ДиянаВ Публикувано: 20 май, 2024 Публикувано: 20 май, 2024 Оставам с впечатление, че на практичните сувенири - сапун, кремове и други подобни козметични сувенири, жените се впечатляват повече🙂 А те хич не са лоши и по качество. Ако имаш време за онлайн поръчка, можеш да разгледаш сайта на oreshak.bg, например, за по-традиционни сувенири. Май имат и физически магазин в София. 1
Бръмбар Публикувано: 21 май, 2024 Публикувано: 21 май, 2024 Освен изброените ми идва на ум керамична чаша за чай с българска шевица и пакет мурсалски чай. Сувенирен пакет с различни типични български подправки. 1 1
Яничка Публикувано: 25 октомври, 2025 Публикувано: 25 октомври, 2025 Наскоро по-добрата половинка от нашето семейство имаше рожден ден и из главата ми се въртеше нещо по-нетрадиционно, пък и да има малка щипка "пътешествие" като замисъл. Хареса ми идеята да наема лимузина и да отидем на място с гледка над София. Предварително бях поканила неговите най-близки приятели, с които ходят по мачове, но никой не знаеше къде ще се ходи. Тук е мястото да спомена двама магеланци, които ми помогнаха много със свежи идеи по организацията: мястото с гледка над нощна София предложи @Tedy, също нейна беше идеята вместо торта да поръчам кексчета (взех от Take-a-cake), за да не се омажем в колата, а благодарение на @Branko поръчах бира от магазин тип 101 бири - чешка, немска, холандска, щатска и т.н. Той също ми помогна с избора на алкохол. Благодаря и на двамата :) Предварително бях питала фирмата дали лимузината може да се качи до паркинга до гледката - потвърдиха, въпреки че шофьорът малко видя зор 🙂 С цел да не ме изселят от къщи пускам само 2 снимки. Колата на паркинга преди гледката: Нощна София: СтанА купон, имаше настроение 🙂 Сега се чудя за нова година каква простотия да измисля :) 16 6
Zaro Публикувано: 25 октомври, 2025 Публикувано: 25 октомври, 2025 преди 46 минути , Яничка каза: Сега се чудя за нова година каква простотия да измисля :) Тур със същата кола в Пловдив от Стария град до Капана. Да го видим шофьора дали го бива. 8
Яничка Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май Осъществихме още едно преживяване, така че споделям идея за подарък - полет с жорокоптер. Взех ваучера за мъжа ми от skyvision, но услугата се предлага и от другите подобни сайтове - Gift tube, makaroon и т.н. Избрах летище Сапарева баня, за да е близо до София, иначе полети се извършват и лятото в Приморско. Двоумях се между "покрит" жирокоптер и такъв тип кабрио. Тъй като полетът се изпълни вчера, когато беше голям пек, "покритият" жирокоптер се оказа правилният избор. Услугата се изпълнява от Жирокоптер България, от които останахме с много положителни впечатления - млад и усмихнат екип, имаха магеланска жилка (всяка година ходели да карат кайт в ЮАР). Преди датата се наложи 2 пъти да променяме часа на полета - говорихме директно с пилота Вальо по телефон - отличен съпорт. По време на полета пилотът прави кратък инструктаж и дава възможност за управление на машината. Споделям малко снимки от вчера: Машината е немска: В сравнение с хеликоптер изглеждакато малко като играчка: През май месец Рила планина все още е със заснежени върхове, а хълмовете - зелени: Благодарениен на любимия форум многократно съм преживявала любовта към нестандартни преживявания - летяла съм с малки двуместни самолетчета, хеликоптери и хидроплани над популярни тур. обекти без никакви притеснения. Сега обаче, понеже подаръкът беше за мъжа ми, преди полета дръпнах една реч на пилота да внимава и да ми пази ценния товар, защото скоро ще става баща 🥰 Пуснаха ме и мен да се снимам с машината: Ако горното вдъхнови някой магеланец, полетът може да се съчетае с уикенд в Сапарева баня. Първоначално търсехме SPA хотел там, но в последствие @Desi75 откри чудесна къща - Villa Doma, където имахме джакузи, барбекю и зелен двор на наше разположение. Това направи уикенда ни още по-релаксиращ, а хостовете ни изненадаха изключително приятно с отличните условия и невероятно доброто отношение. Препоръчваме ги с 2 ръце 💌 13 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега