Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да , словашкият работи на принципа на нашия Diners. Парите постъпват в обща сметка на PayZ след което се разпределят към личните сметки.

Личния IBAN ( ирландски) е в менюто "Bank transfer", а общия (словашки) е в "SEPA transfer") .При избор на "Easy bank transfer" опцията парите отново се превеждат по словашкия в общата сметка.

От Revolut изписва в рамките на минути че парите вече са постъпили в приемната банка , но отнема няколко часа да ги вкарат по личните сметки.Доколкото помня в България това ставаше ръчно.

При регистрация всеки получава Classic статус , а след верификация на лични данни и адрес статуса автоматично става Silver.

• Харесвам 4
Публикувано:

Събудих се в експериментално настроение и с мисълта как не мога да изпусна поредния купон 🙂

Регистрирах се към 6:00 сутринта, в 11:00 вече бях напълно верифициран (Револют извлечение мина, а като карта без проблем добавих iCard Visa credit), поръчах си виртуален и безплатен физически Дайнърс (Мастъркард не ми трябва), генерирах си персонален ирландски IBAN (не виждам защо да ползвам бавния общ словашки IBAN), заредих пари по сметката (Револют трансфер дойде за секунди) и току-що купих едно силно дискаунтнато билетче от немския jetcost. Всичко работи както трябва, може пък програмистите на PayZ да са свършили добра работа.

На този етап все пак не бих рискувал да държа там големи суми, ще отнеме малко време да се доверя повече на поредния финтек. Но засега изглежда доста оптимистично и май връщаме Дайнърс в арсенала с тежки оръжия.

Благодаря на @ttashkov, че успя да ни развълнува 🙂

@Jorro по стар навик винаги проверявам кажи-речи всички jetcost домейни, в конкретния случай за вътрешен полет в Казахстан .de извади най-ниска цена. Иначе още имам лош спомен от Flykk и мисля, че просто не стават.

UPDATE: Добавих виртуалната карта в Curve, който на свой ред я разпозна като Discover. Така че имаме 2 бранда в една карта. Discover не знам да може да се вади в Европа, та това прави попадението още по-ценно.

Screenshot_20250403_122756_Curve.jpg

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Събудих се в експериментално настроение и с мисълта как не мога да изпусна поредния купон 🙂

Регистрирах се към 6:00 сутринта, в 11:00 вече бях напълно верифициран (Револют извлечение мина, а като карта без проблем добавих iCard Visa credit), поръчах си виртуален и безплатен физически Дайнърс (Мастъркарди не ми трябват), генерирах си персонален ирландски IBAN (не виждам причина защо да ползвам бавния общ словашки IBAN), заредих пари по сметката (Револют трансферът дойде за секунди) и току-що си купих едно силно дискаунтнато билетче от немския jetcost. Всичко работи както трябва, може пък и програмистите на PayZ да са свършили добра работа.

На този етап все пак не бих рискувал да държа големи суми в брой, ще ми отнеме малко време да се доверя една идея повече на поредния финтек. Но засега изглежда доста оптимистично и май връщаме Дайнърс в арсенала с тежки оръжия 🙂

Благодаря на @ttashkov.

Проверявай ирландския джеткост по-добри цени дава. Аз обаче се боря с flykk. Вчера купих успешно билет, днес обаче страшна мъка не минава и не минава и не знам от флик или от стандартните номера на ластминет

Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Регистрирах се към 6:00 сутринта, в 11:00 вече бях напълно верифициран (Револют извлечение мина, а като карта без проблем добавих iCard Visa credit), поръчах си виртуален и безплатен физически Дайнърс (Мастъркард не ми трябва), генерирах си персонален ирландски IBAN (не виждам причина защо да ползвам бавния общ словашки IBAN), заредих пари по сметката (Револют трансферът дойде за секунди) и току-що купих едно силно дискаунтнато билетче от немския jetcost. Всичко работи както трябва, може пък програмистите на PayZ да са свършили добра работа.

На този етап все пак не бих рискувал да държа там големи суми, ще ми отнеме малко време да се доверя една идея повече на поредния финтек. Но засега изглежда доста оптимистично и май връщаме Дайнърс в арсенала с тежки оръжия 🙂

Благодаря на @ttashkov.

@Jorro по стар навик отпреди винаги проверявам кажи-речи всичките джеткости преди да купя билет, в конкретния случай за вътрешен полет в Казахстан немския обади най-ниска цена. Иначе още имам лош спомен от Flykk и мисля, че просто не стават.

Да, съпорта им е зле, но вече набих 420 евро и сега трябва да си употребя. Ще направя явно и аз payz....

