Прескочи до съдържание

Магеланци на МЕНАР 2020


Здравко Ангел

Препоръчани мнения

Предпразнично се включваме с инфото за предстоящия МЕНАР, който ще тече от 14 януари до 30 януари. По традиция всички магеланци ще ползват отстъпка от билетите в Дома на киното, като вместо редовната цена от 9 лева за билет, ще получават билетите срещу 7 лева. За целта ще помолим всички желаещи да изпращат име, както и филма, който са избрали на pozorcompany@yahoo.com или на лично съобщение тук.

Каним магеланците да бъдат наши гости на две прожекции, за които ще осигурим безплатни пропуски:

 

16.01 - 19.00ч. Моята вселена - Дом на киното

Iqro: My Universe

Индонезия (2019) 101 мин.

Режисьор: Икбал Алфаджри

Сценаристи: Икбал Алфаджри, Айся Амира

С: Айша Нура Датау, Райхан Хан, Азра Майрайна, Адитя Путри

Акила мечтае да стане астронавт. Главният виновник за това решение е дядо й, който е астроном и прекарва дълго време с внучката си разсъждавайки за небето и звездите. Съученичката на Акила – Джун, също се интересува от космоса и двете често изпадат в спорове. Мечта и на двете момичета е да посетят тренировъчен център за астронавти. Всяка една от тях решава да създаде влог, където да споделя знанията си с други заинтересовани.

 

20.01 - 19.00ч. Морски номади - Дом на киното

Sea Nomads

Перу-Аржентина-Мексико-Чили-САЩ (2012) 61 мин.

Режисьор: Хулиан Азулай

Сценаристи: Хулиан Азулай, Хоакин Азулай

Двама братя решават да сбъднат детската си мечта да карат сърф по протежението на цяла Южна Америка. Сблъскват се с различните култури на континента, опитват традиционни храни, нощуват в малки селца, където не е стъпвал туристически крак, къмпингуват на необитаеми плажове и създават десетки нови приятелства.

 

Пълната програма на фестивала може да намерите на сайта: https://menarfest.com/schedule/

 

**************

 

Ето и програмата за "Дома на киното" и филмите, за които може да купите билет за 7 лева:

 

15.01 - 19.00ч.

Старият град

Inner City

Азербайджан (2016) 115 мин.

Режисьор: Илгар Сафат

Сценарист: Илгар Сафат, Тахмина Рафаела

С: Тахмина Рафаела, Фирдовси Атакисиев, Анар Халилов, Елмира Шабанова

Красивата Арзу се влюбва в Рафаел, два пъти по-възрастен от нея, син на нейния учител по пиано. Мъжът е ветеран от войната в Карабах и години по-късно кошмарите от бойното поле все още са пред очите му. Обществото отказва да приеме странника, но Арзу е готова да жертва семейството си и приятелите си, за да бъде близо до Рафаел.

 

17.01 - 19.00ч.

Да откриеш Витлеем

Open Bethlehem

Палестина-ОАЕ-Великобритания (2016) 90 мин.

Режисьор: Лейла Сансур

Сценарист: Лейла Сансур

Режисьорката Лейла Сансур се завръща в родния си Витлеем, за да заснеме филм за града, който е напуснала преди много години. Филм в памет на своя баща, основател на университета във Витлеем и един от най-уважаваните граждани.

С камера в ръка и стария семеен автомобил, Лейла преоткрива красотата на своя роден град, запознава зрителите със сложната и тежка история на Витлеем, споделя спомените на местните и търси решение за бъдещето на свещения град.

 

18.01 - 19.00ч.

The Charmer

Дания-Швеция (2017) 100 мин.

Режисьор: Милад Алами

Сценаристи: Ингеборг Топсьо, Милад Алами

С: Ардалан Есмаили, Сохо Резанеджад, Ларс Бригман, Стине Кристенсен

Есмаил е добре изглеждащ иранец, който разчита на външния си вид, за да остане в така желаната Дания. Мъжът прекарва дните си в търсене на самотни дами, благодарение на които да преживява в Копенхаген. Новото му завоевание обаче се оказва не просто поредната бройка, а жената, която ще промени живота му завинаги. Но с любовта се появяват и спомените от тъмното минало на Есмаил.

 

19.01 - 17.00ч.

Алжир отвисоко

Algeria From Above

Франция (2015) 88 мин.

Режисьор: Ян Артюс-Бертран

Сценарист: Мишел Питио

Полетете над най-голямата африканска държава, вижте отвисоко лазурните води на Средиземно море и безкрайните пясъчни дюни на Сахара, разходете се сред колоритните сергии на пазара в медината на Оран и сред тесните улички в емблематичната касба на столицата Алжир, понесете се над десетките мостове в древния Константин и оживените плажове на модерна Анаба.

 

21.01 - 19.00ч.

Гастрольорът

Sawah

Египет (2019) 86 мин.

Режисьор: Адолф Ел Асал

Сценаристи: Адолф Ел Асал, Денис Фун, Сирван Мароги

С: Карим Касем, Ерик Кабонго, Жан-Люк Кушар, Сара Абделрахман

Егепитски DJ заминава за Брюксел, за да участва в международен музикален фестивал. По пътя от летището полицията в Люксембург го арестува, защото няма документи в себе си. Властите са убедени, че това е поредният бежанец, който трябва да бъде настанен в бежански център и депортиран обратно в родината си. DJ Скараб обаче е готов на всичко, за да спечели голямата награда на фестивала от 100 000 евро и да докаже на баща си, че и музиката може да носи пари.

 

22.01 - 19.00ч.

Да се помирим след сватбата

Peace After Marriage

САЩ-Йордания (2013) 86 мин.

Режисьори: Бандар Албуливи, Гази Албуливи

Сценарист: Гази Албуливи

С: Хиам Аббас, Гази Албуливи, Омер Барнеа, Асаф Коен

Арафат е палестинец, който живее в Щатите. Младият мъж има сексуални проблеми, които решава да сподели пред анонимна група на сексуално пристрастени.

Сред членовете на групата е и Кени, който бързо се сприятелява с Арафат и решава да му помогне с лечението. За да спечели пари палестинецът се съгласява да се ожени за еврейката Мики, която така ще получи Зелена карта. Новината предизвиква истинска война в семейството на Арафат, чийто родители няма да се спрат пред нищо, за да разведат любимия си син с нежеланата снаха.

 

23.01 - 19.00ч.

Палестина

Palestine

Мароко-Испания (2017) 78 мин.

Режисьор: Хулио Сото Хурпиде, Мохамед Ел Бадауи

Сценаристи: Суха Араф, Хулио Сото Хурпиде

С: Амал Аюш, Абделкадер Дуркан, Махамед Ел Бадауи

След като е ранен Хаим се озовава в колата на милостив палестинец, който е убеден, че това е изчезналият Насим. Преди много години Насим е арестуван от израелските военни и оттогава никой не е чувал нищо за него. Оказва се, че след травмата Хаим не помни нищо от своето минало и приема новата си самоличност, но истинският му баща ще направи всичко възможно, за да открие изчезналия си син.

 

24.01 - 19.00ч.

Приказният замък

The Castle of Dreams

Иран (2019) 86 мин.

Режисьор: Реза Миркарими

Сценаристи: Мохамад Давуди, Мохсен Гараи

С: Хамед Бехдад, Жила Шахи, Азаде Нобахари, Нюша Алипур

Джалал трябва да се погрижи за двете си деца, след като научава за смъртта на съпругата си, с която отдавна са разделени. Мъжът има връзка с друга жена и не си представя двете хлапета да живеят при него. Самите деца предпочитат да останат при леля си, вместо да заминат с баща си. Но чичо им отказва да се грижи за тях и настоява Джалал да поеме отговорност за децата си.

 

25.01 - 19.00ч.

Планирано раждане

C Section

Ливан (2019) 97 мин.

Режисьор: Давид Орян

Сценаристи: Исак Фахед, Дорис Саба

С: Рами Атала, Рола Бексмати, Памела Ел Кик, Чади Хадад, Такла Шамун

Карл и бременната му съпруга Рай пристигат с лимузина в частна болница, за да роди Рай под грижите на елитен екип. Двамата са уважавана двойка в обществото, като Карл е син на бивш депутат. По същото време в болницата с пикапа си пристигат Сабех и Соня, които живеят на село, но водите на Соня изтичат, а луксозната болница се оказва първата по пътя им. Хаосът, който настъпва в родилното отделение е неописуем.

 

26.01 - 17.00ч.

Пастаряни

Pastarioni

Иран (2019) 91 мин.

Режисьор: Сохейл Мовафах

Сценарист: Хамзе Салехи

С: Каманд Амир Солеймани, Гохар Хейрандиш, Мехди Бейги, Бахаре Рахнама

Предстои да бъде обявен най-добрият ресторант в Техеран. Двата основни претендента са луксозен италиански ресторант и малко семейно ресторантче, което предлага традиционни ирански специалитети. Нищо няма да спре амбициозната собственичка на „Паста и пица” да смрази усмивката на малкия Хушан и любимата му баба, горди собственици на „Торандж”.

 

28.01 - 19.00ч.

Тя е мъжът, той е жената

Ki & Ka

Индия (2016) 126 мин.

Режисьор: Р. Балки

Сценаристи: Р. Балки, Риши Вирмани

С: Карина Капур, Арджун Капур, Амитаб Баччан, Джая Баччан

Кабир е отличникът на курса по бизнес администрация и всяка фирма би се гордяла той да е в екипа й, но симпатягата е заклет домошар и си мечтае по цял ден да домакинства. Кия е амбициозна млада дама, която не си представя да прекарва дните си вкъщи, а се вижда като преуспяла бизнесдама. Съдбата среща Кабир и Кия и двамата решават да сключат брак, като Кабир се грижи за дома им, а Кия изкарва прехраната на семейството. Но всичко се обърква след като Кабир става медийна знаменитост след твърдението си, че мъжете са по-добри домакини от жените.

 

29.01 - 19.00ч.

Безгрижие

Weightlessness

Иран (2019) 100 мин.

Режисьор: Мехди Фард Гадери

Сценарист: Мехди Фард Гадери

С: Амир Али Данаи, Насим Адаби, Тина Пакраван, Сепиде Морадпур

На сутринта след бляскава сватбена церемония, булката открива, че младоженецът е изчезнал. Никой не го е виждал след като двамата са се усамотили в брачното ложе. Булката, майката на младоженеца, сестра му и нейният любим, който се е самопоканил на сватбата, започват да издирват младежа. Много скоро се оказва, че между стените на луксозното имение са скрити множество тайни.

 

  • Харесвам 12
  • Благодаря 3
  • Браво 4
Връзка към коментар

Много се радвам, че предстои това приятно събитие, което разведрява януарските зимни дни! Бих искала и аз да се запиша за двете безплатни прожекции и също така за 26.01.20 - Пастаряни и за 28.01.20 -Тя е мъжът, той е жената. 

Благодаря!

 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , Happy_Traveler каза:

А в Пловдив кога?

В Пловдив фестивалът ще е от 24 януари до 2 февруари. В Лъки синема, всяка вечер по един филм.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Здравко Ангел хубава предколедна новина! Весели празници и много професионални успехи. 

До кога имаме време за обмисляне на посещенията си ?

Връзка към коментар
преди 15 минути , patilana каза:

@Здравко Ангел хубава предколедна новина! Весели празници и много професионални успехи. 

До кога имаме време за обмисляне на посещенията си ?

А, няма краен срок. Ден преди прожекцията на съответния филм, ако трябва да сложим някакъв срок.

 

Светли празници и все така да продължаваш с пътешествията! Много ти се радваме, колко активна стана в последните 2 години.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, saved_ каза:

И аз бих искала 1 пропуск за Морски номади, моля 🙂

И да попитам дали в Пловдив ще има безплатни пропуски, просто за информация ?

За Пловдив пропуски няма, само в София. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , par de pirin каза:

Привет и аз искам пропуск за филма Морски Номади за 20.01

Здрасти, може ли да напишеш име или да пратиш на лично, че не се познаваме и не знам как да те запиша.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Polina каза:

То да не може да си избере човек на кой филм да иде... 🤔

Полито, какво недоволстваш, всяка вечер идваш на кино, тъкмо ежедневно ще се виждаме. 🤣

  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.