Боян Димитров Публикувано: 18 юни, 2018 Публикувано: 18 юни, 2018 Филипини, Малапаскуа - едно от малкото места, където устойчиво могат да се видят thresher sharks. https://youtu.be/rdnDwE71Rwg 3 1
Hadzhitodorovi Публикувано: 19 юни, 2018 Публикувано: 19 юни, 2018 преди 11 часа, Боян Димитров каза: Филипини, Малапаскуа - едно от малкото места, където устойчиво могат да се видят thresher sharks. https://youtu.be/rdnDwE71Rwg А може и в Египет, към края на годината - http://www.divereport.com/animals/thresher-shark/ 🙂 4
само Рени Публикувано: 19 юни, 2018 Публикувано: 19 юни, 2018 На 2.03.2016 г. в 21:24, gini каза: ОТ всички места на които се гмуркахме там, харесахме най-много: Richelleu rock -коралови градини, цветни и богати, умерено течение Koh Tachai - едри риби- баракуди, групери, огромна костенурка, манта и акула даже видяхме, силно течение, до много силно, акулата беше далеч , но не китова акула както обещават... мился че китови акули няма вече там Bolimsoong wreck - леко гмуркане , потъналия кораб се е превърнал в риф, много приятно място @gini здравей, започам да правя план за програмата за първото ни посещение в Тайланд и ме интересува кои места не ви харесаха? На лодка ли бяхте (и коя ако е така) или пътувахте от сушата? Благодаря ти 🙂
gini Публикувано: 19 юни, 2018 Публикувано: 19 юни, 2018 преди 8 минути , kaka reni каза: @gini здравей, започам да правя план за програмата за първото ни посещение в Тайланд и ме интересува кои места не ви харесаха? На лодка ли бяхте (и коя ако е така) или пътувахте от сушата? Благодаря ти 🙂 Най-южните острови от Similan islands бяха с мъртви корали, колкото по-на север отиваш /към Бурма/, рифовете стават по- запазени. До северните острови няма еднодневни трипове, доколкото знам. Бяхме на Le mahe.... вече не помня добре, сякаш бяха 4 нощувки на борда. Водолазната част беше на много високо ниво. Кораба не е много луксозен, но каютите са за двама и всяка е с баня. Храната беше прилична, освен когато готвиха тайландците, тогава беше мноооого вкусна. Капитанът беше много добър, препоръчвам ги. Но все пак бяхме с тях преди 5 години, може да са се променили нещата. 1
Боян Димитров Публикувано: 19 юни, 2018 Публикувано: 19 юни, 2018 (редактирано) преди 12 часа, Hadzhitodorovi каза: А може и в Египет, към края на годината - http://www.divereport.com/animals/thresher-shark/ 🙂 Може, може, но аз не казах единственото 🙂 , но благодарско за сайт-а Редактирано 19 юни, 2018 от Боян Димитров 2
ivooo Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 На 18.06.2018 г. в 22:15, Боян Димитров каза: Филипини, Малапаскуа - едно от малкото места, където устойчиво могат да се видят thresher sharks. https://youtu.be/rdnDwE71Rwg Може ли малко логистични подробности . Как се стига , колко струва , къде се спи , колко дълбоко , има ли течения и т.н и т.н Както и за други гмуркания на Филипините ако си правил . Благодаря предварително . Ние в момента сме на Бонайре където много ми харесва . 15 1
Hadzhitodorovi Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 Извинявам се за офтопика, ама планирате ли и другите два от ABC-островите?
