Прескочи до съдържание

Нека да е лято ... топло и (синьо)зелено в Родос :)

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Ще кача снимки на миналогодишното лятно разписание на автобусите. Няма да е кой знае колко по различно като честота на линиите. Обаче брошурата на Ktel е на работа в един родоски джоб🙂, а следващите 2 седмици не предвиждам да работя🙂. Заминавам мнооого на изток да пресрещам по въздух @Pantelej Putnik по пътя му от Япония😄

• Харесвам 5
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 46 минути , Pantelej Putnik каза:

Дияна, ако имаш нет на полета, пиши къде си. Аз летя в момента над Южна Корея. Предполагам ще се разминем над Казахстан. 🙂

Лек полет. Аз съм още на рейса за София, на култовия стоп оувър в Обнова😀

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар
На 15.02.2023 г. в 8:40, Asya Assenova каза:

Аз два пъти съм била на Сими - първия път извън сезона, на един Великден и много ми хареса, защото нямаше много хора и атмосферата беше супер. Вторият път отидох с големите очаквания в разгара на сезона с дей трип от Родос и нямах търпение да си тръгна - навалица, гадни плажове и високи цени. Халки е рай за мен. Там, преди да си измия зъбите, скачам в морето, за да плувам, защото хотелът ми е буквално във водата. Но си е за хора обичащи спокойствието. Храната е прекрасна, морски дарове в изобиле, също така  там съм яла най-хубавия домашно направен сладолед. Нямам търпение пак да отида. В едно от магазинчетата работи българин, живее си на Халки от години. Ако мога да обобщя, Халки е по-добрият вариант на Сими. Има си крепост, манастир, пясъчен плаж Пондамос с много приятна таверна, надвесена над водата, два каменисти плажа, но с кристална вода, предлагат екскурзии с лодка, има какво да се прави. 

Ася, може ли да споделиш кой е хотелът на Халки?  

Връзка към коментар
преди 2 минути , Asya Assenova каза:

Aretanassa. Но там повечето хотели са така - буквално нагазили във водата.

Скъпичък е за моите дати или по принцип, но разбирам защо го харесваш 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Скъпичък е за моите дати или по принцип, но разбирам защо го харесваш 🙂

Цените са по месеци, за юли и август логично са най-високи. Има и по-скъпи, както и по-бюджетни настанявания на острова. Ние сме харесали стаите с тераси, директно на земята, а те пък са и с една  идея по-ниска цена. Като отидохме за първи път на Халки, нощувката беше 85 евра с много хубава закуска и шезлонг и чадър. После тръгнаха нагоре. Сега от лятото запазваме захследващото и имаме 10 процента отстъпка като редовни клиенти. Вечер гледката от хотела е невероятна.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Asya Assenova каза:

Цените са по месеци, за юли и август логично са най-високи. Има и по-скъпи, както и по-бюджетни настанявания на острова. Ние сме харесали стаите с тераси, директно на земята, а те пък са и с една  идея по-ниска цена. Като отидохме за първи път на Халки, нощувката беше 85 евра с много хубава закуска и шезлонг и чадър. После тръгнаха нагоре. Сега от лятото запазваме захследващото и имаме 10 процента отстъпка като редовни клиенти. Вечер гледката от хотела е невероятна.

Ние сме в средата на юли и имам някакви надежди да намеря място, на което не ми стъпват на главата. Много хора ли има на острова? Туристите дневни ли са или и сутрин/вечер ще има навалици?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Lindt каза:

Ние сме в средата на юли и имам някакви надежди да намеря място, на което не ми стъпват на главата. Много хора ли има на острова? Туристите дневни ли са или и сутрин/вечер ще има навалици?

Туристи идват от Родос всеки ден, но си тръгват. Ако си в къща на първа линия, никой няма да ти стъпва на главата. Вечер е спокойно, но не и замряло. Има три плажа, пясъчният е Пондамос, там се изсипват всички туристи. Той е и пясъчен, има хубава таверна. Другият е Фтенагия и третият е Каня, малко по-далече.Има и къщи с дворчета и градини и гледки на по-добри цени. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Asya Assenova каза:

Туристи идват от Родос всеки ден, но си тръгват. Ако си в къща на първа линия, никой няма да ти стъпва на главата. Вечер е спокойно, но не и замряло. Има три плажа, пясъчният е Пондамос, там се изсипват всички туристи. Той е и пясъчен, има хубава таверна. Другият е Фтенагия и третият е Каня, малко по-далече.Има и къщи с дворчета и градини и гледки на по-добри цени. 

А дали и на Сими не става по-добре вечер и сутрин? На Халки ли е най-хубава водата? По-синя и сияйна от на Родос?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

А дали и на Сими не става по-добре вечер и сутрин? На Халки ли е най-хубава водата? По-синя и сияйна от на Родос?

На Сими не съм спала. Два пъти съм ходила с дей трип. Плажа до главното градче, където спират корабите, е меко казано ужасен. Сими има повече места за настаняване и определено  е по-туристически. Ако искаш дивотия - Кастелоризо. Хем оттам си за нула време в Каш. На мен водата на Халки най-много ми харесва, само Куфонисия съперничи, но той е друга бира. Аз затова откакто го открих, не пропускам лято, без да го посетя.

Редактирано от Asya Assenova
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Asya Assenova каза:

На Сими не съм спала. Два пъти съм ходила с дей трип. Плажа до главното градче, където спират корабите, е меко казано ужасен. Сими има повече места за настаняване и определено  е по-туристически. Ако искаш дивотия - Кастелоризо. Хем оттам си за нула време в Каш. На мен водата на Халки най-много ми харесва, само Куфонисия съперничи, но той е друга бира. Аз затова откакто го открих, не пропускам лято, без да го посетя.

Аз  като Куфонисия си търся, или поне нещо с малко хора, ако няма да е толкова синьо. Знам, че има какво да видим в Родос, ама предпочитам да не обикалям градчета в разгара на лятото. А знаеш ли дали може директно от летището да тръгнем към пристанището? 

Елафонисос до Пелопонес също може да ти хареса, ако не си била. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

Ето малко снимки. На живо е още по-хубаво.

20210623_111212_Original.jpeg

20210623_111141_Original.jpeg

20210623_091140_Original.jpeg

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

Аз  като Куфонисия си търся, или поне нещо с малко хора, ако няма да е толкова синьо. Знам, че има какво да видим в Родос, ама предпочитам да не обикалям градчета в разгара на лятото. А знаеш ли дали може директно от летището да тръгнем към пристанището? 

Елафонисос до Пелопонес също може да ти хареса, ако не си била. 

В такъв случай Халки или Кастелоризо е твоето място, аз препоръчвам Халки.  Можете от летището да тръгнете към пристанището, но корабчетата до Халки повечето тръгват от Камирос . Две са фирмите, които правят тези трипове, по-горе е описано подробно. От Родос таун до Халки пътуват Додеканисос , но те са вторник и сряда и ако не се лъжа, от 8  или 8.30 сутринта. Не съм била на Елафонисос, но не шофираме и това ни спира. Иначе имам желание за хубава обиколка на Пелопонес, че само на някои места съм била там.

Връзка към коментар

Не че някой ме пита, но след онази нощна инициатива се сдобих с билети за разни места. За съжаление, Родос с Халки не ми се вписаха някак, но ще продължа да ви чета.

Между другото, преди време, когато още не се изявявах в този форум, видях снимки на Ася от Куфонисия и оттогава се опитвам някак да ида там.

Пътуването съм го планирала още от миналата есен, а обикновено не правя така. :biggrin: Само с връщането имах чуденки, но май се поразрешиха. С една дума, стискайте палци. :wink:

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
В момента, Argentique каза:

Не че някой ме пита, но след онази нощна инициатива се сдобих с билети за разни места. За съжаление, Родос с Халки не ми се вписаха някак, но ще продължа да ви чета.

Между другото, преди време, когато още не се изявявах в този форум, видях снимки на Ася от Куфонисия и оттогава се опитвам някак да ида там.

Пътуването съм го планирала още от миналата есен, а обикновено не правя така. :biggrin: Само с връщането имах чуденки, но май се поразрешиха. С една дума, стискайте палци. :wink:

Бая по-рано се събуди от мен ти. Иначе ако бях малко помислила, нямаше да взимам Родос, а Карпатос например или нещо друго, до което стигат повече вълни, отколкото туристи.  Ама на харизан кон, билет де, зъбите не се гледат 😄

• Харесвам 4
Връзка към коментар
В момента, Argentique каза:

Куфонисия ми е другата гръцка любов. Върнах се в детството на този остров. Любимо ми беше, след като направя едно хубаво плуване в Амос бей( това е градският плаж) да си купя една бира, както съм с мокрия бански и са я изпия на пейката на плажа, докато слънцето бавно изпива капчиците вода от мен. Бяхме отседнали в Ана вила, горещо препоръчвам.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Бая по-рано се събуди от мен ти.

Легнах си в пет сутринта. :biggrin:

Но в тази лудница кое по-напред? И не знам какво награбих. :biggrin:
Даже на едните билети за съвсем друго място са ме писали 93-набор, какъвто определено не съм. :biggrin: Чакам отговор от АК. Но такива са рисковете на среднощните покупки, че и с карта, която изискваше повече ръчкане, за да мине.
Дано се осъществят плановете на всички.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Lindt каза:

Ние се сдобихме с билети за 3 дни в Родос в разгара на лятото. Та още преди да съм почнала да хленча как мразя да ми е топло и никъде не ми се ходи, може ли да ми препоръчате някое забито градче с хубав плаж на острова, където да нощуваме и нищо да не правим?  

Или пък да отидем на Халки? 

ако останете на този вариант, Gennadi е такова място, моите впечатления са само от плажа, който заедно с Kalathos май ще си останат най-любимите ми плажове от всички гръцки, които съм виждала (включително и миналогодишните Циклади), но в гугъл мапс се виждат и снимки от градчето /или може би е селце, не знам/

аз лично все пак бих отседнала в Линдос за неделя и понеделник, за да ми е максимално готино и вечер, и щом пътувате и на стоп, не ми се струва невъзможно да отидете и до двата плажа, спирайки коли в тези посоки (освен опцията Ktel, която също си е валидна), а съботата при пристигането да разгледате стария Родос за няколко часа, или пък обратно - да си го оставите него за вторник преди обратния полет 🙂

за Халки не знам, звучи примамливо от всичко, което пише Ася, за Сими обаче също смятам, че по-скоро ще ви дразнят стотиците изсипващи се дневни туристи (освен ако не сте на тяхно място 😅) на толкова малко, а и прекалено горещо място

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Вие се шегувате за стопа, ама преди малко във вилна зона Килиите една възрастна дама спря и ни предложи да ни откара до Княжево 😄 При толкова бездарен транспорт като на гръцките острови, може би също е лесно да се стопира. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Толкова много ми хареса на плажа Стегна Afroditi Superior Apartments, че зарязах всички терзания относно Халки и приключих с подготовката на този морски уикенд :girl_pinkglassesf: 

Благодаря, @searus 🙂 Какво ще видим, ако си вземем шнорхелите?

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 49 минути , Lindt каза:

Стегна Afroditi Superior Apartments

Събуди любопитството ми и отворих да разгледам апартаментите. Уникални са. Толкова кокетни места за настаняване отдавна не бях виждала. :girl_pinkglassesf:

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , Lindt каза:

Толкова много ми хареса на плажа Стегна Afroditi Superior Apartments, че зарязах всички терзания относно Халки и приключих с подготовката на този морски уикенд :girl_pinkglassesf: 

Благодаря, @searus 🙂 Какво ще видим, ако си вземем шнорхелите?

Значи и ти по копчето си избираш палтото 😉 За шнорхелинга мен не ме питай, ние само го пробвахме леко леко и мързеливо мързеливо 🤣 Най-много се радвахме ей на тази рибка, но имаше какво ли не, включително октоподи (както съм споменавала някъде из тази тема).

1920px-Pez_verde_(Thalassoma_pavo),_Made

• Харесвам 5
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

Събуди любопитството ми и отворих да разгледам апартаментите. Уникални са. Толкова кокетни места за настаняване отдавна не бях виждала. :girl_pinkglassesf:

Нали? Доста добре се справят в този район. Гледах и тези, и едни стаи с морска гледка от високо, но кокетността спечели. 

В момента, searus каза:

Значи и ти по копчето си избираш палтото 😉 За шнорхелинга мен не ме питай, ние само го пробвахме леко леко и мързеливо мързеливо 🤣 Най-много се радвахме ей на тази рибка, но имаше какво ли не, включително октоподи (както съм споменавала някъде из тази тема).

1920px-Pez_verde_(Thalassoma_pavo),_Made

Хубава е рибката, и по-синичката й половинка също 🙂

Връзка към коментар
преди 6 минути , Lindt каза:

Хубава е рибката, и по-синичката й половинка също 🙂

Някак под водата не беше като че ли толкова контрастна, колкото по снимки, а тази направо бляскаше 🙂 Но и тя е хубавка, не само той, съгласна съм 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.