Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:

Сър Антъни има служебно пътуване до Белгия и оттам, на 19  ни изпратиха писмо-уведомление за новите мерки, които са в сила, следващите 4 седмици.

"Бих искал, да ви дам ,актуална информация относно ситуацията с Корона вирус  в Белгия.
В момента, броят на случаите се увеличава и затова правителството ни добави няколко правила за следващите 4 седмици:
- Всички ресторанти и барове са затворени. Можете да поръчате храна за вкъщи, само до 22.00.

- Полицейски час от полунощ до 5,00 ч. сутринта.
- Маска за лице задължителна в магазините и в квартала с диаманти.
Моля, имайте предвид, че хотелите няма да отварят своите ресторанти.

За актуална информация:"

https://www.info-coronavirus.be  

Имахме резервация, която беше с право на отказване до 5 окт / полетът е на 13/ и сега я отказах. Ще търся нещо, с право на отказване до последния ден, когато стане ясно, ще има ли полет.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Vency каза:

Поне задължителният тест при влизане отпадна.

https://diplomatie.belgium.be/en

Малко ситуацията е - "Проблемът на давещият се е в ръцете на самият давещ"

@Vency ,а имаше ли тест до сега?

Публикувано:
преди 16 минути , feel_the_rush каза:

Сега това задължителна карантина ли значи или ако имаш ПСР тест, всичко е ок?

Тест 48 часа преди пристигането и минаваш без карантина.

Публикувано:
преди 12 минути , tch каза:

Тест 48 часа преди пристигането и минаваш без карантина.

А ако нямаш PCR, правят на място (безплатен???) и чакаш под карантина докато излезе резултатът от PCR-а, нали така беше? А карантината къде я караш? В настаняването, което си си book-нал или те те настаняват някъде?

Публикувано:

Благодаря. Май за трансфери само нямаше проблеми. Имам да прекачвам във Франкфурт, но тъй като няма да излизам от летището, едва ли ще им е проблем да ме приютят в лаунджа 🙂

Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

А ако нямаш PCR, правят на място (безплатен???) и чакаш под карантина докато излезе резултатът от PCR-а, нали така беше? А карантината къде я караш? В настаняването, което си си book-нал или те те настаняват някъде?

Да, на големите летища може да се тестваш на място безплатно, ако идваш от рискова област.  По принцип не познавам никого, който е биван проверяван дали спазва карантината, ама това да си караш карантината там, където си букнал е рисковано (за мен). В заповедта пише "в собствения дом или друго подходящо място за настаняване". Кое ще е това място, което ще ти носят храна и вода до вратата и няма застрашаваш никого ако си потенциално билогическо оръжие? 😄 

Поне аз бих си носил предварително тест, бих ползвал Германия само за трансфер или бих летял от Варна (докато и нея не я вкарат в червения списък).

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Merkblatt_Reisende_DE.pdf?__blob=publicationFile

Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Благодаря. Май за трансфери само нямаше проблеми. Имам да прекачвам във Франкфурт, но тъй като няма да излизам от летището, едва ли ще им е проблем да ме приютят в лаунджа 🙂

Да, така е. Но най-добре да е на един билет цялата отсечка.

• Харесвам 2
Публикувано:

От събота, 24 октомври, пристигащите от България в Малта лица ще трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест:

https://coronavirus.bg/bg/news/678

More countries and airports added to Malta's Amber List:

https://newsbook.com.mt/en/more-countries-and-airports-added-to-maltas-amber-list/

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, tch каза:

София вече официално е рискова област от гледна точка на Германия. Заедно с Разград и Сливен.

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Ако си кацнал в Германия преди 2 дни и искаш да си тръгнеш в събота, когато влиза в сила заповедта, има ли проблем или ще трябва PCR?

Притеснява ме този текст:

За всички, които пристигат и са пристигнали през последните 14 дни и са имали престой в „рискова област“, в сила е задължително изискване за тест за инфекция с корона-вирус.

Публикувано:
преди 15 минути , noshtna_ptica каза:

Ако си кацнал в Германия преди 2 дни и искаш да си тръгнеш в събота, когато влиза в сила заповедта, има ли проблем или ще трябва PCR?

Притеснява ме този текст:

За всички, които пристигат и са пристигнали през последните 14 дни и са имали престой в „рискова област“, в сила е задължително изискване за тест за инфекция с корона-вирус.

