Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , slujitel каза:

Да, в жълтия сме, какви са правилата за жълтия списък?

Задължителна 14 дневна карантина   https://www.policija.si/images/stories/NovinarskoSredisce/SporocilaZaJavnost/2020/08_avgust/28_nova_sprememba_odloka_izjeme/Semafor_angl_28.8.2020.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 54 минути , Eva eva каза:

Покрай промоцията на Ryan позагледах условията за пътуване до Белгия. До колкото разбирам може да се пътува свободно, без тестове и карантини https://diplomatie.belgium.be/en Получава се супер добра комбинация с пътуване в сряда с wizz рано сутринта и връщане петък вечерта с Ryan. Може да се разгледат Гент и Брюж, с 2 нощувки в Гент. Може да се лети и петък рано сутринта и връщането да е неделя пак рано сутринта. Общо няма и 30 лв. за полети 🙂 

Интересува ме как стои въпросът с маските в тези градчета - необходимо ли е да се носят по улиците? Нали не пропускам нещо?

Карантина и задължителен тест.

Маските са задължителни навсякъде. И времето се скапа. Изобщо не е оферта да се идва насам.

• Харесвам 3
Публикувано:
Считано от 00.00 ч. на 29 август, България няма да попада в списъка на карантинираните държави, за чиито граждани до момента се изискваше представяне на основателна причина за влизане в Дания, и отпада призивът за поставяне под 14-дневна карантина на пристигащите от България.
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 47 минути , seaell каза:

Това сигурно ли е? Мислех че карантината отпадна. Не съм сигурна за теста обаче.

Публикувано:
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

Карантината отпадна с предишна заповед. Остана изискването за ПСР тест на връщане от Турция.

Ог днес и това отпадна.

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey

Аз ли не виждам официално потвърждение за режима към Турция или още не са го обновили?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Мари Николова каза:

Хипотетична ситуация, която не е чак толкова рядко срещана, особено в есенно/зимният период. Полет София- Меминген, който заради влошена метеорологична обстановка се налага да кацне в Залцбург, например. За Австрия пристигащи от БГ имат 14 дни карантина (или задл. отр.тест, не помня точно) Какво ги чака бедните пътници? Правят им платен или безплатен тест и ги слагат под карантина докато не излезе резултата, дават им транзитно време в което да напуснат  Австрия или ги оставят в затворен самолет, докато не премине бурята, например, и имат възможност да излетят.Или теглят една майна и ги пускат свободно, което не е типично за немско говорящи.

Не, намират самолет и с 3-4 часа закъснение те закарват в крайната точка.

Точно това се случи наскоро с един полет до Хан, кацна във Виена заради технически проблем и Уиз осигуриха заместващ самолет.

Теглиха майна и ги пуснаха - където е Австрия там е и Германия 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 45 минути , Kalina Ivanova каза:

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey

Аз ли не виждам официално потвърждение за режима към Турция или още не са го обновили?

Еми, нЕкои мислят бавно...

Първо, вчера си говорих с един пациент - води групи за Кушадасъ. Той ми каза, че се очаква от 1  септември.

Второ - снощи си говорих с една колега, в момента е на почивка в Анталия и тя вече знаеше.

Трето - заповедта на министърО я дъвчат навсякъде.

Четвърто - целият свят разбра.

Пето, седмо и шеснайсто - само тия от милицията не са разбрали:)))

