Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Мирослав Василев

Поне доколкото видях и успях да си преведа с преводача из италианските сайтове, циркулира информацията че мерките остават същите до 30 Септември.

Ето тук може да видите, с преводача се схваща за какво става въпрос. Тази информация я има из доста други сайтове.

Дано, не се окаже истина, но малко ме съмнява.

Връзка към коментар

И на мен ми се ходеше в Италия, но изглежда, че наистина остава. Ето няколко източника, които специално потвърждават за продължаването на изискването за карантина за пристигащи от България и Румъния:

https://www.adnkronos.com/fatti/politica/2020/09/06/nuovo-dpcm-tutte-novita_BL7HdKrXuhhJUmrNuyyz8J.html

http://www.umbria24.it/attualita/nuovo-dpcm-sul-covid-proroga-per-la-mascherina-obbligatoria-anche-allaperto

https://www.tgverona.it/pages/904950/cronaca/conte_firma_nuovo_dpcm_ecco_cosa_cambia.html

Връзка към коментар

За съжаление карантината остава до 30 септември. 

https://quifinanza.it/info-utili/video/dpcm-7-settembre-2020-mascherine-tamponi-mezzi-pubblici-discoteche/413298/

На 24 трябваше да пътуваме за 15 дни до южна Италия, ноооо..... сега започвам голямото анулиране. 

Два полета / Уизеър- дано сменят часа на полетите, че да ги анулирам/ + два апартамента /слава богу от Аирбнб и с все още неизтекъл срок на безплатно анулиране/ + три хотела / единият от които в Позитано без право на безплатно анулиране, говорих с тях, не могат да върнат платената сума, но обещаха, че ще дадат ваучер, който да използваме през 2021год/.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ех, жалко. Така се бях наточил на една септемврийска Италия...

Май рязко ще сменям дестинацията. Гледам един полет до Билунд в събота и ми минават разни мисли 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

" Новият Dpcm включва изцяло разпоредбите, съдържащи се в наредбата на министъра на здравеопазването за връщане, издадена през август, включително задължението за карантина за пристигащите от Румъния и България, а също така потвърждава забраната за влизане от държавите, включени в черния списък, че понастоящем включва 16 държави: Армения, Бахрейн, Бангладеш, Бразилия, Босна и Херцеговина, Чили, Кувейт, Северна Македония, Молдова, Оман, Панама, Перу, Доминиканската република, Сърбия, Черна гора и Косово."

преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Май рязко ще сменям дестинацията. Гледам един полет до Билунд в събота и ми минават разни мисли 🙂

И ние се бяхме наточили на една септемврийска Сицилия.:((((((

Почваме да се точим за октомврийска...

Ама, аз плътно ти следвам съвета и не купувам билети предварително. Пак ще бъде от днес за утре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Мари Николова каза:

Нашите медии пак не разбрали.Новината е от преди час:

https://nova.bg/news/view/2020/09/07/298574/

Те пък, кога ли са разбрали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

И на мен. С посещение на о.Зилт и прибиране с Раян от Хамбург 🙂

Ама има много фактори, които са против, засега.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@boogy83 Мисля, че няма карантина. Поне според https://reopen.europa.eu/bg/map/ROU Списъкът с държави, за които има ограничения, се актуализира всяка седмица и е наличен тук http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Във Франция все още пътуваме свободно, без усложнения. В Нормандия маски се носят на открито и закрито, но на открито не всички ги носят и не усещам това напрежение, което беше в Испания - някой да ти прави забележка или да те гледа лошо, че маската ти не покрива носа. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

В Париж нещата започват пак да стават сериозни. Щерката почнаха училище и ги спряха. В две групи имало заразени ( и в нейната) и тя е ходила да прави тест днес. Дано всичко е ОК и да се размине.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Излезе и за Италия:

Италианският премиер Джузепе Конте подписа указ на 7 септември, с който се удължава до 7 октомври задължителната карантина за всички пристигащи от България на Ботуша. Той влиза в сила на 8 септември.

Под изолация ще продължат да се поставят онези, които влизат в Италия и са пребивавали или преминали транзитно през България в предишните 14 дни. Същото задължение имат и пристигащите в Италия от Румъния. Или с други думи, Рим потвърди за София и Букурещ, които поставя в една група, същите мерки, както и преди месец, пише 24 часа.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 4.09.2020 г. в 17:13, ДиянаВ каза:

За @Мари Николова и други, на които би било полезно. Днес имах полет от Варна за Прага. На летищата и в самолета - носят се маски. Полетът и проверките си протекоха както преди, т.е. нищо като документи не се изисква, освен обичайните при всяко пътуване. Тук в метрото и обществения транспорт всички са с маски, покриващи носа и устата. На мен не ми пречи маската, че е доста дълбоко метрото и яко духа🙂. В кафенета и кръчми не се изисква маска. Общо взето същото е като в България.

При кацане обратно Прага - Варна нещо за отбелязване? Декларация? Имам същите полети другата седмица.

Връзка към коментар
5 minutes ago, Kamen said:

При кацане обратно Прага - Варна нещо за отбелязване? Декларация? Имам същите полети другата седмица.

Нищо не изискваха като допълнителни документи. Единствената разлика с отиващия полет към Прага, е че при обратния във Варна преди паспортната проверка ни напръскаха ръцете с дезинфектант 🙂

Четох, че от 9/10 септември в Чехия се въвежда носенето на маски и в магазините и моловете, както и че няма да работят след полунощ заведенията. Ние на такива нощни купони и без това не сме ходили. В обществения транспорт и най-вече в метрото въобще няма навалици, малко повечко хора има по трамваите. На летището е полупразно - на пражкия терминал 1 по 1-2 полета на час се обслужваха сутринта, когато е нашия полет. Много се зарадвах на това, че половината от пътниците в самолета бяха чехи, доволни и щастливи да кацнат в слънчева Варна 🙂

Чудесно си изкарахме в Прага. Дано се задържи линията като целогодишна, че и по снежно време пак ще е красиво.

На Вас също пожелавам приятно пътуване 🙂

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Който е в момента или е бил в Испания скоро: тук твърдят, че гонели с хеликоптери хората от плажовете. А на видеото този плаж дори не изглежда пълен?

Коментарите отдолу са от "Това е безобразие, живеем в такава и такава държава" (преобладаващи) до "Това е аквапарк и гонят посетителите, защото затварят" (но не прилича на аквапарк...) 

Линк с видео (5 септември):

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , Coo каза:

Който е в момента или е бил в Испания скоро: тук твърдят, че гонели с хеликоптери хората от плажовете. А на видеото този плаж дори не изглежда пълен?

Коментарите отдолу са от "Това е безобразие, живеем в такава и такава държава" (преобладаващи) до "Това е аквапарк и гонят посетителите, защото затварят" (но не прилича на аквапарк...) 

Ние нали бяхме и се върнахме скоро. На Гран Канария нямаше нищо такова.

В събота-неделя идваха много местни на плажа Сан Агустин и си имаше много хора.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 57 минути , Coo каза:

Не знам от къде да започна, ама моля ви не ставайте като жълтите преси и сайтове от сорта на Шок, сензация, брадва и пр.

Как и кой реши, че гонят хората  от плажа?? Бива бива измислици, но това е извън граници.

Жената от клипа говори, че заради Ковид, трябва да се спазва дистанция, да се използват маски и че плажовете са затворени през нощта.

Абсолютно никъде няма гонене или нещо подобно.

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Май писах преди няколко дни:

В Португалия на входа на съответния плаж имаше електронни табла с броя на хората на плажа.

Беше края на юни, началото на юли и нямаше много хора, но вероятно, след определена бройка ограничават достъпа до плажа. Иначе, за какво биха били тези табла.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

В Португалия на входа на съответния плаж имаше електронни табла с броя на хората на плажа.

На един от трите плажа, на които бяхме в Испания, имаше същото електронно табло. Конкретно за Испания, защото за Португалия може да е различно - като чакахме да влезем на плажа, той беше доста пълен. Изчакахме макс. минута и ни пуснаха, заедно с останалите, които чакаха.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 часа, Coo каза:

тук твърдят, че гонели с хеликоптери хората от плажовете

Дори и да гонят хората пък как са се разбягали...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.