Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Фил каза:

Разработчик "Новичка" планирует выпустить лекарство от COVID-19
Один из разработчиков боевой отравляющей системы "Новичок" Леонид Ринк намерен в ближайшее время выпустить противовирусное и иммуномодулирующее средство "Иммофон", способное бороться с COVID-19 и рядом других вирусных заболеваний, рассказал он РИА Новости.

Eй тук вече нещата стават сериозни!  Само дано някой на 2-3 водки да не омеша епруветките! :grin: 

Този цяр ще лекува терминално.

• Смея се 2
Публикувано:

Родителите ми се разболяха на 3 Януари и бях контактен с тях от 22 Декември до 4 Януари (на 4.01.2021 им излезна положителен PCR тест и реших да си направя този тест днес 26.01.2021)
Искам да попитам този резултат какво означава (когато правих теста ми обясниха, но не разбрах напълно всичко)

20.20 е по-малко от 50 (т.е. нямам никакви анти тела и вероятно не съм се срещал с вируса?)

Screenshot 2021-01-26 at 17.51.45.png

Публикувано:

Вече започвам да си мисля ,че след като антителата имат давност няколко месеца,това би трябвало да означава ,че тези които са изкарали вируса,може да се заразят повторно ,което автоматично ни вкарва в омагьосан кръг и изобщо незнам кога ще има край ковид-19 и мерките ,свързани с него.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 минути , moli84 каза:

Вече започвам да си мисля ,че след като антителата имат давност няколко месеца,това би трябвало да означава ,че тези които са изкарали вируса,може да се заразят повторно ,което автоматично ни вкарва в омагьосан кръг и изобщо незнам кога ще има край ковид-19 и мерките ,свързани с него.

Когато всички се ваксинираме! Боц боц! 🙂

Публикувано:
преди 18 минути , Брани каза:

Когато всички се ваксинираме! Боц боц! 🙂

Хмм, вариант две е както ковид изгони грипа, някоя друга болест да изгони ковида 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 33 минути , moli84 каза:

От където и да го погледнеш изкаралите Ковид са чисто и просто..нещастни хорица без късмет, тези с ваксините наготово ще имат имунитет и засега няма доказателства, че спада след 6 месеца придобития от ваксина. Докато другия намалява. така, че който го е изкарал хем се е мъчил, хем пак ще трябва да се ваксинира. Говорим за добрите ваксини на Пфайзер и Модерна, Астра Зенека нещо съмнително по-нисък резултата има и проблеми с нея, а и е по-евтина.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , vinidj каза:

От където и да го погледнеш изкаралите Ковид са чисто и просто..нещастни хорица без късмет, тези с ваксините наготово ще имат имунитет и засега няма доказателства, че спада след 6 месеца придобития от ваксина. Докато другия намалява. така, че който го е изкарал хем се е мъчил, хем пак ще трябва да се ваксинира. Говорим за добрите ваксини на Пфайзер и Модерна, Астра Зенека нещо съмнително по-нисък резултата има и проблеми с нея, а и е по-евтина.

В България май баш на Астра Зенека сме поръчали многото бройки 🙂

Публикувано:
Преди 1 час, Iv каза:

Родителите ми се разболяха на 3 Януари и бях контактен с тях от 22 Декември до 4 Януари (на 4.01.2021 им излезна положителен PCR тест и реших да си направя този тест днес 26.01.2021)
Искам да попитам този резултат какво означава (когато правих теста ми обясниха, но не разбрах напълно всичко)

20.20 е по-малко от 50 (т.е. нямам никакви анти тела и вероятно не съм се срещал с вируса?)

Screenshot 2021-01-26 at 17.51.45.png

специално този тест, който си си пуснал, както и още 1-2 налични из нашите лаборатории, съдържащи в името си VNT (Virus Neutralizing antibody Titer/, показва при теб, че откритите антитела, които са способни да неутрализират вируса  не достигат до COI /Cut-off Index), над който тестът се счита  за положителен; съвсем възможно е обаче да имаш по-обикновени антитела от IgG вид, също и от IgM (по-ранни антитела), съдейки по времето, което е минало от положителния тест на родителите ти - евентуално можеш да си пуснеш някой от другите стандартни количествени тестове

за разликата между "обикновените" IgG и VNT-тела можеш да прочетеш това, за друг тест на друг производител е, но важи и за този, чийто резултат си показал, просто игнорирай, че става дума за cPass тест

Цитат

Infection with SARS-CoV-2 initiates an immune response, which includes the production of antibodies, or binding antibodies, in the blood. Not all binding antibodies can block cellular infiltration and replication of the SARS-CoV-2 virus. The subpopulation of the binding antibodies that can block cellular infiltration and replication of the virus are named neutralizing antibodies. It is unknown how long it takes for neutralizing antibodies to be produced, and if they are always produced after SARS-CoV-2 infection. While individuals infected with SARS-CoV-2 develop binding antibodies to the virus, not all of them develop neutralizing antibodies to SARS-CoV-2. The cPassSARS-CoV-2 Neutralization Antibody Detection Kit is specific to SARS-CoV-2 neutralizing antibodies.

Recent studies demonstrated that the cPass test does not detect binding antibodies such as those typically detected in conventional indirect ELISA tests, but rather the presence of neutralizing antibodies.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 56 минути , moli84 каза:

Да, има хора, повторно заразени и болни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , vinidj каза:

Нали 😁 нито на ресторант мога да отида,нито на екскурзия ,на всичкото отгоре трябва да се ваксинирам,което днес слушах ,че за хората между 40-50г ще е около февруари догодина с този темп,а аз дори не съм и от тях ☺️  Колко хубаво щеше да е да си носиш листа с антитела и да бъде признат 🍀

• Харесвам 2
Публикувано:

Значи е решено и само чакаме заповедта

Цитат

От петък (29 януари) до края на април всички пристигащи в България трябва да представят документ за отрицателен PCR тест, проведен до 72 часа преди влизането в страната. Това е посочено в нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.Изключение се допуска само за шофьорите на камиони и автобуси, екипажите на кораби и самолети, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.https://btvnovinite.bg/bulgaria/izvanrednata-epidemichna-obstanovka-se-udalzhava-do-30-april.htmlВсички останали (български граждани, чужденци със статут и членове на техните семейства), които не представят документ, се поставят под 10-дневна карантина.

От което следва следващия ми въпрос - при кацане в София, карантината може ли да се кара на домашния ми адрес в друг град (няколко часа след кацането ще съм се  прибрал)? Предишните пъти при карантиниране на влизащи в България как се процедираше, ако някой знае?

Публикувано:
преди 35 минути , andongatev каза:

Значи е решено и само чакаме заповедта

От което следва следващия ми въпрос - при кацане в София, карантината може ли да се кара на домашния ми адрес в друг град (няколко часа след кацането ще съм се  прибрал)? Предишните пъти при карантиниране на влизащи в България как се процедираше, ако някой знае?

Да, може. Трябва да посочите адреса, на който ще пребивавате по време на карантината. Може и да не е адресът по лична карта.

т. 8  https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/01/26/zapowed-rd-01-50-26-01-2021.pdf 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

Да, може. Трябва да посочите адреса, на който ще пребивавате по време на карантината. Може и да не е адресът по лична карта.

т. 8  https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/01/26/zapowed-rd-01-50-26-01-2021.pdf 

Може ли да се прибера без тест, с карантина,  както до сега? Както се изказаха по новините излезе,  че само с тест.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , slujitel каза:

Може ли да се прибера без тест, с карантина,  както до сега? Както се изказаха по новините излезе,  че само с тест.

Според мен може, виж т. 8 от Заповедта. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Да може - т.8 от заповедта

• Харесвам 3
Публикувано:

Може, ама не може да си направиш тест и до 24 часа да изпратиш резултата в РЗИ и да се освободиш. 

Да, пропуснали са го. Оф, мамка му, да бяха написали бием кепенците и това е, което май е следващата стъпка. Сетиха се те да искат тест като намаляха болните от 4000 на 400. 

• Харесвам 7
Публикувано:

знам, че е ужасно неприятно за пътуващите, но сега е подходящ момент за такава мярка, нищо че заболеваемостта изглежда ниска, очакваната цел е превантивна, нали така? ако се наложи такава мярка, когато следващата вълна е в разгара си, ще е след дъжд качулка и ще е хем неприятно, хем безсмислено, което вече е двойно по-гадно

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
В момента, antea каза:

знам, че е ужасно неприятно за пътуващите, но сега е подходящ момент за такава мярка, нищо че заболеваемостта изглежда ниска, очакваната цел е превантивна, нали така? ако се наложи такава мярка, когато следващата вълна е в разгара си, ще е след дъжд качулка и ще е хем неприятно, хем безсмислено, което вече е двойно по-гадно

Моля те, дали на някого му пука за хората 😄 Толково мило-наивно прозвуча твоя коментар. Наистина, не се заяждам, с най-добри чувства ти отговарям. Сигурно аз не съм права...

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 минути , Eva eva каза:

Моля те, дали на някого му пука за хората 😄 Толково мило-наивно прозвуча твоя коментар. Наистина, не се заяждам, с най-добри чувства ти отговарям. Сигурно аз не съм права...

можеш например да ме направиш по-малко наивна, ако споделиш според теб, ако не защита на хората, каква е целта на такава мярка 🙂 но ако ще е пак някаква конспирация за налагане на нов световен ред можеш да си го спестиш

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 25 минути , antea каза:

Абсолютно! Гледайки тъмно червената ковид карта на Европа, ние и Гърция сме светъл оазис. Колкото и да са занижени бройките, факт е че настанените в болници са доста по-малко.Все пак трябва да се запази резултата от мерките, иначе какъв беше смисълът от повече от два месеца локдаун. Щом държави с добра здравна система колабират, какво би ни очаквало нас.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 31 минути , slujitel каза:

Може, ама не може да си направиш тест и до 24 часа да изпратиш резултата в РЗИ и да се освободиш. 

Ами @slujitel не те разбрахме какво искаш:

а) тест

б) карантина

в) карантина+тест 

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.