Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 3 часа, ven62 каза:

Прозира ли мимолетен поглед към конспиративните теории или само така ми се струва. С тая каска не виждам накъде гледаш. Трябва да изчакаме да си завъртиш главата.:wink:

---

От толкова много хаотични решения, необосновани и необмислени изказвания на политици, паникьорски крясъци, "цитати" от на баба Сийка сайта и т.н. и всичко това мултиплицирано през гласовитите масмедии и заливащо ни като поредица от цунамита … вече съм сигурен, че 5G e сноп от кабели.

А може би, 5 снопа от кабели:)))))Щот е 5же:)))))

Аз за това, чета само, в медицинския форум и не гледам/слушам/чета, никакви новини или изявления на куцо, сляпо и сакато, дето е “компетентно” по ситуацията и държи да се изкаже по някоя медия. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
2 minutes ago, feel_the_rush said:

Щяло да има извънреден брифинг довечера за новите мерки в Турция. Няма да казвам, че съм много много много заинтересована какво ще кажат...

Тагвам @Alexander , т.к на него му предстои пътуване да следи 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , feel_the_rush каза:

Щяло да има извънреден брифинг довечера за новите мерки в Турция. Няма да казвам, че съм много много много заинтересована какво ще кажат...

Аз също, къде ще е тоя брифинг и от колко?

Връзка към коментар

Не знам повече, едни приятели от Турция са чули по новините и ми писаха. Но друго не знам. Може да е само нещо със забранените полети от вчера. Като разбера повече, ще пиша.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Голяма бъркотия с полетите до Великобритания.Уж са забранени БГ-УК ,а всички авиокомпании продават билети включител Бритиш.

Ние имаме билети на Уиз София-Лутън за 28/12 и хабер няма от Уиз за канселиране.Не знам да чакаме ли или да вземем вариант на Раиън София през Аиндховен до Манчестър.

Някой с идеи ?

Връзка към коментар

Холандия не забрани ли първа полетите до Великобритания? 

Съмнявам се Айндховен да е работеща опция,  освен ако всичко и в близките дни не се решава от днес за утре. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , wasserman каза:

Голяма бъркотия с полетите до Великобритания.Уж са забранени БГ-УК ,а всички авиокомпании продават билети включител Бритиш.

Ние имаме билети на Уиз София-Лутън за 28/12 и хабер няма от Уиз за канселиране.Не знам да чакаме ли или да вземем вариант на Раиън София през Аиндховен до Манчестър.

Някой с идеи ?

Много съжалявам за случващото ви се на Острова... За съжаление, не виждам смисъл от взимане на билети през Айндховен или откъдето и да е до Нова Година.

Netherlands banned all passenger flights from the UK until 1 January "at the latest".

https://www.bbc.com/news/world-europe-55391257

Връзка към коментар

Доколкото разбирам в Холандия забраната е за полети от УК ,а не към,макар че не знам как самолетите  ще летят празни в едната посока.

Ние се опитваме от БГ да летим към УК някакси.Авиокомпаниите  са много объркващи с налични билети на фиктивни полети.

Май ще се чака до Нова година или до Трифон.

Връзка към коментар

Ситуацията в момента е безпрецедентна и има хора, които не могат да се приберат по никакъв начин в дома си. Част от тях са англичани, а друга мигранти и техни семейства. И освен тях още един куп човеци са с разбити сърца за празниците. Оставам настрана, че сме форум за пътуващи и подобни смели мерки не е имало дори в първата вълна. Не е изключено да застигне всеки един от нас такова решение от днес за днес. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 18 минути , wasserman каза:

Някой с идеи ?

Уиз спряха от продажба полетите до UK до началото на януари, може би час след заповедта, на сутринта вече не фигурираха в разписанието. Имаме билети за 23.12 и още не съм получила съобщение за канселиране. Предполагам, че причината е големият брой канселирани полети от/до UK и разпращат мейлите поетапно. Не вярвам тези полети да се състоят.

По повод на проваленото пътуване на наша близка, коментирахме възможността да се пътува до Ирландия и от там да се мине сухопътно границата, защото в медиите се върти теорията, че не може да се излиза, но никой не може да забрани връщането на UK резиденти на острова. Нищо официално в защита на тази теория не намерих, обаче.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Заповедта е уж до 31/1/21 ,но в днешно време всичко важи само за минутата когате е публикувано.Ирландия е интересен вариант,но доколкото знам те заедно със С.Ирландия са в още по сериозна карантина.Мисля и преди новия щам бяха изолирани от Британския Остров.

Връзка към коментар

Доколкото видях по-рано, разни държави извън ЕС не бяха забранили полетите (или поне не бяха в публикувания списък). Например Сърбия, Македония... Но това може и да се е променило вече. Може да ги провериш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам дали не е писано вече-от 25 декември т.г. всички пристигащи в Белгия лица над 12 години, които нямат статут на постоянно пребиваващи в страната, трябва да представят при пристигането си сертификат за отрицателен тест от коронавирус, направен в рамките на не повече от 48 часа преди пристигането. 

За всички пристигащи остава в сила задължението да представят попълнен преди пристигането формуляр за локализация на пътника (Passenger Locator Form), който се попълва и изпраща чрез интернет линк HTTPS://TRAVEL.INFO-CORONAVIRUS.BE/PUBLIC-HEALTH-PASSENGER-LOCATOR-FORM

Връзка към коментар
преди 37 минути , wasserman каза:

Заповедта е уж до 31/1/21

Ние малко се оляхме с продължителността на забраната. Други ЕС държави са по-скромни със сроковете, ето Нидерландия - до 1 януари. Виждам, че Франция преустановява всички пътни връзки с UK само за 48ч от неделя. Вероятно чакат становище от ЕС здравни власти, доколко е опасен новият щам. 

Връзка към коментар

Връзката през Белград май е най реалната възможност с Аър Сърбия от София,поне и те докато не затворят.Гледам за транзитни пътници в Сърбия няма нужда от ПСР тест

Връзка към коментар
преди 43 минути , Мари Николова каза:

Хм, появи се някакъв полет до Лутън за утре, който дори го няма в разписанието на летище София🙄

Screenshot_20201221-221756.png

Цената като за частен полет.

Може да изтеглят някой самолет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой може ли да даде информация относно следното положение в Лондон: Хийтроу оставс отворено, въпреки че е в Тиър 4. Хора, които идват на Хийтроу от зона извън Тиър 4 имат право да заминат. Кой и оо какъв начин прави тази проверка? На входа на летището ли те питат от куде идваш? Имиграционните линте питах? Как разграничават хората, вече присъигнали на летището, от куде идват?

Връзка към коментар

Забраната за полети от Великобритания до България ще бъде отменена днес. Това каза пред "Сега" премиерът Бойко Борисов. Подробности се очакват около обяд.

Update:  В12 ч днес България възобновява полети от Обединеното кралство и Северна Ирландия, които бяха прекратени заради новия щам на COVID-19. Пристигащите пътници от Великобритания ще бъдат изследвани с антигенни тестове и поставени под 10-дневна карантина. А от 1 януари ще се изисква отрицателен писиар тест 72 часа преди пристигането на пътуващите у нас

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ето я и заповедта:

От 12 ч. днес България възобновява полетите от Великобритания, на границата ще се извършва антигенен тест и ще следва 10-дневна карантина

Новини | coronavirus.bg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Абу Даби ще отваря за туристи от утре, 24 декември. От няколко безопасни държави няма да се иска тест, от други ще се иска, за трети карантина

https://visitabudhabi.ae/en/plan-your-trip/covid-safe-travel

Може и базата на Уиз да тръгне, кой знае

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Честита Коледа!

Пожелавам на Всички много здраве и пътешествия!

Имам електронни билети до Лондон на България ер, които трябва да ползвам до 28.01.2021 г. Последно от компанията казаха, че мога да сменя дестинацията, но ако не ги ползвам до този срок, ги губя. Моля, да ми помогнете с дестинации до държави в които няма да бъдем под карантина при пристигане от Бг и съответно при връщане. Няма значение дестинациите дали са в Европа или не, целта е да използвам билетите.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.