Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 38 минути , saved_ каза:

@Георги Матеев пишеш, че за континентална Португалия нама тест и карантина, а как е по островите - Азорските по - конкретно? И знаеш ли как е положението като се влиза от Испания в Португалия, че обмислям маршрут София - Барселона - Порто - Понта Делгата и обратно.

За Азорските и Мадейра тестът е задължителен.

Доколкото знам при влизане от Испания в континентална Португалия няма особености, но това по-добре го провери на още 1-2 места. После от Порто към Понта Делгада трябва тест. Ако си за кратко в Барселона/Порто после ще можеш да ползваш направо теста от България, който така или иначе ти трябва и за Испания - стига да не са минали 72 часа от направата му. Например ако в понеделник направиш тест, вторник летиш за Барселона, сряда за Порто, а в четвъртък за Понта Делгада - българският тест още ще е валиден.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, ivailo_radev каза:

Според Emirates, за транзит от Малдивите през Дубай не се изисква тест:

COVID‑19 PCR test requirements for Dubai by country

The following entry rules apply to tourists travelling to Dubai from these countries and territories:

Algeria, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, China, Denmark, Estonia, Finland, France, Hong Kong, Iceland, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Kazakhstan, Kirgizstan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Maldives Islands, Mauritius, Netherlands, New Zealand, Nigeria, Norway, Poland, Portugal, Republic of North Macedonia, Serbia, Seychelles, Singapore, Somalia, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turkey, United States

• Tourists must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.
  • The certificate must be for a polymerase chain reaction (PCR) test. Other test certificates including antibody tests and home testing kits are not accepted in Dubai.
  • If you are taking a test before you depart, you must bring an official, printed certificate in English or Arabic to check in – SMS and digital certificates are not accepted.
  • If you are transiting in Dubai from the countries listed above, you are not required to present a COVID‑19 PCR test certificate unless it is mandated by your country of origin or final destination.
  • Passengers taking advantage of our Dubai Connect service who have booked a hotel outside the airport must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.

Германия не я виждам в този списък. Да не би да влизаме без тест в Дубай?

Публикувано:
преди 26 минути , Blagovesta78 каза:

Германия не я виждам в този списък. Да не би да влизаме без тест в Дубай?

Не точно - можем да летим без тест до Дубай, но тогава ни правят безплатен на място. Аз ще летя в неделя и все пак предпочетох да си направя в Дюселдорф, понеже ако излезе позитивен в Дубай, отиваш в карантина там.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Zaj каза:

@Lili1973 

Не е необходимо да се прави бърз тест. Изисква се негативен ПСР при влизане в страната. При напускане на резорт се прави скрининг само. Ако има симптоми, се прави ПСР за сметка на туриста. 

Аз също ще летя до там след 3 седмици и проучвам въпроса (днес направих резервация с Катарците).

“Passengers flying with Qatar Airways to Maldives are not required to complete a rapid PCR COVID-19 test at Hamad International Airport unless they are travelling from Qatar as part of a Qatar Airways Holidays travel bubble package,” the spokesperson said.

https://www.qatarairwaysholidays.com/qa-en/offers/travel-bubble-holidays/

Най-добре е да пишеш на авиолинията, с която ще пътуваш, за да го имаш черно на бяло.

Много благодаря. Ще се радвам ако споделите информация и впечатления, когато се приберете. Ние планираме за средата на февруари, само че ни се искаше да останем поне 1 ден в Дубай. При нас е малко сложно, защото ние живеем във Виена, а другото семейство са в България. Имаме повече опции, но и повече въпросителни(от София или Виена, през Дубай, Истанбул или директен полет, Дубай в началото или края или без него и т. Н.) 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, Ametist каза:

Ако от авиокомпанията ви искат тест ще се наложи да си го направите в резорта. Не съм чула за бързите тестове. Най-добре е да звъннете до авиокомпанията и да ги попитате. Turkish Airlines не искат тестове. Ако минавате през Дубай, там със сигурност изискват тест за транзитно преминаване. 

Благодаря ти много, но да питам още нещо. Дали е възможно да си направим тест във Виена, с който да останем 1 ден в Дубай и после със същия да продължим за Малдиви те. Като време е възможно, но дали ще го признаят на Малдиви те? 

