Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Знам, че вероятността е малка, но ако някой от живеещите в Германия има абонамент за bild plus, може да сподели какво пише в тази новина. Че на мен не ми се плащат пари само заради едната новина. Заглавието е гръмко иначе: "15 човека от дом за стари хора, които са били получили и двете дози от ваксината, са починали от корона". Ама може да се окаже, че са се заразили всичките 15 на следващия ден след поставянето на втората доза и още не са имали имунитет.

https://www.bild.de/bild-plus/news/inland/news-inland/in-seniorenheim-erkrankt-geimpft-infiziert-gestorben-75140450,view=conversionToLogin.bild.html

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , FlyTraveler каза:

Този е от твърдите поддръжници на Априлската линия на Партията, гледал съм негови интервюта още преди няколко месеца.

Загатва и за още една пазарна ниша, до която не са посягали за момента, а това е огромен контингент:

"Той добави, че потвърждаването на детските ваксини е много по-сложно от това за възрастните, тъй като трябват много изследвания и критериите са високи. Все пак имунологът очаква скоро да има и детска ваксина срещу Ковид-19."

Е, нали е агент на ДС още от далечната 1971 г. и е алерголог. Явно са го писали имунолог, за да звучи по-авторитетно по темата

Първо ще ни обясняват как някой от новите щамове е по-заразен за младите и тогава ще дойде ред и на ваксините за деца. От няколко дни, където и да прочетеш, всеки експерт прогнозира трета вълна - като по команда говорят едно и също. Жалко, че Ванга не е жива - да каже и тя нещо. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , но нейм каза:

Жалко, че Ванга не е жива - да каже и тя нещо. 

Тя каквото е имала да казва, го е казала на Нешка Робева.

• Смея се 6
Публикувано:
преди 4 минути , но нейм каза:

Жалко, че Ванга не е жива - да каже и тя нещо. 

Ами да ти кажа в днешната ситуация която всеки говори каквото му скимне, каквато е партийната линия или каквато е нагласата му и без никакви солидни доказателства подкрепящи тезата му - май по-добре да слушахме Ванга ( ако беше жива)

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 46 минути , но нейм каза:

Е, нали е агент на ДС още от далечната 1971 г. и е алерголог. Явно са го писали имунолог, за да звучи по-авторитетно по темата

Първо ще ни обясняват как някой от новите щамове е по-заразен за младите и тогава ще дойде ред и на ваксините за деца. От няколко дни, където и да прочетеш, всеки експерт прогнозира трета вълна - като по команда говорят едно и също. Жалко, че Ванга не е жива - да каже и тя нещо. 

Винаги е така, поддръжниците на тогавашната "Априлска линия" (особено активните доносници) и техните потомства са най-яростните защитници на сегашните "Априлски линии", това им е в кръвта. Ако дойде на власт националсоциализъм и него ще поддържат. Имаме си една такава българка на върха на върховете. Това нещо си има определение и се нарича конформизъм. "Конформистът" е прекрасен роман на Алберто Моравия, който е посветен на това явление, по който Бернардо Бертолучи направи чудесен филм със същото заглавие. Може да пиша за него в темата за филмите, ама то пък краят му не е съвсем политкоректен вече... 🙂 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , но нейм каза:

като по команда говорят едно и също. 

Това вече го забелязвам няколко пъти, за различни теми, свързани с коронавируса. Сякаш по команда различни хора, експерти разбира се, от различни държави започват едновременно да говорят едно и също. Така беше и с ваксините, и с втората вълна, и с третата, и с различните щамове...

• Харесвам 10
Публикувано:

А да споделя и за забраните за пътуване, с които плашиха през седмицата. Да не повярва човек, обаче този път лобито на туристическите агенции и авиокомпаниите се оказа по-силно. Въведоха забрана за полети до Германия от страни с мутирали вируси или такива с много висока бройка за 7 дни (май над 200 на 100 000), обаче има и изключения. Т.е. авиокомпаниите могат все пак да качват следните хора:

- немски граждани (това е естествено донякъде)

- чужденци с постоянен адрес в Германия

- още доста мини групи (хуманитарни организации и т.н.)

