Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Словакия е решила да извади България от списъка с рисковите по отношение на пандемията от COVID-19 страни, информират от МВнР. Очаква се решението да влезе в сила от 18 септември и след тази дата за пристигащите от България няма да се изисква негативен PCR-тест или карантина.

Жалко само, че уизз орязаха всички полети .....Това беше добра вратичка и за влизане в Австрия без тест, майче....

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 26 минути , Jorro каза:

Жалко само, че уизз орязаха всички полети

Много тъпо наистина и аз съжалявам за това...

Цял ден чакам гърчулята какво ще решат, продължават ли да искат тест за пътуващи от БГ? Нещо излезе ли като информация?

Публикувано:
53 minutes ago, Мари Николова said:

Много тъпо наистина и аз съжалявам за това...

Цял ден чакам гърчулята какво ще решат, продължават ли да искат тест за пътуващи от БГ? Нещо излезе ли като информация?

Остават до 30.09 според групата за кулата. Надявах се да ми се размине теста утре, но уви...

• Харесвам 4
Публикувано:

За Нидерландия има ли карантина в момента? Гледам че сме сложени в страна оранжева зона и уж трябва 10 дни карантина , но дали е пожелателна или задължителна нещо не се ориентирам.

Публикувано:
10 minutes ago, Capitan Morgan said:

За Нидерландия има ли карантина в момента? Гледам че сме сложени в страна оранжева зона и уж трябва 10 дни карантина , но дали е пожелателна или задължителна нещо не се ориентирам.

Тук @ven62 е обяснил много добре.

On 9/11/2020 at 2:16 PM, ven62 said:

Това ме заинтригува.

Говорих със синовете ми. Те твърдят, че това е равносилно на "силно препоръчително, но не задължително".

Но, имайки предвид, че не говорят и четат свободно на холандски, попитах една позната холандка, която ще идва от 1 октомври за 10 дни в България т.е. и за нея си е важно.

Тя ми обясни горе-долу същото.

В Нидерландия имало закон, според който властите не могат да те принудят да си стоиш в къщи и в този смисъл това било "urgent advise".  Цитирам я.

On 9/13/2020 at 1:23 PM, darinamarinova said:

@ven62 тъкмо се обнадеждих, че няма карантина, но в този сайт пише, че има такава за 10 дни https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland (прехвърли ме от https://reopen.europa.eu/bg/map/NLD на този сайт) 

Andorra , Aruba , Bulgaria , Croatia , Malta , Romania , St. Maarten ,  Spain ,  Monaco ,  Greek islands and various departments in France will remain 'orange' for the time being. This has to do with the health situation in those countries. If you do go, you will go into home quarantine for 10 days when you return to the Netherlands.

On 9/14/2020 at 1:43 PM, ven62 said:

Холандката, която попитах за тази карантина в Нидерландия, продължи с аргументите, че не е задължителна. Един от доводите е, че в Холандия не могат да те затворят под карантина заради нещо, което може да се случи в бъдеще (идването от рискова държава/регион и вероятността да се заразиш, но все още няма доказателства, че си болен.)

Прати ми и тези линкове за да се доубедя. (ако на някой му се чете). Аз, лично, и повярвах, че правилно тълкува текущите разпоредби на властите в Нидерландия.

https://www.trouw.nl/binnenland/verplichte-quarantaine-hoe-ziet-dat-eruit~b2ea75c2/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/geen-verplichte-quarantaine-reizigers-risicogebieden/

-----------------------

Ако някой модератор прецени, може да премести тази част от дискусията (за карантината в Холандия) в темата за корона вируса.

• Замислям се 1
Публикувано:

Ето и новини за Тайланд. (копирано от група във Фейсбук)

На 15 септември 2020 правителството прие решение да разреши на чуждестранни туристи да влизат в Тайланд, които обаче са съгласни да имат 14-дневна входна карантина, заплащайки разходите за това за тяхна сметка. Те ще могат да останат 90 дни, с още две последващи продължения от по още 90 дни, общо 270 дни. Визата ще струва 2,000 бата за първите три месеца.

Премиерът Прают Чан-о-ча заяви след заседанието на кабинета, че правителството ще издаде специални туристически визи за дългосрочни посетители. Най-важното условие обаче е задължителната 14-дневна карантина.

"Посетителите могат да пристигнат в Тайланд за туризъм, бизнес или здравни услуги и могат да отседнат в алтернативни държавни карантинни съоръжения, специфични райони или в болници, които функционират като карантинни съоръжения", каза той. "Нашата система за обществено здраве и борба с епидемии е сред най-добрите в света и хората имат доверие в нея."

Заместник-говорителят на правителството Трайзули Трайсаранакул заяви, че посетителите за дългосрочно пребиваване ще трябва да представят доказателство за плащането за дългия си престой в страната. Това може да бъде плащане за хотелска резервация или наем на стая в кооперация.

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1985839/cabinet-approves-long-term-tourist-visas?fbclid=IwAR3w08N3yfYJNMczTOA7UMv6il6aiywWASm31gPtSVMA5_sRqQLbSIrtozs

• Харесвам 5
Публикувано:

Колко е времето за транзит в Обединеното Кралство, искам да отида със самолет и да се върна след 2 дни с кола, дали ще имам карантина?

Публикувано:

В Португалия няма карантина за българи нали?

Мога ли да се прекача на раянски полети през Милано и Айндховен? Реално ще минавам границите...

Публикувано:
На 11.09.2020 г. в 13:52, ivailo_radev каза:

Аз смятам да я питам Петя кой и е източника, понеже знам за коя група и кой човек става дума.

Да си самоотговоря. Информацията се оказа, че за момента поне е дочута и е неофициална. Ще бъде изпробвано дали става и ще получим повече информация. Но за момента това не е официална информация!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Да си самоотговоря. Информацията се оказа, че за момента поне е дочута и е неофициална. Ще бъде изпробвано дали става и ще получим повече информация. Но за момента това не е официална информация!

Доколкото видях из индонезийските вестници официалната информация е, че до края на годината няма да пускат чужденци

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 42 минути , neuromancer каза:

Доколкото видях из индонезийските вестници официалната информация е, че до края на годината няма да пускат чужденци

И аз прочетох някъде същото. До нова година Индонезия ще остане затворена за туристи.

Публикувано:

Прясна информация за транзит през Лондон, по-конкретно на Лутън, но принципът е еднакъв за всички британски летища.

Официално транзит през Обединеното Кралство е позволен без тестове и карантина, като това обаче изрично трябва да се отбележи в британския PLF, който задължително се попълва предварително. На място се минава за секунди - сканират ти QR кода и си готов. 

@Capitan Morgan @vinidj @Дани Магелани разрешеният транзит е максимум до 24 часа, като междувременно не се позволява нито смяна на летището нито излизане от него. При напускане на летището влиза в сила задължителна 14-дневна карантина. Нямам идея колко строго се следи това, но аз лично не бих рискувал да цъфна на друга британска граница по-късно - глобите за нарушаване на карантината са ужасно солени.

Между другото добре познатият бизнес салон Aspire на Лутън е след основен ремонт и сериозно е вдигнал нивото. Противно на очакванията дори значително са подобрили асортимента и има по-богат избор отпреди, включително топла храна. Досега хапвах една чудесна супичка 🙂 След потресаващия лаундж в Билунд, това сега е поредната причина да не си помислям и за секунда за закриване на @Diners Club Bulgaria картата.

преди 3 часа, ivailo_radev каза:

преди 58 минути , neuromancer каза:

Няма да се допускат *туристи*, а не чужденци.

Въпросната телекс виза работи, макар и да е доста сложна. На практика това е бизнес виза, което към момента е единствената вратичка за избягване на туристическата забрана до края на годината.

Макар че не знам кой би бил чак толкова авантюристично настроен да си пробва шансовете с индонезийската бюрокрация, особено в настоящата ситуация.

• Харесвам 11
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 55 минути , Георги Матеев каза:

Прясна информация за транзит през Лондон, по-конкретно на Лутън, но принципът е еднакъв за всички британски летища.

Официално транзит през Обединеното Кралство е позволен без тестове и карантина, като това обаче изрично трябва да се отбележи в британския PLF, който задължително се попълва предварително. На място се минава за секунди - сканират ти QR кода и си готов. 

@Capitan Morgan @vinidj @Дани Магелани разрешеният транзит е максимум до 24 часа, като междувременно не се позволява нито смяна на летището нито излизане от него. При напускане на летището влиза в сила задължителна 14-дневна карантина. Нямам идея колко строго се следи това, но аз лично не бих рискувал да цъфна на друга британска граница по-късно - глобите за нарушаване на карантината са ужасно солени.

......

@Diners Club Bulgaria

Има един тънък момент обаче,че 14 дневната карантината приключва с напускането на страната,тъй че транзита през Лутън с напускане на летището и пътуване през друго е възможен 😉

Публикувано:
преди 3 минути , Branko каза:

Има един тънък момент обаче,че 14 дневната карантината приключва с напускането на страната,тъй че транзита през Лутън с напускане на летището и пътуване през друго е възможен 😉

Изрично попитах офицер на летището, тъй като и мен ме интересува. В прав текст каза, че към момента напускане и смяна на летището не са позволени при транзит.

На теория след минаването на паспортен контрол никой и нищо не те спира да излезнеш и да скокнеш до града примерно. Но ако по-късно се появиш на друга граница / летище, а в плф-а си декларирал изрично транзит, не знам дали няма да последва глоба. Ако някой го е правил на практика моля да сподели 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Моя близка приятелка-българка живееща в Англия, беше с ферибот в Испания и се върна в Англия, сложиха и две седмици карантина и 1-2 дни след това си излезе през летището посока България без проблеми.

Дали е било случайно или не, не знам.

Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Изрично попитах офицер на летището, тъй като и мен ме интересува. В прав текст каза, че към момента напускане и смяна на летището не са позволени при транзит.

На теория след минаването на паспортен контрол никой и нищо не те спира да излезнеш и да скокнеш до града примерно. Но ако по-късно се появиш на друга граница / летище, а в плф-а си декларирал изрично транзит, не знам дали няма да последва глоба. Ако някой го е правил на практика моля да сподели 🙂

Аз съм го правил,кацнах на Лутън и 6ч по късно през Гетуик,никакъв проблем няма,тези декларации ги гледат на влизане в UK на излизане няма проверка за тях.

Ако някой се притеснява от това да обележи транзит,просто може да пише ,че ще се карантинира и даде адрес на хотел,карантината приключва при тръгването си от UK

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Преди 2 седмици пътувах до Амстердам, Нидерландия с полет на еър Сърбия през Белград. На летището в Белград дават да се попълват декларации, които обаче никой не иска и не търси като кацнахме. Излязохме съвсем свободно. Задължително е да си с маска само в градския транспорт, никъде в магазините никой не ходи с маска.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 26 минути , Mistela каза:

exotic Reunion, 

има оферти по 280€
https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/cheap-flights-to-reunion/?fbclid=IwAR1XhkMyjuA67B5ZqSElKfM2ul8RzxSu3TqD1TLEykdQTdH4HJ02sP8WdGE

дали ще ни трябва ПСР / виза или друго ?!

Последно като гледах, беше в червената зона и с карантина. Сега може би е с тест. Правилата за отвъдморска Франция са различни в зависимост от ситуацията и се описват подробно тук: 

https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.