Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Чета с интерес темата. Опитвам да разбера мотивите зад всяко мнение. В крайна сметка стигнах до следните възможности:

Преди се борехме за колективен имунитет, а сега се борим за стаден имунитет. Как само се сменя терминологията?!?

"Напъха" ни всичките "оФце" в три пункта - бели, черно-бели и черни.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 30 минути , Duke каза:

И плюс това, апелирам за малко повече сериозност по темата!

20210131_162704.jpg

По-удачно е да апелираш в съда, при случай!

А и не виждам някой да се е изказал несериозно, без значение какъв цвят "оФца" е.

Публикувано:
преди 48 минути , но нейм каза:

Преди се борехме за колективен имунитет, а сега се борим за стаден имунитет. Как само се сменя терминологията?!?

"Напъха" ни всичките "оФце" в три пункта - бели, черно-бели и черни.

Глопосте. Стадният се спряга от самото начало, от herd.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Zaro каза:

Глопосте. Стадният се спряга от самото начало, от herd.

Аааа, ти недей така! До скоро бяхме "колектив", сега по новата терминология станахме "стадо".

А англоговорящите (страни) винаги са били по-напреднали, затова са "стадо" от по-рано.  Ние все ги стигаме.

• Смея се 3
Публикувано:
преди 11 минути , но нейм каза:

Аааа, ти недей така! До скоро бяхме "колектив", сега по новата терминология станахме "стадо".

А англоговорящите (страни) винаги са били по-напреднали, затова са "стадо" от по-рано.  Ние все ги стигаме.

Колектив бяхме по времето на колективизацията. Сега някои са стадо, други са група или общност. Всички се борят за имунитет.

• Харесвам 2
Публикувано:

Отделих последните няколко мнения. Моля, нека не завиваме в сферата на политиката. Пак да припомня, не е това темата на форума.

Публикувано:

Приятел работещ в една Мелия в Тенерифе, която е затворена от миналата пролет, днес каза, че се гласят да отварят най-рано юли месец.

Периодично от миналата пролет им казват как ще отварят след 2 или 3 месеца и така ще стане 13-14 месеца до юли, а може и повече..

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Новини от Брюксел:

“Сертификатите за ваксинация трябва да се използват „само за определената им цел да контролират ефикасността на ваксината, потенциалните странични ефекти и нежелани събития“, казаха парламентаристите. “

“Ваксината срещу Ковид-19 не може да е задължителна и не могат да бъдат притискани тези, които нямат желание да се ваксинират. Всяко действие срещу нежелаещите да се ваксинират се смята за дискриминация”

https://pace.coe.int/en/files/29004/html

https://pace.coe.int/en/news/8184/covid-19-vaccines-must-be-a-global-public-good-available-to-everyone-everywhere-

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:
преди 8 часа, Duke каза:

Ще ми бъде любопитно да разкажеш малко повече за моето "световъзприятие", защото очевидно си наясно не само с проблема COVID-19, но и с това какъв човек съм... 😉

Имам набито око, а с теб сме в този форум заедно от повече от 7 години... Характеристика не съм правил никога на никой участник, не смятам и да правя. Мога само да те уверя, че нямах предвид нещо лошо. 🙂 

Относно ковид проблема - просто гледам и коментирам както всички останали. Не съм се правил на медик и не съм коментирал методи на лечение, предимства и недостатъци на различните ваксини и пр. Ако съм засягал косвено такива въпроси, съм цитирал или съм пускал линкове към статии и видеа на признати специалисти от световна величина.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 16 часа, но нейм каза:

По-удачно е да апелираш в съда, при случай!

А и не виждам някой да се е изказал несериозно, без значение какъв цвят "оФца" е.

Не разбирам на какво се дължи тази реакция? Опитах да се пошегувам, за да разведря малко обстановката, а и с Брани си имаме вътрешнозаводска закачка. Както и да е, явно не се е получило...

Прочетох и предишният ти коментар, и умишлено не реагирах. Гледам обаче, че твърдо настояваш за отговор...

Никого и никъде не съм нарекъл "оФца". Категоризирането, което предложих е на база дискусията. Естествено, че в тези категории е възможно да има множество нюанси. Нали тук всички сме умни, красиви и добри? Очевидно всеки е сам за себе си категория и някак не му отива да се причислява към нечия група. Звучи недостойно предвид уникалността на всеки един от нас, особено пък тук във виртуалното пространство. Това е проблем, защото границата между ярката индивидуалност и липсата на усещане за общност е твърде тънка, а пресичането й обикновено не води до нищо добро. Както споменах, аз се самоопределям като представителна извадка на членуващ в групата на т.2, а) Приел съм, че в основата си проблемът е медицински. В същото време забелязвам политически оттенък в препоръките и мерките, но тъй като уважавам държавността и съм част от обществото, съм склонен да се съобразя с тях (препоръките и мерките)...

