Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 50 минути , ivailo_radev каза:

Имам един въпрос към по-запознатите. Ама е сериозен и аз не съм запознат, та да не го обръщаме на иронизиране.

В Норвегия бяха починали 33 човека малко след получаване на първата доза от ваксината на Бионтех. Та европейската служба по лекарствата (ЕМА) е излезнала с изявление, че вече официално (преди това беше предположение) няма връзка между поставянето на ваксината и смъртта на хората. Някой по-запознат може ли да обясни как се доказва липсата на връзка между двете събития?

За тези 33-ма нищо не мога да кажа, но слушах интервю с д-р Хинчев, който оглавява или участва в щаба на САЩ. Него го питаха за случая на американски доктор, който е бил в добро здравословно състояние и 10 дни след ваксинирането си умира от мозъчен удар. Там все още разследването не беше приключило официално, но според този доктор ще бъде отхвърлена връзката мужду ваксината и мозъчния удар. Д-р Химчев обясни, че се проследяват причините, които водят до съответния мозъчен удар и се сравняват с нежеланите реакции при ваксината. Според доктора нито една нежелана реакция на ваксината, умножена по N - степен завишение не може да доведе до възникване на която и да е от причините за мозъчен удар. Не знам, дали успявам да се изразя ясно. Специално за конкретиня случай Химчев изреди разни възможни причини за конкретния инсулт. Не ги запомних освен една, която ми направи впечатление. Каза, че подобен инсулт може да бъде предизвикан при взимане на дрога, която при съчетаване с някои от нежеланите реакции на ваксината може да доведе до инсулт. Разбира се не беше потвърдено взимането на дрога от доктора и не искам да кажа, че това е била причината. Просто на мен ми направи впечатление това, което каза доктора и че реално пак можеш да си навредиш след ваксинирането.

Предполагам, че и при тези 33-ма души са правили подобни сравнения на причините за смъртта и реакциите при ваксината.

Направи ми впечатление и друго. Химчев сравни алергените във ваксината с алергиите от фъстъци и орехи. Към онзи момент каза, че са ваксинирани към 2 млн. души и засилени негативни реакции са установени при 21 или 210 човека /не помня точната цифра/.  Ако на 2 млн. души били раздадени орехи/фъстъци щяло да има алергични реакции поне при 21 хил. човека.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 23 минути , Радо каза:

EK e публикувала договора с АстраЗенека, обаче  редактиран и най-важните неща не се виждат 🙂

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/ip_21_302

Vaccine wars 🙂

Май Гриша Ганчев е минал с дебелия флумастер.

• Смея се 1
Публикувано:
преди 21 минути , ivailo_radev каза:

Май Гриша Ганчев е минал с дебелия флумастер.

Кой знае? :))

Възможно е и англичаните да цакат ЕС, и/или Урсула да цака Ангела 🙂

Във връзка с редактирания договор, някой (не съм аз) си е поиграл да сътвори това /трябва е за раздел Хумор, така че ако модератора прецени, нека да го премести/ 😉

Es5bD0cXYAA_5bh.jpg.0e5a2ead53b254259cb174853f054c18.jpg

• Смея се 10
Публикувано:

Бижутерското изложение във Виченца, което от януари, беше отложено за март, за пореден път се отлага - за септември.

Така че, не си правете никакви планове, за повече от три дни напред, за където и да е.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Бижутерското изложение във Виченца, което от януари, беше отложено за март, за пореден път се отлага - за септември.

Така че, не си правете никакви планове, за повече от три дни напред.

И сега жена ми със старите огърлици ли ще се кичи... Ужас!

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Имам един въпрос към по-запознатите. Ама е сериозен и аз не съм запознат, та да не го обръщаме на иронизиране.

В Норвегия бяха починали 33 човека малко след получаване на първата доза от ваксината на Бионтех. Та европейската служба по лекарствата (ЕМА) е излезнала с изявление, че вече официално (преди това беше предположение) няма връзка между поставянето на ваксината и смъртта на хората. Някой по-запознат може ли да обясни как се доказва липсата на връзка между двете събития?

Починали са от старост , инфаркт и т.н. не от ваксината. Всеки ден умират хора , не заради Ковид или ваксина, има и други заболявания.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Питах. Оговори рязко - забранявам ти! Решила съм като се оправи времето да отида на платен прием при някой специалист с цялата документация.  Чудя се при кого? Този лекар ми е съмнителен, макар и шеф на Ковид отделение, претупва си прегледите на пациентите, изпраща за скъпи ненужни, според мен, платени изследвания...

