Прескочи до съдържание

Отново Япония-Токио и Окинава

Alexander

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Marisha каза:

Имаме същите планове, и аз се интересувам. За класическа обиколка не съм и помисляла🙂.

Ще ме спасиш от мъките значи. Да беше планирала и една Индия да ме улесниш и там, че толкова буксуваме 😄

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 19 минути , Lindt каза:

Ще ме спасиш от мъките значи. Да беше планирала и една Индия да ме улесниш и там, че толкова буксуваме 😄

Не съм узряла още за Индия🙂. И не мисля, че скоро ще узрея. Няма да те улесня🙂.

Но може и да пропуснем сноркелинг и да се ограничим с Осака-Киото. Имаме малко дни и ще отделим повече време на Чеджу.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Браво за интересната програма, догодина март  и ние сме на Ишигаки. 

С коя компания резервира колата под наем на Ишигаки, предполагам от летището, защото ние сме с круиз и какво си заслужава да се види там? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Lindt каза:

Груб скелет на програма и идея за придвижване имаш ли, защото ние купихме билети до Сеул, от години си мислим и за Чеджу. Главно Киото и тропическите острови ме привличат в Япония, та с готовност ще пропуснем Токио в полза на някоя манта 🙂 

@Alexander, чудни снимки, уби в зародиш плановете ни за класическа обиколка на Япония. Какво видяхте на шнорхелинг турове? Как са организирани?

За без кола, Окинава е по-добрия избор, защото е много по-населен и ще е лесно да се придвижвате.

Никакви турове за шнорхелинг не съм наемал, всичко е с  наши маски и където решим, там сме ходили.

Видяхме много много  риби, не им знам имената, освен на една известна - папагал, от много малки до доста големи по 4-5кг, костенурки, змиорки, морени и т.н.

Единствено транспорт съм плащал  до различните острови или сами сме си ходили с колата по различните места-плажове.

преди 2 часа, mig каза:

Браво за интересната програма, догодина март  и ние сме на Ишигаки. 

С коя компания резервира колата под наем на Ишигаки, предполагам от летището, защото ние сме с круиз и какво си заслужава да се види там? 

Там беше с бъджет, но не съм я избирал, просто тя даде най-ниска цена. На Окинава бяхме с Орикс.

Не знам какво бихте видели за няколко часа, в самата столица няма нищо интересно. 

Острова е природен, има плажове, много зеленина, съседни интересни острови, маймуни в един парк.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Lindt каза:

Груб скелет на програма и идея за придвижване имаш ли, защото ние купихме билети до Сеул, от години си мислим и за Чеджу. Главно Киото и тропическите острови ме привличат в Япония, та с готовност ще пропуснем Токио в полза на някоя манта 🙂 

Само груб план. В общи линии е като вашия - по около 4-5 дни на трите места. @Boo ме запали по тези места. Тагвам я, ако може да даде и тя информация. Но ние не взехме билети. В плановете ми е втората половина на октомври, заради времето, а за тогава нямаше. Вие ще споделите.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...
На 25.09.2023 г. в 3:29, Alexander каза:

За без кола, Окинава е по-добрия избор, защото е много по-населен и ще е лесно да се придвижвате.

Никакви турове за шнорхелинг не съм наемал, всичко е с  наши маски и където решим, там сме ходили.

Видяхме много много  риби, не им знам имената, освен на една известна - папагал, от много малки до доста големи по 4-5кг, костенурки, змиорки, морени и т.н.

Единствено транспорт съм плащал  до различните острови или сами сме си ходили с колата по различните места-плажове.

Там беше с бъджет, но не съм я избирал, просто тя даде най-ниска цена. На Окинава бяхме с Орикс.

Не знам какво бихте видели за няколко часа, в самата столица няма нищо интересно. 

Острова е природен, има плажове, много зеленина, съседни интересни острови, маймуни в един парк.

Алекс, тези костенурки и змиорки къде ги видяхте? Може ли да споделиш малко повече за Замами? Препоръчва се да се запази бърза лодка предварително по време на Златната седмица и май трябва да решаваме сега, преди да стигнем до Окинава. 

Връзка към коментар
преди 6 часа, Lindt каза:

Алекс, тези костенурки и змиорки къде ги видяхте? Може ли да споделиш малко повече за Замами? Препоръчва се да се запази бърза лодка предварително по време на Златната седмица и май трябва да решаваме сега, преди да стигнем до Окинава. 

В океана, по плажовете по които ходихме, най-много имаше на безлюдния малък Кахи, до който се стига с малка лодка такси от по-големия Zamamijima, но може да се видят навсякъде.

На повечето места водата е еднакво дълбока, примерно става 5м след 20-30м и след това си остава така  дори и на 150м навътре, рибите се виждат често още на 1,5м дълбочина, вече големите са по-навътре.

Вече за бързото корабче до Замами е възможно и да няма места. Ако ще ходите така или иначе, може да купиш билети, ние ги купихме предния ден. Когато ходихме ние, бяха пълни на 90% и като нищо може да няма места.

Не вярвам да няма лодки таксита, реално ти ги ползваш за по 30мин на два пъти да те закарат до безлюдните острови от Замами и да те върнат . В посока е 10-15 мин макс.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Alexander каза:

В океана, по плажовете по които ходихме, най-много имаше на безлюдния малък Кахи, до който се стига с малка лодка такси от по-големия Zamamijima, но може да се видят навсякъде.

На повечето места водата е еднакво дълбока, примерно става 5м след 20-30м и след това си остава така  дори и на 150м навътре, рибите се виждат често още на 1,5м дълбочина, вече големите са по-навътре.