Според мен не трябва да има проблем, защото когато човекът за последно е пребивавал в София, тя не е била рискова област. А и цитираното изречение засяга пристигащите.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 часа, tch каза:

Да, на големите летища може да се тестваш на място безплатно, ако идваш от рискова област.  По принцип не познавам никого, който е биван проверяван дали спазва карантината, ама това да си караш карантината там, където си букнал е рисковано (за мен). В заповедта пише "в собствения дом или друго подходящо място за настаняване". Кое ще е това място, което ще ти носят храна и вода до вратата и няма застрашаваш никого ако си потенциално билогическо оръжие? 😄 

Поне аз бих си носил предварително тест, бих ползвал Германия само за трансфер или бих летял от Варна (докато и нея не я вкарат в червения списък).

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Merkblatt_Reisende_DE.pdf?__blob=publicationFile

Да, така е. Но най-добре да е на един билет цялата отсечка.

Не е точно така от 15ти миналия месец отпадна безплатното тестване на летищата, записваш си час и ходиш в местното РЗИ за безплатен тест, до тогава стоиш карантина където си посочил адреса в декларацията докато излезе резултата.

• Харесвам 2
Публикувано:

Последните дни пак има 2,5 пъти  разлика между новите и отчетените случаи в Испания, вероятно и на други места. В края на седмицата сме и не разбирам, как всеки ден новите са над два пъти п0-малко от това което се отчита като обща цифра и се обявява на всякъде.

За вчера 20986 са отчетените случаи и само 7953 са новите, а предния ден 16973, от които новите са били 6114. Колкото повече тестват, още повече разлики ще има, очаквам да има над 3 пъти съвсем скоро.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, vinidj каза:

Не е точно така от 15ти миналия месец отпадна безплатното тестване на летищата, записваш си час и ходиш в местното РЗИ за безплатен тест, до тогава стоиш карантина където си посочил адреса в декларацията докато излезе резултата.

Link or it does not happen 😉  от 15.09 не правят безплатен тест на тези, които се връщат от нерискова страна

Публикувано:
преди 20 минути , luba_rizova каза:

@Alexander, а на какво се дължи тази разлика? На 2 ПСР ли? Щото не виждам логика, адски некоректно ми идва. 

Не знам, имаше обяснение от @master_of_germs, но като гледам това е всеки ден, не е само понеделник или вторник и цифрите са огромни.

Явно правят много тестове, но след като има две цифри, защо пишат винаги  голямата, общата по сайтовете? Малката се споменава рядко и с повече търсене.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, luba_rizova каза:

@Alexander, а на какво се дължи тази разлика? На 2 ПСР ли? Щото не виждам логика, адски некоректно ми идва. 

Ами най-логичното е, че положителните на ковид си правят контролни измервания и при нови положителни тестове се прибавят към общата бройка направени тестове за деня, НО това не са нови случаи. И е коректно/има толкова брой тестове/ и не съвсем/защото новите случаи не са това което е обявено като обща бройка/.

• Харесвам 2
Публикувано:

Обясних по-горе. Едната цифра е нови, от положителни тестове, които са извършени в рамките на последните 24 часа. По-голямата цифра е на пак нови случаи, но общо регистрираните за деня в националната система, просто тестовете са били направени предишните дни.

У нас каквото успееш да въведеш в системата до обяд, ще отчита към бройката, която се съобщава в полунощ. Останалите от деня, които са въведени и описани в системата следобяда или на следващата сутрин, се съобщават чак в полунощ на следващия ден. Оттук идва разминаването. Също така на много места, като излезе положителен езултат, той задължително се препотвърждава с нова PCR реакция. Което може да забави с още един ден съобщаването на положителния резултат.

Ненужно сложно са направили начина, по който се съобщават данните на масовата публика в Испания.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Предполагам, че обявяването на бройките е отчасти за да се обосноват мерките, че има доста негативни настроения по цял свят. Иначе е много досадно, да, аз април и май не пусках телевизор, че то едно и също по цял ден....

Дневник имаха опция да се отваря сайта като се скрият новините за Ковид, но май я няма вече... 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Някой следи ли по-отблизо рестрикциите за влизане в UK и кога не се изисква карантина?  Виждам, че последните дни обявиха гръцки и Канарски острови за безопасни дестинации, но колко често и при какви обстоятелства сменят статуса им? Всъщност търся райони, до които можем да отидем, да прекараме 10-14 дни в пътуване и от тях да се отиде в Англия без задължителна карантина?  Но ако променят условията си по средата на престоя, ще стане супер тъпо 🙂

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.