ivooo Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 преди 3 часа, Hadzhitodorovi каза: Извинявам се за офтопика, ама планирате ли и другите два от ABC-островите? Не . Тук сме само за седмица . А и полетите между островите не са евтини . Също за да се отиде до Аруба , трябва първо да кацнеш на Кюрасао . Всъщност идеята ни е да се забавляваме , не да побиваме флагчета , а тук много ни харесва . За 180 $ ( сто и осемдесет ) !!!! за 6 дни можеш да взимаш колкото си искаш бутилки и да се гмуркаш колкото и където пожелаеш . Единственото нужно е кола под наем за да си ги разхождаш ( бутилките де 🙂) заедно с оборудването . И разбира се малко акъл да не се самоубиеш 🙂. Чудесни рифове по запазени и от Малдивите 🙂. И най важното . Без бавачки . Сам си си само с другарчето и необятната бездна 🙂 . 13 1
Боян Димитров Публикувано: 25 юни, 2018 Публикувано: 25 юни, 2018 преди 12 часа, ivooo каза: Може ли малко логистични подробности . Как се стига , колко струва , къде се спи , колко дълбоко , има ли течения и т.н и т.н Както и за други гмуркания на Филипините ако си правил . Благодаря предварително . Спи се на остров Малапаскуа, на който се стига с автобус от Себу. Ние хванахме автобус по обед и стигнахме за последната лодка за Малапаскуа. На Малапаскуа избор за спане има. Ние бяхме в Малапаскуа гардън рисорт 4 нощувки за тотал 200лв и като цяло останахме доволни. Има освен дайвинг и няколко странични острова, до които се правят еднодневни екскурзии. Единият от тях е невероятно красив. (kalanggaman island). За съжаление ние не можахме да стигнем до него, защото пускат само по една лодка на ден, а тъй като предният ден се беше развалила лодката, замина тя, а нашата замина по други острови. Те също не бяха лоши, между другото. Както и да е. За самия дайвинг там, има доста спотс, като се пътува от 30 минути до 2 часа с лодка. Акулите се появяват сравнително близо до острова и използват мястото за почистване. Пак се ходи с лодка. Всъщност това е най-масовото гмуркане на острова и тръгват поне 10 лодки с гмуркачи, но реално мястото е доста обширно и няма блъскане. Почти всеки ден има акули, но нашето гмуркане беше невеоятно добро, дори по техните стандарти. През цялото време имаше акули наоколо, като по едно време имаше 4 едновремено. Цените са доста различни, но обикновено 40лв е цена, на която ще намериш свястна фирма. Има и по-скъпи, има и една идея по-евтини. На Малапаскуа най-скъпи са едни французи, пред които спират лодките. Освен на Малапаскуа се гмуркахме и на Боракай, но там гмуркането не ни хареса особено. Прекалено е популярно място и много хора го ползват да се учат, заради което коралите са потрошени. На последното място, на което се гмуркахме беше Апо айлънд и там беше страхотно. Всичко , като цени се повтаря. Само дето за Апо тръгват по-малко лодки, а и има повече места. Около самото островче има поне 30 спот-а. В нашето село имаше само 2 дайвинг клуба, съответно макс 2 лодки. Има още 3-4 села, от които тръгват лодки за Апо. Самите гмуркания са като дневен лив а боард. Пътуваш до острова 40 мин, обикновено се правят по 3 гмуркания, като ти включват и изненадващо приятен обяд и после се връщаш. За разлика от другите места, около Апо шнорхелинг-а също е страхотен. 10 2
ivooo Публикувано: 7 август, 2018 Публикувано: 7 август, 2018 Почнах да пиша за Бонайре , но стана много дълго и пуснах тема 3
Boo Публикувано: 7 август, 2018 Публикувано: 7 август, 2018 На 25.06.2018 г. в 16:51, Боян Димитров каза: Спи се на остров Малапаскуа, на който се стига с автобус от Себу. Ние хванахме автобус по обед и стигнахме за последната лодка за Малапаскуа. На Малапаскуа избор за спане има. Ние бяхме в Малапаскуа гардън рисорт 4 нощувки за тотал 200лв и като цяло останахме доволни. Има освен дайвинг и няколко странични острова, до които се правят еднодневни екскурзии. Единият от тях е невероятно красив. (kalanggaman island). На последното място, на което се гмуркахме беше Апо айлънд и там беше страхотно. Ако трябва да се избира - ти какво препоръчваш Малапаскуа или Апо? Кацаме в Себу късния следобед и планираме 8 нощувки в региона. Можем да летим обратно или от Тагбиларан, Бохол или от Думагете, Негрос.
Боян Димитров Публикувано: 8 август, 2018 Публикувано: 8 август, 2018 (редактирано) На Апо е по-красиво и гмуркането е по-леко, на Малапаскуа има повече големи неща. 8 дена стигат и за двете според мене. Нашата програма беше такава. Сутрешен полет от Боракай и общо взето късмет с последния автобус и лодка за Малапаскуа (4 нощувки), Предвижване до Тагбиларан (автобус до Себу и фери от нататък). Късно настаняване в района на Алона бийч. (2 нощувки) и дневна обиколка на Бохол. Следобедно фери до Думагуете (3 нощувки), самолет до Себу. т.е. ние сме го направили за 9 дена, но зависи от интересите, може да се отреже някъде ден. Редактирано 8 август, 2018 от Боян Димитров 3
Boo Публикувано: 8 август, 2018 Публикувано: 8 август, 2018 Благодаря Боян. Ние искаме и до Ослоб да отидем, така че може би Малапаскуа ще остане за следващия път. С този късен полет няма да успеем за последната лодка, евентуално такси от летището и частна лодка срещу 120 долара 🙂
ivooo Публикувано: 8 август, 2018 Публикувано: 8 август, 2018 преди 28 минути , Боян Димитров каза: На Апо е по-красиво и гмуркането е по-леко, на Малапаскуа има повече големи неща. 8 дена стигат и за двете според мене. Нашата програма беше такава. Сутрешен полет от Боракай и общо взето късмет с последния автобус и лодка за Малапаскуа (4 нощувки), Предвижване до Тагбиларан (автобус до Себу и фери от нататък). Късно настаняване в района на Алона бийч. (2 нощувки) и дневна обиколка на Бохол. Следобедно фери до Думагуете (3 нощувки), самолет до Себу. т.е. ние сме го направили за 9 дена, но зависи от интересите, може да се отреже някъде ден. Толкова много трансфери . С големите бохчи . Сигурно е с оборудване под наем . Ако е така би ли споменал някакви подробности за цени качество на екипите и т.н. Благодаря .
