Прескочи до съдържание

Нека да е лято ... топло и (синьо)зелено в Родос :)

ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 16 часа, Lindt каза:

Толкова много ми хареса на плажа Стегна Afroditi Superior Apartments, че зарязах всички терзания относно Халки и приключих с подготовката на този морски уикенд :girl_pinkglassesf: 

Благодаря, @searus 🙂 Какво ще видим, ако си вземем шнорхелите?

Мъдро решение, изглежда прекрасно!  Ще видиш, че и на  Родос има много спокойни местенца! 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Lindt каза:

Идвам за кратък и обезкуражаващ ъпдейт, че услугата за дневен тур до Халки с автобусите до пристанището+фери на Alko вече не съществува.

Отговориха ти на запитване или по друг канал разбра? Ако е така, надявам се дневните туристи да намалеят.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Asya Assenova каза:

Отговориха ти на запитване или по друг канал разбра? Ако е така, надявам се дневните туристи да намалеят.

Отговориха ми, потвърдиха, че вече не предлагат тази услуга и че няма как да хвана сутрешните и следобедните лодки с обществен транспорт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Lindt каза:

Отговориха ми, потвърдиха, че вече не предлагат тази услуга и че няма как да хвана сутрешните и следобедните лодки с обществен транспорт.

Значи нощувка. От самолета трябва да има около 2ч до последната лодка към Халки. Само не мога да намеря точният график на автобуса. Но едва ли ще е много точен де ...

Връзка към коментар
преди 25 минути , jorocontrola каза:

Значи нощувка. От самолета трябва да има около 2ч до последната лодка към Халки. Само не мога да намеря точният график на автобуса. Но едва ли ще е много точен де ...

Няма автобус обаче, иначе аз искам 1, а по-добре 2 или 3 нощувки. Само в 13:30 от понеделник до петък е този автобус. Той си е за учениците и не се връща към Родос. Така че или такси, или ферито в сряда от Родос град, или надежди споменатите от Ася  sea jet да пуснат за лятото ферибот от града.

П.П. Ей така всяка година тръгвам към Гърция с едни идеи и после се сблъсквам с транспорт, дето и фЪндъкова не може да намери как да прецака. И си мрънкам, и се кълна без кола да не ходя и на следващата година пак Гърция си гледам 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Lindt каза:

Няма автобус обаче, иначе аз искам 1, а по-добре 2 или 3 нощувки. Само в 13:30 от понеделник до петък е този автобус. Той си е за учениците и не се връща към Родос. Така че или такси, или ферито в сряда от Родос град, или надежди споменатите от Ася  sea jet да пуснат за лятото ферибот от града.

П.П. Ей така всяка година тръгвам към Гърция с едни идеи и после се сблъсквам с транспорт, дето и фЪндъкова не може да намери как да прецака. И си мрънкам, и се кълна без кола да не ходя и на следващата година пак Гърция си гледам 😄

Аз разбрах, че идеята ви е да е спокойна почивка за три дни без  много хора и тичане и затова се позиционирате в Стегна, а Халки отпада. Ако ще се ходи за един ден до Халки (дори и с нощувка) с градски транспорт, Стегна като база не ми вижда много добра идея дори и за тръгване от Родос. 

Понеже и аз резервирах почти една седмица в Халки, но я съобразих основно с Додеканисос и Блу стар фериботите (вторник и сряда, а Блу стар и в четвъртък късно следобед), които тръгват от пристанището на Родос, а не от Скала камирос, че не ми се занимава с логистиката до Скала Камирос, ги попреглеждам от дъжд на вярър фериботите и връзките и гледам, че още едни Saos  Anes ferries са се появили в понеделник и сряда, които също тръгват от Родос, което ме радва понеже изборът става по-голям, но пак не е всеки ден.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Бръмбар каза:

Аз разбрах, че идеята ви е да е спокойна почивка за три дни без  много хора и тичане и затова се позиционирате в Стегна, а Халки отпада. Ако ще се ходи за един ден до Халки (дори и с нощувка) с градски транспорт, Стегна като база не ми вижда много добра идея дори и за тръгване от Родос. 

Понеже и аз резервирах почти една седмица в Халки, но я съобразих основно с Додеканисос и Блу стар фериботите (вторник и сряда, а Блу стар и в четвъртък късно следобед), които тръгват от пристанището на Родос, а не от Скала камирос, че не ми се занимава с логистиката до Скала Камирос, ги попреглеждам от дъжд на вярър фериботите и връзките и гледам, че още едни Saos  Anes ferries са се появили в понеделник и сряда, които също тръгват от Родос, което ме радва понеже изборът става по-голям, но пак не е всеки ден.

Очаква се и Sea Jet да се появи, но той май ще е в понеделник и от средата да юли. В края на седмицата варианти са само малките корабчета от Камирос. Допреди две-три седмици Prevelis   на Anec пътуваше в неделя, но... Макар че него веднъж вече го спираха и после пак тръгна по този маршрут. Както се шегуват жителите на Халки : "Нищо не е сигурно, когто става дума за Prevelis. "

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , Бръмбар каза:

Стегна е резервен вариант. Ако имаше как да отидем и да се върнем до Халки, щях да запазя само там или в комбинация с Родос град. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Lindt каза:

Стегна е резервен вариант. Ако имаше как да отидем и да се върнем до Халки, щях да запазя само там или в комбинация с Родос град. 

Може би с поръчан трасфер от летището на отиване би могло да стане, за връщането имате опции. Понеже предположеията са ми, че пътувате събота с връщане във вторник с Райън - ако кацне навреме в събота с трансфер (предполагам към 40-45евро и 30-40 мин) бихте могли да хванете ферибота в 17.15 или 17.30ч.

Пътуването до Стегна в събота с градски транспорт от летището мисля, че ще ви отнеме часове, освен ако от мястото на настаняване не ви предложат да ви вземат, но може и да не съм го доогледала. Аз гледам да ми е възможно най-лесно и не съм добър пример за транспортни кост оптимизации.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Бръмбар каза:

Може би с поръчан трасфер от летището на отиване  би могло да стане. Доколкото разбирам пътувате събота свръщане във вторник с Райън, ако кацне навреме с трансфер (предполагам към 40-45евро и 30-40 мин) бихте могли да хванете ферибота в 17.15 или 17.30ч.

Пътуването до Стегна в събота с градски транспорт от летището мисля, че ще ви отнеме часове, освен ако от мястото на настаняване не ви предложат да ви вземат, но може и да не съм го доогледала. Аз гледам да ми е възможно най-лесно и не съм добър пример за транспортни кост оптимизации.

Ние вероятно ще стигнем до Архангелос и ще подходим, защото поне на пръв поглед автобусите са доста редовни, а до Стегна не.

С егиан се връщаме, но пак е вторник следобед и не можем да вземем обедно фери до Родос.

А два трансфера няма да взема.

Връзка към коментар
преди 15 минути , Lindt каза:

Ние вероятно ще стигнем до Архангелос и ще подходим, защото поне на пръв поглед автобусите са доста редовни, а до Стегна не.

С егиан се връщаме, но пак е вторник следобед и не можем да вземем обедно фери до Родос.

А два трансфера няма да взема.

Да, не си струват два трансфера. То и един не знам дали си струва 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, стягаме се за Родос 🙂 Страхотна тема с насоки. Обмислям да направим 5 нощувки на острова, а последните две нощувки на Халки. Допада ми Стегна, даже първоначално мислех там да направим всички седем нощувки и да я използваме за база (ще сме с кола), но май предпочитам да спим на две различни места. Хората, които сте го посещавали вече - удачна ли ви се струва тази комбинация 5+2? Благодаря ви!

Връзка към коментар

Ето разписанието на автобусите за източния бряг от миналото лято. Предполагам ще е нещо подобно като честота на линиите.

Както си мислех, не сме правили плаж в Стегна заради неудобния автобус - само по един в посока. Но може са се стигне до друго близко градче и оттам пеша, на автостоп или с такси до Стегна.

IMG_0538.jpeg.f6cde6f2024887d8db4d14a28e4ef308.jpeg

IMG_0539.jpeg.48d2d7f1a52368fc5241e64ea3cddc95.jpeg

IMG_0540.jpeg.de33e38be613d9fec8efb70c59983bbb.jpeg

IMG_0541.jpeg.90c26ce207f91918b128105b5fbaa46e.jpeg

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Да отбележа още нещо. Това разписание пише, че е валидно от 1 юни до 30 септември. Така че след 1.6. си проверете отново часовете на автобусите, ако сега ги гледате в сайта на Ктел.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Не съм сигурна в коя точно тема се коментираше, че на Родос било прието да се доплаща за климатик. Надявам се @ДиянаВ да няма нищо против да дам малко информация по въпроса.

Доста сайтове разгледах докато букна настаняване. В повечето имаше информация, че за климатик се доплаща. Всъщност при някои хотели излизаше информация със ситни букви, че задължително доплащаш 70 евро да речем, за hotel services без въобще да е упомнато за какво точно ти искат пари. Някакви техни си трикчета явно да те привлекат с ниска цена и след това да те изненадат.

Резервирах през Trip.com, където студията бяха описани като климатизирани, без следа от намек, че климатика се доплаща. Трябваше да се плати само city tax.

На рецепция обаче поискаха 7 евро на нощувка за климатик. Попитах защо, при положение, че никъде в потвържднието не се споменава за доплащане, различно от city tax. Отговориха защото резервацията била през агенция. Платихме, помолих за фактура. Отгоре на всичко климатика потракваше, помолих да го оправят,пробваха, но нищо не направиха. След като се прибрахме писах на trip.com, че съм разочарована от първата си резервация, защото сме ги предпочели заради ниската цена, която обаче както се оказва не е крайна. Пратих им фактурата заедно със скриншот от описанието на хотела, където нищо не пише за платен климатик. Малко се замотаха с отговора, но днес получих мейл от тях, че сумата ще бъде възстановена по картата ми.

Освен, че trip.com предложи много добра цена, през американския TCB дава 5,25% кешбек, а ако резервираш за пръв път през приложнието дава до 18$ отстъпка. Но проверете и другите версии - в немската и британската даваше съответно до 15 евро и 12 паунда.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 40 минути , iMari каза:

Не съм сигурна в коя точно тема се коментираше, че на Родос било прието да се доплаща за климатик. Надявам се @ДиянаВ да няма нищо против да дам малко информация по въпроса.

Доста сайтове разгледах докато букна настаняване. В повечето имаше информация, че за климатик се доплаща. Всъщност при някои хотели излизаше информация със ситни букви, че задължително доплащаш 70 евро да речем, за hotel services без въобще да е упомнато за какво точно ти искат пари. Някакви техни си трикчета явно да те привлекат с ниска цена и след това да те изненадат.

Резервирах през Trip.com, където студията бяха описани като климатизирани, без следа от намек, че климатика се доплаща. Трябваше да се плати само city tax.

На рецепция обаче поискаха 7 евро на нощувка за климатик. Попитах защо, при положение, че никъде в потвържднието не се споменава за доплащане, различно от city tax. Отговориха защото резервацията била през агенция. Платихме, помолих за фактура. Отгоре на всичко климатика потракваше, помолих да го оправят,пробваха, но нищо не направиха. След като се прибрахме писах на trip.com, че съм разочарована от първата си резервация, защото сме ги предпочели заради ниската цена, която обаче както се оказва не е крайна. Пратих им фактурата заедно със скриншот от описанието на хотела, където нищо не пише за платен климатик. Малко се замотаха с отговора, но днес получих мейл от тях, че сумата ще бъде възстановена по картата ми.

Освен, че trip.com предложи много добра цена, през американския TCB дава 5,25% кешбек, а ако резервираш за пръв път през приложнието дава до 18$ отстъпка. Но проверете и другите версии - в немската и британската даваше съответно до 15 евро и 12 паунда.

Изненадана съм, че искат доплащане за климатик. Това съм го забелязала само при много бюджетното настанявате, точно както е и при ниско тарифните компании. На мен лично не ми се е случвало досега,  нощувала съм в поне 5-6 различни хотела на Родос.Всъщност на нито един гръцки остров те съм попадала на такава тесла.

Връзка към коментар

Ами аз от форума научих за тази такса и бях много изненадана, че на място, където температурите достигат 40+ градуса те поставят пред такъв избор въобще. 🙂

Всякакви типове настаняване разглеждах ( и като вид и като бюджет) и в доста от местата имаше доплащане. Възможно е при опрделени посредници да смъкват цената за зарибявка и затова да компенсират с климтика.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Asya Assenova каза:

Това съм го забелязала само при много бюджетното настанявате, точно както е и при ниско тарифните компании.

Мисля, че в битката за ниска цена все по-често при нощувки ще виждаме модела на лоукоста - допълнително заплащане за всяка "екстра". При бюждетно настаняване съм виждал да се доплаща за кърпи, чаршафи, шампоан или сапун, но няма да се изненадам ако идеята се развие и приложи масово. Преди дни имах настаняване в български хотел далеч от бюджетно и си бяха написали в сайта: image.png.2e787fa44657642751ed5073f93abce4.png без да е уточнена цена. Бях решил да питам каква е, но в стаята ни всичко беше наред и не се занимавах.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Виждала съм такива допълнителни такси и на Крит. В Букинг. И то за съвсем читави места с оценка над 9. Това веднага ми активира ината и няма да ги избера при наличие на куп други алтернативи на сходни цени. :smile3:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@BG_guide Ако четеш това: Стегна за нас беше със супер местоположение за база. В средата на острова е и движението към други пллажове е бързо и удобно.
Плажът в Стегна е пясък с малки камъчета, може без акваобувки. Не бих казала, че точно в Стегна кой знае колко става за шнорхелинг, но има скали тук-там с разни рибоци и раци за едно сутрешно къпане. През юни беше по-скоро празен плажа им. За хайкинг има възможности също. На слизане от главния път към градчето и плажа има спиращи дъха гледки, на всяко прибиране спирахме за снимки. Много ме изкефи. Цените в Стегна за шезлонги с чадър бяха по 10 евро, носеха и вода, при 20 на други плажове, където ми носеха само касовата бележка 😉

Ние бяхме през юни, с рентакар, базирани в Стегна. Бяхме в Peter's studio и не само, че нямаше никакви допълнителни такси за климатик, туристически данъчета и подобни, но и да ви кажа аз от друго място с толкова подаръци и топли чувства от домакините не съм си тръгвала. Линк: https://www.booking.com/hotel/gr/peters-studio.en-gb.html .
Това е малка рибарска къща, една от няколкото семейни къщи залепени една до друга, които са имали. Сега едната е студото за туристи, което Елени поддържа, заедно със съпруга и сина им Peter, а съседната къща пък е на вуйчото Никола, който е рибар, дава лодки под наем, води на риболов и има страхотно чувство за хумор и се грижи за настроението на всички. Студиото е стая, добра баня и тоалетна, топлата вода е с отлично налягане, бонбонеста веранда. Гледа към морето. Паркинг има безплатен от другата страна на улицата, точно до детските катерушки. В Peter's studio ни чакаше узо на масата, от Елени два вида домашни маслини, кокоши яйца от семейните им кокошки, в хладилника имаше ОЩЕ видове маслини, Елени много ги разбира маслините, много вкусни, изобщо уау. На изпращане ни подариха сувенирни чаши, мед, сладки и два големи буркана маслини. Отделно от това Никола всяка вечер по съседски ни черпи от домашното си узо, казваше му "родоски ред бул с витамини" ❤️  😉 Той има очарователно куче, което детето ни доста изтормози, има и кози 🙂 Изобщо, от Родос това лято очаквах по-скоро комерс, Стегна с хората му ме изненадаха приятно. Море много и навсякъде, но заради тези домакини бих се върнала пак там.

Да ме извинявате, почти нямам снимки без член на семейството ми по бански в кадър... 😜

2.png.4a6fd9c6f817b60e9b8e30ceee2d04d1.png1.png.1f5f3c1c79abbf45a842f30ed3b0126e.png

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Coo каза:

Плажът в Стегна е пясък с малки камъчета, може без акваобувки. Не бих казала, че точно в Стегна кой знае колко става за шнорхелинг, но има скали тук-там с разни рибоци и раци за едно сутрешно къпане.

Много се радвам, че Стегна ви е допаднала, на мен много си ми е на сърце, такова спокойствие и приятни хора, наистина! Ако някога стигна пак до Родос, само там ще гледам за настаняване. А за шнорхелинга - в съседното заливче (от северната страна) 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.