Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 39 минути , Роми каза:

Благодаря, но за мен Мадрид ми е по-удобен за полети от Букурещ. От София съм и не ми харесва идеята за трансфер до Букурещ. Има супер оферти от Мадрид, но нещо не ми харесва липсата на информация за връщането от Доминикана. Жалко че във форума няма някой летял до Латинска Америка от Испания последните 2 месеца.

Не че няма! АЗ летях в последните два месеца до и от Испания. Но тогава, освен QR кода на летището и задължителните маски вътре и навън, нямаше никакви други ограничения. Нещата се променят от ден на ден.

Публикувано:
преди 8 минути , muchachote каза:

Не че няма! АЗ летях в последните два месеца до и от Испания. Но тогава, освен QR кода на летището и задължителните маски вътре и навън, нямаше никакви други ограничения. Нещата се променят от ден на ден.

Питах от Латинска Америка. За европейски полети и мароко е лесно, но пише , че има карантина от Латинска Америка при връщане, а нещо това не ме устройва. И сега мисля дали може да се хакне системата някак при тяхното идиотско летище! 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 15.12.2020 г. в 16:18, Роми каза:

Може ли някаква информация дали има карантина в Испания при транзитен полет от Доминикана. Връзката е с нощувка в Мадрид и се притесняваме да не се престараят испанците. След като ме отрязоха лекарите от Уганда, сега пропада плана на лечебно спа за Нова година в Карлови вари (затварят всички хотели) и се утешаваме с някакви планове за февруари.. Виждам възможност в Доминикана, но испанската карантина не би ми харесала 🙂  

преди 2 часа, Alexander каза:

Карантина няма от много време, но има QR код, както и нужда от негативен PCR до 72 часа преди влизането в страната. От няколко дни има вариант и с друг TMA тест, но не знам какво точно представлява.

Тестовете се изискват от рисковите страни, но не знам дали в момента има не рискови.

Като гледам в момента Доминиканската република не е в списъка с рисковите държави, за пристигане от които изискват PCR тест (критерият е над 150 случая на 100 000 човека за 14 дни): https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm

Това са рисковите държави за периода 14-27 декември: https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/documentos/AnexoIIpaises-yzonasderiesgo_entre14122020y27122020.pdf

България обаче е в списъка на рисковите държави и трябва PCR тест.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Роми каза:

Питах от Латинска Америка. За европейски полети и мароко е лесно, но пише , че има карантина от Латинска Америка при връщане, а нещо това не ме устройва. И сега мисля дали може да се хакне системата някак при тяхното идиотско летище! 

Преди няколко месеца си правих проучвания (само по документи, не на практика) и излезе, че не мога да мина транзит през Испания, ако трябва да влизам в държавата (същото нещо е възможно във Великобритания и Германия, ако минаваш за кратко време). Не взех билети да проверявам на практика.

Ако сте само с ръчен багаж и часовете се връзват, т.е. не трябва да седите прекалено много на летището би трябвало да може да минете без да минавате паспортен контрол.

Публикувано:
преди 12 часа, Carrie каза:

Като гледам в момента Доминиканската република не е в списъка с рисковите държави, за пристигане от които изискват PCR тест (критерият е над 150 случая на 100 000 човека за 14 дни): https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm

Това са рисковите държави за периода 14-27 декември: https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/documentos/AnexoIIpaises-yzonasderiesgo_entre14122020y27122020.pdf

България обаче е в списъка на рисковите държави и трябва PCR тест.

За на връщане да, но нали на отиване ще мине през Мадрид, дали от България или друга европейска страна, всички са рискови.

едит

Видях, че си написала точно това най-долу. Точно така е

Публикувано:

Международната асоциация на въздушните превозвачи е създала здравен паспорт за пътуващи, съдържащ данни за направена ваксинация срещу  COVID 19 и ще го изпробва на полети на British Airways и някои други компании в следващите седмици. Намерението е да го пусне за масово ползване през първото тримесечие на 2021 г. 

https://www.mediapool.bg/aviokompaniite-predlagat-elektronni-zdravni-pasporti-pri-patuvane-sas-samolet-news315891.html

• Харесвам 2
Публикувано:

Как стои въпросът с Великобритания към момента? Конкретно ме интересува мога ли да кацна на Лондон Лутън(Станстед) , да пренощувам и на следващият ден да летя за някъде от Гетуик ? Другият вариант е да кацна в 21 часа на Гетуик  и да изкараме 12 часа на летището за следващият полет? 

Публикувано:
преди 9 минути , ivan69 каза:

Как стои въпросът с Великобритания към момента? Конкретно ме интересува мога ли да кацна на Лондон Лутън(Станстед) , да пренощувам и на следващият ден да летя за някъде от Гетуик ? Другият вариант е да кацна в 21 часа на Гетуик  и да изкараме 12 часа на летището за следващият полет? 