Еми то в моментната ситуация други не остават реално 😄 Вероятността от Португалия да тръгне някой на почивка просто ей така към Германия, при положение, че в Германия и хотелите са затворени, нали се сещате каква е? 😄 За Свазиленд и Лесото няма да коментирам (и те са в списъка).

Луфтханза естествено обявиха, че те полети от тези държави няма да спират или намалят.

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 минути , ivailo_radev каза:

А да споделя и за забраните за пътуване, с които плашиха през седмицата. Да не повярва човек, обаче този път лобито на туристическите агенции и авиокомпаниите се оказа по-силно. Въведоха забрана за полети до Германия от страни с мутирали вируси или такива с много висока бройка за 7 дни (май над 200 на 100 000), обаче има и изключения. Т.е. авиокомпаниите могат все пак да качват следните хора:

- немски граждани (това е естествено донякъде)

- чужденци с постоянен адрес в Германия

- още доста мини групи (хуманитарни организации и т.н.)

Еми то в моментната ситуация други не остават реално 😄 Вероятността от Португалия да тръгне някой на почивка просто ей така към Германия, при положение, че в Германия и хотелите са затворени, нали се сещате каква е? 😄 За Свазиленд и Лесото няма да коментирам (и те са в списъка).

Луфтханза естествено обявиха, че те полети от тези държави няма да спират или намалят.

Точно - и вълкът сит и агнето поне наполовина цяло. Да се съобразиш с изискванията на Пленума, ама да не спираш съвсем бизнеса. Районният комитет (на локално ниво, разбирай германско), естествено вдява за хитрината, но си затваря едното око, важното е, че формално се е съобразил с изискването. 🙂🙂 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , FlyTraveler каза:

Точно - и вълкът сит и агнето поне наполовина цяло. Да се съобразиш с изискванията на Пленума, ама да не спираш съвсем бизнеса. Районният комитет (на локално ниво, разбирай германско), разбира се, вдява за хитрината, но си затваря едното око, важното е, че формално се е съобразил с изискването. 🙂🙂 

В сряда се говореше за тотален стоп на полетите към Германия. В четвъртък вече говореха поне товарните полети да могат да летят. В петък щеше да е само стоп от гореописаните страни. И в събота стана стоп от тези страни, ама с изключенията. Ама си прав - моята шефка (понеже и искам отпуска сега) и ми вика: "Къде ще ходиш пак, виж спират полетите, ако останеш някъде, какво ще правиш?" Т.е. психологическият ефект си го има.

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:

Има интервю с Мангъров в дира. Прав е, проверих му цифрите за заболелите и починалите:

"Всяка година повече хора умират от глад, от сърдечни, ракови и пр. заболявания, отколкото от COVID. Гадното при COVID е това, че вирусът се разпространява сред и от хора, на които им няма нищо, нямат симптоми. Те го разпространяват. Сега, когато Байдън влизаше в длъжност, той се поклони на тези 400 хиляди души, които са загинали там. 400 хиляди души на 328 милиона население прави 0,13% смъртност. У нас какво виждаме? Близо 8000 души починали от или с СОVID от 7 милиона души население. И това прави също толкова - около 0,13% смъртност. А имаше и прогнози за между 2 и 4%, други казваха до 20%. Не знам защо ги говориха, но успяха хубаво да уплашат хората."

"Сега се казва, че новият щам не протичал с по-тежко заболяване, но бил по-смъртоносен? Този нов щам не се хваща с PCR! Как го определяме тогава? За да го хванем, трябва да се направи генно секвениране. Това е сложна и трудоемка процедура и се прави само в БАН и в Националния център по заразни и паразитни болести от назален секрет. Как определиха, че той е бил по-смъртоносен? При стария щам при хората над 60-годишна възраст умират 10 на 1000 заболели, а при новия 13 на 1000 заболели? А как е изчислено това, кои са тези 1000 души, при които е доказан новият щам, за да видим дали 13 от тях ще умрат? Приказки на едро."

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
В момента, Zaro каза:

Честно казано, на мен ми идеше да и кажа, че аз знам какво ще правя. Въпросът реално е тя какво ще прави 😄 😄 😄

• Смея се 9
Публикувано:
преди 1 минута , ivailo_radev каза:

"Къде ще ходиш пак, виж спират полетите, ако останеш някъде, какво ще правиш?" Т.е. психологическият ефект си го има.

Като останеш на Сейшелите, например, нека ти е зле!

За мен най-голямата загадка си остава защо, след като ЕС регулира всичко и всички, остави на правителствата на местно ниво да се оправят с локдауни и маски, а като дойде ред за купуване на ваксините, пак поеха юздите и дръпнаха каишката.  Това ли им е здравната политика на ниво ЕС ??

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 9 минути , но нейм каза:

За мен най-голямата загадка си остава защо, след като ЕС регулира всичко и всички, остави на правителствата на местно ниво да се оправят с локдауни и маски, а като дойде ред за купуване на ваксините, пак поеха юздите и дръпнаха каишката.  Това ли им е здравната политика на ниво ЕС ??

Ти недей да дърпаш дявола за опашката. Добре, че до някаква степен е оставил правителствата на отделните държави (и то пак след одобрение, не просто ей така) да се оправят с ограничителните мерки. Иначе щяхме да имаме вечерен час, периметър около дома си, в който имаме право да се движим и други подобни рестрикции. Това пак е хитър ход, не е някаква проява на демокрация - недоволството ще е срещу местните правителства, които лесно могат да бъдат сменени, а не срещу Съюза.

За ваксините не съм се замислял за политиката им каква е. Гледам, че Унгария си закупува руската ваксина (Спутник), въпреки, че не е одобрена от ЕС. Явно е възможно, просто зависи от правителствата на местно ниво или пък ЕС на едни разрешава, а на други не.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

Ти недей да дърпаш дявола за опашката. Добре, че до някаква степен е оставил (и то пак след одобрение, не просто ей така) да се оправят с ограничителните мерки. Иначе щяхме да имаме вечерен час, периметър около дома си до който можем да излизаме и подобни. Това пак е хитър ход, не е някаква проява на демокрация - недоволството ще е срещу местните правителства, които лесно могат да бъдат сменени, а не срещу Съюза.

За ваксините не съм се замислял за политиката им каква е. Гледам, че Унгария си закупува руската ваксина (Спутник), въпреки, че не е одобрена от ЕС. Явно е възможно, просто зависи от правителствата на местно ниво или пък ЕС на едни разрешава, а на други не.

Четох, че е възможно всяка държава да се договаря и закупува ваксини самостоятелно, но парите тогава не идват от съюза, а от бюджета на държавата. Но в момемента не мога да намеря статията и не съм на 100% сигурна е

че е достоверно

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 27 минути , но нейм каза:

Това, че новия щам е по - заразен при младите вече го казаха. Аз поне го четох някъде. За това, не помня вече в коя държава, щели да почват ваксинирането на младите вместо на възрастните. Говоря, разбира се, за младите над 18. Не за деца. 

За секвенриането на вируса и как успяха по картинка да разберат, че го има все повече новия щам при нас, се консултирах с @master_of_germs. Ако му се занимава, да обясни как става. 

Аз си направих моите изводи, както си ги и направих веднага след изтъпанването на 5 доктора, шефове на големи болници в България, единия в последствие стана здравен министър, точно на Цветница миналата година, които ни заговориха за корони от тръни и вълни от трупове. Това ми беше преломната точка в отношението към тази лудост. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Velyana каза:

Четох, че е възможно всяка държава да се договаря и закупува ваксини самостоятелно, но парите тогава не идват от съюза, а от бюджета на държавата. Но в момемента не мога да намеря статията и не съм на 100% сигурна е

че е достоверно

Аха, това до голяма степен обяснява защо Унгария има право да купува от руската ваксина. Наистина би било доста парадоксално ЕС да им плаща за такава покупка. 🙂 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 часа, antea каза:

простият отговор е, че 1/ репродуктивното число на естествено заразяване не е достатъчно високо, за да обхване необходимата част от населението, което е по-маловажно от 2/ няма съвременно цивилизовано общество, което е склонно да загуби 3% жертви, когато е налице наука и методи, с които това може да се предотврати

ако това не е достатъчно за теб, по-сложните отговори можеш да ги потърсиш на сайтовете на The Lancet, Nature, medRxiv, ScienceDirect, ResearchGate

Ако ще се позоваваме на наука има и противоположните мнения:

https://www.bbc.com/news/amp/health-54442386
https://www.standard.co.uk/news/health/anti-lockdown-petition-herd-immunity-a4565136.html?amp

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , Радо каза:

много брутална статия 

Финансирането на СЗО е "мътна и кървава" 20% от държавите, 80% от дарения, фондове и т.н. 

Бил Гейтс спонсорира СЗО със сума 2 пъти по-голяма от американската вноска. Половината му пари са насочени към Африка, а другата - за ваксини. 

Филантропия без граници.

Сега чакаме да затъмни и слънцето, за да охлади Земята.

Не знам инвеститорите в недвижими имоти от другата тема дали да не поизчакат малко с покупката на къщи край морето?

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:

Някой има ли идея къде освен в ДКЦ Софиямед правят експресни ПСР тестове ? 

Идеята ми е да пътувам с един тест до Швейцария и обратно за един уикенд  петък-неделя. Швейцарците искат тест до 48 часа а обратно в БГ до 72 часа и така с един тест ще мина и двете изисквания на двете държави.

Софиямед нямат свободни часове за петък сутрин преди полета ми .

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Радо каза:

Една снимка циркулираше из Фейсбук - отляво се виждаше старото определение на СЗО за стаден имунитет, отдясно новото. В старото се поясняваше, че такъв се добива по естествен начин (чрез среща с вируса) и по изкуствен начин (чрез имунизация). В новото определение първият начин е премахнат, не съществува.  🙂🙂🙂  Това май се случи преди около месец.

Никъде не излиза тази снимка, Гугъл просто не я показва при търсене...

Явно дескредитирането и загубата на авторитет чрез говорене/ писане на откровени глупости, не смущава изобщо правещите го институции/ личности или пък мнозинството от населението няма капацитета да вдене (или е принудено от служебно положение или някаква друга зависимост да не го прави) и тогава вече наистина няма от какво да се притесняват.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 7 минути , FlyTraveler каза:

Една снимка циркулираше из Фейсбук - отляво се виждаше старото определение на СЗО за стаден имунитет, отдясно новото. В старото се поясняваше, че такъв се добива по естествен начин (чрез среща с вируса) и по изкуствен начин (чрез имунизация). В новото определение първият начин е премахнат, не съществува.  🙂🙂🙂  Това май се случи преди около месец.

Никъде не излиза тази снимка, Гугъл просто не я показва при търсене...

20210131_114405.jpg.13b932f9162b352b89ea2c4f2a98cc07.jpg

И това циркулира също, може би сте го виждали вече 😁20201223_151958.jpg.c89a085615f865b695eba08c8e026643.jpg

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 минути , Радо каза:

20210131_114405.jpg.13b932f9162b352b89ea2c4f2a98cc07.jpg

И това циркулира също, може би сте го виждали вече 😁20201223_151958.jpg.c89a085615f865b695eba08c8e026643.jpg

Аха, мерси. В интерес на истината, трябва да отбележим, че през ноември и декември в България си имаше пик на епидемията и доста починали от Ковид-19. Аз лично познавам няколко човека, които изгубиха членове на семействата си. Вирусът е напълно реален и опасен за около 15-20% от населението. Как обаче се използва/ направлява ситуацията за цели нямащи нищо общо с медицината е съвсем отделен въпрос и едното не изключва другото. 

• Харесвам 9
Публикувано:

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/01/31/samo-20-ot-bylgarite-sa-sreshtali-covid-19-dalech-sme-ot-stadniia-imunitet.478409

Рискови били учениците, затова ще ги пуснем на училище. 

Докато стигнем 70% срещали вируса, с тези темпове още 2 години  ни чакат противоепидемиологични мерки.

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.