Лицaтa, ĸoитo пpиcтигaт в Бългapия oт Typция, Cъpбия и Бeлapyc ce дoпycĸaт нa тepитopиятa нa cтpaнaтa бeз дa e нeoбxoдимo дa пpeдcтaвят дoĸyмeнт, пoĸaзвaщ oтpицaтeлeн peзyлтaт oт изcлeдвaнe пo мeтoдa нa пoлимepaзнo вepижнa peaĸция зa дoĸaзвaнe нa COVID-19. Диpeĸтopът нa cъoтвeтнaтa peгиoнaлнa здpaвнa инcпeĸция oтмeня cъc зaпoвeд издaдeнитe пpeдпиcaния зa пocтaвянe пoд ĸapaнтинa нa лицa, пpиcтигнaли в Бългapия oт Typция, Cъpбия и Бeлapyc в пepиoдa oт 20.08.2020 дo 31.08.2020 г.
Toвa нapeждa миниcтъpът нa здpaвeoпaзвaнeтo cъc cвoя зaпoвeд, издaдeнa вчера.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, Роми каза:

Това сигурно ли е? Мислех че карантината отпадна. Не съм сигурна за теста обаче.

Сериозно се зачетох в техните официални съобщения, но никъде не прочетох, че карантината за българи е отпаднала. Наистина, има доста изключения за граждани на страни от жълтия списък /където сме и ние/, които могат да влязат в Словения без карантина, но те не се отнасят за посещение с цел туризъм. В същото време на сайта на нашето външно министерство стои съобщение, че карантината е отпаднала 🤨 Доста интересен казус!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 часа, Vency каза:

Карантина и задължителен тест.

Маските са задължителни навсякъде. И времето се скапа. Изобщо не е оферта да се идва насам.

@Vency, освен за Бг и Румъния, има ли тест и карантина за други държави?

Питам , че ни престоят  две седмици в Антверпен през ноември.

Има много време до тогава, но все пак, обмислям и обходен вариант:))))

Публикувано:

Малдиви - Местните острови ще бъдат отворени за туристи от 15 Октомври. 

От 10 Септември всички туристи посещаващи Малдиви трябва да представят негативен PCR тест.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 7 минути , Ametist каза:

Малдиви - Местните острови ще бъдат отворени за туристи от 15 Октомври. 

От 10 Септември всички туристи посещаващи Малдиви трябва да представят негативен PCR тест.

Как си? Как се справяте с вируса?

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

@Vency, освен за Бг и Румъния, има ли тест и карантина за други държави?

Питам , че ни престоят  две седмици в Антверпен през ноември.

Има много време до тогава, но все пак, обмислям и обходен вариант:))))

Съжалявам, не мога да ти кажа за други.

Следи тук https://diplomatie.belgium.be/en

Но то се променя на 2-3 дни и вече му изпуснах края.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, AlexandraKo каза:

Еми, нЕкои мислят бавно...

Първо, вчера си говорих с един пациент - води групи за Кушадасъ. Той ми каза, че се очаква от 1  септември.

Второ - снощи си говорих с една колега, в момента е на почивка в Анталия и тя вече знаеше.

Трето - заповедта на министърО я дъвчат навсякъде.

Четвърто - целият свят разбра.

Пето, седмо и шеснайсто - само тия от милицията не са разбрали:)))

Лицaтa, ĸoитo пpиcтигaт в Бългapия oт Typция, Cъpбия и Бeлapyc ce дoпycĸaт нa тepитopиятa нa cтpaнaтa бeз дa e нeoбxoдимo дa пpeдcтaвят дoĸyмeнт, пoĸaзвaщ oтpицaтeлeн peзyлтaт oт изcлeдвaнe пo мeтoдa нa пoлимepaзнo вepижнa peaĸция зa дoĸaзвaнe нa COVID-19. Диpeĸтopът нa cъoтвeтнaтa peгиoнaлнa здpaвнa инcпeĸция oтмeня cъc зaпoвeд издaдeнитe пpeдпиcaния зa пocтaвянe пoд ĸapaнтинa нa лицa, пpиcтигнaли в Бългapия oт Typция, Cъpбия и Бeлapyc в пepиoдa oт 20.08.2020 дo 31.08.2020 г.
Toвa нapeждa миниcтъpът нa здpaвeoпaзвaнeтo cъc cвoя зaпoвeд, издaдeнa вчера.