За мен, далеч по-важно е да разбера каква е алтернативата и реално дали съществува такава? Отговор, приемам "логичните" и не съм съгласен с "нелогичните" мерки и препоръки е ирелевантен към дискусията, защото няма общо правило за логичност и нелогичност в подобни извънредни ситуации. За теб логичната мярка е една, за мен друга. И тъй като ние двамата с теб не сме нито част от медицинския щаб, нито част от изпълнителната власт, имаме два варианта - съобразяваме се с всичките му там условности и резерви или категорично не се съобразяваме и решаваме, че не сме част от обществото и не дължим нищо на държавата. ОК, приемам и така да е, но какво предлага втората група като алтернатива?

Ако все пак решиш да ми отговориш, нека е съобразно правилата на форума. Според мен, можем да дискутираме и политическия оттенък на темата, без директно да си служим с политически клишета и лозунги... 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Някакъв юнак в австрийския парламент си тества колата (напитката, не автомобил) за корона с бърз антигенен тест.

https://t.co/za82FFl5cc" / Twitter

Естествено не трябва да се правят прибързани изводи - в случая се предполага, че теста реагира на киселината в колата и затова е положителен.

Та ето защо не трябва да се яде и пие известно време преди тест.

• Харесвам 3
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, ivailo_radev каза:

Някакъв юнак в австрийския парламент си тества колата (напитката, не автомобил) за корона с бърз антигенен тест.

https://t.co/za82FFl5cc" / Twitter

Естествено не трябва да се правят прибързани изводи - в случая се предполага, че теста реагира на киселината в колата и затова е положителен.

Та ето защо не трябва да се яде и пие известно време преди тест.

Е, то и по българската телевизия демонстрираха как оксиметър отчита как диша химикалка... щот всички в ефира са експерти, а не специалисти 😉

Публикувано:
Преди 1 час, pr284 каза:

Е, то и по българската телевизия демонстрираха как оксиметър отчита как диша химикалка... щот всички в ефира са експерти, а не специалисти 😉

Да, аз затова казах, че за мен изводът е просто да не се яде и пие преди теста, за да няма някакви киселини, които влияят. Всичко останало е ала-бала на някакъв перко в парламента в Австрия.

Публикувано:
преди 14 минути , ivailo_radev каза:

Да, аз затова казах, че за мен изводът е просто да не се яде и пие преди теста, за да няма някакви киселини, които влияят. Всичко останало е ала-бала на някакъв перко в парламента в Австрия.

Но това още веднъж доказва, че се работи грешно. Пср не е диагностични метод, а помощен трябва да имаш симптоми, и едва тогава, за да се види какво точно е, грип ли, ковид, настинка, да се тества. А не така наред. И после да говорим за 60% безсимптомни. И това го казват епидемиолозите, не аз. Но, не е  модерно да се говори така. Иначе, мислих си, че това за папаята в Танзания е измислица, но вече се чудя. С това намножаване какво ли се получава понякога... 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, Duke каза:

Не разбирам на какво се дължи тази реакция? Опитах да се пошегувам, за да разведря малко обстановката, а и с Брани си имаме вътрешнозаводска закачка. Както и да е, явно не се е получило...

Измислих и нов лозунг аз днес: "От народа, ПРЕЗ народа, за народа!"

• Смея се 2
Публикувано:
преди 54 минути , luba_rizova каза:

Иначе, мислих си, че това за папаята в Танзания е измислица, но вече се чудя

Изобщо не е измислица, защо си мислите, че е? Ковид е една огромна измама и много скоро истината ще лъсне...

• Смея се 1
Публикувано:

Електронен регистър за желаещите да се ваксинират . Ще е готов в края на месеца .... евентуално. Дано и да заработи, и да върши работа, че практиката с електронните услуги в БГ не е много цветуща :

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/shte-popylvame-zaiavkata-za-vaksinaciia-sreshtu-covid-elektronno-2258512?fbclid=IwAR1N7h2BjgUX9HiO3e6D8RI2tKwgvMjhT5d_bf2z1hys3_wPPvp8mJgwARE

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Но това още веднъж доказва, че се работи грешно. Пср не е диагностични метод, а помощен трябва да имаш симптоми, и едва тогава, за да се види какво точно е, грип ли, ковид, настинка, да се тества. А не така наред. И после да говорим за 60% безсимптомни. И това го казват епидемиолозите, не аз. Но, не е  модерно да се говори така. Иначе, мислих си, че това за папаята в Танзания е измислица, но вече се чудя. С това намножаване какво ли се получава понякога... 

Това, което съм пуснал е за бързите тестове. Не знам дали PCR тестовете работят на същия принцип. Тук има някакъв протеин в теста, който се разлага от киселината в колата и затова звъни положително. Ама в PCR теста може да не е така.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.