38 3 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 4 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 @AlexandraKo, страшно вдъхновение си ми! Тази Америка сама по себе си по никакъв начин не ме привлича, но много обичам да те чета и ми е интересно да я видя през твоите очи. 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 4 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 @AlexandraKo не сте имали време да разгледате известните имения? https://www.newport-discovery-guide.com/newport-mansions.html https://www.newportmansions.org/explore Иначе хора по джапанки може да се видят и през зимата , дори и децата ходят на училище без якета при нулеви градуси. 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 2 минути , stanislavpp каза: @AlexandraKo не сте имали време да разгледате известните имения? https://www.newport-discovery-guide.com/newport-mansions.html Иначе хора по джапанки може да се видят и през зимата , дори и децата ходят на училище без якета при нулеви градуси. Ми що не ги казвате, тия работи, по- навреме, ами зяпаме хората :))))) Не, нямаме време, отиваме в Харвард:)))) преди 9 минути , lyusi каза: @AlexandraKo, страшно вдъхновение си ми! Тази Америка сама по себе си по никакъв начин не ме привлича, но много обичам да те чета и ми е интересно да я видя през твоите очи. Да ти кажа, с мен също беше така, но ми харесва и вече кроя следващото планче за тук:)))) Благодаря ти:)) 1 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 4 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 31 минути , AlexandraKo каза: Ми що не ги казвате, тия работи, по- навреме, ами зяпаме хората :))))) Не, нямаме време, отиваме в Харвард:)))) Да ти кажа, с мен също беше така, но ми харесва и вече кроя следващото планче за тук:)))) Благодаря ти:)) В Нюпорт съм живяла, ама нямам много хубави спомени, иначе градчето е готино. Мисля, че имаше едно имение The Breakers, там си спомням, че ходихме. А, и да добавя, хора с джапанки има целогодишно, и тук януари и февруари е пълно с такива. Сега сигурно ще те шокира, как си оставят дамските чанти на земята 🙂 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 Та,щъкаме си ние, из Манхатън, като , най- първо, трябва да видим Уол стрийт и друго каквооооо? Искаме да видим сградата на финансовата борса. Преди това, гледаме една голяяяма, голяяяма опашка от китайци.Проточвам гуша и какво виждам? Прочутият бик на Уол Стрийт, накачулен отвсякъде, с китайци- митайци, държат бика за всевъзможни места. Айде, за мъжките достойнства - ясно. Там беше най- голямото бутане за ред:)))))Ама, за рогата - много не го вдянах:)))))))Не знаех, че толкова мъже, си мечтаят да станат рогоносци:) Или, това с рогата е нещо друго? А пред сградата на Фондовата борса, стои малкото момиченце, което, някъде бях чела, че е при Бика. Явно са го преместили и сега гледа учудено, към света на финансите. Намерих снимка от нета: Charging bull and Fearless gurl. Следва... 41 2 Връзка към коментар
akair Публикувано: 5 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 Времената и модите се променят. Идеята е да се снимат с главата, не с рогата. Но поради големи опашки за главата, някой е решил да се снима с м... ъжките достойнства. Как във времето второто е станало по-популярна част за снимане, е откровено интересен въпрос. Може би някой специалист може да обясни 🙂 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 5 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 А идеята за момичето пред бика не знам каква е,но откакто изгря Грета Тунберг, реших че се казва Грета😉 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 "да хванеш бика за рогата" Може и китайците да имат тая приказка 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 преди 6 часа, akair каза: Времената и модите се променят. Идеята е да се снимат с главата, не с рогата. Но поради големи опашки за главата, някой е решил да се снима с м... ъжките достойнства. Как във времето второто е станало по-популярна част за снимане, е откровено интересен въпрос. Може би някой специалист може да обясни 🙂 @akair, имам едно любимо определение по този повод:” здрав като бик и почти, толкова умен”:))))) Вероятно, тези които клечат под бика, умственото му ниво си го имат, а си мечтаят и за останалото...:)))))))))))) 2 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 Продължаваме си по Уол Стрийт и си зяпаме, ту нагоре, ту надолу и все е интересно:)))) Впечатлението ми е, че тука всичко е с решително по- големи мащаби, отколкото в Европа. Това било най- голямото в света, онова било най- високото в света, трето било най....