Не, че защитавам лекаря, ама ако се обяснява с всеки да му обяснява... и шеф на Ковид отделение - та те нямат почивен ден. А за скъпите изследвания - има и обратните случаи - после казват, пък тоя що не се сети да ми изследва еди какво си, какъв доктор е?

Аз на твое място бих направила още поне две консултации и тогава бих преценявала.

А като споделяш тук и чуваш мнения, които би ти се искало да чуеш ( "доктора се презастрахова" - което е много вероятно), може и да си навредиш. 

В крайна сметка, никой не отрича, че за ваксината все още няма достатъчно надеждна информация. 

И тъй като хора споделят за ваксинирани близки - лекари, нека и аз споделя, че мойте близки лекари отказват за момента, именно по причина неяснота, някои искат от стария тип ваксини, които още не са достъпни, а освен това са преболедували Ковид и по-рано от септември отказват да мислят за ваксина. И тази им позиция е официална пред болничното заведение, а не изказана под сурдинка.   

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 26 минути , ven62 каза:

И сега жена ми със старите огърлици ли ще се кичи... Ужас!

Тя жена ти, не знам, ами аз, горкатаааа:(((😰 няма да съм в крак с модата в бижутата, докат се въртя около печката.😰

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

за мен лично отношението към ваксинирането от страна на някой лекар и най-вече нежеланието му заради "неясноти" и прочие неаргументирани предразсъдъци, се очертава като много бърз и успешен лакмус дали изобщо да го възприемам насериозно като доктор и въобще да се доверявам на преценката му; дотук не ме е подвело - лекарите, които и досега уважавах, а от декември насам и няколко други, с които ме сблъска животът, имат категорично положително отношение за ползата от ваксината и самите те се ваксинираха, независимо че някои от тях бяха боледували в предишни месеци, с такива от другата категория се надявам да си нямам работа никога

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 11 минути , AlexandraKo каза:

Тя жена ти, не знам, ами аз, горкатаааа:(((😰 няма да съм в крак с модата в бижутата, докат се въртя около печката.😰

Не, аз го измислих.

Литвам до Амстердам за 1-2 диамантчета.

Лошото е, че ще ми бръкнат в гърлото и носа по два пъти - отиване и връщане (pcr и бърз тест 4 часа преди полета) и два пъти ана... (контролно), щото докато се организирам и ЕС ще въведе като задължителни новите китайски тестове.

Какво да се прави - любовта изисква жертви.

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 13 часа, stanislavpp каза:

Това не мога да го повярвам и да искам. Безумно звучи , освен ако не е наложено със закон заради многобройни грешно поставени ваксини от сестри. 

Ваксините в Белгия също се поставят само от лекари. Може би е резонно предвид това, че преди да ти се постави ваксина лекар трябва да те прегледа и разпита за здраводловното ти състояние и поставяни до момeнта ваксини и евентуални нежелани реакции. Лекарят е този, който носи отговорност.

Личният ни лекар ни познава, има достъп до медицинските досиета, попълва ваксинационните ни книжки.

На няколко пъти сме ходили за поставяне на васкини в Университетската болница в Гент в отделението за тропически болести и винаги ни разпитва лекар асистент на професор, след това и професор. След това друг лекар ни поставя ваксината в присъствето на медицинска сестра. После ни казват да стоим в чакалнята 40 минути за да видим дали ще имаме някаква нежелана реакция, за да могат да реагират. 

Иначе лекарите в Белгия нямат администравни бумащини, с изключение на личните лекари и зъболекари, но те са регистрирани като отделни единици и "бизнесът" си е техен. 

Има специалност във висшето образование медицинска админстрация, без която не можеш да работиш в администрацията на болница, освен ако не си на някаква специална друга длъжност като счетоводство или финанси например.

Преди да се срещна с лекар за консултация, първо съм минала през електронен автомат за регистрация, евентуално през администратор, медицинска сестра и тогава лекар, после пак може медицинска сестра и/или администратор ако трябва последващо изследване. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Лошото е, че ще ми бръкнат в гърлото и носа по два пъти

Винаги можеш да се примолиш да те тестват по новия китайски метод... :laugh1:

• Смея се 10
Публикувано:
преди 9 минути , chandni каза:

Винаги можеш да се примолиш да те тестват по новия китайски метод... :laugh1:

Мисля, че модераторите първи трябва да покажат как се прави :sarcastic_hand:

• Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 11 минути , zon каза:

Ваксините в Белгия също се поставят само от лекари. Може би е резонно предвид това, че преди да ти се постави ваксина лекар трябва да те прегледа и разпита за здраводловното ти състояние и поставяни до момeнта ваксини и евентуални нежелани реакции. Лекарят е този, който носи отговорност.

Каква отговорност носи?

Публикувано:
преди 12 минути , ven62 каза:

Не, аз го измислих.

Литвам до Амстердам за 1-2 диамантчета.

Лошото е, че ще ми бръкнат в гърлото и носа по два пъти - отиване и връщане (pcr и бърз тест 4 часа преди полета) и два пъти ана... (контролно), щото докато се организирам и ЕС ще въведе като задължителни новите китайски тестове.

Какво да се прави - любовта изисква жертви.

ако можеш да устискаш до Май за Истанбулското Експо ще ти бръкнат само 2 пъти :-))))

• Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , но нейм каза:

Каква отговорност носи?

Че си здрав в момента. Преглежда те преди да ти сложи ваксина. Преглежда ти и медицинското досие, може поставянето на някои ваксини да си ти противопоказни. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами като е шеф на Ковид отделение, да си гледа Ковид пациентите, а не да работи и на частно. Затова и времето му не стига, но да не изтърве хапката. Като в онази стара песен ли беше: и ловец съм, и рибар съм. Ако той е лекуващият лекар, проследяващ заболяването, трябва да положи много повече усилия от "Забранявам" без никакви допълнителни обяснения. И защото съм му сърбала попарата на бг здравеопазването, направо пощурявам като чуя за такова отношение от страна на лекар към пациент.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 29 минути , antea каза:

за мен лично отношението към ваксинирането от страна на някой лекар и най-вече нежеланието му заради "неясноти" и прочие неаргументирани предразсъдъци, се очертава като много бърз и успешен лакмус дали изобщо да го възприемам насериозно като доктор и въобще да се доверявам на преценката му; дотук не ме е подвело - лекарите, които и досега уважавах, а от декември насам и няколко други, с които ме сблъска животът, имат категорично положително отношение за ползата от ваксината и самите те се ваксинираха, независимо че някои от тях бяха боледували в предишни месеци, с такива от другата категория се надявам да си нямам работа никога

Ето, значи имаш опорна точка за ориентир. Ако докторът не е ваксиниран - не вАжи. Не забравяй само да го попиташ дали не е имал медицински противопоказания за ваксина!

Една моя приятелка заклеймява така докторите, ако са дебели по нейните критерии, значи не стават.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Мисля, че модераторите първи трябва да покажат как се прави :sarcastic_hand:

Следващата форумна zoom-сбирка може да се окаже много забавна ... :biggrin:

• Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , но нейм каза:

Ето, значи имаш опорна точка за ориентир. Ако докторът не е ваксиниран - не вАжи. Не забравяй само да го попиташ дали не е имал медицински противопоказания за ваксина!

Една моя приятелка заклеймява така докторите, ако са дебели по нейните критерии, значи не стават.

определено не ти се получава да (ме) четеш с разбиране - важно ми е отношението на лекаря към ваксинирането като начин за овладяване на ситуацията; тъй като бяха/са първите поканени да се възползват, който не е имал противопоказания и "съмнения" очевидно вече го е направил

Публикувано:
На 28.01.2021 г. в 10:31, Velyana каза:

И аз си имам от днес чипиран т.е ваксиниран мъж в къщи 😂😂😂 очаквам като си дойде от работа да е на смъртно легло 😂😂 и да ми каже че поставянето на ваксината е било много болезнено 😂 
От всичките ни ваксинирани приятели досега няколко се оплакаха от локална болка в областа на убождането, но до сега никой не е имал други симптоми. 

А караха ли го да подпише информирано съгласие? Сериозно питам, да получа информация от първа ръка, а не само да чета какво се пише и да слушам какво се казва.

Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

Аз пък бих бягал от лекари, които нямат неясноти по отношение на ваксините против ковид, понеже за момента и самите производители имат неясноти по някои въпроси. Та ако някой няма неясноти, определено нещо не му е в ред.

• Харесвам 8
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.