Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

Проверено днес!  Бърз PCR тест за 2 два часа в София

Бърз PCR тест може да направите тук -  Медико-Дентален Център Кристал  на адрес гр.София ул.Осогово 55 ет.1    http://mdckristal.eu/

Центърът е упоменат под номер 75  в списъка на лаборатории за PCR на държавния сайт - https://coronavirus.bg/bg/227

Цената е 90 лв., издават международен сертификат за пътуване , имате резултат до  два часа от пробовземането.

Не работят с направления, не приемат плащане  с карта, само в брой, като издават касова бележка.

Хубаво е да се обадите по телефона предварително (тел: 02/42 00 220 ; 02/42 00 221 Работно Време: 08:00 - 19:30) , защото имат само един човек провеждащ изследването, който ходи и на друго място. 

Затова обадете се, уговорете час и до 2 часа след изследването ще имате резултат и сертификат на английски.

• Харесвам 20
Връзка към коментар

Deze strengere regels komen er voor terugkerende reizigers: verplichte quarantaine, twee testen en extra controles | Instagram VTM NIEUWS | hln.be

Ще бъдат въведени тези по-строги правила за пътуващите, които се връщат: задължителна карантина, два теста и допълнителни проверки

Консултативният комитет реши да бъдат въведени по-строги правила за белгийците, които се връщат от чужбина. Отсега нататък карантината е задължителна след престой над 48 часа в червена зона, а тестът за корона е задължителен в първия ден и седмия ден след завръщането. Ще има и допълнителни проверки на тези мерки.

Експертите отдавна се застъпват за задължителен неотдавнашен тест за корона и карантина за сънародници, които се връщат от пътуването си. Те намират настоящия задължителен формуляр за пътници (пътнически формуляр за местоположение или PLF) за недостатъчен.

"Това, което имаме сега, не е достатъчно безопасно или достатъчно стабилно. На този етап вече не можем да си позволим система, базирана единствено на добра воля", каза инфекциологът Ерика Влиехе в "Сутринта по Радио 1."Чувстваме, като че ще преживеем отново февруари-март." " По този начин Влиехе имаше предвид многобройните пътуващи, които гарантираха, че Covid-19 може да се разпространи лесно у нас през пролетта. Много хора отпътуваха също и по време на тази коледна ваканция.

Карантината задължителна
Консултативният комитет сега реши да въведе по-строги правила. За начало карантината става задължителна след повече от 48 часа в червена зона. Според прес-съобщение всички престои в червени зони вече се считат за високорискови контакти.

От 31 декември 2020 г. всички (жители и нерезиденти), които се завърнат в Белгия след престой от поне 48 часа в червена зона, ще трябва да бъдат поставени под карантина. Карантината може да бъде прекратена чак след отрицателен PCR тест на ден 7 от карантината.

Къде се прилага червеният код?
По-строгите правила се прилагат за пътници, които се връщат в Белгия след престой от поне 48 часа в червена зона. Картата на Министерството на външните работи по-долу показва, че почти всеки регион в Европа е оцветен в червено. Червеният код означава, че пътуването до тази зона е силно обезкуражено от белгийските власти или че властите на страната забраняват несъществени пътувания от Белгия.

Тази мярка ще се прилага временно до 15 януари. Строги изключения са предвидени само в ограничен брой случаи:

• Хората, които изпълняват критични функции в основни сектори, могат да имат право да извършват работа на мястото на работа, при условие че има удостоверение от работодателя.

• На студентите се разрешава по изключение да прекъснат карантината, за да се явят на изпит.

• За резиденти, които са пребивавали в чужбина по професионални причини, е възможно отклонение от карантинното задължение до 4 януари, ако става въпрос за чуждестранно професионално преместване, което е удостоверено от работодателя. От 4 януари 2021 г. при оценката на формуляра за местоположение на пътниците ще се вземат предвид професионалните пътувания, заверени от работодателя.

Фактът, че карантината сега е задължителна за всеки връщащ се пътник от червена зона, е едно засилване мерките. Преди това въз основа на отговорите на формуляра за пътуване (формуляр за местоположение на пътника или PLF) беше решено дали е необходима карантина.

Задължителни тестове за корона и допълнителни проверки
В допълнение, тест за корона също се изисква при завръщане на ден 1 и ден 7 за хора, които се връщат от червената зона. От събота, 2 януари 2021 г., хората ще получат текстово съобщение след завръщането си, за да се регистрират в тестов център. Капацитетът за тестване на летището в Брюксел ще бъде допълнително разширен, за да позволи на входящите пътници незабавно да се тестват доброволно там. Капацитетът за тестване се развива на летищата в Шарлероа и на гара Брюксел-Юг.

И накрая, допълнителни проверки ще бъдат направени и при връщане от чужбина. Ще бъдат положени специални усилия за засилване на контрола върху тези мерки в трансграничния трафик, се казва в прес-съобщението. Това включва проверка на формуляра за местоположение на пътниците и задължителния отрицателен тест за нерезиденти.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Честита ни Нова Година - и нека наистина да е по-добра! 🙂 

Доминиканската Република удължава безплатната COVID застраховка за туристи до края на април 2021. 

Безплатната застраховка включва следното:

• Покритие за извънредни ситуации
  • Амбулаторна помощ
  • Хоспитализации
  • Лекарства
  • Настаняване за продължителен престой поради инфекция
  • Промени в полета поради инфекция

https://www.traveloffpath.com/dominican-republic-extends-free-travel-insurance-for-all-tourists/

Връзка към коментар

За много години, Магеланци! Здрави да сте,пътуващи и късмета да е с вас!

Имам едно питане Някой знае ли как стоят нещата за пътуване до Мароко. Изисква ли се ПСР, има ли карантина? Че нещо в последно време много ме хапе кучето за там.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 52 минути , Костов каза:

За много години, Магеланци! Здрави да сте,пътуващи и късмета да е с вас!

Имам едно питане Някой знае ли как стоят нещата за пътуване до Мароко. Изисква ли се ПСР, има ли карантина? Че нещо в последно време много ме хапе кучето за там.

Според страницата на Външно министерство се иска такъв, направен 72 часа преди пристигане.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 56 минути , Olianata каза:

Здравейте,знаете ли за Румъния изисква ли се ПСР тест?

Изисква се, да. Даже преди 2-3 дни пак бяха хванали един от София и един от Габрово с фалшиви PCR тестове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А за Австрия как стои въпроса с тестове ли се влиза?Дали работят ресторанти,забележителности?Имам 1ни ваучери от март за хотел,затова питам.

Чудя се кога ще мога да отида до Виена.

А някой знае ли тези тестове за антитела,които доказват,че си прекарал вируса,дали важат вместо ПСР?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Olianata каза:

А за Австрия как стои въпроса с тестове ли се влиза?Дали работят ресторанти,забележителности?Имам 1ни ваучери от март за хотел,затова питам.

Чудя се кога ще мога да отида до Виена.

А някой знае ли тези тестове за антитела,които доказват,че си прекарал вируса,дали важат вместо ПСР?

Май е и с тест и карантина.Преди малко имаше репортаж по телевизията.че и за ресторанти и театри изискват ПСР тест,който е безплатен и важи май 10 дена.

Така че,ваучерът ще почака.

Досега си писах с шофьора ни в Шри ланка.Каза,че и там нещата не били добре-имало болни в Коломбо и общо 150 жертви на Ковид.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

News.bg

Канада въвежда допълнителни ограничения за влизащите на територията на страната. Считано от 7 януари 2021г. пътуващите със самолет, навършили 5-годишна възраст, ще трябва да представят отрицателен резултат от ПСР тест за COVID-19 пред авиокомпанията, с която се придвижват преди да се качат на самолета. Изследването трябва да бъде направено 72 часа преди полета. Това съобщиха от МВнР.

Промените бяха обявени на правителствения сайт на Канада. От там призовават гражданите да не пътуват в случай, че са болни. Тези, които имат симптоми на COVID-19 , няма да бъдат допускани в страната. Изключения ще се правят само за канадски граждани, постоянни жители на страната или защитени граждани.

Освен нововъведените изисквания в сила остава и задължителната 14-дневна карантина, която започва да тече в деня на пристигане. При пристигане представители на здравните власти ще преценят дали пътниците бъдат поставени под карантина или изолация, спрямо тяхното здравословно състояние.

Ако нямат симптоми на COVID-19, пътуващите ще бъдат поставени под карантина, тъй като все още съществува риск да развият симптоми и да заразят други хора, пише в сайта на правителството на Канада.

Ако гражданин развие симптоми в този период или се окаже позитивен за COVID-19 в рамките на 14-дневния си карантинен период, ще се наложи той да се изолира за допълнителни 14 дни от датата, в която са се появили първите симптоми или тестът му за коронавирус се е оказал положителен.

В Канада въвеждат отрицателен тест за COVID-19 за пристигащите, 14-дневната карантина остава

Тестът трябва да бъде направен в рамките на 72 часа преди полета

Всички пътници, които влизат на територията на Канада независимо да ли са поставени под карантина или изолация трябва да си уредят сами място, където да отседнат за тяхна сметка.

Нарушаването на инструкциите, предоставени на влизане в Канада, или предоставянето на невярна информация може да доведе до затвор за 6 месеца или глоба на стойност 750 хил. долара.

Ако не се спазва наложената карантина или изолация и това доведе до смърт или сериозно влошаване на здравословното състояние на друг човек, може да бъде наложена глоба до 1 млн. долара или до 3 години затвор.

Повече информация е публикувана тук :

https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Rainy каза:

преди 11 часа, Ivko каза:

Благодаря, че ми се върти в главата едно планче:))) Нас нали, все към плажове ни тегли...

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Здравейте, Магеланци и за много години с пожелание за много здраве и повече реализирани пътувания. Имам няколко въпроса отностно почивка на Малдиви. Плана ни е да летим от София до Дубай, където да останем една нощувка. След това от Дубай да пътуваме за Малдиви. Предвид това,че тестовете ще ги направим във вторник, в сряда ще сме в Дубай, а в петък на Малдиви дали ще можем да ползваме един тест и дали на летището в Дубай взимат хартиеният носител от ПСР теста или само го поглеждат и ти го връщат, защото този документ ще ни е необходим и за Малдиви. И знам, че не е за тук, но ако има хора оставали в Сън айланд ресорт да ми пишат на лични дали е хубав този курорт.

Връзка към коментар
Преди 1 час, borislavpetkov84 каза:

Здравейте, Магеланци и за много години с пожелание за много здраве и повече реализирани пътувания. Имам няколко въпроса отностно почивка на Малдиви. Плана ни е да летим от София до Дубай, където да останем една нощувка. След това от Дубай да пътуваме за Малдиви. Предвид това,че тестовете ще ги направим във вторник, в сряда ще сме в Дубай, а в петък на Малдиви дали ще можем да ползваме един тест и дали на летището в Дубай взимат хартиеният носител от ПСР теста или само го поглеждат и ти го връщат, защото този документ ще ни е необходим и за Малдиви. И знам, че не е за тук, но ако има хора оставали в Сън айланд ресорт да ми пишат на лични дали е хубав този курорт.

Само по един въпрос мога да се изкажа - теста в Дубай само го поглеждат и не го взимат.

Връзка към коментар
преди 20 минути , ivailo_radev каза:

Само по един въпрос мога да се изкажа - теста в Дубай само го поглеждат и не го взимат.

А подлежим ли на някаква карантина там или само при влизане показваме теста и сме свободни да се движим?

Допълвам се, подлежим на карантина, и за влизане от Дубай в Абу Даби пише че искат ПСР или някакъв друг лазерен тест.

Връзка към коментар
преди 22 минути , Mistela каза:

А подлежим ли на някаква карантина там или само при влизане показваме теста и сме свободни да се движим?

Допълвам се, подлежим на карантина, и за влизане от Дубай в Абу Даби пише че искат ПСР или някакъв друг лазерен тест.

За Дубай е само тест, няма карантина.

