Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам дали тук е мястото, но все пак.... Искам да попитам. Какво бихте направили вие? Значи. Имам купен двупосочен билет София- Любляна- София, с кацане в Белград, за 20-24 септември. Времето лети, но аз все още не знам дали ще летя. България е в жълтия списък. Уж няма задължителна карантина за България /съобщение от 21 август на Ситуационния Център на МВнР/, но не е много ясно за кои българи става въпрос. Звънях и в Консулството на Словения в БГ, както и в посолството на БГ в Любляна. Не получих някакъв конкретен отговор. Ако реша, на моя глава, да отлетя за Любляна, какво би се случило на летището в Любляна? След като сме в жълтия списък, могат ли да ме върнат обратно? Или ще ме пуснат в столицата и ще ме държат принудително някъде?

Публикувано:
Преди 1 час, muchachote каза:

Не знам дали тук е мястото, но все пак.... Искам да попитам. Какво бихте направили вие? Значи. Имам купен двупосочен билет София- Любляна- София, с кацане в Белград, за 20-24 септември. Времето лети, но аз все още не знам дали ще летя. България е в жълтия списък. Уж няма задължителна карантина за България /съобщение от 21 август на Ситуационния Център на МВнР/, но не е много ясно за кои българи става въпрос. Звънях и в Консулството на Словения в БГ, както и в посолството на БГ в Любляна. Не получих някакъв конкретен отговор. Ако реша, на моя глава, да отлетя за Любляна, какво би се случило на летището в Любляна? След като сме в жълтия списък, могат ли да ме върнат обратно? Или ще ме пуснат в столицата и ще ме държат принудително някъде?

"Искам да попитам " е а въпроси, несвързани с пътувания. Прегледай препоръчаните линкове в тази тема (мненията горе на страницата), ако нищо не можеш да решиш може да погледнеш сайта на словенското министерство на външните работи и здравеопазването

Не е лесно, аз лично си правих списък от държави, където въобще ми е разрешено да отида и са по-малко от 10. Да е говорим, че в повечето не ми се ходи или е много скъпо...

Публикувано:
Преди 1 час, muchachote каза:

Ако реша, на моя глава, да отлетя за Любляна, какво би се случило на летището в Любляна? След като сме в жълтия списък, могат ли да ме върнат обратно? Или ще ме пуснат в столицата и ще ме държат принудително някъде?

Предполагам на летището в Любляна като те видят, че пристигаш от страна, която е в жълтия списък, ще попълниш декларация на кой адрес ще изкараш 14 дневната карантина. А, дали ще те проверят след това - никой не знае. Няма да те върнат или затворят принудително. Но, ако те хванат, че не спазваш карантината, ще отнесеш някоя глоба. Провери какъв е размерът й и ако те устройва пътувай. 

Публикувано:

Там, където си чел за жълтия списък не пише ли какво се прави, ако идваш от него? Ако не пише, все едно нищо не правят

• Харесвам 1
Публикувано:

Информацията за Словения е противоречива, хем пише, че сме в жълтия списък и трябва карантина,  хем познавам хора,  които миналата седмица влязоха сухопътно  без проблем и казват,  че на практика граница няма. И в сайта на МНВР също не пише за карантина.  Явно няма кой да ти каже, трябва сам да решиш. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , slujitel каза:

Информацията за Словения е противоречива, хем пише, че сме в жълтия списък и трябва карантина,  хем познавам хора,  които миналата седмица влязоха сухопътно  без проблем и казват,  че на практика граница няма. И в сайта на МНВР също не пише за карантина.  Явно няма кой да ти каже, трябва сам да решиш. 

Точно! В сайта на МвнР пише, че от 21 август отпада задължителната картина за българи влизащи в Словения. Но пък аз не влизам по земя, а по въздух. В много постове тук четох, че на летищата из Европа няма кой знае какъв контрол!

• Харесвам 1
Публикувано:
На 27.08.2020 г. в 18:18, stanislavpp каза:

Одобрен за производство е 5$ тест , който дава резултат само за 15 мин и има реален потенциал за гейм чейнджър при пътуванията във времето на пандемия :

на Хийтроу пък тестват още по-бърза система, даваща резултат от слюнка за 20 секунди с 99.8% чувствителност и 96.7% специфичност

https://www.businesscloud.co.uk/news/heathrow-ceo-fast-track-20-second-covid-test/

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:

Днес прочетох следната информация в една Фейсбук група:

“Днес Бали отвори официално за туристи. Възможно е влизането само с телекс виза, издадена от индонезийско посолство, в която и да е държава, която е едномесечна, с опция да се удължава тук в емиграцията с още 4 или 5 месеца (тук трябва да попитате посолството). 
Трябва SWAB тест I QR code.
За повече информация, най-добре звънете в индонезийско посолство, от днес са започнали да работят :)”

Бързам да споделя съдържанието на поста, въпреки че все още не съм проверил достоверността му.
Дано да е вярно, макар и да ми е малко трудно да си представя едно пътуване до Бали точно сега.

Преди малко пък чух по новините, че предстои локдаун на Джакарта. 🤔🤔🤔

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 15 часа, Stefan каза:

“Днес Бали отвори официално за туристи. Възможно е влизането само с телекс виза, издадена от индонезийско посолство, в която и да е държава, която е едномесечна, с опция да се удължава тук в емиграцията с още 4 или 5 месеца (тук трябва да попитате посолството). 
За повече информация, най-добре звънете в индонезийско посолство, от днес са започнали да работят :)”

Бързам да споделя съдържанието на поста, въпреки че все още не съм проверил достоверността му.
Дано да е вярно, макар и да ми е малко трудно да си представя едно пътуване до Бали точно сега.

Вярно е за Бали поне за сега ще отварят, но какво ще се случи след като отварят не е ясно..

Публикувано:
преди 2 часа, zvezda9001 каза:

Вярно е за Бали поне за сега ще отварят, но какво ще се случи след като отварят не е ясно..

Не мисля, че е вярно,защото днес ми анулираха резервацията за края на ноември с обяснението, че границата ще е затворена до края на 2020.Хотела е Ayana resort and Spa Bali, a преди 2 седмици и Grand hyatt в Nusa dua ми я анулираха!Силно ми се иска да отвори Бали,но вече загубих надежда!😥

Публикувано:
преди 18 часа, Stefan каза:

Аз смятам да я питам Петя кой и е източника, понеже знам за коя група и кой човек става дума.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Роми каза:

Мисля, че е много оптимистична прогноза. За да не кажа фейк...  не знам източника, но ми се струва пристрастен...

Даже доста пристрастен 😄

• Смея се 3
Публикувано:

На намирам правителствен източник, но всички медии пишат че по план отваря на 11 септември и след това корекция - няма да отваря.

https://www.thejakartapost.com/travel/2020/08/24/bali-postpones-plans-to-welcome-international-travelers-in-september.html

Публикувано:

Доколкото помня карантината за Португалия отпадна двустранно, нали? Видях, че се попълват стандартни формуляри. Някой скоро да е бил?

Публикувано:
преди 3 часа, ivailo_radev каза:

Аз смятам да я питам Петя кой и е източника, понеже знам за коя група и кой човек става дума.

Да, от тази група и това лице взех цитата. Вече съжалявам, че го публикувах, защото след като се поразрових из нета не открих нищо, което да потвърждава тази информация. Съжалявам, ако съм дал на някого празни надежди. То и аз съм от надяващите се. От всичко, което открих, стигам до извода, че отваряне на Бали до края на годината няма да има. За после никой не знае. Като гледам как стоят нещата със заболеваемостта в Индонезия и изобщо навсякъде по света май няма да е скоро.

Публикувано:

Това лице живее в Бали и се занимава с туризъм. Нещо като Аметист на Малдивите.  Аз мисля,  че тя е наясно със ситуацията там и към момента на публикуването информацията е била вярна.

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой да е прекачвал през Канада и по-точно през YUL? Опитвам се да намеря някаква информация дали е позволено или не, но все противоречиви данни.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пътуваме към Норвегия. Да Ви споделя инфо: Бързо и безпроблемно минахме границите между България - Сърбия и Сърбия - Хърватия/ сумарно 5 минути... за всички граници, досега такова чудо не сме виждали/ Абсолютни никакви декларации и регистрации не искат хърватите.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, Роси 777 каза:

Пътуваме към Норвегия. Да Ви споделя инфо: Бързо и безпроблемно минахме границите между България - Сърбия и Сърбия - Хърватия/ сумарно 5 минути... за всички граници, досега такова чудо не сме виждали/ Абсолютни никакви декларации и регистрации не искат хърватите.

Сподели и останалата част от пътя как е минала,моля! Естествено след като пристигнете.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, Роси 777 каза:

В крайна сметка сърбите искат ли PCR тест за транзитно преминаване или не?

Публикувано:
преди 16 минути , Emil Chakalov каза:

В крайна сметка сърбите искат ли PCR тест за транзитно преминаване или не?

Навсякъде казваме,  че сме транзит за Германия. В Сърбия не ни искаха нищо, само стандартната проверка на личните карти. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.