Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 минути , но нейм каза:

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/01/31/samo-20-ot-bylgarite-sa-sreshtali-covid-19-dalech-sme-ot-stadniia-imunitet.478409

Рискови били учениците, затова ще ги пуснем на училище. 

Докато стигнем 70% срещали вируса, с тези темпове още 2 години  ни чакат противоепидемиологични мерки.

Повечето правителства си имат придворен вирусолог, ние си имаме придворен математик. Всеки един математически модел, колкото и точен да бил той, зависи от данните, които му се вкарат. От трибуквието ли си ги извади този 20-те % срещнали вируса? Никой не знае. Може да е така, може и да не е (имам предвид процентите, а не откъде ги е извадил).

Не се прави една даваща много важни данни и доста евтина процедура - стандартно серо-епидемиологично изследване, каквото направиха проф. Щреек и проф. Ионидис, съответно в Германия и в САЩ. Не е нужно да се тества цялата популация, каквато е амбицията на Словкия, за да се разбере процента заразили се от вируса, процента прекарали тежко заболяването и процента смъртност. У нас се направи някакъв жалък и неотговарящ на стандартите за такова изследване опит в началото на кризата (с полицаите) и се спря до там. Явно точните данни далеч не са важни, а може и да вземат да излязат неудобни.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

От трибуквието ли си ги извади този 20-те % срещнали вируса

Абсолютно .

Неясно как знаят при положени, че до момента, за 10 месеца, според единния ни информационен портал са направени по-малко от 1,4 млн. теста в БГ.

Както добре знаем, само от нашия форум даже , доста голяма част от хората си правят по 2-3-10 теста. Което в добрия случай означава че тестваните не са повече от 500-600 хиляди отделни индивида. Как рабраха останалите срещали ли са се или не е загадка.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 7 минути , но нейм каза:

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/01/31/samo-20-ot-bylgarite-sa-sreshtali-covid-19-dalech-sme-ot-stadniia-imunitet.478409

Рискови били учениците, затова ще ги пуснем на училище. 

Докато стигнем 70% срещали вируса, с тези темпове още 2 години  ни чакат противоепидемиологични мерки.

Липсва ми този човек 🙂 По едно време почти всяка вечер го даваха по БТВ, много компетентно прогнозираше развитието на пандемичната обстановка - числа, формули, сериозна работа. От известно време го няма 🙂.

Прав е. Предлагам тези проблемни ученици от 8 до 12 глас да ги затворим за 1-2 години по къщите, докато другите постигнем стадния имунитет. Разбира се, съгласно новото определение на СЗО. Да не си помислите да постигаме друг вид стаден имунитет. 

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 11 минути , Eva eva каза:

Липсва ми този човек 🙂 По едно време почти всяка вечер го даваха по БТВ, много компетентно прогнозираше развитието на пандемичната обстановка - числа, формули, сериозна работа. От известно време го няма 🙂.

Прав е. Предлагам тези проблемни ученици от 8 до 12 глас да ги затворим за 1-2 години по къщите, докато другите постигнем стадния имунитет. Разбира се, съгласно новото определение на СЗО. Да не си помислите да постигаме друг вид стаден имунитет. 

И в тази връзка - рискът от психични проблеми при децата се е увеличил от 18 процента преди корона на 31 процента по време на короната (не знам от какво са тези проценти). Та то май наистина се оказва, че спасяваме едните и морим другите. Ама то в природата си има баланс де. Тук изобщо изключваме късно диагностицирани други болести.

https://www.aerzteblatt.de/archiv/214929/Coronapandemie-Psychische-Gesundheit-von-Kindern-verschlechtert

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 13 минути , ivailo_radev каза:

И в тази връзка - рискът от психични проблеми при децата се е увеличил от 18 процента преди корона на 31 процента по време на короната (не знам от какво са тези проценти). Та то май наистина се оказва, че спасяваме едните и морим другите. Ама то в природата си има баланс де.