COVID‑19 PCR test requirements for Dubai by country

The following entry rules apply to tourists traveling to Dubai from these countries and territories:

Algeria, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, China, Denmark, Estonia, Finland, France, Hong Kong, Iceland, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Maldives Islands, Mauritius, Netherlands, New Zealand, Nigeria, Norway, Poland, Portugal, Republic of North Macedonia, Serbia, Seychelles, Singapore, Somalia, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turkey, United States

• Tourists must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.
  • The certificate must be for a polymerase chain reaction (PCR) test. Other test certificates including antibody tests and home testing kits are not accepted in Dubai.
  • If you are taking a test before you depart, you must bring an official, printed certificate in English or Arabic to check in – SMS and digital certificates are not accepted.
  • If you are transiting in Dubai from the countries listed above, you are not required to present a COVID‑19 PCR test certificate unless it is mandated by your country of origin or final destination.
  • Passengers taking advantage of our Dubai Connect service who have booked a hotel outside the airport must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.
Връзка към коментар

@borislavpetkov84 Някъде четох, че при пристигане в Дубай, след като ти направят ПСР тест с него получаваш QR код, който след това хотелът ти от Малдивите може да провери дистанционно.

Връзка към коментар

Здравейте, намислили сме да посетим Доминикана към 23 януари, засега най - изгоно ми излиза пакет от агенция полет плюс хотел. Полета е от Мадрид до Доминикана. Питах търговската агентка за тестовете дали трябват и тя ми отговори следното, че трябва да си направим тест от България за Испания, към Доминикана не трябва. След това я питах наобратно дали ще ни трябва тоест в отсечките Доминикана - Мадрид и Мадрид - България и тя каза че на връщане не трябват и за двата полета. Това вярна информация ли е, че едни познати ми казаха че за Нова година искали за обратния полет, питам за да знам дали ще ни карантинират като се приберем?

Връзка към коментар
преди 49 минути , DimitarD каза:

@borislavpetkov84 Някъде четох, че при пристигане в Дубай, след като ти направят ПСР тест с него получаваш QR код, който след това хотелът ти от Малдивите може да провери дистанционно.

Ние тестовете ще си ги направим в България, като идеята ни е един тест да ползваме и за Дубай и за Малдиви. На връщане когато сме транзит през Дубай и не излизаме от летището не се изисква ПСР тест. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , zvezda9001 каза:

Здравейте, намислили сме да посетим Доминикана към 23 януари, засега най - изгоно ми излиза пакет от агенция полет плюс хотел. Полета е от Мадрид до Доминикана. Питах търговската агентка за тестовете дали трябват и тя ми отговори следното, че трябва да си направим тест от България за Испания, към Доминикана не трябва. След това я питах наобратно дали ще ни трябва тоест в отсечките Доминикана - Мадрид и Мадрид - България и тя каза че на връщане не трябват и за двата полета. Това вярна информация ли е, че едни познати ми казаха че за Нова година искали за обратния полет, питам за да знам дали ще ни карантинират като се приберем?

На мен ми казаха във форума, че не трябва, но испанската агенция каза на моите приятели казаха, които живеят там, че трябва за влизането в Испания. но може да са се застраховали само. Кое е истината - вече едва ли някой може да каже със сигурност.    

Връзка към коментар
преди 1 час, Marisha каза:

За Дубай е само тест, няма карантина.

COVID‑19 PCR test requirements for Dubai by country

The following entry rules apply to tourists traveling to Dubai from these countries and territories:

Algeria, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, China, Denmark, Estonia, Finland, France, Hong Kong, Iceland, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Maldives Islands, Mauritius, Netherlands, New Zealand, Nigeria, Norway, Poland, Portugal, Republic of North Macedonia, Serbia, Seychelles, Singapore, Somalia, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turkey, United States

• Tourists must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.
  • The certificate must be for a polymerase chain reaction (PCR) test. Other test certificates including antibody tests and home testing kits are not accepted in Dubai.
  • If you are taking a test before you depart, you must bring an official, printed certificate in English or Arabic to check in – SMS and digital certificates are not accepted.
  • If you are transiting in Dubai from the countries listed above, you are not required to present a COVID‑19 PCR test certificate unless it is mandated by your country of origin or final destination.
  • Passengers taking advantage of our Dubai Connect service who have booked a hotel outside the airport must present a valid negative COVID‑19 PCR test certificate for a test taken no more than 96 hours before departure.

Ако кацаме в Дубай, да, но уиз кацат вече в Абу Даби /имам един лимит за усвояване с тях/ и от линка по горе на Емирейтс пише че е нужна карантина и два ПСР теста, на 6-я и 12-я ден ако ще си повече от 6 дни. Като ако кацаш в Дубай и влизаш в Абу Даби ще ти се брои и престоя в Дубай.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.