Не да се хваля, но когато пътувахме за Португалия (края на юни) им намерих актуалното правителствено решение на Португалия, предоставих им го (на човека от посолството ни в Португалия). Той обеща, че ще изпрати мълниеносна грама до МВнР и , вярно, след 2-3 дни информацията на сайта на МВнР за Португалия беше актуализирана.

Все пак, накрая ми вика. "Вие си знаете, ама не е време за туризъм" … Тука беше прав … на 50%. :wink: … Да, аз си зная.

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Vency каза:

Съжалявам, не мога да ти кажа за други.

Следи тук https://diplomatie.belgium.be/en

Но то се променя на 2-3 дни и вече му изпуснах края.

Благодаря ти!

преди 1 час, ven62 каза:

Не да се хваля, но когато пътувахме за Португалия (края на юни) им намерих актуалното правителствено решение на Португалия, предоставих им го (на човека от посолството ни в Португалия). Той обеща, че ще изпрати мълниеносна грама до МВнР и , вярно, след 2-3 дни информацията на сайта на МВнР за Португалия беше актуализирана.

Все пак, накрая ми вика. "Вие си знаете, ама не е време за туризъм" … Тука беше прав … на 50%. :wink: … Да, аз си зная.

Направо си се хвалИ, а за какво седят там, тия в посолството...

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 22 часа, Eva eva каза:

Покрай промоцията на Ryan позагледах условията за пътуване до Белгия. До колкото разбирам може да се пътува свободно, без тестове и карантини https://diplomatie.belgium.be/en Получава се супер добра комбинация с пътуване в сряда с wizz рано сутринта и връщане петък вечерта с Ryan. Може да се разгледат Гент и Брюж, с 2 нощувки в Гент. Може да се лети и петък рано сутринта и връщането да е неделя пак рано сутринта. Общо няма и 30 лв. за полети 🙂 

Интересува ме как стои въпросът с маските в тези градчета - необходимо ли е да се носят по улиците? Нали не пропускам нещо?

Пропускаш разписанието на автобусите от и до летището в Шарлероа. С райън е невъзможно да се направи петък вечер-неделя сутрин, а с Уиз връщането е на косъм. Инфото е от rome2rio.com

Публикувано:
56 minutes ago, antony2001 said:

Пропускаш разписанието на автобусите от и до летището в Шарлероа. С райън е невъзможно да се направи петък вечер-неделя сутрин, а с Уиз връщането е на косъм. Инфото е от rome2rio.com

Гледах автобусите на Flipco, има редовно автобуси до Гент и обратно. Втората нощувка ще е в близост до летището, за да не се изпусне ранния полет на уиз.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2.09.2020 г. в 9:30, ven62 каза:

Същото ми писаха и от посолството ни в Барселона ...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , bonboneva каза:

Същото ми писаха и от посолството ни в Барселона ...

Тия не ги слушай. Някакви измамници са. Нямаме посолство в Барселона.:wink:

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

Тия не ги слушай. Някакви измамници са. Нямаме посолство в Барселона.:wink:

Да, 

Генерално консулство на Република България в Барселона

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , bonboneva каза:

Да, 

Генерално консулство на Република България в Барселона

Ясно, пошегувах се. Имайки предвид и профилното ти име. :biggrin:

• Смея се 1
Публикувано:

Днес се видях с приятел, който беше на път из Европа с автомобил, точно преди да затворят за нас Италия или по-точно да ни слагат под карантина.

Били са в Загреб, когато са разбрали, че от 00:00 часа на същият ден влиза сила карантината за българи.

Веднага са тръгнали към Италия, в която е трябвало да ходят след 1-2 дни. Стигнали са на КПП няколко минути след полунощ, но е нямало абсолютно никой и са минали границата. 

По-интересното е, че след седмица на излизане от Италия към Словения през деня, пак е нямало абсолютно никой на границата.

Явно не си дават много зор, да гледат кой откъде и как минава.

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.