Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 1 час, кокобоко каза:

Здравейте,има ли някой с реална информация дали може да се влиза в Тайланд с еднодозовата ваксина  Janssen.Необходим ли е бустер,Намерих някакъв списък с одобрените ваксини от Тайланското правителство, но ако някой е пътувал наскоро може да има сведение от първа ръка. Благодаря предварително.

Opera Моментна снимка_2022-08-12_201255_www.tatnews.org.png

По принцип през Януари можеше да се влиза само с една доза на Джонсън. Сега как е нямам информация.

Връзка към коментар

Да, може и с янсен и с каквато и да е ваксина със завършен ваксинационен цикъл. Бустер не е необходим. Може и да нямаш ваксина и правиш бърз тест при пристигане.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Някой ходил скоро в Канада да сподели какви са изискванията и ограниченията свързани с Ковид и дали тестват всички ваксинирани от самолета или само някаква част? Гледам, че с една доза Янсен те приемат за напълно ваксиниран, но никъде не пише за срок на действие и се притеснявам, че моята Янсен е от 1 септември 2021 и да не ми направят проблем, като кацнем там на 14 септември 2022 г.

Връзка към коментар

Япония разхлабва мерките за влизане в страната

Японското правителство разхлабва мерките за влизане в страната, наложени с цел ограничаване на разпространението на новия коронавирус. От 7 септември пътниците, които са с поставени три доза ваксина, вече няма да са длъжни да представят отрицателен тест за коронавирус, обяви днес премиерът Фумио Кишида, цитиран от агенция Киодо.

Сега хората, влизащи в Япония, трябва да представят отрицателен тест, направен най-много 72 часа преди да отпътуват.

Японският премиер каза още, че правителството ще реши скоро дали да повиши максималния брой пътници, включително японски граждани, допускани в страната за един ден, от 20 хиляди сега.Таванът вече бе вдигнат през юни от 10 хиляди до настоящото си равнище.

https://www.vesti.bg/sviat/iaponiia-razhlabva-merkite-za-vlizane-v-stranata-6149996

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 19.08.2022 г. в 9:40, borislavpetkov84 каза:

Някой ходил скоро в Канада да сподели какви са изискванията и ограниченията свързани с Ковид и дали тестват всички ваксинирани от самолета или само някаква част? Гледам, че с една доза Янсен те приемат за напълно ваксиниран, но никъде не пише за срок на действие и се притеснявам, че моята Янсен е от 1 септември 2021 и да не ми направят проблем, като кацнем там на 14 септември 2022 г.

Аз бях миналия месец. В периода, когато не тестваха никого мисля.

За Янсен нищо не мога да кажа, но срокове на ваксини не гледаха, а дали си напълно ваксиниран. Ние бяхме с две ваксини, отдавна минали 6 и 9-месечен период.  Ваксинацията я провериха два пъти - тук и после в Амстердам. Е-та, също го искаха.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , Mary каза:

Аз бях миналия месец. В периода, когато не тестваха никого мисля.

За Янсен нищо не мога да кажа, но срокове на ваксини не гледаха, а дали си напълно ваксиниран. Ние бяхме с две ваксини, отдавна минали 6 и 9-месечен период.  Ваксинацията я провериха два пъти - тук и после в Амстердам. Е-та, също го искаха.

Благодаря много за отговора. Какво имаш в предвид под Е-тата?

Връзка към коментар

Нещо, което ми е убягнало по време на ваканцията:

Вече не се нуждаете от доказателство за ваксинация, за да посетите Австралия:

https://www.australia.gov.au/information-on-international-travel

• Харесвам 11
  • Браво 3
Връзка към коментар
Цитат

Travelling to Abu Dhabi

You do not need a negative result of an RT-PCR test for COVID-19 if:

1. you are fully vaccinated or
  2. you are under 16 or
  3. you hold a recovery certificate (containing a QR code) from COVID-19 issued within 30 days before departure.

Дали искат и бустерна доза?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

по желание надали, в Италия до 30 септември маските са задължителни в обществения транспорт - влакове, автобуси, метро, фериботи, трамваи /но не и самолети/

• Харесвам 9
Връзка към коментар

На корабчетата (феритата) по Лаго ди Комо (03.09.2022) искаха маски и то не какви да е, а FFP2 и връщаха хората, които са с обикновени.  Това докато се качиш, после повечето хора (най-вече туристите) ги сваляха.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Имате ли актуална информация за Сейшелите? Искате тест (ако нямаш бустер или ваксина ), но дали има друго? Че се чудя на едни билети .

@Pantelej Putnik може би ще споделиш актуална информация от мястото на събитията 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.