Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , luba_rizova каза:

Касае се за собственото здраве . Който иска, нека центъра на Вселената да му е ковид и да вземе за себе си решение, когато си се касае за моя гъз, аз нося последствията, аз решавам дали и на кой да вярвам и има ли какво да ме притеснява. Щото после, последствията са за мен. Не за Ангелов, не за Мангъров. 

Мари Николова, твърдението за токсините в месото е смехотворно и изобщо не ми се влиза в дискусии. Да, разбира се, че казаха, че е възможна връзката. Появи ми се 1 година след спирането на месото, не веднага. Въпреки това, бях вегетарианка 25 години. Спрях да бъда по различни причини. 

добре де, тогава защо не прочетеш това, което посочих преди малко, и не, не съм го прочела от ден 1, ами е прост факт-чекинг, който би открила и сама за нула време, ако наистина се притесняваш... мързи те да четеш нещо различно от интервю в бургасинфо или не разбираш английски (второто бих го разбрала и бих ти превела)?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , luba_rizova каза:

не ме интересува какви доказателства някой има или няма

ОК, ти така си преценила, аз обаче предпочитам като чуя някаква теза, по възможност да има някаква аргументация, доказателства ... обосновка.

• Харесвам 7
Публикувано:

Мисля, че отстояващите позициите си в тази тема шипченци трябва да прочетат първа глава на "Трима мъже в една лодка" и да олабят малко напрежението. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Фичо, баш ти не мислех, че смяташ, че всички доказателства са на клик разстояние в Мрежата? 

И че "Чичо Гугъл знае всичко". 

Щото тогава няма какво да се плюнчим. 

Антеа, ти не разбираш. Аз просто не смятам, че ако изгледам 800 клипа с раждания и ще стана АГ. Или, 1000 начина за обяснение плюс 500 показнИ как се взема кръв, ще ме направи медицинска сестра. Или Алекс да ми демонстрира всеки ден как вади зъби и ще се превърна в зъболекар. Наистина, никой не се опитва да убеди другия в нищо, просто смятам, че и лекарите имат право на различна гледна точка. Не само в България. Последствията, обаче, са за нас. Необратими. И те така. 

Заро, ако визираш мен, аз се забавлявам, изобщо форуми не ме нервят отдавна, още повече като все пак в крайна сметка всички искаме да се приключи. И какво си пеем не влияе изобщо на политическите решения, така че... 

• Харесвам 6
Публикувано:

Тук всеки си е изградил мнението на вътрешното си усещане и не виждам смисъл от убеждаване. Освен това с малки изключения ние не сме лекари и не сме наясно с всички детайли около ваксините.  Честно казано,  на мен това не ми е тема  номер 1 в живота и нямам никакво намерение от сутрин до вечер да слушам и чета за ковид и ваксините. От това,  което съм чула по радио/телевизия и прочела не съм се убедила, че трябва да се ваксинирам и докато не се убедя няма да го направя. Все пак трябва и да вярваш в нещо, иначе няма никакъв смисъл да го правиш.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

(по естествен път вече е абсолютно ясно, че няма да стане) 

Малко се смутих "абсолютно" "ясно"

Кога и къде е станало?

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 3 часа, antea каза:

всеки е с правото си на лична позиция, това е неоспоримо, обаче ми е интересно дали смяташ, че ако се постигне колективен имунитет чрез ваксинация (по естествен път вече е абсолютно ясно, че няма да стане) това би подобрило положението за всички? в случай, че смяташ - значи нямаш против другите (поне 70% от хората) да се ваксинират? ако не смяташ - имаш ли някаква друга идея за трайно овладяване на ситуацията?

Виж, аз принципно съм за ваксините. Имам всички задължителни, слагала съм ги и на дъщеря ми. 

Относно колективния имунитет - за да сме сигурни, че ще се постигне с тази ваксина трябва да знаем колко продължително е действието и ( тук даже няма да коментирам странични ефекти). Ако е 3-4-5 месеца няма никакъв шанс за изграждане на такъв имунитет по простата причина, че докато се ваксинират едните ( като имаме предвид че първия един месец между двете дози няма имунитет)  ще мине действието на ваксината на другите ( и това ще е доста продължителен процес ). Да не говорим, че един имунитет създаден от ваксината за период от 3-5 месеца би наложило да се ваксинираме по 2-3 пъти годишно. Тук вече не съм ок да се ваксинирам толкова често.

Определено колективния имунитет би подобрил положението, но още не е ясно доколко преминалите болестта няма да участват в този колективен имунитет и без ваксини. За момента изобщо не е ясно тези хора с какъв имунен отговор след прекарване на болестта са и колко продължителен ще е той.

Та.. с две думи - рано ми е да взема решение лично за мен все още. Относно останалите - нито имам думата да давам насоки на някой какво да прави със собственото си здраве, нито имам такива амбиции.

ПП. Относно останалите 70% които твърдиш, че искат да се ваксинират, поне в БГ до сега не е видимо че са толкова. До момента под 30% от имащите право са се ваксинирали реално.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, luba_rizova каза:

Фичо, баш ти не мислех, че смяташ, че всички доказателства са на клик разстояние в Мрежата? 

И че "Чичо Гугъл знае всичко". 

Щото тогава няма какво да се плюнчим. 

Антеа, ти не разбираш. Аз просто не смятам, че ако изгледам 800 клипа с раждания и ще стана АГ. Или, 1000 начина за обяснение плюс 500 показнИ как се взема кръв, ще ме направи медицинска сестра. Или Алекс да ми демонстрира всеки ден как вади зъби и ще се превърна в зъболекар. Наистина, никой не се опитва да убеди другия в нищо, просто смятам, че и лекарите имат право на различна гледна точка. Не само в България. Последствията, обаче, са за нас. Необратими. И те така. 

Заро, ако визираш мен, аз се забавлявам, изобщо форуми не ме нервят отдавна, още повече като все пак в крайна сметка всички искаме да се приключи. И какво си пеем не влияе изобщо на политическите решения, така че... 

1300 (800 раждания + 500 взимания на кръв) пъти припадам от това мнение, а още до зъбите не съм стигнал 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 39 минути , bay_kolio каза:

Малко се смутих "абсолютно" "ясно"

Кога и къде е станало?

простият отговор е, че 1/ репродуктивното число на естествено заразяване не е достатъчно високо, за да обхване необходимата част от населението, което е по-маловажно от 2/ няма съвременно цивилизовано общество, което е склонно да загуби 3% жертви, когато е налице наука и методи, с които това може да се предотврати

ако това не е достатъчно за теб, по-сложните отговори можеш да ги потърсиш на сайтовете на The Lancet, Nature, medRxiv, ScienceDirect, ResearchGate

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , antea каза:

няма съвременно цивилизовано общество, което е склонно да загуби 3% жертви

A смъртността на година в света от недостиг на храна е около 9 млн. човека . ( А поне 10 пъти по толкова заболяват от затлъстяване ) :scratch_one-s_head:

• Харесвам 10
Публикувано:
В момента, funny каза:

A смъртността на година в света от недостиг на храна е около 9 млн. човека . ( А поне 10 пъти по толкова заболяват от затлъстяване ) :scratch_one-s_head:

а те в Америка бият негрите...

спирам да пиша в тая тема, за мен стана абсолютно безсмислено

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 минути , antea каза:

а те в Америка бият негрите...

Може да ги бият, но не им казват така... :sarcastic_blum::girl_crazy:

• Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:

В Белгия вече са толкова напреднали нещата с ваксините, че се обсъждат неща като: 

Zijn de coronavaccins vegan? Wetenschapsjournalist Martijn Peters beantwoordt uw vaccinatievragen | Binnenland | hln.be

"Веган ли са ваксините срещу корона вируса?

Научният журналист Мартин Питърс отговаря на вашите въпроси за ваксинацията Все повече и повече хилядолетия решително избират вегански начин на живот. Това означава, че те премахват жестокостта и експлоатацията спрямо животните от живота си, доколкото е възможно, било то за храна, облекло или други цели. Но какво да кажем за ваксините срещу корона, те веган ли са? И те ли бяха, както и другите лекарства, тествани за първи път върху животни? Попитахме научния журналист Мартин Питърс и веганите Лорънс Увин и Бо. " 

• Шок 4
Публикувано:

Да обобщя:

Ще се ваксинираме всички, охоооооо, на опашка,  щот ни се пътува, а това ще е условие занапред.:girl_hospital::girl_dance:

И спирайте вечИ, моляяя, че преливате от пусто, в празно.

Хайде, наздраве с бЕло, шампанското свършИ:))))):drinks:

6F5BB2E9-45D6-4104-A74C-4968D640014F.jpeg.42bc0822787ea722ce246cf6210c0546.jpeg

• Харесвам 19
Публикувано:
преди 10 минути , funny каза:

Почти в комплект - наздраве 😂

A17984EA-EAAA-48F4-87AB-6A92F959D397.jpeg

Е на мен алкохол не ми се полага, ама ще си сипя един чай и ще ви кажа Наздаве 😂😂😂🥂🥂🥂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 14 минути , funny каза:

Почти в комплект - наздраве 😂

A17984EA-EAAA-48F4-87AB-6A92F959D397.jpeg

Ма как почти, в една марка сме, браво!

Имаме еднакъв вкус, за туй си допадаме!:drinks:

преди 6 минути , Velyana каза:

Е на мен алкохол не ми се полага, ама ще си сипя един чай и ще ви кажа Наздаве 😂😂😂🥂🥂🥂

Абе, две капчици в чая, няма да навредят:))))

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Радо каза:

20210130_215236.jpg.d5e9bb2b87284f39abf6ed9c89b4fb16.jpg

Интересно бъдеще се очертава за пътуванията, а и не само. 

Veganism incoming, както се казва 🙂

Дай, да не го мислим, баш днес:)))

Каквото дойде.

• Харесвам 4
Публикувано:

Поредният експерт обяснява как ще си се ваксинираме и ще си носим маските, и ще си се разболяваме, и ще си се заразяваме, и пак ще се ваксинираме.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/01/30/imunolog-virusyt-niama-da-izchezne-shte-triabvat-novi-vaksini.478393

Къде е стадният имунитет не стана ясно.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 11 часа, antea каза:

ако това не е достатъчно за теб, по-сложните отговори можеш 

Най вероятно съм от глупците неразбрани инак простият отговор щеше да ми свърши работа. Ама на, като е пълен с истини като 3% (това от ония велики сайтове ли е) или това, че нациите са ги питали какво биха допуснали... Дали пък загрижените правителства просто не са решили да отложат нещата за следващите?

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 11 часа, но нейм каза:

Поредният експерт обяснява как ще си се ваксинираме и ще си носим маските, и ще си се разболяваме, и ще си се заразяваме, и пак ще се ваксинираме.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/01/30/imunolog-virusyt-niama-da-izchezne-shte-triabvat-novi-vaksini.478393

Къде е стадният имунитет не стана ясно.

Този е от твърдите поддръжници на Априлската линия на П'Артията (произнася се с леко заекване и поемане на въздух на "А"-то). Доказан хардлайнер, гледал съм негови интервюта още преди няколко месеца.

Загатва и за още една пазарна ниша, до която не са посягали за момента, а това е огромен контингент:

"Той добави, че потвърждаването на детските ваксини е много по-сложно от това за възрастните, тъй като трябват много изследвания и критериите са високи. Все пак имунологът очаква скоро да има и детска ваксина срещу Ковид-19."

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.