Шегувам се аз, но е много трудно - млад, здрав мъж да стои затворен по цели дни, за моя син става въпрос. Уж не дава притеснителни признаци, но на моменти го усещам, много му е тежко. Добре, че е нета, това го спасява. Другия месец има рожден ден - става на 18 г. Решил е да води другарите на дюнери и ще вземат бира в парка.... сърцето ми се къса. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Eva eva каза:

Шегувам се аз, но е много трудно - млад, здрав мъж да стои затворен по цели дни, за моя син става въпрос. Уж не дава притеснителни признаци, но на моменти го усещам, много му е тежко. Добре, че е нета, това го спасява. Другия месец има рожден ден - става на 18 г. Решил е да води другарите на дюнери и ще вземат бира в парка.... сърцето ми се къса. 

Мисля, че ако му направиш градинско парти и шатра с твоите специалитети, няма кой да попречи. Те са млади и студът няма да им е проблем. Никой не иска мнението ми, но според мен можеше да си останат отворени градините на заведенията. Бих постудувала малко, ако мога да пия кафе навън с приятели. Това най-много ми липсва!

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 минути , Eva eva каза:

Говори ми, моят прави 18 през април. Миналата година беше първият от неговата компания, който "изгоря" с рождения ден.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , Eva eva каза:

Другия месец има рожден ден - става на 18 г

преди 1 минута , Zaro каза:

Говори ми, моят прави 18 през април.

Къща за гости и .. става перфектен 18-ти рожден ден

• Харесвам 7
Публикувано:

Чета с интерес темата. Опитвам да разбера мотивите зад всяко мнение. В крайна сметка стигнах до следните възможности:

1. Приемаме, че проблемът е основно медицински. Слушаме здравните власти и спазваме препоръките и правилата.

2. Приемаме, че част от проблемът е медицински, а друга част от него политически. Тук имаме два варианта:

а) все пак спазваме правилата и препоръките, въпреки очевидният политически оттенък в името на държавността и обществото;

б) противопоставяме се на правилата и препоръките, защото поставяме под съмнение необходимостта от тяхното въвеждане.

3. Приемаме, че проблемът е изцяло политически и няма нищо общо с медицината. Категорично отказваме да спазваме правилата и препоръките. Обвиняваме за кризата местното правителство и некомпетентността на местните здравни власти. След това със същите мотиви обвиняваме последователно СЗО, ЕС, САЩ, Китай, създателите на "новия световен ред", Батман и обезателно Дарт Вейдър, като олицетворение на злото. Отричаме всички и всичко! Не предлагаме разумно решение, защото......защото така! Пишем си по форумите...

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 5 минути , Duke каза:

В крайна сметка стигнах до следните възможности:

Смятам че има и опция 3 на вариант 2 :

"Приемаме, че част от проблемът е медицински, а друга част от него политически". Спазваме логични мерки и не спазваме нелогични .

Пример логични : дистанция, маски в затворени пространства и струпване на хора...

Пример нелогични : ресторант хотел - да, друг - не. Сауна с 10 потящи се човека вътре- да, а индивидуален уред във фитнес - не. 

И двата примера - логични и нелогични не са изчерпателни а само част от примерите.

• Харесвам 6
Публикувано:

Стадният имунитет явно е трудно постижим с този вирус. Няма ясно обяснение защо Швеция не стигна до него. В крайна сметка, нейният модел трябваше да доведе до имунитет в Стокхолм още през лятото. Въпреки това, в Швеция има немалко случаи. 

Хора от едно семейство се заразяват, а други не. Как е възможно това? Значи, или (1) този вирус не се предава така лесно или (2)  определени хора имат имунитет срещу него. как ще постигне стаден имунитет по естетсветн път, ако той се разпространява така бавно (дори там, където изобщо няма ограничения)?

Относно процентът хора, преминали през вируса. Не знам как може да се направи такава оценка, но виждам, че хора, които са били болни, смятат, че всички са преминали през вируса. Не е така. Аз, жената, детето, нейните родители и роднини, както и моите родители не сме минавали през вируса. При това живеем в различни страни. Братът на жена ми живее с мед. сестра в Германия, и двамата не са хващали вируса. Вярно е, че ние живеем по-изолирано, но брат й си работи нормално, а за мед. сестра в Ковид отделение да не говорим. За мен реалният процент може и да е под 20.

От всичко тук следва, че има още да се мъчим с вируса, докато постигнем колективен имунитет. Дали ваксините ще го постигнат? И това не е ясно. Нека видим какво ще направят в Израел, там експериментът върви с пълна пара.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , funny каза:

Смятам че има и опция 3 на вариант 2 :

"Приемаме, че част от проблемът е медицински, а друга част от него политически". Спазваме логични мерки и не спазваме нелогични .

Пример логични : дистанция, маски в затворени пространства и струпване на хора...

Пример нелогични : ресторант хотел - да, друг - не. Сауна с 10 потящи се човека вътре- да, а индивидуален уред във фитнес - не. 

И двата примера - логични и нелогични не са изчерпателни а само част от примерите.

Това цялото се покрива в буква б) от същата точка... 😉

Публикувано:
преди 7 минути , Duke каза:

Това цялото се покрива в буква б) от същата точка... 😉

Прочети внимателно и ще намериш разликите 😉

Публикувано:
преди 45 минути , Duke каза:

Чета с интерес темата. Опитвам да разбера мотивите зад всяко мнение. В крайна сметка стигнах до следните възможности:

1. Приемаме, че проблемът е основно медицински. Слушаме здравните власти и спазваме препоръките и правилата.

2. Приемаме, че част от проблемът е медицински, а друга част от него политически. Тук имаме два варианта:

а) все пак спазваме правилата и препоръките, въпреки очевидният политически оттенък в името на държавността и обществото;

б) противопоставяме се на правилата и препоръките, защото поставяме под съмнение необходимостта от тяхното въвеждане.

3. Приемаме, че проблемът е изцяло политически и няма нищо общо с медицината. Категорично отказваме да спазваме правилата и препоръките. Обвиняваме за кризата местното правителство и некомпетентността на местните здравни власти. След това със същите мотиви обвиняваме последователно СЗО, ЕС, САЩ, Китай, създателите на "новия световен ред", Батман и обезателно Дарт Вейдър, като олицетворение на злото. Отричаме всички и всичко! Не предлагаме разумно решение, защото......защото така! Пишем си по форумите...

Аз не мога да се намеря в коя точка съм точно, понеже клоня към точка 2 а), т.е. аз всичко си спазвам, ама абсолютно всичко, обаче някои мерки ги поставям под съмнение и определено виня местното правителство, че не е реагирало както трябва и навреме.

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Никой не иска мнението ми, но според мен можеше да си останат отворени градините на заведенията. Бих постудувала малко, ако мога да пия кафе навън с приятели. Това най-много ми липсва!

Абсолютно съм съгласен. Миналата седмица ходих да разгледам Плевен и в парк Кайлъка си имаше една доста голяма група хора, които си бяха превърнали пейки в мини-бар и се черпеха и си правиха парти, като това се случваше точно до едно от затворените заради ковид заведения.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 15 минути , ivailo_radev каза:

Аз не мога да се намеря в коя точка съм точно, понеже клоня към точка 2 а), т.е. аз всичко си спазвам, ама абсолютно всичко, обаче някои мерки ги поставям под съмнение и определено виня местното правителство, че не е реагирало както трябва и навреме.

Ето, че покриваш условието на т.2, б.а)

преди 35 минути , funny каза:

Прочети внимателно и ще намериш разликите 😉

Започнем ли с нюансите, отиваме към световната конспирация... 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Duke каза:

Започнем ли с нюансите, отиваме към световната конспирация... 😉

Ти знаеш ли кога и за какво за пръв път се въвежда (съвсем неслучайно) термина "Конспиративна теория"? 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Тя темата отдавна оттече в политико-коспиративния канал :yes::wink:

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 8 минути , FlyTraveler каза:

Ти знаеш ли кога и за какво за пръв път се въвежда (съвсем неслучайно) термина "Конспиративна теория"? 🙂 

Не, но не виждам връзка с темата. Предполагам това е така, защото съм в основната група по т.2, б.а) по-горе и приемам случващото се по различен начин от теб... 😉

преди 5 минути , Фил каза:

Тя темата отдавна оттече в политико-коспиративиня канал :yes::wink:

Поне някаква алтернатива да се предлагаше, а то стана като на предстоящите избори... 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Duke каза:

Не, но не виждам връзка с темата. Предполагам това е така, защото съм в основната група по т.2, б.а) по-горе и приемам случващото се по различен начин от теб... 😉

Попитах, защото виждам, че обичаш термина "Конспиративна теория". Добре е да се знае кога и защо е въведен в употреба. 🙂 

