Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Прочетох, че спират полетите за УК от 24:00 тази вечер?

И аз го прочетох, та преди малко говорих с приятел, който работи на летището. Дори те още нямат конкретна информация за утре. Ще видим на сутринта дали ще се лети към Ливърпул или не, но каквото такова, отдавна претръпнах към кенсъли 🙂

На 12.12.2020 г. в 14:52, Raindrop каза:

На мен много ми се иска да отида на едно кафе в Берлин и да видя новото летище, без нощувка, но само в едната посока намирам цена 5 евро, ако някой намери добра комбинация и му се отскача до Берлин, можем да основем партия 🙂

Мислех същото още преди няколко седмици и даже бях намерил вариант без нощувка, но Раян дефакто каца на старото летище и няма да се види новия терминал. Отделно, не съм сигурен дали въобще можем да влезнем в Германия в момента.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Jorro каза:

Шанса им е с трансферни полети през държава, която не ги е спряла - например Туркиш през Истанбул, но да действат бързо, докато и те не са спрели полетите. 

Информация от преди минути на турските медии:

Временно са спрени полетите от Англия, Дания, Холандия и Южна Африка за Турция.

• Харесвам 4
Публикувано:

Както е написал един приятел във Фейсбук:

"Защо ли така рязко затвориха Англия под претекст, че има нов по-заразен щам?
Сещам се за 2 вероятни причини, освен официално предложената от властите в Англия:
1. Много малко хора в UK искат да се ваксинират, и сега трябва да ги сплашат рязко. Същото е в Германия, Франция и тн. Реално по-малко от 50% искат да се ваксинират, дори сред лекарите желаещите са не повече от 35%.
2. Вече ваксинираните срещу Sars-Cov-2 са се превърнали в супер заразители! /това е доказано за анти-грипните ваксини, ваксинираните с антигрипна ваксина заразяват в пъти повече, отколкото болните от грип! - доказано е от много изследвания! /"

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 33 минути , crazyhorse каза:

2. Вече ваксинираните срещу Sars-Cov-2 са се превърнали в супер заразители! /това е доказано за анти-грипните ваксини, ваксинираните с антигрипна ваксина заразяват в пъти повече, отколкото болните от грип! - доказано е от много изследвания! /"

И им е пораснал член на челото 😄 

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 11 часа, Alexander каза:

Тая Европа най-болнава излезе. Уж е люлката на цивилизацията, уж мерки, накрая първа в света. Аз че чакам до последния ден и си знам, че не е сигурно нищо. Ще удължа престоя в Турция

Европа е континентът с най-застаряващо население, така че изобщо не трябва да те учудва това. Ние, европейците, лежим на стари лаври за величието на континента. Отдавна най-големият фактор за развитието на света са някои от страните в Азия като Япония, Китай, Тайван, Южна Корея, Сингапур и т.н.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, crazyhorse каза:

Сещам се за 2 вероятни причини, освен официално предложената от властите в Англия:

Аз се сещам за 3-тата  причина, но те я крият от нас!
Вече се промъкна информация за ВЕЛИКИЯТ СЪВПАД!  Случайност? Не мисля!   Явно се се уговорили това да е сигналът за глобалния RESET.
(Моля разпростаранявайте, преди да са го изтрили и да са запушили устата на онези, които направиха разкритието! Един от първите, които предупредиха  в мрежата  още миналата седмица - Джон Смит - фермер от Северна Дакота, вече 3 дни е в неизвестност!) 

• Харесвам 1
  • Смея се 26
Публикувано: (редактирано)

Жалко за Англия, но ситуацията там изобщо не е под контрол.

До края на зимата ще е така, за съжаление. Това е сезонът на болестите, настинките и пневмониите. Просто забравете за планове за пътувания в чужбина до март/април.

преди 2 часа, Guinness каза:

Отдавна най-големият фактор за развитието на света са някои от страните в Азия като Япония, Китай, Тайван, Южна Корея, Сингапур и т.н.

Пази боже! Особено Китай...

Редактирано от chandni
Политика
Публикувано:

Едва ли има министерство с по-голямо текучество през годините, което говори че проблемът едва ли е само в личностите, които го оглавяват. Много добри професионалисти се издъниха като министри и то не само лекари. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ъпдейт от летище София. Всички днешни полети от/до Великобритания очаквано са отменени. Магазините и салоните на Т2 са затворени, с изключение на Aspire - добре, че беше поне той. Пълна пустиня е.

След като сутринта ми отпадна полета до Ливърпул набързо се премаршрутирах до Фаро през Шарлероа. Не си давам толкова лесно предколедната разходка до Португалия, алооо 🙂

• Харесвам 28
  • Шок 1
  • Браво 17
  • Смея се 1
Публикувано:
На 18.12.2020 г. в 16:36, neuromancer каза:

Само да информирам, ако някой си прави планове, че от 30.12.2020 за влизане в Бразилия ще се иска отрицателен PCR тест и попълнена декларация.

До тогава остава без изисквания.

А докога е в сила това изискване? Или все още не е ясно?

Публикувано:

Тука почват да се оливат, Франция не пуска и товарните камиони от ОК, сега вече ще стане бой за тоалетната хартия, а като им понамалее и пресния плод-зеленчук (а и всичко друго) баш за Коледа, не ми се мисли... Някой с ясновидски способности има ли наоколо? 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 40 минути , Hadzhitodorovi каза:

А докога е в сила това изискване? Или все още не е ясно?

Не се казва докога. Тук явно така действат, и предната забрана от март, когато забраниха достъпа беше без краен срок

Публикувано:

Има, а мога да добавя и последното прочетено, че  изолацията ще продължи до Великден. 

Прогнозите са, че Великобритания ще остане в изолация до Великден -https://dnes.dir.bg/svyat/prepalneni-letishta-i-gari-vav-velikobritaniya-zaradi-noviya-shtam-na-covid-19-snimki

Тук са изброени притеснителен брой страни, които затварят за Великобритания, а някои изобщо за определн брой дни

https://www.mediapool.bg/desetki-strani-spryaha-poletite-ot-velikobritaniya-speshna-sreshta-na-es-zaradi-noviya-shtam-news316018.html

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 45 минути , searus каза:

Някой с ясновидски способности има ли наоколо? 

Аз, но си пестя кога ги използвам! 🙂 🙂 🙂

Абе дали няма и политически елемент в тая изолация, толкова скоро преди брекзита и на фона на буксуващите "преговори" с ЕС чичаците ...

• Харесвам 15
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Аз, но си пестя кога ги използвам! 🙂 🙂 🙂

Абе дали няма и политически елемент в тая изолация, толкова скоро преди брекзита и на фона на буксуващите "преговори" с ЕС чичаците ...

Прозира ли мимолетен поглед към конспиративните теории или само така ми се струва. С тая каска не виждам накъде гледаш. Трябва да изчакаме да си завъртиш главата.:wink:

---

От толкова много хаотични решения, необосновани и необмислени изказвания на политици, паникьорски крясъци, "цитати" от на баба Сийка сайта и т.н. и всичко това мултиплицирано през гласовитите масмедии и заливащо ни като поредица от цунамита … вече съм сигурен, че 5G e сноп от кабели.

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , ven62 каза:

Прозира ли мимолетен поглед към конспиративните теории или само така ми се струва. С тая каска не виждам накъде гледаш. Трябва да изчакаме да си завъртиш главата.:wink:

---

От толкова много хаотични решения, необосновани и необмислени изказвания на политици, паникьорски крясъци, "цитати" от на баба Сийка сайта и т.н. и всичко това мултиплицирано през гласовитите масмедии и заливащо ни като поредица от цунамита … вече съм сигурен, че 5G e сноп от кабели.

Злите сили трябва да се подкрепяме ... Затова през деня хвърча с тай-файтъра и излъчвам петЖе и пръскам кемтрейлси, вечер НАДОМНО сглобявам чипове и ги пращам на Бил да ги буха във ваксината. Командвам и три тайни отряда от рептили, илюминати и луминисценти, които са независими едни от други и не знаят едни за други, защото лошите от болезнен опит открихме, че винаги някой накрая ни разкрива в последната минута и е добре да имаме няколко различни плана за световно господство! 🙂 Императорът в малко недоволен, че от уж от "услуга на приятел" и "за малко" дейността ми на вашата планета ми отнема все повече време и хептен съм си зарязал задълженията в нашата Галактика ...

А вечер съм капнал от толкова натоварени дни, но още малко остана да ви поробим и ще си отдъхна! 🙂

• Браво 1
  • Смея се 16
Публикувано: (редактирано)
преди 2 часа, Брани каза:

...но още малко остана да ви поробим и ще си отдъхна! 🙂

Ще ни поробиш, ама … друг път.

Само 33% са ти навити на умрелата от студ ваксина … и @Eva eva де.

:grin:

---

Сега модераторите пак ще ми изтъркат глупостите, но може и да ми се размине … Коледа е.

Редактирано от chandni
Не разчитай много... Един път стомничка, два пъти стомничка... :D
  • Харесвам 1
  • Смея се 17
Публикувано:
преди 3 часа, patilana каза:

Има, а мога да добавя и последното прочетено, че  изолацията ще продължи до Великден. 

Прогнозите са, че Великобритания ще остане в изолация до Великден -https://dnes.dir.bg/svyat/prepalneni-letishta-i-gari-vav-velikobritaniya-zaradi-noviya-shtam-na-covid-19-snimki

Тук са изброени притеснителен брой страни, които затварят за Великобритания, а някои изобщо за определн брой дни

https://www.mediapool.bg/desetki-strani-spryaha-poletite-ot-velikobritaniya-speshna-sreshta-na-es-zaradi-noviya-shtam-news316018.html

В един от плановете за Брекзит без сделка самите британци даваха като сценарии, че първите 4 месеца ще има големи проблеми по веригата на доставките и може да се очакват бунтове.

Новият щам много удобно се появи. Вързан поп - мирно селото казват старите хора...

• Харесвам 9
Публикувано:

Нови мерки от 21.12.2020 до 11.01.2021 за влизане в Испания от България се изисква основателна писмена причина или резиденция, тест и декларация . Като изключение се разрешава между 23.12 и 6.01 пътуване с цел посещение на роднини.

От българското консулство в Барселона споделиха, че са върнати хора на влизане в Испания.

https://www.barcelona.cat/covid19/es/medidas-en-barcelona-contra-la-covid-19?fbclid=IwAR3rbeJNES5x1fFe_hy7Whls5URohX0VIWKAKyOeuqcqEqoheTPy6kpcR9g

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 5 часа, searus каза:

Тука почват да се оливат, Франция не пуска и товарните камиони от ОК, сега вече ще стане бой за тоалетната хартия, а като им понамалее и пресния плод-зеленчук (а и всичко друго) баш за Коледа, не ми се мисли... Някой с ясновидски способности има ли наоколо? 

Нямам. Не ми се иска да съм права. Дано причините са чисто медицински!

Но си мисля, че това затваряне на Европа за хора и товари от и към UK никак не е случайно, точно в края на годината и при почти провалени възможности за споразумение. Да покажем кой е по-силен. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Все пак самият Борис Джонсън постави Лондон под карантина, заради новият щам. Все още нищо конкретно не се е оповестило за него, освен, че е по-силно заразен. По съм склонна да мисля, че този път европейските лидери се пазят от едно изпускане на нещата, както стана пролетта с Италия,  и то вече на финалната права с ваксините.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Ivko каза:

Нови мерки от 21.12.2020 до 11.01.2021 за влизане в Испания от България се изисква основателна писмена причина или резиденция, тест и декларация . Като изключение се разрешава между 23.12 и 6.01 пътуване с цел посещение на роднини.

От българското консулство в Барселона споделиха, че са върнати хора на влизане в Испания.

https://www.barcelona.cat/covid19/es/medidas-en-barcelona-contra-la-covid-19?fbclid=IwAR3rbeJNES5x1fFe_hy7Whls5URohX0VIWKAKyOeuqcqEqoheTPy6kpcR9g

Линка е за мерки в Барселона, не в Испания, дори сами сайт се казва Барселона, пак добре, че не е написано  на каталан.😄

Никъде в линка не пише нищо подобно на цитираното от теб. Ще има мерки между 24 и 6, но те са за придвижване между зоните в Каталуня и разни други като вечерни часове, колко човека могат да се събират и други.

Не знам защо са върнали, който и да е според консулството ни, но на мен лично ми мирише много историята.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.