Няма проблем, водиш се в карантина, но можеш да напуснеш страната, когато пожелаеш.

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте,

До мен достигна някаква информация, че българи пътуващи за Швейцария ще си правят PCR тестове.

Никъде не откривам подобно изискване. Не сме в черния списък и би трябвало да се влиза без ограничения.

Предстои ни пътуване след Коледа до Женева (или поне засега не са анулирани полетите) 🙂, та ме вълнува темата.

Мога ли да помоля някой влизал скоро в Швейцария да сподели инфо.

Благодаря ви. 

Публикувано:
преди 10 минути , Огнян каза:

Здравейте,

До мен достигна някаква информация, че българи пътуващи за Швейцария ще си правят PCR тестове.

Никъде не откривам подобно изискване. Не сме в черния списък и би трябвало да се влиза без ограничения.

Предстои ни пътуване след Коледа до Женева (или поне засега не са анулирани полетите) 🙂, та ме вълнува темата.

Мога ли да помоля някой влизал скоро в Швейцария да сподели инфо.

Благодаря ви. 

Няма такова нещо. Единственият източник, от който следва да търсите информация, е официалният:

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

Швейцария за момента не изисква PCR тест от нито един пътуващ. Ако човек пристига от високорискова държава, подлежи директно на карантина. 

За Женева само имайте предвид, че мерките са доста строги.

Публикувано:
преди 58 минути , Rainy каза:

Няма такова нещо. Единственият източник, от който следва да търсите информация, е официалният:

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

Швейцария за момента не изисква PCR тест от нито един пътуващ. Ако човек пристига от високорискова държава, подлежи директно на карантина. 

За Женева само имайте предвид, че мерките са доста строги.

Благодаря за бързата реакция. Да, и аз там гледам. 

А, относно Женева знам, че е един от петте кантона с по-либерални мерки. Дори ресторантите са отворени. Ще видим на място. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
15 minutes ago, Огнян said:

А, относно Женева знам, че е един от петте кантона с по-либерални мерки. Дори ресторантите са отворени. Ще видим на място. 🙂

До преди две седмица в Женева ресторантите бях затворени, сега не знам как е. Но от самото начало Кантона е Хотспот за корона. 
Така или иначе Бундесрата днес в 14 часа ще реши дали няма да има Локдаун за цяла Швейцария и ще бъде обновен списъка с държавите, за които се изисква карантина. ( България едва ли ще се появи в този списък, въпреки положението там, защото заболяваемостта в Швейцария е доста по висока) 

Най добре си проверявайте в по-горе посочения линк, там е най актуалната имформация за цяла Швейцария .

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 минути , Огнян каза:

Ами който има отворени няколко екрана и му писва само работа (home office), помага бързо 😄 

Наистина не зная откъде ти е тази информация за либерализма, но ти си знаеш 🙂 Може би @MCC ще помогне като информация. Аз френски не знам и предоставям по-ограничени данни за там.

Женева беше - и е - силно засегната. Знам, че големите Christmas Markets са затворени, няма да има Новогодишни изяви, все пак решенията са си ваши.

Весели празници!

преди 2 минути , Velyana каза:

До преди две седмица в Женева ресторантите бях затворени, сега не знам как е. Но от самото начало Кантона е Хотспот за корона. 
Така или иначе Бундесрата днес в 14 часа ще реши дали няма да има Локдаун за цяла Швейцария и ще бъде обновен списъка с държавите. Най добре си проверявайте в по-горе посочения линк, там е най актуалната имформация за цяла Швейцария .

Точно! 

Публикувано:
преди 32 минути , Rainy каза:

Ами който има отворени няколко екрана и му писва само работа (home office), помага бързо 😄 

Наистина не зная откъде ти е тази информация за либерализма, но ти си знаеш 🙂 Може би @MCC ще помогне като информация. Аз френски не знам и предоставям по-ограничени данни за там.

Женева беше - и е - силно засегната. Знам, че големите Christmas Markets са затворени, няма да има Новогодишни изяви, все пак решенията са си ваши.

Весели празници!

Ето тук четох за ресторантите:

https://www.thelocal.ch/20201126/cafs-and-restaurants-in-most-swiss-french-cantons-will-re-open-on-december-10th

Ние сме минали през Covid-19 и малко по-леко гледаме на корона-обстановката. А, казват, че ресторантите в цяла Швейцария ще са отворени до 01.00 на Бъдни вечер и Нова година. 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 39 минути , Velyana каза:

Така или иначе Бундесрата днес в 14 часа ще реши дали няма да има Локдаун за цяла Швейцария и ще бъде обновен списъка с държавите, за които се изисква карантина. ( България едва ли ще се появи в този списък, въпреки положението там, защото заболяваемостта в Швейцария е доста по висока) 

Най добре си проверявайте в по-горе посочения линк, там е най актуалната имформация за цяла Швейцария .

Племенникът ми студент поработва в ресторант в Женева. Отворени са от седмица.

• Харесвам 6
Публикувано:

Някой може ли да ми отговори на следния въпрос. Ако се прибирам от трета страна през Истанбул, където имаме 14ч престой и ще влезем напрактика в Турция после при влизане в България теоретично трябва да избегна карантина и нужда от PCR нали така и то напълно легално? Чудя се да си правим ли тест на летището в Истанбул, че ми писна от тестове тая година, това ще ми е 8ми...една екскурзия пари 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
34 minutes ago, ivan69 said:

Не може ли да кажеш,че идваш от Турция?2

Е то е ясно, но нали имам печати в паспорта, може да решат да проверят. В случая аз ще имам и от Турция де, но ако решат да се загледат... знам ли... 

Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

Е то е ясно, но нали имам печати в паспорта, може да решат да проверят. В случая аз ще имам и от Турция де, но ако решат да се загледат... знам ли... 

Влез в България с личната карта, защо да си показваш паспорта. Аз не бих правил тестове.

• Харесвам 3
Публикувано:

Да предупредя за Гърция на Промахон се заяждат и искат адресна регистрация някаква за влизане в Гърция, без да пише такова условие никъде.

След разправии правят бърз тест и пускат, ама трудно, въпреки че имаш ПСР отрицателен и ПЛФ код.

Публикувано:

Само да информирам, ако някой си прави планове, че от 30.12.2020 за влизане в Бразилия ще се иска отрицателен PCR тест и попълнена декларация.

До тогава остава без изисквания.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

OVERZICHT. Verplichte test voor wie ons land binnenkomt en strengere controles op telewerk: dit besliste het Overlegcomité | Instagram VTM NIEUWS | hln.be

ПРЕГЛЕД. Задължителен тест за тези, които влизат в нашата страна и по-строги проверки на работата от разстояние: това беше решено от Консултативния комитет

Консултативният комитет се събра днес следобед в 14 ч., За да обсъди текущите мерки и дали са необходими или не нови мерки. Няма да се промени много, настоящите мерки ще бъдат наблюдавани по-стриктно. Освен това карантината отново е задължителна за тези, които се връщат от червената зона (за 7 дни). А компаниите, които не се съобразяват с правилата по отношение на работата от разстояние, могат да получат „сериозни глоби“.

Пътуванията
• Пътуванията все още са силно обезкуражавани. „Не пътувайте. В повечето страни ситуацията е по-лоша ", предупреди Де Кроо." Всеки, който не отговори на този призив и остане в чужбина повече от 48 часа, сега се счита за високорисков контакт. " Следователно всеки, който се връща от червена зона, е длъжен да влезе в карантина в продължение на седем дни. От този момент нататък на летищата ще има строги проверки, за да се гарантира, че формулярът за локация на пътници (PLF) е попълнен правилно. "Ако сте били сами на планина в къщичка, тогава няма проблем. Но има и много други опции, които носят риск. Ще бъдем много по-строги по този въпрос", заяви министърът на здравеопазването Франк Ванденбрук (Spa).

Освен това чуждестранните пътници трябва да могат да преставят отрицателен тест за корона, преди да влязат в нашата страна.

В интервю Министърът на вътрешните работи на Федералното правителство на Белгия каза, че ще се правят проверки по границите, на летищата, гарите за попълнен формуляр за локация на пътници (PLF).

Публикувано:
преди 6 часа, vinidj каза:

Да предупредя за Гърция на Промахон се заяждат и искат адресна регистрация някаква за влизане в Гърция, без да пише такова условие никъде.

След разправии правят бърз тест и пускат, ама трудно, въпреки че имаш ПСР отрицателен и ПЛФ код.

Къде не го пише? На сайта на нашите мърди от Външно няма нищо, да. Но това не е проблем на гърците, от 7 декември е разрешено влизането в страната само на постоянно пребиваващи със съответните документи. 

Ето например съобщение на автобусен превозвач.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3304318353012088&id=349158388528114

Публикувано:

Нещата вървят натам, че няма да може да се пътува до края на тази година. Пък за другата - ще видим:(((

Навсякъде рестрикции, ограничения - засилват се, във връзка с празниците, за да няма струпвания на хора.

А и да се промъкне човек някъде, хич не е приятно, миналия месец в Белгия - всичко затворено, няма хора, тъжна работа. Пък и то -  да отидеш някъде и да клепеш само в хотела, да правиш тестове и да хабиш нерви, има ли смисъл?

Да се молим, всичките тези рестрикции и ограничения, да имат рзултат, че да си отдъхнем.

• Харесвам 15

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.