Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
34 minutes ago, ven62 said:

Да използвам случай, че пиша в тази тема и да попитам.

Може ли някой да обясни с думи прости, защо в цяла Европа случаите на положителни с корона вирус се увеличават чувствително, но със смъртните случаи не е така.  За съжаление в БГ и някои околни/близки държави не е баш така.

Имам свое обяснение, но предпочитам да не съм прав и с удоволствие бих си променил мнението, ако някои се аргументира.

Сухата статистика и аз често я гледам, ама не е ясно колко може да се правят изводи от нея.

- при нас е възможно откритите безсимптомни да много по-малко от истинското число

- много зависи демографията на заразените, дали са по-млади или по-възрастни

- здравната система си е фактор малко или много, макар че здравните системи в много страни на запад също не са цъфнали и вързали, доколкото съм чувала

- не е ясно кой къде какво крие, къде как е сбъркал и т.н. Ей го вчера, примерно, какво четох https://www.bbc.com/news/technology-54423988 - неотчетени случаи заради некадърност на програмистите на системата в Англия

- как се отчита дали някой е починал от коронавирус (т.е. понякога е възможно да не можеш да кажеш с категоричност)

И т.н.

Като цяло говоря повече за процентното съотношение, т.е. за mortality rate, но част от горните са валидни и за увеличаване/намаляване на бройката смъртни случаи като число.

• Харесвам 1
Публикувано:

аз също не знам точно как го правят и как събират информацията, но ако някой се окаже обект на данъчна проверка като физическо лице, може категорично да не се съмнява, че за три дни НАП ще разполага с пълна справка за всичките му пътувания, където и да било в последните пет-шест години - взимат си я по служебен път от МВР и гранична полиция

---

за другото - аз пък се учудвам, че чак сега на някой му прави впечатление колко непропорционална е смъртността в България, аз това го наблюдавам от края на юли и си го говорим в други форуми, изводът е крайно неприятен обаче...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

аз също не знам точно как го правят и как събират информацията, но ако някой се окаже обект на данъчна проверка като физическо лице, може категорично да не се съмнява, че за три дни НАП ще разполага с пълна справка за всичките му пътувания, където и да било в последните пет-шест години - взимат си я по служебен път от МВР и гранична полиция

И не само това, ами и за всичките случаи,  когато е пазарувал с карта , та не е изключено, да  знаят и кой номер гащи носи....

Имам едни познати, които живеят заедно, но не са разведени с официалните си партньори, че си имат парични съображения. Кандидатстваха за визи за САЩ, на интервюто и двамата са ги питали, защо не се развеждат толкова време, като живеят заедно.

Всичко се знае за всеки и по- добре мислете така, отколкото обратното.Според мен. 

Така че, добре е да не се лъже от къде/през къде пътуваш, защото, ако искат, ще те изловят. Отделно, в тази ситуация на карантини, зарази и пр.правилата трябва да се спазват.

Това ми беше идеята, още в началото.

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:

Четейки тук https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#countries-territories-and-regions-on-the-travel-corridor-list

правилно ли разбирам, че в Англия пускат отвсякъде, но ако държавата не е в списъка трябва да се самоизолирам? И мога да пиша във формата, че съм транзит и да си замина със следващия полет?

Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Четейки тук https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#countries-territories-and-regions-on-the-travel-corridor-list

правилно ли разбирам, че в Англия пускат отвсякъде, но ако държавата не е в списъка трябва да се самоизолирам? И мога да пиша във формата, че съм транзит и да си замина със следващия полет?

Точно така е.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, muchachote каза:

Знае ли някой колега каква е ситуацията на Канарските острови? Има ли ограничения, по- специални мерки и т.н.?

Няма промени в последните месеци. Няма ограничения за влизане и излизане за нас, ходи се навсякъде с маска, с изключение на плажа и като седнеш да ядеш/пиеш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Alexander каза:

Няма промени в последните месеци. Няма ограничения за влизане и излизане за нас, ходи се навсякъде с маска, с изключение на плажа и като седнеш да ядеш/пиеш.

Да не се притеснявам тогава. На 25 заминавам /би трябвало/ за Лас Палмас, и макар че има доста време до тогава, надявам се да не се усложни ситуацията.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, интересува ме Бразилия. Знам, че на влизане там не искат карантина, нито PCR тест, но на връщане към Европа ме интересува какво искат, ако някой знае? В skyscanner за влизане във Франция например намерих това. 

Passengers arriving from Algeria, Argentina, Armenia, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Brazil, Chile, Colombia, Costa Rica, Dominican Rep., Equatorial Guinea, India, Israel, Kosovo (Rep.), Kuwait, Kyrgyzstan, Lebanon, Madagascar, Maldives, Mexico, Moldova (Rep.), Montenegro, Oman, Palestinian Territory, Peru, Qatar, Serbia, South Africa or Turkey must have a medical certificate with a negative Coronavirus (COVID-19) PCR test result. The test must have been taken at most 72 hours before departure. Passengers without a medical certificate must take the test on arrival.

Това ще рече ли, че не искат карантина, а само тест?

Публикувано:

На влизане искат застраховка с включено покритие за ковид, и наистина искат да покажеш полицата, според разкази. После на връщане е според държавата. В болшинството държави ще те пуснат само ако си гражданин/резидент, и дали е карантина или тест пак зависи. Аз гледам в IATA и местните власти, първото закачено мнение горе. Тоест виж по-подробно за държавата, в която се връщаш, ако не си гражданин/резидент там.

• Харесвам 5
Публикувано:

С Португалия как влизаме в момента? Или по скоро, детето живее в Холандия, и искат да отидат до Португалия ?

Детето е звъннало в посолството ни и там са й казали да потърси другаде информация, че не можели да помогнат 🤔

Забравих да кажа че летят до Фаро а ограничения и тест пише на официалната страница само за Мадейра и Азорите.

Публикувано:
Преди 1 час, Mistela каза:

С Португалия как влизаме в момента? Или по скоро, детето живее в Холандия, и искат да отидат до Португалия ?

Детето е звъннало в посолството ни и там са й казали да потърси другаде информация, че не можели да помогнат 🤔

Забравих да кажа че летят до Фаро а ограничения и тест пише на официалната страница само за Мадейра и Азорите.

Не е важно какъв си, а от къде идваш.

Юли си беше съвсем свободно Лисабон-Амстердам-Лисабон.

Не съм срещал никаква информация нещата да са се променили.

Не е ли най-добре да питат в португалското посолство в Хага.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 20 часа, ven62 каза:

@AlexandraKo , ти пък какви примери даде - със себе си.

Та нали поне 10000 човека ( 5000 магеланци и техните семейства) знаме ден по ден къде си.

Като ти "падне" твоя пациент на зъболекарския стол - го приклещи да си каже всичко. Сигурен съм че нещата не стоят точно така както си ги представяш.

@ven62 Вен, Ами, вие сте ми близки и за това си споделям с вас:)))

А другите не са ми никакви, ама всичко знаят:(((

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Затягат се мерките в Италия. Не става много ясно какво точно се има предвид "в близост до други хора".  Не знам какво да правя с моето Бари, маска по улицата не ми се носи 😞 

https://www.wantedinrome.com/news/covid-19-in-italy-1000-fine-for-not-wearing-mask-in-public.html

• Шок 1
Публикувано:

Ами отпиши го Бари най-сетне, щом не търпиш да носиш маска. Там ще е и догодина.  

Поне в тази нещата са такива и не само в Италия. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
2 minutes ago, stanimir said:

Ами отпиши го Бари най-сетне, щом не търпиш да носиш маска. Там ще е и догодина.  

Поне в тази нещата са такива и не само в Италия. 

Все се надявам, че нещо журналистите не са посочили коректно информацията или че това носене на маска не се отнася за Бари и околията 🙂  Хващам се като удавник за сламка. 

Публикувано:
преди 20 минути , Eva eva каза:

Затягат се мерките в Италия. Не става много ясно какво точно се има предвид "в близост до други хора".  Не знам какво да правя с моето Бари, маска по улицата не ми се носи 😞 

https://www.wantedinrome.com/news/covid-19-in-italy-1000-fine-for-not-wearing-mask-in-public.html

Мисля, че с наближаването на есента и захлаждането или трябва да приемем маските като лек дискомфорт, или да не се ходи никъде. Аз например бих се срамувала еднакво от спътник с оголен нос над маската, с явно и осъзнато желание да не спазва правилата, колкото от такъв с анцуг с трибагреник, крещящ по телефона си. 

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 16 минути , Eva eva каза:

Ама то, навсякъде вече се ходи с маска. Ето, в Аликанте, всички, дори и дечицата са с маски.

Свиквай, така ще е още дълго време. 

Аз предпочитам да съм с маска, но да няма карантини и да пътувам, където си поискам.

• Харесвам 19
  • Шок 1
Публикувано:
преди 2 часа, bad kid каза:

В Белгия  затварят всякакви заведения освен ресторанти. Ще е забранено и пиенето на алкохол на обществени места.

https://fr.reuters.com/article/idUSKBN26S1VM

Май само Брюксел...но за цял месец...

Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

Еее, не ти се носело... ами, ако вместо маски се налагаше да ходим с памперси - тогава?
/справка - хвърли едно очо на поста на Костов в секция "Хумор"/  🙂
Приятно ви изкарване в Бари и танте му салути от мен  🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
4 minutes ago, iaia_mama said:

Еее, не ти се носело... ами, ако вместо маски се налагаше да ходим с памперси - тогава?
/справка - хвърли едно очо на поста на Костов в секция "Хумор"/  🙂
Приятно ви изкарване в Бари и танте му салути от мен  🙂

Хаха, то така е, винаги може и по-зле да стане 🙂 Отказахме се от Бари. Точно си мислех как ще преглътна маските и да навивам дарлинга, реших да проверя и прогнозата. Ами точно когато ще сме там ще вали сериозно.  Тотално ми се уби желанието. Явно не е писано да е тази година. Обявявам съвсем официално, че четвъртият ми опит за посещение на Бари за тази година е неуспешен. Отивам за чета за хотелите в с. Баня 😄 Баня-Бари....здрави да сме. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 11
Публикувано:

Аз имам едни билети за Мексико, сега края на октомври. След последното окапване на полети и приближаващата дата, мисля, че се понаместиха авиокомпаниите  кой и какви дни ще лети и е време за поредното (надявам се и последно) преиздаване на тия билети. Дори март месец нямаше забрана за напускане и влизане в страната на български граждани, така че поне не ми притеснява да ми хлопнат границата под носа. Но да видим де. Мексико са ларж - никакви забрани, всички са добре дошли (освен през сухопътната граница със САЩ и Доналд Тръмп) 🙂 

• Харесвам 6
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.