Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Аз не си представям да има такова изискване за рамките на Европа, по много причини. За Австралия и всякакви острови - да. Ама там с автомобил и автобус не става, а круизите също подлежат на регулация.

Аз ще се ваксинирам за мое собствено успокоение, а не защото много държа да отида в Австралия например.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз се надявам да има подобно унифицирано изискване в един късен етап при полетите , иначе не виждам как вируса ще изчезне .  Съвсем нормално е хората да са с различни разбирания и приоритети , едни няма да искат да се ваксинират и евентуално няма да могат да летят, докато други от по-интелигентни форуми вече пишат за ваксиниращ туризъм ..

Интересно ми е  обаче , кога IATA ще въведат дигиталният пас за ваксиниране или по-точно  кога може да се очаква да е задължителен за бординг ? 
Съмнявам се подобна международна регулация да се въведи изобщо някога за вътрешни полети...

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , stanislavpp каза:

Аз се надявам да има подобно унифицирано изискване в един късен етап при полетите , иначе не виждам как вируса ще изчезне .  Съвсем нормално е хората да са с различни разбирания и приоритети , едни няма да искат да се ваксинират и евентуално няма да могат да летят, докато други от по-интелигентни форуми вече пишат за ваксиниращ туризъм ..

Интересно ми е  обаче , кога IATA ще въведат дигиталният пас за ваксиниране или по-точно  кога може да се очаква да е задължителен за бординг ? 
Съмнявам се подобна международна регулация да се въведи изобщо някога за вътрешни полети...

Аз пък се надявам докато се натуткат да вкарат тези регулации ( да се надяваме временни) ,  да се ваксинират всички които имат намерение да го правят и да се заформи така наречения колективен имунитет , а и вируса да си изчезне ( защо не) от самосебе си.

И така живота да се върне в що-годе нормални релси ( без да съм наивна да смятам че тази, новата нормалност някой ще остави да бъде като "старата" ) 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 43 минути , stanislavpp каза:

Аз се надявам да има подобно унифицирано изискване в един късен етап при полетите , иначе не виждам как вируса ще изчезне

Има (вероятно) стотици заболявания, които не са изчезнали, въпреки че имаме ваксината против тях.

преди 45 минути , stanislavpp каза:

Съмнявам се да го въведат скоро. Ваксинирането няма да е приключило и през 2021. Да не говорим дали наистина има нужда от подобен паспорт.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Velyana каза:

Някой има ли информация дали изискват тест за Кабо Верде ?

Според първия закачен линк в темата (IATA) - да. Тест отпреди по-малко от  72 часа от влизането.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
21 hours ago, stanimir said:

Какъв е проблемът? Масовата ваксинация вече започна във Великобритания -  ключов пазар за Qantas, a до седмици ще започне и другаде. До месец ще има  хора с двете дози. 

Масова ваксинация означава да покриеш минимум 50% от населението, което е логистично неизпълнимо в рамките на година. Особено в държави с голямо население като Великобритания.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Нали не очакваме цяла Великобритания или дори 50% да се втурнат към Австралия? 

Достатъчно е Qantas  да имат няколко милиона потенциални "чисти" пътници в рамките на следващата година. 

Вероятно и бизнес трафикът ще търси бързо възстановяване, а той носи сериозните  приходи. 

Връзка към коментар
преди 15 минути , saved_ каза:

За Мексико има ли някакви Ковид рестрикции - карантина, тестове? 

Няма, преди седмица се върнахме от там. Летяхме през Мадрид. В Мадрид също нямахме никакви проблеми при пристигане от Мексико.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 15.10.2020 г. в 17:19, Ametist каза:

Ако сте на почивка в Резорт не ви трябва да си правите тест. Можете да го направите и като се върнете в България. Тестовете на излизане са задължителни само за туристи, които посещават местни острови.

Здравейте, намесвам се в темата, защото имам въпрос по отношение на ПСР тестовете  от Малдивите. Казвате, че ако сме в резорт нямаме нужда от тест при напускане от островете и можем да си ги направим в Бг. Въпросът ми е дали някой знае как стои въпроса с транзитното преминаване през Дубай или Истанбул(директни поети до Бг няма) ?До колкото прочетох и на двете места искат тестове и за транзитно преминаващи,което предполага, че така или иначе трябва да се тестваме на Малдивите(ако правилно съм разбрала). Ще бъда благодарна за всяка информация или предложение. 

Връзка към коментар
преди 3 часа, Lili1973 каза:

Въпросът ми е дали някой знае как стои въпроса с транзитното преминаване през Дубай или Истанбул(директни поети до Бг няма) ?До колкото прочетох и на двете места искат тестове и за транзитно преминаващи,което предполага, че така или иначе трябва да се тестваме на Малдивите(ако правилно съм разбрала).

Според тази новина 

катарците правят бързи тестове преди бординг без значение дали вече имаш PCR тест, така че смятам няма нужда да се тестваш предварително. Не съм летял, само прочел.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Lili1973 каза:

Здравейте, намесвам се в темата, защото имам въпрос по отношение на ПСР тестовете  от Малдивите. Казвате, че ако сме в резорт нямаме нужда от тест при напускане от островете и можем да си ги направим в Бг. Въпросът ми е дали някой знае как стои въпроса с транзитното преминаване през Дубай или Истанбул(директни поети до Бг няма) ?До колкото прочетох и на двете места искат тестове и за транзитно преминаващи,което предполага, че така или иначе трябва да се тестваме на Малдивите(ако правилно съм разбрала). Ще бъда благодарна за всяка информация или предложение. 

Ако от авиокомпанията ви искат тест ще се наложи да си го направите в резорта. Не съм чула за бързите тестове. Най-добре е да звъннете до авиокомпанията и да ги попитате. Turkish Airlines не искат тестове. Ако минавате през Дубай, там със сигурност изискват тест за транзитно преминаване. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

@Lili1973 

Не е необходимо да се прави бърз тест. Изисква се негативен ПСР при влизане в страната. При напускане на резорт се прави скрининг само. Ако има симптоми, се прави ПСР за сметка на туриста. 

Аз също ще летя до там след 3 седмици и проучвам въпроса (днес направих резервация с Катарците).

“Passengers flying with Qatar Airways to Maldives are not required to complete a rapid PCR COVID-19 test at Hamad International Airport unless they are travelling from Qatar as part of a Qatar Airways Holidays travel bubble package,” the spokesperson said.

https://www.qatarairwaysholidays.com/qa-en/offers/travel-bubble-holidays/

Най-добре е да пишеш на авиолинията, с която ще пътуваш, за да го имаш черно на бяло.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой може ли да каже, правят ли в България тестове ТМА  (Transcription-mediated amplification)  за корона? Ако да, колко струва? Разбрах само, че е кръвен.

От днес може да се влиза в Испания и с  такъв, досега беше само PCR

Връзка към коментар

На място в Барселона има ли някакви ограничения за придвижване между градовете и забележителностите отворени ли са? Раян са пуснали едни 5-еврови билети точно за нова година и се чудя дали ще има какво да правим там?

Връзка към коментар
преди 5 минути , saved_ каза:

В момента в Испания се влиза само с тест, нали така? А на място има ли някакви ограничения за придвижване между градовете и забележителностите отворени ли са? Раян са пуснали едни 5-еврови билети точно за нова година и се чудя дали ще има какво да правим там?

Да все още се иска тест и според новите им ограничения в сила от 14-ти до 27-ми декември. А след 27-ми не е ясно може и да отпадне.Но тези полети по 5 евро гледам, че минимум седмица трябва да седите в Барселона. Иначе на 30-ти има полет и до Мадрид пак на Раян за 28лв, а връщането е на 2-ри януари за 20лв с Уиз.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Ivko каза:

Да все още се иска тест и според новите им ограничения в сила от 14-ти до 27-ми декември. А след 27-ми не е ясно може и да отпадне. Иначе на 30-ти има полет и до Мадрид пак на Раян за 28лв, а връщането е на 2-ри януари за 20лв с Уиз

Може ли да ми кой източник, сайт гледаш за информация за Испания?

Връзка към коментар
преди 7 минути , saved_ каза:

Може ли да ми кой източник, сайт гледаш за информация за Испания?

https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm

А Тук са страните от които се иска тест при влизане в Испания, но това условие е до 27.12, а след това може и да отпадне за България или някой страни и да разхлабят малко мерките, но нищо не е ясно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Георги Матеев пишеш, че за континентална Португалия нама тест и карантина, а как е по островите - Азорските по - конкретно? И знаеш ли как е положението като се влиза от Испания в Португалия, че обмислям маршрут София - Барселона - Порто - Понта Делгата и обратно.

Връзка към коментар
преди 17 часа, Lili1973 каза:

Според Emirates, за транзит от Малдивите през Дубай не се изисква тест:

COVID‑19 PCR test requirements for Dubai by country

The following entry rules apply to tourists travelling to Dubai from these countries and territories:

Algeria, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, China, Denmark, Estonia, Finland, France, Hong Kong, Iceland, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Kazakhstan, Kirgizstan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Maldives Islands, Mauritius, Netherlands, New Zealand, Nigeria, Norway, Poland, Portugal, Republic of North Macedonia, Serbia, Seychelles, Singapore, Somalia, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turkey, United States

• Tourists must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.
  • The certificate must be for a polymerase chain reaction (PCR) test. Other test certificates including antibody tests and home testing kits are not accepted in Dubai.
  • If you are taking a test before you depart, you must bring an official, printed certificate in English or Arabic to check in – SMS and digital certificates are not accepted.
  • If you are transiting in Dubai from the countries listed above, you are not required to present a COVID‑19 PCR test certificate unless it is mandated by your country of origin or final destination.
  • Passengers taking advantage of our Dubai Connect service who have booked a hotel outside the airport must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.