Пък, Ердоган, бил грандоман:)))))) Мен, ако ме питате, той е накакво сииииитно градндоманче, като гледам, какво е тука:))) А бяхме и на Тръмп тауър - и там, едни великански ми ти работииии:))) Плочки по тротоара, в памет на различни люде и събития:) Срещу сградата на Финансовата борса има интересен музей : Federal Hall National memorial, пред който стои фигурата на Джордж Вашингтон. “Баща на нацията, първи президент на САЩ и една от най- влиятелните фигури в историята на САЩ. Музеят е малък, но красив иинтересен. Много ме впечатлиха ключалките по вратите на трезорите от едно време:))) Снимките продължават в следващия пост. 21 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 Красивото фоайе с часовника: Следва... 25 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 И нещо, специално, за @bulpa & @Фичо:))))))Подарък, като заимат рожден ден:))))) Нямаше как да не изприпкам, за да ви го покажа “ на живо”. Нещо, сътворено, от общият ни любимец - Сантяго Калатрава. Най - скъпата метростанция в света, около 4 млрд.долара, 12 години строеж, с формата на голяма бяла птица. 250 хил. пътници дневно минават оттам. Стилът “ Калатрава”, няма как да не се разпознае:))))) Следва.... 42 1 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 5 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 19 hours ago, AlexandraKo said: Срещнахме един младеж, по джапанки и с вълнена шапка:)))) Хаха, и мъжът ми така ходи през зимата в Аризона. А аз по джапанки и зимно яке. 😂 5 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 5 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 Алекс, позитивните ти емоции направо прелитат и тук през океана! Много готино описваш всичко! Още много позитивни моменти в Америка и какво мога да кажа освен God bless America!🍷 Непремено пробвайте и някоя местна крафт бира. Американските масови бири може да са много зле, но крафт бирите им са на световно ниво. Иначе си права, американците ги избива на грандомания, но съгласи се, че поне имат някаква база за грандомания. А, се сещам за няколко други държави, които са също толкова грандомански, но грандоманията им е в стил на гол корем чифте пищови. 3 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 5 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 преди 21 часа, lyusi каза: @AlexandraKo, страшно вдъхновение си ми! Тази Америка сама по себе си по никакъв начин не ме привлича, но много обичам да те чета и ми е интересно да я видя през твоите очи. И аз така! 🙂 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 5 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 А защо не ни помахаш ето на тази камера? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 И след това лирично отклонение, сега едно тъжно.:( Нищо няма да разказвам за тъжното събитие, всички знаем, какво се случи на 9/11. Ще разкажа/покажа, кякво има, там. На мястото на двете кули, има два басейна, по периферията на които са изписани с бронз имената на всички хора. Идват туристите, гледат, сигурно им става тъжно, като на нас, но едва ли, някой може да си представи мъката на пострадалите семейства. Аз, лично, одобрявам тази американска особеност, която забелязвам - за всичко важно, да има мемориал .Даже, смятам, че и думата е много по - красива, от паметник, например. Чисто лингвистично.:))) Ето, например това: Близо до мемориала 9/11, ще бъдат изградени 4 такива сгради, Едната вече е готова. Тази, която е най- висока на снимките. Оцелялата сфера, която е била между двата корпуса на СТЦ е поставена близо до тях. А съвсем до нея пък, се строи гръцка ортодоксална църква. Следва... преди 8 часа, Marusinka каза: Хаха, и мъжът ми така ходи през зимата в Аризона. А аз по джапанки и зимно яке. 😂 Абе, то и аз, почти целогодишно си ходя с обувки на босо, ма с джапанки, ще ме срам:))) По вашите ширини, явно си е нормално:)) 22 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 преди 7 часа, Crazy Horse каза: Алекс, позитивните ти емоции направо прелитат и тук през океана! Много готино описваш всичко! Още много позитивни моменти в Америка и какво мога да кажа освен God bless America!🍷 Непремено пробвайте и някоя местна крафт бира. Американските масови бири може да са много зле, но крафт бирите им са на световно ниво. Иначе си права, американците ги избива на грандомания, но съгласи се, че поне имат някаква база за грандомания. А, се сещам за няколко други държави, които са също толкова грандомански, но грандоманията им е в стил на гол корем чифте пищови. Много ти благодаря! Ние бира не обичаме, но тук се оказа, че има хубави тъмни бири, та едвам насмогваме да пробваме всичко,:)))Ама, не се отказваме! Благодаря ти!Много! 8 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2019 преди 6 часа, iaia_mama каза: И аз така! 🙂 преди 5 часа, traveler каза: А защо не ни помахаш ето на тази камера? Като ми остане малко време:))))) Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега