Blagovesta78 Публикувано: 1 февруари Публикувано: 1 февруари Преди 1 час, Alexander каза: Затова е международна и не е само гол превод, иначе щяха да превеждат стандартните книжки и готово. Ако имаш валидна международна немска, това е достатъчно. Някоя фирма може да ти каже, че иска кръщелно, не се занимавай. Благодаря 🙂
nrjize Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Здравейте на всички. Колеба я се има ли смисъл да разгледам Окинава за два дена и половина :). Идеята е да кацна на 28.04 около 19 часа в Наха и след това да летя към Токио на 30.04 в 19 часа. Питането ми е : какво може да се види за това кратко време. Какво е времето в края на месец април, става ли за плажуване и изобщо има ли смисъл от цялото упражнение? Много ми се иска да посетя Окинава, но заради натоваренята ми програма не мога да отделя повече време. Моля Ви за съвет, защото съм много разколебан дали да жертвам много време за да стигна до летището, да съм няколко часа преди полета и най-вече какво ще мога да видя за това време? Благодаря много на всички които ще се включат със съвет!
Alexander Публикувано: 7 февруари Автор Публикувано: 7 февруари Прочети предните 2 страници и ще знаеш дали си струва или не. Как изобщо може някой са то даде съвет, след като не знаме какво те интересува. Дали става за плажуване, всеки си има комфортна среда - температура. За едни една температура е добре, за други не. Виж е нета колко градуса е водата и въздуха и ще знаеш дали е добре за теб.
Lindt Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 11 минути , nrjize каза: Здравейте на всички. Колеба я се има ли смисъл да разгледам Окинава за два дена и половина :). Идеята е да кацна на 28.04 около 19 часа в Наха и след това да летя към Токио на 30.04 в 19 часа. Питането ми е : какво може да се види за това кратко време. Какво е времето в края на месец април, става ли за плажуване и изобщо има ли смисъл от цялото упражнение? Много ми се иска да посетя Окинава, но заради натоваренята ми програма не мога да отделя повече време. Моля Ви за съвет, защото съм много разколебан дали да жертвам много време за да стигна до летището, да съм няколко часа преди полета и най-вече какво ще мога да видя за това време? Благодаря много на всички които ще се включат със съвет! Според мен няма смисъл за 2 дни. Имаш само 1 ден да ходиш на съседен остров за красив плаж, а на нас в този период на годината ни се падна гадно време и не успяхме да стигнем. 1 островче за 3 дни там видяхме. Иначе си става за море, топло е. Самият град ни се видя доста по-безинтересен, че даже грозноват, от района на Осака. 1
nrjize Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 16 часа, Alexander каза: Прочети предните 2 страници и ще знаеш дали си струва или не. Как изобщо може някой са то даде съвет, след като не знаме какво те интересува. Дали става за плажуване, всеки си има комфортна среда - температура. За едни една температура е добре, за други не. Виж е нета колко градуса е водата и въздуха и ще знаеш дали е добре за теб. Изчетох статията ... от 3 дена чета целият форум + различни пътеписи. Трудно мога да отговоря какво ме интересува след като не знам какво точно предлага острова. Най-обшо природа, красиви плажове, хубава храна и т.н. Вашите постове ме ориентираха и ми харесаха снимките от Ишигаки. За съжаление за два дена няма да мога да го посетя. По скоро въпроса е има ли какво да се прави без кола (нямам испанска книжка като Вас) само в Окинава. Има ли какво да се види и има ли интересни плажове? За температура на водата предолагам всички сме свикнали на Гръцки/Италиански и Испански плажове и знаем какво се харесва на българина. Затова и питах по тове врема какво мога да очаквм. Благодаря Ви за отговора! преди 16 часа, Lindt каза: Според мен няма смисъл за 2 дни. Имаш само 1 ден да ходиш на съседен остров за красив плаж, а на нас в този период на годината ни се падна гадно време и не успяхме да стигнем. 1 островче за 3 дни там видяхме. Иначе си става за море, топло е. Самият град ни се видя доста по-безинтересен, че даже грозноват, от района на Осака. Благодаря, това съвпада и с моето мнение, но не мога да убедя жена ми: гледала е някакви клипове в инстаграм и като каза Окинава, та Оконава :). Иначе ще сме 13 дена в Япония и просто още се чудя как да ги уплътня. За сега съм на варианта 6 дена в района Осака/Киото/Нара и с шинкансена да обиколим всичко наоколо и след това 7 дена в Токио без JR Pass с еднодневни екскурзии до парк Хаконе, Никко и Йокохама .. просто имам 2 дена за още нещо много интересно и се чудя какво и къде. Пояснение: за първи път отиваме в Япония и искаме да видим максимално много неща 🙂
Lindt Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 26 минути , nrjize каза: Благодаря, това съвпада и с моето мнение, но не мога да убедя жена ми: гледала е някакви клипове в инстаграм и като каза Окинава, та Оконава :). Иначе ще сме 13 дена в Япония и просто още се чудя как да ги уплътня. За сега съм на варианта 6 дена в района Осака/Киото/Нара и с шинкансена да обиколим всичко наоколо и след това 7 дена в Токио без JR Pass с еднодневни екскурзии до парк Хаконе, Никко и Йокохама .. просто имам 2 дена за още нещо много интересно и се чудя какво и къде. Пояснение: за първи път отиваме в Япония и искаме да видим максимално много неща 🙂 Ние не ходихме до Токио, не сме градски туристи. Искахме да видим основно Киото и конкретно японско тропическо море и спрямо вътрешните билети през Златната седмица разпределихме дните си - 4 дни за Киото, малко Нара и бърз тигел в Осака. Не ни стигнаха изобщо. Останалите 10 дни за Ишигаки, Окинава и Ириомоте. Много ни бяха дните, без кола не е оптимално за обикаляне. П.П. всъщност опитай да нагласиш полети с peach или Japan airlines директно до Ишигаки. Там поне плажовете са на същия остров. И може да се отиде с кратко фери до друг остров, ние много харесахме Taketomi 2
Alexander Публикувано: 7 февруари Автор Публикувано: 7 февруари И парк Ханоне е неподходящ за дневна разходка според мен. с две думи искаш за първо ходене да видиш какво аз видях за 3 ходения всяко по две седмици. 3
nrjize Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари 2 hours ago, Lindt said: Ние не ходихме до Токио, не сме градски туристи. Искахме да видим основно Киото и конкретно японско тропическо море и спрямо вътрешните билети през Златната седмица разпределихме дните си - 4 дни за Киото, малко Нара и бърз тигел в Осака. Не ни стигнаха изобщо. Останалите 10 дни за Ишигаки, Окинава и Ириомоте. Много ни бяха дните, без кола не е оптимално за обикаляне. П.П. всъщност опитай да нагласиш полети с peach или Japan airlines директно до Ишигаки. Там поне плажовете са на същия остров. И може да се отиде с кратко фери до друг остров, ние много харесахме Taketomi Благодаря за съвета! Даже не знаех, че има летище на Ишигаки ... всъщност намирам страхотен полет до там, точно за датите които ме интересуват. Вие как се оправихте без автомобил там? Има ли някакъв транспорт за плажна обиколка?
Lindt Публикувано: 8 февруари Публикувано: 8 февруари преди 8 часа, nrjize каза: Благодаря за съвета! Даже не знаех, че има летище на Ишигаки ... всъщност намирам страхотен полет до там, точно за датите които ме интересуват. Вие как се оправихте без автомобил там? Има ли някакъв транспорт за плажна обиколка? Има автобусен транспорт, не съвсем удобен, но може да се стигне да достатъчно места, че да запълните 2 дни. Ние спахме в главния град, който е чудесно свързан с летището с автобус и от пристанището тръгват фериботите до други острови. Посетихме Yonehara beach (за шнорхелинг) и Kabira bay (за Инстаграм лагуна) с други автобуси, пътува се близо час. https://ishigaki-tripassist.com/en/bus Хубаво е да съобразите кога са приливите и отливите спрямо разписанията, защото при отлив не може да влезете във водата, рифът е от брега. Срещу спирката за Йонехара има ателие с най-цветните керамични чудовища и градина с чудовища във всякакви размери. Yonekoyaki Craft Center Shisa Park. Аз бих посетила за 1 ден Taketomi и на другия тези 3 места или пък някоя екскурзия с лодка и ще съм готова да отлитам. Може да седна на компютър и да кача илюстративни снимки тези дни, ако наистина си намерил удобни полети и ще ти е полезна малко помощ с планирането и вдъхновението. 3
neuromancer Публикувано: 8 февруари Публикувано: 8 февруари А нещо пътеписче за Окинава няма ли да има? 😊
Lindt Публикувано: 8 февруари Публикувано: 8 февруари преди 20 минути , neuromancer каза: А нещо пътеписче за Окинава няма ли да има? 😊 Съмнявам се Уж си имаме много удобни офисни столове вкъщи, но пак не издържам повече от 20 минути на компютър и нито съм оправяла снимки, нито нищо. Май имам готови от Taketomi, Iriomote, Ishigaki, но без подводните, а Окинава не сме и поглеждали. Отделно, аз изобщо не съм удовлетворена от организирането на пътуването там, като адски недостъпни ги запомних тези острови и красотата им за пешеходци, та не ми се разказва много. Щом общите ни усилия и години опит не помогнаха да измислим какво ново и как да видим, а 2 дни правихме едно и също на Ишигаки, смятай
samuraika Публикувано: 8 февруари Публикувано: 8 февруари преди 15 часа, Alexander каза: И парк Ханоне е неподходящ за дневна разходка според мен. с две думи искаш за първо ходене да видиш какво аз видях за 3 ходения всяко по две седмици. Така и на мен ми изглежда програмата. Токио и наоколо и Осака и наокола са максимумът който 13 дни позволяват, даже леко обрано и доста стегнато. Разбирам, че е далече пуста Япония, ама няма как да се събере цялата в две седмици. Просто няма. Less is more - насладете се на малко места, но пълноценно. 3
Дани Магелани Публикувано: 8 февруари Публикувано: 8 февруари Аз бях базирана в Наха, в центъра, съвсем близо до мястото, от където тръгваха организираните турове. Само такива ползвах за обиколка на острова. Последния ден взех полудневен тур, който приключваше на летището, та си спестих таксито. Писала съм в някоя от темите в края на декември 2019. Нямаше почти никакъв интерес, поради което не писах пътепис.
ivailo_radev Публикувано: 8 февруари Публикувано: 8 февруари преди 3 часа, Lindt каза: Съмнявам се Уж си имаме много удобни офисни столове вкъщи, но пак не издържам повече от 20 минути на компютър и нито съм оправяла снимки, нито нищо. Май имам готови от Taketomi, Iriomote, Ishigaki, но без подводните, а Окинава не сме и поглеждали. Отделно, аз изобщо не съм удовлетворена от организирането на пътуването там, като адски недостъпни ги запомних тези острови и красотата им за пешеходци, та не ми се разказва много. Щом общите ни усилия и години опит не помогнаха да измислим какво ново и как да видим, а 2 дни правихме едно и също на Ишигаки, смятай Спойлер - после съвсем няма да ти се пишат 😄 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега