Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

На мене тия цветни карти не ми харесват, колкото и да са прости (и най-вече точно заради това).

Не видях никъде точна дефиниция за partially open, пише, че зависи откъде идваш и чий гражданин си, а то точно тия подробности са важни, без тях нищо не означава практически. Така че аз си предпочитам подробните обяснения на IATA, с комбинация от сайтовете на здравеопазването на конкретната държава

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 34 минути , feel_the_rush каза:

Най-хубавото на този списък е, че ние граничим с 3 от тези държави и сме през една граница от други 2. Останалото пък става за плаж 🙂 Ми, не е толкова зле положението, да ви кажа.

А най- лошото е ,„че до тези 3 страни с които граничим няма нито автобуси, нито директни полети, така че само който има кола може да ходи.

• Харесвам 1
Мирослав Василев
Публикувано:

При влизане в Италия от 10 декември е задължително представянето на отрицателен PCR тест. Важи за всички държави от Европейския съюз.

От 21 декември до 6 януари е задължителна 14 дневна карантина.

https://www.theguardian.com/world/2020/dec/03/italy-bans-travel-between-towns-over-christmas

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Имам едно питане към хора,които и в момента обикалят с кола из Европа.Имам желание да отида до Полша,за да снимам морски орли.Имаше билети с LOT от София до Варшава за 70E,но поради усложнената обстановка,ще реша дали да ходя в последният момент.И при това положение не ми се връзва със самолетен билет.Затова реших да си ходя с колата.Питането ми е,мога ли да мина транзит през Словакия и Унгария без тест?

Публикувано:
На 2.12.2020 г. в 12:18, muchachote каза:

А най- лошото е ,„че до тези 3 страни с които граничим няма нито автобуси, нито директни полети, така че само който има кола може да ходи.

Спрени ли са сега? Понеже по принцип за Скопие и Белград си има автобуси от София, а за Истанбул да не говорим - там кеф ти влак, кеф ти автобус, кеф ти самолет.

Публикувано:

Сега от новата заповед разбирам,че няма карантина и тест на влизане в България от Испания, но испанците искат ли от нас? По-точно за Барселона ме интересува.

Публикувано:
На 4.12.2020 г. в 12:43, ivailo_radev каза:

Понеже по принцип за Скопие и Белград си има автобуси от София,

За Скопие не знам да има пряка автобусна линия от началото на КОВИД-а, а за Белград, дните на заминаване и връщане са така подредени, че да се откажеш да пътуваш- или трябва да останеш в Белград реално за един ден, или да останеш цяла седмица!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , Ivko каза:

Сега от новата заповед разбирам,че няма карантина и тест на влизане в България от Испания, но испанците искат ли от нас? По-точно за Барселона ме интересува.

Задължителен тест за влизане в Испания . Карантина няма .

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой да знае къде ще работят лаборатории за PCR в периода 24.12-26.12 в София, че нещо като поисках да запазя часове не мога да намеря работещи дори на 24.12! Много ще съм благодарна за информацията. Направих опит да проверя как е работното реме на Рамус, но само стандартните глупости ми говорят по телефона!

Публикувано:

Париж се явява добра опция за ЧНГ. Възобновяват се полетите на Раян и Уиззз до Париж. От 16 декември се отварят наново Лувъра и Айфеловата кула. Няма тестове и карантини поне засега, поносими цени на самолетни билети и хотели. Какви са очакванията след 15 декември?

@Роца

• Харесвам 4
  • Шок 2
Публикувано:
преди 3 часа, Kamen каза:

Париж се явява добра опция за ЧНГ. Възобновяват се полетите на Раян и Уиззз до Париж. От 16 декември се отварят наново Лувъра и Айфеловата кула. Няма тестове и карантини поне засега, поносими цени на самолетни билети и хотели. Какви са очакванията след 15 декември?

Абе малко 200лв за двупосочен не ми идва много евтино поне с Уиз 😃 с Раян е на половина ама пък дните са кофти

Публикувано:

Преди малко прочетох, че от 04.12.2020 за 15.01.2021 отпада изискването за карантина и тест за Италия. Някой да е пътувал тези дни за да потвърди?

П. С. Намерих официално инфо-искат тест или 14 дни карантина. 

https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/27254

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Белгия

LIVE. Minister Verlinden veroordeelt lockdownfeestjes - Vertegenwoordigers contactberoepen ontmoeten De Croo morgen | Instagram VTM NIEUWS | hln.be

17:22
Отново задължителна карантина за завръщащите се от червена зона

От 18 декември всеки, който се връща от червена зона в чужбина, отново трябва да бъде поставен под карантина. Карине Мойкенс, председател на Интерфедералния комитет за тестване и проследяване, потвърди това в "Светът днес" по Радио 1.

От 1 октомври задължението за карантина зависи от риска, който сте изложили в чужбина. Всеки, който се завърна след повече от 48 часа в чужбина, трябваше да попълни добре познатия вече формуляр за местоположение на пътниците. Едва след това беше определено дали трябва да бъдете под карантина.

Сега това е на път да се промени, обяви Moykens. Попълването на формуляра остава задължително за всички, обясни тя. "Но всеки, който излезе от червената зона, също ще трябва да влезе в карантина за десет дни с тест на седмия ден."

Спазването на карантинното задължение ще бъде наблюдавано, беше казано.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 16 часа, Kamen каза:

@Роца

Ами, за след 15 декември още не се знае. Още сме в частичен локдаун и да го премахнат, условието е да има по-малко от 5000 случая на ден (в момента са 11000) и по-малко от 3000 души в реанимация (в момента са 3200). Прогнозите тази сутрин са, че броят на заразени на ден няма да падне под 5000 и по всяка вероятност локдаунът ще го удължат, за колко, не се знае. От друга страна, идват коледните празници и сигурно ще поотхлабят малко мерките.

Иначе в момента магазините работят, както и някои ресторанти и кафенета, но само с вземане на храна или напитки за вкъщи с предварителна поръчка, нямаме право да излизаме за повече от 3 часа (изключваме ходенето на работа) и да се отдалечаваме на повече от 20 км от вкъщи. Но музеи, театри, кина, фитнес зали, са затворени. Транспортът върви, но по-нарядко извън пиковите часове.

• Харесвам 9
Публикувано:
На 6.12.2020 г. в 16:00, Роми каза:

Някой да знае къде ще работят лаборатории за PCR в периода 24.12-26.12 в София, че нещо като поисках да запазя часове не мога да намеря работещи дори на 24.12! Много ще съм благодарна за информацията. Направих опит да проверя как е работното реме на Рамус, но само стандартните глупости ми говорят по телефона!

Лабораториите на Рамус в Дружба 1 и на ул. Ангиста 2-4 ще работят в този период.

• Харесвам 2
Публикувано:
On 12/4/2020 at 12:43 PM, ivailo_radev said:

Спрени ли са сега? Понеже по принцип за Скопие и Белград си има автобуси от София, а за Истанбул да не говорим - там кеф ти влак, кеф ти автобус, кеф ти самолет.

Влакове се движат сега само до Румъния. Автобусите (по-точно маршурутките) за Скопие са спрени от пролетта.

On 12/2/2020 at 9:55 AM, feel_the_rush said:

В ЮИ Азия са най-строги мерките, така че това хич не ме учудва.

Публикувано:
преди 2 минути , pr284 каза:

Влакове се движат сега само до Румъния. Автобусите (по-точно маршурутките) за Скопие са спрени от пролетта.

Какво Скопие в този момент? И без Ковид там се усложни международното положение за нас.😂😂😂

• Смея се 3
Публикувано:
On 11/23/2020 at 8:05 PM, stanislavpp said:

Here we go :

Qantas will require vaccine for international travel

In an interview with Australian TV show “A Current Affair,” Qantas CEO Alan Joyce made some interesting comments. Specifically, Joyce said that Qantas will require that passengers show proof of having received a coronavirus vaccine to travel internationally with the airline.

Here’s what he said:

По-лесно ще им е да си закрият международните полети поне до 2025 г. Как си представят, че пътниците им ще се сдобият с ваксина преди полета? Логистиката хич не ми се вижда възможна.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 26 минути , pr284 каза:

По-лесно ще им е да си закрият международните полети поне до 2025 г. Как си представят, че пътниците им ще се сдобият с ваксина преди полета? Логистиката хич не ми се вижда възможна.

Какъв е проблемът? Масовата ваксинация вече започна във Великобритания -  ключов пазар за Qantas, a до седмици ще започне и другаде. До месец ще има  хора с двете дози. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , stanimir каза:

Какъв е проблемът? Масовата ваксинация вече започна във Великобритания, която със сигурност е ключов пазар за Qantas, a до седмици ще започне и другаде.

Вярно, че е масова ваксинацията, но дори до края на 2021 на дали ще са ваксинирани всички. А здравите хора на възраст 16-64 години ще са последната група, която ще се ваксинира. А предполагам, че точно те са най-голямата част от пътуващите.

• Харесвам 11
Публикувано:

За сметка на това пък медицинският персонал ще минат първи. Вече като питат - "Има ли лекар в самолета?", ще е гора от ръце 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, tch каза:

Вярно, че е масова ваксинацията, но дори до края на 2021 на дали ще са ваксинирани всички. А здравите хора на възраст 16-64 години ще са последната група, която ще се ваксинира. А предполагам, че точно те са най-голямата част от пътуващите.

Нереално е да се смята, че трафикът ще се възстанови за броени месеци, но все отнякъде полетите трябва да отлепят и съм сигурен, че още в зимните месеци ще се натрупа критична маса хора,  които да летят. 

В рамките на Европа и поне ЕС  ваксина предполагам няма да е необходима, но за държави като Австралия, НЗ, Канада,  разни изолирани острови ... твърде вероятно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, pr284 каза:

Подозирам как рязко ще се вдигне броя на пътуванията с автомобил / влак/ автобус в рамките на Европа.

Аз лично при изискване за ваксина за да се кача на самолет, ще предпочета дълго време да се огранича само в Европа, при това с автомобил.

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.