Точките, които си изложил имат много повече варианти, от дадените от теб. Според мен вкарваш много и различни типове хора и възгледи под общ знаменател. Откъде знаеш аз, примерно, до каква степен изпълнявам ограничителните мерки? 😉  Иначе е очеизвадно, че приемаш случващото се по различен начин от мен (което произлиза от това, че по принцип възприемаш света по различен начин), но хората сме различни, иначе щеше да е скучно. 🙂 

П. П. Иначе напълно те разбирам, и аз имах подобно на твоето световъзприятие допреди 21-22 години (назад във времето имам предвид)... 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

Няма нужда да бъде демонизиран Дарт Вейдър. Нашата Империя няма нищо общо с настоящата криза ...

Аз дори ходатайствах за вас пред Императора да ви окажем помощ. Състраданието у него като цяло е почти толкова колкото белия цвят в моята униформа, но понякога и той има своите моменти ... Ентусиазирано предложи да приложим над вас решението, с което се справихме с бунтовниците на Олдерон, това гарантирано щеше да премахне вируса от вашата планета. Не се съгласих и се спряхме на друг вариант - ще ви направим подарък: 100 бройки от специалните ни дроиди за разпити, разбира се препрограмирани не да измъчват хората, а да ги ваксинират. Естествено, технологията в препрограмирането не е перфектна и е възможно при определен процент - да речем 0.1-0.3 - дроидите да си спомнят оригиналните настройки и да поизмъчват малко хората, преди да ги ваксинират. Но това е малка част от населението и вашата цивилизация като цяло май няма проблем с това!

interrogation.jpg.b99048273ee00c824f361344fcbf8d95.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 9 минути , FlyTraveler каза:

П. П. Иначе напълно те разбирам, и аз имах подобно на твоето световъзприятие допреди 21-22 години (назад във времето имам предвид)... 🙂 

Ще ми бъде любопитно да разкажеш малко повече за моето "световъзприятие", защото очевидно си наясно не само с проблема COVID-19, но и с това какъв човек съм... 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

Естествено, технологията в препрограмирането не е перфектна и е възможно при определен процент - да речем 0.1-0.3 - дроидите да си спомнят оригиналните настройки и да поизмъчват малко хората, преди да ги ваксинират. Но това е малка част от населението и вашата цивилизация като цяло май няма проблем с това!

interrogation.jpg.b99048273ee00c824f361344fcbf8d95.jpg

Е, защо беше нужно това накрая? 😮 Хайде сега пак обяснения доколко препрограмирането е безопасно и отекоха още стотина страници от темата... 😞

П.П.: И нито ред за превъзходното центриране за величаво волле, което ти вдигнах... 😞

• Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Duke каза:

Е, защо беше нужно това накрая? 😮 Хайде сега пак обяснения доколко препрограмирането е безопасно и отекоха още стотина страници от темата... 😞

П.П.: И нито ред за превъзходното центриране за величаво волле, което ти вдигнах... 😞

Е не, няма повече обяснянения да давам за нашите технологии - аз не обичам да се самоизтъквам, както всички знаете!

Явно съм пропуснал волето, върнах се и прочетох и пак не можах да схвана и ще помоля  за уточнение! Но в момента съм малко разсеян, че се занимаваме с вашия Мангъров. Тъмните сили на вашата планета ни помолиха колегиално за съдействие да го сплашим по някакъв начин, че много истини разкривал и им мътел злите планове. Та сега щурмоваците са го вързали и му взимат проби за PCR от носа, гърлото и от задника. В random последователност. И да, с един и същ тампон!

• Смея се 3
Публикувано:
преди 14 минути , Брани каза:

Явно съм пропуснал волето, върнах се и прочетох и пак не можах да схвана и ще помоля  за уточнение! Но в момента съм малко разсеян, че се занимаваме с вашия Мангъров. Тъмните сили на вашата планета ни помолиха колегиално за съдействие да го сплашим по някакъв начин, че много истини разкривал и им мътел злите планове. Та сега щурмоваците са го вързали и му взимат проби за PCR от носа, гърлото и от задника. В random последователност. И да, с един и същ тампон!

Би ли докладвал после дали пък не сте му доставили удоволствие със взимането на пробите 😂 имам подозрения , че в него има нещо сбъркано и трябва да бъде препрограмирано 🧐

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.