Публикувано:
преди 37 минути , Lili1973 каза:

Много благодаря. Ще се радвам ако споделите информация и впечатления, когато се приберете. Ние планираме за средата на февруари, само че ни се искаше да останем поне 1 ден в Дубай. При нас е малко сложно, защото ние живеем във Виена, а другото семейство са в България. Имаме повече опции, но и повече въпросителни(от София или Виена, през Дубай, Истанбул или директен полет, Дубай в началото или края или без него и т. Н.) 

Ако правите престой в Дубай на връщане, тогава ще ви трябва и тест на Малдивите. Ако на връщане сте само транзит, тогава няма да ви трябва тест за Дубай.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам дали е точно рестрикция при пътуване, понеже все още може да се пътува 😉 , но малко ъпдейт за Франция след пресконференцията на министър-председателя вчера. Ограничителните мерки ще останат в сила и след 15 декември. Вечерният час ще е от 20ч до 6ч (изключение ще са само 24-25 декември, но не и 31-ви), музеите, театрите и концертните зали няма да отворят, противно на очакванията. Магазините остават отворени, но трябва да затворят преди 20ч. Единственото, което отпада, е ограничението за придвижването между отделните региони и декларацията при излизане от къщи. Тоест, посрещане на Нова година на Шанз-Елизе тази година ще е сложно...

• Харесвам 7
Публикувано:
Очевидно управлението в Швейцария се провали :

Швейцария обяви, че всички магазини, барове и ресторанти трябва да затварят до 19,00 часа заради увеличение на случаите на коронавирус. 
Правителството се страхува, че ситуацията може да излезе извън контрол около коледните празници.

Свидетели сме на експоненциално увеличение", каза президентът Симонета Сомаруга на пресконференция в столицата Берн.

"Нашите болници и нашите здравните работници са на предела. Не можем да чакаме повече", подчерта държавният глава.

Новите правила ще се прилагат от събота до 22 януари, като работното време ще се удължи до 01,00 часа на 24 декември и на 31 януари. Целта на ограниченията е да се намалят контактите между хората.

В Швейцария, която е с население от 8,6 милиона души, има по 5000 нови случая и 100 починали на ден, което според здравния министър Ален Берсе е твърде много.

"Не можем да разчитаме на ваксина, дори и ако пристигне през януари" за разрешаване на проблема, категоричен министърът.

През март по време на първата вълна Швейцария не бе засегната толкова тежко и не се налага да въвежда големи ограничения като други европейски страни.

На 1 юни страната потвърди само три случая, но от октомври новите случаи започнаха да нарастват, като хоспитализираните и починалите започнаха да се удвоят с всяка седмица.

В Швейцария има общо 372 329 заразени и 5378 починали.

https://news.bg/world/shveytsariya-nalozhi-vecheren-chas.html

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой скоро връщал ли се в България през Т2 и с Туркиш евентуално. Интересно ми е събират ли декларациите, които се попълват на влизане и съответно слагат ли под карантина. Ще се прибираме от Малдивите през Истанбул и се чудя дали да не си направим по 1 pcr на летището, ако ще ни слагат под карантина после, че е 250 ТЛ , не като в БГ дабъл. 🙂

Публикувано:
преди 13 часа, stanimir каза:

Отпада карантината за българи при пътуване в Северен Рейн-Вестфалия:

https://news.bg/bulgaria/otpada-karantinata-za-balgari-pri-patuvane-v-severen-reyn-vestfaliya.html

Имам проблем с попълването на формуляна за влизане в Германия, дава грешка - някой с подобен проблем?!

sshot-5.jpg

Публикувано:

Днес попаднах на две статии ,в които се казва ,че Бали се готвят да отварят и то преди Коледа ,но не успявам да намеря официален източник ,...някой днаима информация?

https://www.google.com/amp/s/www.thejakartapost.com/amp/news/2020/12/10/bali-ready-for-international-tourists-before-christmas-un-tourism-agency.html

https://www.unwto.org/news/unwto-works-with-government-of-indonesia-to-restart-tourism-in-bali

• Харесвам 1
Публикувано:

Сърбия планира PCR-тест на границата или карантина

Заради усложнената епидемична обстановка властите в страната обмислят да ограничат движението за Нова година

https://www.segabg.com/hot/surbiya-planira-pcr-test-na-granicata-ili-karantina

Публикувано:
преди 20 минути , Цвете каза:

За пътуване до Италия признава ли се антигенен тест? Или е задължително да е PCR?