Боян Димитров Публикувано: 8 август, 2018 Публикувано: 8 август, 2018 (редактирано) преди 44 минути , ivooo каза: Толкова много трансфери . С големите бохчи . Сигурно е с оборудване под наем . Ако е така би ли споменал някакви подробности за цени качество на екипите и т.н. Благодаря . Да, ние основно сме зяпачи, не сме професионални гмуркачи и гмуркането ни е измежду активностите, които харесваме, без да е основен акцент. Аз не разполагам със собствена екипировка по принцип. Цените са едни от най-ниските, на които съм попадал. Основно бяха 38лв (всичко включено без компютър) и може да се достигне до 30 тина лв. Екипировката за мене е съвсем приемлива. Не намирам разлика с другите места. Аз по принцип не съм виждал в Азия, хора със собствена екипировка, тъй като освен гмуркането има и много какво друго да се прави, а и местата са много разпръснати и до всяко от тях си има бая пътуване. Но дори тези, които са концентрирали всеки свободен час в гмуркането си ползваха екипировка под наем. Например: имаше едни испанци, които бяха обиколили всяка държава там, знаеха най-евтините места. Разправяха за гмуркания по 20лв. някъде из Индонезия. Можеха да кажат всяка риба къде най-много се среща. Бяха като гмуркаческа енциклопедия, дори те не носеха екипировка, а определено търсеха евтини места. Сега като се замислих още малко и реших да допълня, че там по тези места почти не се прави маршрут с отиване на място и връщане на същото. Винаги е някаква обиколка с доста трансфери. Това донякъде обяснява, защо не можах да се сетя да съм ползвал кола под наем там. А предвижването с лодка, автобус и самолет с големите дисаги, не ми се връзва хич. Редактирано 8 август, 2018 от Боян Димитров 2 1
Боян Димитров Публикувано: 8 август, 2018 Публикувано: 8 август, 2018 преди 39 минути , Boo каза: Благодаря Боян. Ние искаме и до Ослоб да отидем, така че може би Малапаскуа ще остане за следващия път. С този късен полет няма да успеем за последната лодка, евентуално такси от летището и частна лодка срещу 120 долара 🙂 Е, то Ослоб се включва. И ние минахме от там. От Дауйн хотелиерът ни намери доста евтино триколка до Думагуете, а от там с първия автобус и ферибот до Ослоб. Не можахме да изпреварим цялата тълпа, но то май вече никой не може. Просто това ранно отиване е станало фикс идея и всеки гледа да е на старта. Ние пристигнахме 30 минути след старта и тълпата беше вече калабалък, но държа да отбележа, че организацията е много добра. 1
Ivko Публикувано: 8 август, 2018 Публикувано: 8 август, 2018 След седмица ще бъда в Барселона и мисля да пробвам за първи път нещо подобно от Kayaking и snorkelling до Scuba diving и разглеждам мнения и коментари за там и гледам, че всички или повечето се провеждат в района на Коста Брава. Явно там е благоприятно за такива неща,кристални води и разнообразно морско дъно. Някой да има някаква информация за това място и като цяло за Барселона за подобен вид спорт.
Boo Публикувано: 8 август, 2018 Публикувано: 8 август, 2018 преди 11 часа, Боян Димитров каза: Да, ние основно сме зяпачи, не сме професионални гмуркачи и гмуркането ни е измежду активностите, които харесваме, без да е основен акцент. А имате ли сертификати или сте "discovery divers"? Ако трябва да си извадя докато е топло 🙂
Боян Димитров Публикувано: 9 август, 2018 Публикувано: 9 август, 2018 Не знам каква степен е дискавъри дайвър. Аз имам по CMAS advance open water (до 40м). и без него на Малапаскуа нямаше да ме пуснат. За апо искаха просто сертификат, ако не се лъжа. 1
семейство пътешественици Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 Привет Магеланци! Имам следното питане: на Филипини знаете ли място, където може да се гмурка човек/ с бъди разбира се/ от брега само с наемане на бутилка от дайв център. Подходящи места и за шнорхелинг, както и хотели ще са ми от полза. Искам по дълго време да пребивавам и да съчетая освен организирани гмуркания с лодка и други варианти за по бюджетно изкарване. Спряла съм се на Малапаскуа, Ел Нидо и Корон. Подходящ ли е месец февруари. По принцип може и друга дестинация, но не сме били във Филипини и ми се иска да отидем там.
gini Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 (редактирано) преди 2 часа, семейство пътешественици каза: Привет Магеланци! Имам следното питане: на Филипини знаете ли място, където може да се гмурка човек/ с бъди разбира се/ от брега само с наемане на бутилка от дайв център. Подходящи места и за шнорхелинг, както и хотели ще са ми от полза. Искам по дълго време да пребивавам и да съчетая освен организирани гмуркания с лодка и други варианти за по бюджетно изкарване. Спряла съм се на Малапаскуа, Ел Нидо и Корон. Подходящ ли е месец февруари. По принцип може и друга дестинация, но не сме били във Филипини и ми се иска да отидем там. Moalboal, Balicasang... dropp-off -вете са на брега. Редактирано 3 март, 2019 от gini
Arra Публикувано: 14 април, 2021 Публикувано: 14 април, 2021 Здравейте. Успявате ли да пътувате за гмуркане? Сякаш водолазите имаме късмет и малкото достъпни за пътуване държави са добри дестинации за гмуркане 🙂 преди седмица се върнахме от Египет, но нещо не ни стигна гмуркането и се оглеждаме за още, но по-наблизо. Дали някой се е гуркал в Турция и може да препоръча водолазен център и въобще да сподели впечатления от гмуркането там? Планът е да отидем края на май/началото на юни. 3
само Рени Публикувано: 14 април, 2021 Публикувано: 14 април, 2021 Преди две години бяхме юни месец до Ерикли, има няколко водолазни центъра. Водата беше хладничка, намира се и за гледане, но разбира се нищо общо с Червено море. 3
ivooo Публикувано: 15 април, 2021 Публикувано: 15 април, 2021 преди 9 часа, Arra каза: Здравейте. Успявате ли да пътувате за гмуркане? Сякаш водолазите имаме късмет и малкото достъпни за пътуване държави са добри дестинации за гмуркане 🙂 преди седмица се върнахме от Египет, но нещо не ни стигна гмуркането и се оглеждаме за още, но по-наблизо. Дали някой се е гуркал в Турция и може да препоръча водолазен център и въобще да сподели впечатления от гмуркането там? Планът е да отидем края на май/началото на юни. След Египет Средиземно море независимо дали е Турция , Гърция , Италия и т.н. е направо като черно бяла картичка . Освен ако не обичате wrecks примерно . За тях и у нас е супер . Ако търсите разнообразие и други възможности за гмуркане виждам че не сте били на Малдивите. Също и Холандските Антили . Бонайре е най добре от тях за гмуркане , но не съм гледал ограниченията за него . Кюрасао обаче скоро го поглеждах . Отвориха го за всички без карантина и само с тест . За Малдивите сами или ТА ако не е само гмуркане . Цените по ресортите обаче са сериозни . Тази година се движат 60-80$ за единично гмуркане . За островите АБС чрез ТУИ . На Бонайре сме постигали цени по -добри и от Египет . Ако пък е само за гмуркането на Малдивите liveaboard е най-добре и по евтино или местен остров . На Антилите няма смисъл от корабче . И нека гръмките им имена не ви стряскат . И на 2-те места има възможности за сравнително евтино изкарване. 7
DimitarD Публикувано: 15 април, 2021 Публикувано: 15 април, 2021 Тази година направих 2 дайвинга ( първите ми такива изобщо ) на Малдивите. Първият ми беше на цена 136 долара ( без VAT ) - в тази цена имах "училище" за начинаещи, както и пробно плуване в лагуната, преди да излезем в открития океан. Понеже съм от Варна и мога да плувам, ми "преподаваха" точно 5-10 минути и преминахме към съществената част. Второто гмуркане беше 85 долара. Не съм ходил по други места, но предполагам тук са си по-скъпички заради самата дестинация. 4 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега