Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

В Австрия от 1 август се премахва карантината за заразените без симптоми. Мисля, че и в Испания е така. Това ми звучи по-обнадеждаващо за пътуванията, отколкото да чета нескопосани полупреведени български статии за маймунската шарка😉😛

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 2 часа, funny каза:

Не е за Ковид, ама влиза в категорията.

В Ню Йорк обявиха извънредна епидемиологична ситуация заради маймунската шарка :

https://dariknews.bg/novini/sviat/v-niu-iork-obiaviha-izvynredna-epidemiologichna-situaciia-zaradi-majmunskata-sharka-2319533

СЗО призовава за други мерки срещу маймунската шарка - викат ако не може да се ограничи броя на сексуалните партньори, да се вземат поне контактите им, да могат да се проследят при нужда. 😆

https://www.bgonair.bg/a/4-world/273722-szo-kam-mazhete-izlozheni-na-risk-ot-maymunska-sharka-namalete-seksualnite-partnyori

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар

FRANCE LIFTS ALL COVID RESTRICTIONS FOR INTERNATIONAL TRAVELLERS. 

Франция вече не иска тестове , документи за ваксинация.....

https://www.google.com/amp/s/www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/france-ends-covid-restrictions-vaccination-tests-b2135492.html%3famp

• Харесвам 20
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, bad kid каза:

FRANCE LIFTS ALL COVID RESTRICTIONS FOR INTERNATIONAL TRAVELLERS. 

Франция вече не иска тестове , документи за ваксинация.....

https://www.google.com/amp/s/www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/france-ends-covid-restrictions-vaccination-tests-b2135492.html%3famp

Дап. От днес. Ето и официалната страница. - Info Coronavirus Covid-19 - Déplacements | Gouvernement.fr

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 6 минути , Яничка каза:

Чета, че връщат маските в транспорта в бг и т.н. Лелките от РЗИ на Т2 Пристигащи не са ги върнали, нали?

Лелките, не, но маските на летището - да. 

• Харесвам 4
  • Шок 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 1.08.2022 г. в 18:42, EliDion каза:

Дап. От днес. Ето и официалната страница. - Info Coronavirus Covid-19 - Déplacements | Gouvernement.fr

Никъде не пише дали отпада дигиталния локатор-формуляр. На европейския сайт, където се попълва, Франция си стои в списъка с европейски държави, за които трябва, плюс това стои и на сайта на летище Шарл дьо Гол като изискуем документ. Моята логика е, че би трябвало да е отпаднал от 1 август заедно с отпадането на ковид ограниченията за влизане във Франция, но не намирам в официалните сайтове. Някой ако е попадал на актуална информация за това, нека сподели линк.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Jenbel каза:

Никъде не пише дали отпада дигиталния локатор-формуляр. На европейския сайт, където се попълва, Франция си стои в списъка с европейски държави, за които трябва, плюс това стои и на сайта на летище Шарл дьо Гол като изискуем документ. Моята логика е, че би трябвало да е отпаднал от 1 август заедно с отпадането на ковид ограниченията за влизане във Франция, но не намирам в официалните сайтове. Някой ако е попадал на актуална информация за това, нека сподели линк.

В горния линк-ето превод от гугъл:

Следователно от 1 август 2022 г. правилата, прилагани преди това за пътуващите до Франция, вече не се прилагат:

пътниците вече не трябва да изпълняват никакви формалности преди пристигането си във Франция, в континентална Франция и отвъд океана и вече не може да се изисква представянето на „здравна карта“, независимо от страната или района на произход;

не може да се изисква допълнително доказателство за пътуване („убедителната причина“);

пътниците вече не трябва да представят клетвена декларация за липса на зараза и ангажимент да преминат антигенен тест или биологично изследване при пристигането си на националната територия.

Същото важи и за пътуването между континентална Франция и всяка от отвъдморските територии.

По същия начин, френските власти не изискват повече оправдания за пътуване от Франция, в континентална Франция или отвъд океана, нито удостоверение за напускане на територията, за да отидете в друга държава.

За да се запознаете със здравните правила, свързани с влизането на територията на друга държава, пътуващите се приканват да се консултират с раздела „съвети за пътуване“ на уебсайта на Министерството на Европа и външните работи:

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 18 часа, Jenbel каза:

На 01 август кацнахме в Париж .(бове ) имах попълнени плф и бързи тестове, никъде нищо не поискаха ,маски никъде не искат и никой не носи ,има адски много туристи навсякъде и огромно струпване на хора по опашките,но очевидно няма притеснения. Вчера пристигнахме в Италия(Лидо ди Йезоло) нито маски,нито ограничения.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
На 5.08.2022 г. в 11:45, moli84 каза:

На 01 август кацнахме в Париж .(бове ) имах попълнени плф и бързи тестове, никъде нищо не поискаха ,маски никъде не искат и никой не носи ,има адски много туристи навсякъде и огромно струпване на хора по опашките,но очевидно няма притеснения. Вчера пристигнахме в Италия(Лидо ди Йезоло) нито маски,нито ограничения.

И аз имах попълнен PLF, но не го поискаха. Ние кацнахме на Шарл дьо Гол. Най-много маски се виждат в метрото, но има хора, които ги носят и по улиците. За туристите не ги виждам да са адски много, дори са малко за Париж през август, има струпвания само на туристическите места/забележителности. По-скоро парижаните са повече от обичайното в момента в града, по различни причини като пандемията и финансовата криза не всички са напуснали Париж за традиционната лятна августовска ваканция, както са свикнали да живеят. От хора, живеещи тук чувам, че французите масово се оплакват от обедняване и влошаване на жизнения им стандарт. Аз не мога да преценя, защото не идвам във Франция редовно. Но виждам, че разликата между цените в Париж и в София се е стопила частично и в момента някои стоки в супермаркети в Париж са на същата цена и в София. Все по-лошо за нас в България.

• Харесвам 5
  • Шок 2
Връзка към коментар

Близо 80 000 туристи са блокирани в китайски курортен град заради COVID ограничения

Тези, които искат да отпътуват от Саня, трябва да имат отрицателен резултат на 5 PCR теста, направени в продължение на седем дни.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/blizo-80-000-turisti-sa-blokirani-v-kitajski-kurorten-grad-zaradi-covid-ogranicheniia-6148891

• Шок 12
Връзка към коментар
преди 10 часа, Jenbel каза:

И аз имах попълнен PLF, но не го поискаха. Ние кацнахме на Шарл дьо Гол. Най-много маски се виждат в метрото, но има хора, които ги носят и по улиците. За туристите не ги виждам да са адски много, дори са малко за Париж през август, има струпвания само на туристическите места/забележителности. По-скоро парижаните са повече от обичайното в момента в града, по различни причини като пандемията и финансовата криза не всички са напуснали Париж за традиционната лятна августовска ваканция, както са свикнали да живеят. От хора, живеещи тук чувам, че французите масово се оплакват от обедняване и влошаване на жизнения им стандарт. Аз не мога да преценя, защото не идвам във Франция редовно. Но виждам, че разликата между цените в Париж и в София се е стопила частично и в момента някои стоки в супермаркети в Париж са на същата цена и в София. Все по-лошо за нас в България.

Това го потвърждавам, защото пътувах в самолета за Париж с момче, което живее в Париж и то ми каза, че маските са по желание. 

Аз като бях ония ден наистина е така. 

В метрото е пълна лудница, никой не беше с маска. Имах и сертификат за ваксината, никой нищо не ми е търси никъде. Дори и аз бях без маска навсякъде. 

Само да кажа и за цените: вода 0.5 ml в София на летището 4 лв., на летището в Париж (Дьо Гол) 4 €. Водата в Шотландия е 0.60 £ пак за 0.5 ml.

Сега тук в Шотландия, горивото е 1.80 £.

А в Б-я скъпият дизел е 3.90 лв. Ама заплатите къде са?... 