Влизане в Италия от 10 декември, до 20 декември (включително) и след 7 януари 2021 г.: В случай на престой или транзит през България (Списък С от приложение 20 към Декрет DPCM от 3декември 2020 г.) в предходните 14 дни, освен попълване на декларация, пътуващите задължително представят негативен резултат от молекулярен или антигенен тест, извършен с тампон, до 48 часа преди влизане на италианската територия. В случай на неизпълнение пътуващите се задължават да спазват изолация.

Влизане в Италия от 21 декември 2020 г., до 6 януари 2021 г. (включително): независимо от националността и местоживеенето, пътуващите за България (Списък С от приложение 20 към Декрет DPCM от 3 декември 2020 г.) или преминаващите през страната за период от един или повече дни между 21 декември и 6 януари, поради причини, които не са от изключителна необходимост и тези, които идват от България и влизат / или се връщат в Италия през периода от 21 декември до 6 януари, подлежат на изолация за 14 дни.

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/dall-ambasciata/2020/02/informazioni-su-covid-19-nuovo.html

• Харесвам 2
  • Шок 2
Публикувано:

Здравейте.Искаме да пътуваме февруари до някъде където е топло, но с всички тези изисквания, PSR тестове и т. н. Така се обърках, че няма на къде повече. Мислехме да отидем до Малдивите, после е гледах нещо за Кения и вече самата аз не знам. Двоумя се. Ако отидем до Кения дали ще има сафарита и къде може да си направим таст за връщане? Дайте мнения и препоръки моля. Толкова вече ми се ходи някъде, че даже няма значение къде🤣😂🤣🙈🙈🙈

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Lili1973 каза:

Здравейте.Искаме да пътуваме февруари до някъде където е топло, но с всички тези изисквания, PSR тестове и т. н. Така се обърках, че няма на къде повече. Мислехме да отидем до Малдивите, после е гледах нещо за Кения и вече самата аз не знам. Двоумя се. Ако отидем до Кения дали ще има сафарита и къде може да си направим таст за връщане? Дайте мнения и препоръки моля. Толкова вече ми се ходи някъде, че даже няма значение къде🤣😂🤣🙈🙈🙈

Здравей. Топли страни без PCR тест и карантина (на отиване) са

Brazil
Colombia
Costa Rica
Dominican Republic
Mexico
Tanzania

Копирах ги, затова са на латиница 🙂 

Това е за момента... 

Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

В темата за промоции на ТАП даже има евтини билети

Свършиха-бяха до събота следобяд! 

• Шок 1
Публикувано:
преди 5 часа, Rainy каза:

Здравей. Топли страни без PCR тест и карантина (на отиване) са

Brazil
Colombia
Costa Rica
Dominican Republic
Mexico
Tanzania

Копирах ги, затова са на латиница 🙂 

Това е за момента... 

Благодаря много, но нямах в предвид не без ПСР тест, а като отидеш да можеш да си починеш и да видиш нещо друго освен резорта. 

Публикувано:
преди 2 часа, Lili1973 каза:

Благодаря много, но нямах в предвид не без ПСР тест, а като отидеш да можеш да си починеш и да видиш нещо друго освен резорта. 

Очевидно не съм ти разбрала въпроса, но и не съм препоръчвала резорти. В цитираните държави има доста за разглеждане 🙂 Ако имаш конкретни интереси (Малдиви, Кения), можеш да си откриеш собствена тема и така ще получиш по-полезни мнения. Тук основно се разглежда ограничителния режим на държавите, който е основен фактор за планиране. Успех в търсенето. 

Публикувано:
9 hours ago, Lili1973 said:

Където и да е на Карибите🙂

Публикувано:
преди 6 часа, master_of_germs каза:

https://coronavirus.bg/bg/news/984

Яко затягане на мерките в Нидерландия...

Винаги се стига дотам при недостига на квалифицирани кадри по системотехника. 

• Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.