Прескочи до съдържание

Купуване/продаване на кола в Нова Зеландия вместо под наем

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз минах с българската, всъщност никога не съм имал международна.

Добре е, че ти си направил така за да имаме отговор на този важен въпрос. Аз имах международна и дадох първо нея и те я взеха. Не ми поискаха българската, т.е. аз така и не разбрах дали щях да съм ОК само с БГ книжка.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Някъде имаше официален сайт за това къде важат нашите книжки и къде трябват международни, но аз не се сещам

Освен това, на гишето за кола под наем винаги ще ти приемат шофьорската книжка, обаче после на пътя какво ще каже произволен селски полицай е съвсем друго нещо. (За Нова Зеландия предполагам няма проблем, защото четат английски.)

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 1
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

A това колко е гадно, не е за разправяне :O  как ви се видя на вас?

А усетихте ли някакво 'опияняващо' въздействие? :crazy:

Ами на мен ми се видя "интересно" ;) опияняващо е силно казано, според мен за да ме "опияни" трябва да го пия 3 пъти на ден в продължение на 1 седмица ;)

Митничаря като разбра, че нося кава ми каза: ти наистина ли го пиеш това нещо, та то е отвратително на вкус?

А аз му казах: точно защото е отвратително на вкус го нося за да го опитат колкото се може повече мои познати и приятели :)

Още по-интересно е когато видиш как някой местен ти приготви кава като част от церемония за посрещане - имахме това "удоволствие" при посещението в Navala.

Офтопик: Ще ме прощавате, че ровя толкова стари работи, ама случайно мернах "кава" и се оцъклих :)

Явно много зависи къде и каква кава пиеш. Аз пих само веднъж - направи ни я вожда на племето, което е собственик на острова, на който е сниман "Cast away". На следващия ден бях ДРОБ-САРМА. Обаче много ми беше готино :) Никой друг опият не действа така. От друга страна, запознах се с много хора, които пиеха всеки ден от тази, която правят вечер на плажовете, и им нямаше нищо.

А какъв страх брах, минавайки през митница, понеже си донесох един пакет тук ..и като ме спряха за втора проверка (както винаги)... ама кой да прочете, че преди няколко години са я разрешили :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.