Вече за бързото корабче до Замами е възможно и да няма места. Ако ще ходите така или иначе, може да купиш билети, ние ги купихме предния ден. Когато ходихме ние, бяха пълни на 90% и като нищо може да няма места.

Не вярвам да няма лодки таксита, реално ти ги ползваш за по 30мин на два пъти да те закарат до безлюдните острови от Замами и да те върнат . В посока е 10-15 мин макс.

Като отидете на Замами - питайте местните. Има си турове - закарват, осигуряват шнорхели, вода, екипировка, някои предлагат и обяд (ако е цял ден), някои - не. Карат те на безлюден остров, изсипват те с екипировката, чадърите и хладилната чанта и после идват да си те приберат. А ти си робинзонкрузовстваш както намериш за добре.
Купете си храна, бира и слънцезащитни средтва в Наха, че островите са малки, магазини почти няма и всичко е скъпо. За Ишигаки също важи, макар там да има един по-голям град, където може да се пазарува.
П.П. аз купувах билет за бързата лодка (връщане) през златна седмица - имаше отказали се в последния момент (винаги има), но лошото беше, че местата ни бяха най-отпред...аз повръщах два пъти, децата (3 броя на различни възрасти) си бяха съвсем ОК. Колкото по-напред, толкова по-висок отскок при вълнение. Аз не ставам за моряк...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря ви 🙂 Нас плажовете не ни интересуват много, искаме да има рибки и да си плуваме с тях.

Взехме си билети за бързата лодка до Замами. И за жалост билети за ферибота до Токашики, че за бързата лодка вече нямаше места. Остава ни да измислим деня със следобедния полет от Окинава и последния ден на Ишигаки преди полета към Окинава. 

@Alexander, вие на Ишигаки някъде видяхте ли здрав и хубав риф от брега? Ние ходихме само до Йонехара и ми се иска да намерим друг плаж. Като цяло е много по-лесно да отиде човек на друг остров с фери, отколкото да ползва автобусите в района 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 56 минути , Alexander каза:

Това е най-доброто място на Ишигаки за гледане на риби, ходихме два пъти.

Е, добре, явно ще правим пак Йонехара и Кабира. Трудно ми е да повярвам, че транспортът на Ишигаки е толкова неработещ, че 2 дни ще правим едно и също. Поне този път приливът ни е в по-удобни часове и ще можем да прекараме повече време във водата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , era123 каза:

Как е в момента с туристе? Има ли много?

Ние не сме виждали много хора. Но в Киото времето не беше цветущо, а тук, на Ириомоте, вероятно няма и 100 туриста, включително дневните турове. 

С хора или без по тези острови трябват кола и каяк или много турове.

Добре, че си имаме плаж пред стаята, че и с риби:

received_2101506620225176.jpeg.3744387b6d9e7688e0a40cd3b32d3375.jpeg

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , Lindt каза:

Ние не сме виждали много хора. Но в Киото времето не беше цветущо, а тук, на Ириомоте, вероятно няма и 100 туриста, включително дневните турове. 

С хора или без по тези острови трябват кола и каяк или много турове.

Добре, че си имаме плаж пред стаята, че и с риби:

received_2101506620225176.jpeg.3744387b6d9e7688e0a40cd3b32d3375.jpeg

Отказваш ме от тази дестинация. Нали кола няма как да вземем там.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Marisha каза:

Е, ти нали няма да идваш насам сега? Ако пък ще идваш и още не си взела билети...

Ами не става без кола, просто не става. И това го казваме ние, дето се мъчим на всевъзможни места. Може с внимателна подредба да се нагласи нещо там за 3-5 дни, но при нас даже някакви 5 км се оказват непревземаеми, няма таксита, няма автобус, няма англоговорящи. 

Иначе е красиво. 

Връзка към коментар
преди 19 минути , Marisha каза:

появиха се някакви мнения в съответната тема че може...

не съм пробвал, че нямам път натам скоро

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

даже някакви 5 км се оказват непревземаеми, няма таксита, няма автобус, няма англоговорящи. 

И 5км не ги вземате за загрявка още преди закуска? 😉

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Lindt каза:

Е, ти нали няма да идваш насам сега? Ако пък ще идваш и още не си взела билети...

Ами не става без кола, просто не става. И това го казваме ние, дето се мъчим на всевъзможни места. Може с внимателна подредба да се нагласи нещо там за 3-5 дни, но при нас даже някакви 5 км се оказват непревземаеми, няма таксита, няма автобус, няма англоговорящи. 

Иначе е красиво. 

Няма да идвам натам в това пътуване. То ще е разузнавателно. Чаках твоите отзиви евентуално да планирам следващо, че например септември никъде не е сезон по нашите обичайни дестинации и гледах за тогава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Marisha каза:

Няма да идвам натам в това пътуване. То ще е разузнавателно. Чаках твоите отзиви евентуално да планирам следващо, че например септември никъде не е сезон по нашите обичайни дестинации и гледах за тогава.

Аха, има смисъл. На нас много ни хареса в Киото и твърдо решихме да си доразглеждаме района, който претупахме заради изстрелващите се до космоса цени на билети в следващите дни. Отделно, че има толкова много клен, планини от клен, че представата да дойдем през есенна е превзела има ми. Вероятно е да се случи и при теб.

Островите изглеждат диви за градски турист, който не е ходил на диво място. Напомнят за Азори и повечето хора ще се влюбят. 

Ще опиша откритите варианти без кола когато се върнем.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.