Публикувано:
преди 38 минути , Георги Матеев каза:

Събудих се в експериментално настроение и с мисълта как не мога да изпусна поредния купон

И аз така. 🙂

Да бяхме на двайсет други неща щяха да ни хрумнат в подобно настроение, но сега какво друго да правим освен да вадим Дайнърс между 6:00ч-7:00ч сутринта. 😜

За да е експеримента пълен наредих евро от евровата сметка на TBI по Ирландската на Payz. Мина повече от час, още не е отразен като наличност, но виждам, че допустимата сума за трансфер е намалена с размера на превода.

Имам надежда, че техния Мастър може да се разпознае като Prepaid. Ще бъде още по-хубаво ако върви и с различни имена като Револют. Размечтахме се. 🙂

Специални благодарности на @Kasper, че откри Payz, на @ttashkov, че раздвижи темата и на всички, които споделиха инфо за новото откритие.

Аз вчера реших за последно да пробвам верификация с flykk, преди окончателно да изтрия приложението. Нищо не стана, разбира се. В чата отговарят със заучени реплики, на искането ми да изтрият окончателно и безвъзвратно акунта ми отговориха, че нямам акаунт щом не съм минала верификация и след като минат 14те дни за изпращане на документи всички данни би трябвало да са изтрити.

• Харесвам 9
Публикувано:
14 minutes ago, iMari said:

Имам надежда, че техния Мастър може да се разпознае като Prepaid. 

Ами провери я 🙂

52 minutes ago, Георги Матеев said:

UDATE: Добавих виртуалната карта в Curve, който на свой ред я разпозна като Discover. Така че имаме 2 бранда в една карта. Discover не знам да може да се вади в Европа, та това прави попадението още по-ценно.

Не са ли взаимозаменяеми и на практика едно и също нещо ? Навсякъде където минава Diners минава и Discover , и обратно.

Публикувано:
преди 20 минути , stanimir каза:

Не са ли взаимозаменяеми и на практика едно и също нещо ? Навсякъде където минава Diners минава и Discover , и обратно.

Да, тъй като Discover купи Diners преди време - даже на виртуалката има лога и на двата бранда. Така че все едно са 2 в 1, т.е. разширяваме още повече възможностите за плащания. Факт е, че Curve разпозна картата като Discover, a Lastminute я прие като Diners.

Българският Diners, който имахме преди, се разпознаваше от Curve като Diners и не минаваше като Discover (въпреки наличието на лого) - или поне не проработи двата пъти, когато го пробвах за Discover плащане. Неговият номер беше с по-малко цифри.

Мечтата ми е някак да си извадя също UnionPay и МИР карти и да имам пълен набор. Само American Express не искам.

@Jorro не съм срещал отстъпки конкретно с Discover, но не пречи да имаме и нея. Не се знае в кой момент какво ще хрумне на Lastminute...

@stanimir много ценен линк, запазвам го и догодина (когато планирам поне едномесечен трип в Русия) определено ще се пробвам. Иначе преди 2 седмици като бях в Хайнан ги мъчих китайците, ама никакъв шанс... То там кола под наем не можах да взема като чужденец, какво остава за карта 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Да, тъй като Discover купи Diners преди време - даже на виртуалката има лога и на двата бранда. Така че все едно са 2 карти в едно, т.е. разширяваме още повече възможностите за плащания. Факт е, че Curve разпозна картата като Discover, a Lastminute прие същата карта за Diners плащане.

Българският Diners, който имахме преди, обаче не минаваше като Discover (въпреки наличието на лого) - или поне не проработи двата пъти, когато го пробвах за Discover плащане.

Мечтата ми е някак да си извадя също UnionPay и МИР карти и да имам пълен набор.

А Дискавър някъде изобщо срещал ли си я с отстъпка по джеткостовете? Смисъл какво би било приложението на Discover?

Публикувано:

МИР лесно ще си извадиш при следващото ти ходене до Русия , но с китайците не знам как ще се cправиш 😄

https://www.sberbank.com/ru/person/bank_cards/debit/foreign

П.П. Тоя линк е стар , но и сега така става включително през други руски банки.Дори можело на място на "Домодедово"

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

В Trustpilot има някакви пресни коментари относно тези момчета от Flykk. Изглежда не е излишно да се действа по предпазливо (с малки суми), поне в началото 🙂 

image.png.27ac58317eed801585282f8277a88305.png

• Шок 1
Публикувано:
преди 10 часа, Георги Матеев каза:

Регистрирах се към 6:00 сутринта, в 11:00 вече бях напълно верифициран (Револют извлечение мина, а като карта без проблем добавих iCard Visa credit), поръчах си виртуален и безплатен физически Дайнърс (Мастъркард не ми трябва), генерирах си персонален ирландски IBAN (не виждам защо да ползвам бавния общ словашки IBAN), заредих пари по сметката (Револют трансфер дойде за секунди) и току-що купих едно силно дискаунтнато билетче от немския jetcost. Всичко работи както трябва, може пък програмистите на PayZ да са свършили добра работа.

Как се генерира този ирландски IBAN?

Цял ден се борих с верифиакцията, ама успях.

@stanimir е писал кой къде е.

Видях ги  и двата, ще тествам скоро.

• Харесвам 1
Публикувано:

Опцията за сметка с ирландски IBAN излиза след като минеш верификация. Най-отгоре се появява "Bank transfer".

Сверяването на адрес при мен стана лесно с топло излязла сметка на мобилен оператор, че ми беше под ръка.

Превода от TBI дойде за малко над три часа. Не е зле, техният курс е най-добър. Не помня дали имаше ограничение на броя безплатни преводи.

@Bilqz, ревютата за PayZ не са много по-различни, с разликата, че си правят труда да отговарят. 

Публикувано:

Правилно ли разбирам, че за Diners карта трябва успешно да е добавена друга физическа карта? Отказа ми дебитната Visa на ДСК...

Публикувано:
10 minutes ago, lyube said:

Правилно ли разбирам, че за Diners карта трябва успешно да е добавена друга физическа карта? Отказа ми дебитната Visa на ДСК...

Не , може и без верифицирана карта.Имаш и други опции за попълване на сметката.

Публикувано:

PayZ Plus ли е Дайнерс картата? При мен излизат  Payz masrercard, Payz Plus и Payz metal карта. Не мога да намеря какви са таксите на метал картата и коя карта да поръчам, за да имам Дайнерс?

От Револют с банков трансфер, парите по ирландската сметка постъпиха за минути.

Публикувано:
преди 6 минути , iraJon каза:

Payz Plus

Тези са Diners. За Metal искат 50 евро.

Някой успя ли да добави каквато и да е карта за захранване на Payz акаунта?

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 33 минути , iMari каза:

Тези са Diners. За Metal искат 50 евро.

Някой успя ли да добави каквато и да е карта за захранване на Payz акаунта?

Добавих кредитна карта на ОББ/бивша КБС банк/. Успях да добавя като банка - банковите данни на Револют.

Благодаря, за уточнението за картата.

• Благодаря 1
Публикувано:

Е чакайте малко де.Още не е изсъхнало мастилото върху новите карти , вие вече умирате от нетърпение да ударите кьоравото.

Публикувано:

Във Flykk може да се създават виртуални дайнърси до 5бр едновременно като могат да се трият и генерират нови за сега неограничено и безплатно.

Проблема, който срещнах сега е, че ластминет почна да ми иска 2-степ верификация, за която ми излиза прозорец да отворя flykk app да одобря, но в него не получавам нотификация. Писах на съпорта около 15 пъти и ми казаха да чакам, че ще проверят. В момента се опитах да добавя картата в кърв и там ми отовори същия прозорец за верификация. Ще ви държа в течение дали и кога ще го оправят, защото ако го управят ще е супер, ако не съм назад с 420 евро хахахах

Публикувано:

Имайте едно на ум и с двете приложения. Имат доста бъгове и съпорта им е много слаб. Аз не бих рискувал с по-големи суми на този етап.

Още преди 1-2 месеца си направих Payz акаунт и минах верификацията. Умишлено не споделих, обаче, тъй като впечатленията ми не бяха особено положителни. Исках да изпробвам новата карта и намерих билет, който ми трябваше, продаван от Rumbo. Картата се разпознаваше като Diners и всичко изглеждаше наред до момента на плащането. При опит за плащане, Rumbo ми изкарваше следното съобщение всеки път: 

“It is not possible to use this card. It seems that you have reached your spending limit. To change it, access your online bank. Alternatively, you can use another form of payment.”

Payz акаунта беше зареден, нямаше никакви лимити за плащания и най-интересното, транзакцията там беше отчетена като успешна и парите липсваха от сметката, въпреки че Rumbo не издаде билет и не успя да финализира плащането.

Реших, че парите ще се възстановят автоматично както обикновено става при неуспешни транзакции. След повече от три седмици, обаче, пари все още не бяха възстановени и транзакцията излизаше като завършена. Реших да пиша на съпорта, които се оказаха доста трудни за достигане. Самият чат работи само докато е отворен на телефона, няма как да се остави съобщение, на което те да отговорят по-късно. Ако се свържете с агент и по някаква причина излезете от чата, след това няма как да продължите и въобще да видите предишната си дискусия. От няколкото ми опита да се свържа с тях останах с впечатление, че съпорта им се състои от няколко човека, работещи в делнични дни от 9-5. 

В крайна сметка, успяха да възстановят парите, след една 15 минутна проверка на един от агентите, през която трябваше да дебна чата да не се затвори. 

Не целя да ви отказвам с горното, а по скоро да имате по-добра идея какво може да се очаква от тях.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• ttashkov
    • lyube
    • develko
    • Dora Popova
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.