• Харесвам 14
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

От 1ви август Малайзия е премахнала всички ковид ограничения. Без значение от ваксинационния статус всички са добре дошли !

https://travelfree.info/malaysia-removes-all-covid-entry-requirements-for-travelers/

• Харесвам 11
  • Браво 4
Връзка към коментар

Да потвърдя и аз, че във Франция пак се пътува свободно от Париж, та чак до Френска Полинезия! Вчера и днес летях по трасето Мадрид-Париж-Лос Анджелис-Папеете с Air France. Никой нищо не ми е искал, нито ваксини, нито тестове или PLF, нито пък да се маскирам по време на полет или на летище. В Лос Анджелис минах и паспортна проверка, но без никакви излишни формалности. Макар и да бях просто транзит, най-любезно ми сложиха печат, че мога да остана в САЩ до 7 февруари, 2023 г. God bless America! В Папеете също се минава много бързо. Обещавам да спретна един пътепис след като се върна септември от Френска Полинезия.

• Харесвам 23
  • Браво 10
Връзка към коментар
На 4.08.2022 г. в 16:48, Jenbel каза:

Да споделя и за сухопътно преминаване от Италия във Франция. Преди да се влезе в тунела под Монблан се минава гранична проверка, нищо, че и двете държави са в Шенген. В автобуса минаха двама френски гранични полицаи и събраха от всички пътници документи за самоличност. Но никой не е искал представяне на plf или сертификат за ваксинация/преболедуване.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Няколко бързи въпросчета от мен за носенето на маски.

В София е ясно, че по принцип ги изискват в затворени помещения и в градски транспорт.

1. Доколко се проверява и санкционира неносенето/ носенето под носа на маски:

а) в софийското метро

б) на Т2 на летище София (става дума ако се обикаля из терминала, не на гишетата за чек ин, секюрити или паспортна проверка)

2. Задължителни ли са маските на борда на самолетите на Turkish до Истанбул и от там до далечните дестинации?

3. Задължителни ли са маските на голямото летище в Истанбул и ако са, доколко това се спазва?

4. Ако някой скоро е минавал през летището в Йоханесбург ( @Stanislav Dimitrov ) , какво е там положението с маските?

Връзка към коментар

В метрото не съм видял да санкционират, инцидентно може да се види на перона полицай да напомня на разни младежи.

На т2 съм виждал хора без маски, на които никой не им прави проблем изобщо.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

1. Доколко се проверява и санкционира неносенето/ носенето под носа на маски:

Изобщо НЕ.

б) на Т2 на летище София (става дума ако се обикаля из терминала, не на гишетата за чек ин, секюрити или паспортна проверка)

През март, вечерен полет, никой не се грижеше, ама май си ги и носехме.

2. Задължителни ли са маските на борда на самолетите на Turkish до Истанбул и от там до далечните дестинации?

През март бяха.

3. Задължителни ли са маските на голямото летище в Истанбул и ако са, доколко това се спазва?

През март беше и непрекъснато обикаляха служители, наглеждаха пътниците и настойчиво напомняха.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, FlyTraveler каза:

От наблюдения нялколко полета до Варна и обратно през изминалите две седмици ( последно в неделя, 07.08) - маски не се носят включително и от персонала на летището.

В самолета има хора и с маски ( малка част)  и без. Стюардесите не обръщат внимание на това.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

А ние пак сме с маски на полет Париж - Барселона на Vueling. Погрешно предполагах, че щом не са задължителни за някои АК това важи за всички. Не знам по каква логика определят къде да са задължителни. На летището (Орли) няма задължение за маски.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Jenbel каза:

А ние пак сме с маски на полет Париж - Барселона на Vueling. Погрешно предполагах, че щом не са задължителни за някои АК това важи за всички. Не знам по каква логика определят къде да са задължителни. На летището (Орли) няма задължение за маски.

И на нашия полет с Ryan от Лондон към Испания искаха маски,а на обратния с тях не искаха.

Не мога да разбера това изискване за португалските острови

Ще бъдат признавани:
1. Сертификати за завършена ваксинационна схема на титуляря

Ваксиниран съм с 2 дози преди 10 месеца.Редовен ли съм или трябва бустер,но не пише за такъв.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,има ли някой с реална информация дали може да се влиза в Тайланд с еднодозовата ваксина  Janssen.Необходим ли е бустер,Намерих някакъв списък с одобрените ваксини от Тайланското правителство, но ако някой е пътувал наскоро може да има сведение от първа ръка. Благодаря предварително.

Opera Моментна снимка_2022-08-12_201255_www.tatnews.org.png

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.