Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 24 минути , Duke каза:

Само ти прочете, че пиша за разделение! 

Ами, аз чета каквото пише:

"... Навремето в самолетите имаше салон/страна за пушачи и салон/страна за непушачи. Не виждам причина да не се въведе подобно разделение за ваксинирани и неваксинирани. Същото може да се случи и в хотелите и заведенията."

Ние наистина не се разбираме - кой какво казва или иска да каже.

преди 26 минути , Duke каза:

... На практика тези марки отново са форма на разделение, но обществото отдавна е свикнало с тях и не възприема същите като проява на дискриминация. Затова един си купува билет за икономическа класа, а друг за бизнес класа и освен евентуална завист у първия не говорим за дискриминация, нали? ...

Сега пък разбрах, че предлагаш срещу малко повечко пари да си купя илюзорна сигурност и да седна при ваксинираните. 

Ама те дали ще са съгласни?! А, дори и на тях да им е все едно, колко още други хитреци ще направят като мен и ще обезсмислят перфектния ми план за защита. Или ще трябва да съм ваксиниран. Тогава пък какво ми пука къде сядам т.е. ще си седна при простосмъртните.

Нещо ... нонсенс ... "ми се дава" :wink:

:biggrin:

--------

Направо си сядам в зеления самолет на @Брани.  Оше повече, той е с каска/маска FFP4 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Ами, аз чета каквото пише:

"... Навремето в самолетите имаше салон/страна за пушачи и салон/страна за непушачи. Не виждам причина да не се въведе подобно разделение за ваксинирани и неваксинирани. Същото може да се случи и в хотелите и заведенията."

Ние наистина не се разбираме - кой какво казва или иска да каже.

Сега пък разбрах, че предлагаш срещу малко повечко пари да си купя илюзорна сигурност и да седна при ваксинираните. 

Ама те дали ще са съгласни?! А, дори и на тях да им е все едно, колко още други хитреци ще направят като мен и ще обезсмислят перфектния ми план за защита. Или ще трябва да съм ваксиниран. Тогава пък какво ми пука къде сядам т.е. ще си седна при простосмъртните.

Нещо ... нонсенс ... "ми се дава" :wink:

:biggrin:

--------

Направо си сядам в зеления самолет на @Брани.  Оше повече, той е с каска/маска FFP4 

Аз май забравих да напиша, че само зелените самолети ще летят. Другите ще си седят ... 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 21 минути , Duke каза:

Несъвместимо е защото групата, която не иска да спазва мерките и си живее по свои собствени правила, практическа застрашава с поведението си другата група на онези, които желаят да спазват мерките... 😉

Нали затова от сутринта се опитвам да изместя фокуса от АЗ към НИЕ

Гледаш само от своята си камбанария! Групата която носи маски и иска карантини живее по свои собствени правила! Хайде да го гледаме от тази гледна точка, защото до преди година никой не носеше маски, нито имаше карантини, нито имаше гонка кой ваксиниран нито имаше агитации за ваксиниране и зелени паспорти!

Та въпроса е следният - който иска да се ваксинира го прави понеже е психясал от всекидневната обработка по медиите и няма достатъчно аналитичен потенциал да виде абсурда и лъжите.. но както и да е решил е да се ваксинира. След ваксиниране той би слдвало да е защитен и да няма страх че може да бъде заразен и да умре нали така?? Нали в крайна сметка затова е ваксината? След като е вече в безопаснот - той какви претенции ще има към този който не се е ваксинирал???? И какво ще му е основанието да изисква да се ваксинират всички? Нали той самият е защитен?

А този който не иска да се ваксинира той си поема риска ( според феновете на ваксините има риск според тия против ваксините няма ) да умре от ковид. Всеки като него си е поел този уж риск както ваксинирания си поема риска да умре от ваксината или да умира бавно в следващите години поради неминуемите вреди които ще му бъдат нанесени.

И къде е конфликта тук? Както виждам конфликта идва от ваксинираните - те немогат да се примирят с факта че те са се МИНАЛИ като са се ваксинирали а другите понеже са достатъчно умни и информирани не са се прецакали. И тръгват да търсят компенсации как да си го врнат на тарикатите неваксинирани. И как .. как ами да им забранм да летят, да пазаруват, да влизат в кина молове и прочие ако нямат ваксина. И умници като теб го гарнират - като ама това е въпрос на избор. Е виждаш ли колко подло разсъждават ваксерите???

И още нещо - който го е страх от вируса да си стои у дома и да не пътува да си слага маски и да се крие под леглото . Защото изказването ти е ПОДЛО! Щяло да ти писне и си искал да излезеш - и заради това че ти искаш да излизаш аз трябва да си слагам маска или да се лиша от свободата си в някаква степен??? Аз на теб преча ли ти да излизаш - НЕ! ТИ защо ми пречиш аз да излизам както съм го правил винаги? Да сме мислили за другите - кои са тези други? Нима аз не съм друг .. аз да мисля за вс вие не мислите за мен? Поредна доза егоизъм. Никой не ти пречи да си носиш маска с клапа и да се пазиш Аз не искам ти да пазиш мен това клише че пазим другите е за наивници с ограничено и безкритично мислене. Пази себе си с маски с противогази но не ми пречи аз да си живея нормално както аз не ти преча да си слагаш маски и да се криеш под масата.  Феновете на карантините и мерките са изключително двулични и егоистични натури.

А и ако разширим обхвата на темата можем да дискутираме и колко имаме пандемия и колко има смисъл от мерките и каква е целта на всичко и повярвай ми темата ще стане изключително неприятна за феновете на НОЩ и медицинския фашизъм който до скоро наричахте - теория на конспирациите!

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 28 минути , Duke каза:

АЗ Vs НИЕ

С което на този етап приключвам с участието си в темата, защото се въртим в омагьосан кръг!

Их, да му се не види.

Все нямам късмет.

Пак първи се фръцна.

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 15 минути , Брани каза:

Аз май забравих да напиша, че само зелените самолети ще летят. Другите ще си седят ... 🙂

По-доброто решение е тях да ги оставим на начинаещи джедаи да ги местят с помощта на силата от една площадка на друга, че да видят каква глупост са направили като опитват да се дистанцират от тъмните сили... 😛 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , bacho каза:

Гледаш само от своята си камбанария! Групата която носи маски и иска карантини живее по свои собствени правила! Хайде да го гледаме от тази гледна точка, защото до преди година никой не носеше маски, нито имаше карантини, нито имаше гонка кой ваксиниран нито имаше агитации за ваксиниране и зелени паспорти!

Та въпроса е следният - който иска да се ваксинира го прави понеже е психясал от всекидневната обработка по медиите и няма достатъчно аналитичен потенциал да виде абсурда и лъжите.. но както и да е решил е да се ваксинира. След ваксиниране той би слдвало да е защитен и да няма страх че може да бъде заразен и да умре нали така?? Нали в крайна сметка затова е ваксината? След като е вече в безопаснот - той какви претенции ще има към този който не се е ваксинирал???? И какво ще му е основанието да изисква да се ваксинират всички? Нали той самият е защитен?

А този който не иска да се ваксинира той си поема риска ( според феновете на ваксините има риск според тия против ваксините няма ) да умре от ковид. Всеки като него си е поел този уж риск както ваксинирания си поема риска да умре от ваксината или да умира бавно в следващите години поради неминуемите вреди които ще му бъдат нанесени.

И къде е конфликта тук? Както виждам конфликта идва от ваксинираните - те немогат да се примирят с факта че те са се МИНАЛИ като са се ваксинирали а другите понеже са достатъчно умни и информирани не са се прецакали. И тръгват да търсят компенсации как да си го врнат на тарикатите неваксинирани. И как .. как ами да им забранм да летят, да пазаруват, да влизат в кина молове и прочие ако нямат ваксина. И умници като теб го гарнират - като ама това е въпрос на избор. Е виждаш ли колко подло разсъждават ваксерите???

И още нещо - който го е страх от вируса да си стои у дома и да не пътува да си слага маски и да се крие под леглото . Защото изказването ти е ПОДЛО! Щяло да ти писне и си искал да излезеш - и заради това че ти искаш да излизаш аз трябва да си слагам маска или да се лиша от свободата си в някаква степен??? Аз на теб преча ли ти да излизаш - НЕ! ТИ защо ми пречиш аз да излизам както съм го правил винаги? Да сме мислили за другите - кои са тези други? Нима аз не съм друг .. аз да мисля за вс вие не мислите за мен? Поредна доза егоизъм. Никой не ти пречи да си носиш маска с клапа и да се пазиш Аз не искам ти да пазиш мен това клише че пазим другите е за наивници с ограничено и безкритично мислене. Пази себе си с маски с противогази но не ми пречи аз да си живея нормално както аз не ти преча да си слагаш маски и да се криеш под масата.  Феновете на карантините и мерките са изключително двулични и егоистични натури.

А и ако разширим обхвата на темата можем да дискутираме и колко имаме пандемия и колко има смисъл от мерките и каква е целта на всичко и повярвай ми темата ще стане изключително неприятна за феновете на НОЩ и медицинския фашизъм който до скоро наричахте - теория на конспирациите!

При все, че разбирам основната ти идея и дори съвпада с моята (т.е. всеки да си взима решението), не бих определял хората, които искат да се ваксинират като  не достатъчно умни. Аз приемам, че и едните и другите имат просто различни аргументи и едно съвместно съжителство е възможно (дори и от медицинска гледна точка). 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 минути , antea каза:

Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Йовков.

Колко точно го е казъл поета. 

Актуално и век по-късно. 🙏🙏

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

При все, че разбирам основната ти идея и дори съвпада с моята (т.е. всеки да си взима решението), не бих определял хората, които искат да се ваксинират като  не достатъчно умни. Аз приемам, че и едните и другите имат просто различни аргументи и едно съвместно съжителство е възможно (дори и от медицинска гледна точка). 

Въпроса е че едните постояно пречат на другите да живеят нормално под един или друг предлог и с всеки ден претенциите им стават все по нагли и агресивни. Достатъчно толерантност им се отпусна... но наглостта им набира скорост и става вече безгранична. Ами то утре ще обявят, че херпесния вирус е пандемичен и много опасен и че 99 % го карат безсимптомно но трябва да сме в карантина докато не го излекуваме ... Колко им трябва - има няма 2 месеца по телевизора и ваксерите ще скочат с ножове да колят инакомислещите. Аз не съм антиваксър - но съм твърдо против ковид ваксината.  Който не си е бил досега ваксина срещу глупост, ще си бие срещу ковид.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 минути , bacho каза:

Въпроса е че едните постояно пречат на другите да живеят нормално под един или друг предлог и с всеки ден претенциите им стават все по нагли и агресивни. Достатъчно толерантност им се отпусна... но наглостта им набира скорост и става вече безгранична. Ами то утре ще обявят, че херпесния вирус е пандемичен и много опасен и че 99 % го карат безсимптомно но трябва да сме в карантина докато не го излекуваме ... Колко им трябва - има няма 2 месеца по телевизора и ваксерите ще скочат с ножове да колят инакомислещите. Аз не съм антиваксър - но съм твърдо против ковид ваксината.  Който не си е бил досега ваксина срещу глупост, ще си бие срещу ковид.

@Bacho, би ли си отишъл при каките. 

Тук може и да спорим и да се иронизираме чат-пат, но подобен тон си го дръж в къщи.

А по същество - струва ми се, че нямаш близък умрял в следствие от усложнения на негови си заболявания, прдизвикани от Ковид.

• Харесвам 11
  • Шок 1
  • Браво 5
Публикувано:
преди 24 минути , antea каза:

Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Йовков.

Браво... че написа, че е от Йовков. Очевидно има нужда.

Сега пък възникват други въпроси - Кой е тоя Йовков?:wink:

-------

Преди време на едни познати на дъщеря им (ученичка) й трябваше нещо от Елин Пелин.

Давам й първия том. Минават 2-3 месеца, минават 6. На мен ми боде в очите като погледна библиотеката - няма ми първи том на Елин Пелин.

Звънвам:

- Здрасти, кога ще ми върнеш Елин Пелин?

- Ъъъ, от кого е Елин Пелин.

Момичето искаше да се ориентира, забравило е.

• Харесвам 4
  • Смея се 16
Публикувано:

Дайте малко, да снижим напрежението. То си е ясно, че всеки си държи на мнението. Но нека не се опитваме, яростно, да го налагаме и на другите. 

Като лекар, който , живо се интересува от ситуацията, мога да кажа:

- вирус има, около мен, доста хора го изкараха много тежко, с опасност за живота. Други - даже , не разбраха

-  нещата се представят деформирано, това също е факт  и е трудно да се отсее, ако не си навътре в нещата.

- не разбирам причините, за толкова време, да не се разбере всичко за тоя вирус и да има ясен протокол на лечение.

- защо бяха забранени аутопсиите, не правят и сега, също ми е чудно.

Аз лично смятам, че такава дискриминация ваксинирани/неваксинирани, няма да се допусне. 

То и сега има антиваксъри, аз имам две пациентки, които не слагат на децата си, нито една от задължителните, за РБ ваксини, съгласно  ИК. Никой нищо не им прави, децата си ходят на училище, градина. Въпреки, задължителността. 

И си е въпрос на личен избор, кой как ще постъпи. Както при всички епидемии, тази също ще затихне, колкото и да се опитват да ни плашат със заглавия, как “ следващата вълна , ще е по изборите”...Как па го сметнаха?
То и за ваксината не е ясно още нищо. За колко време , в каква степен, ще защитава.

Но всички се надяваме, че тя ще подобри нещата. Хората са уплашени, стресирани, поставени, пред избор - да избират от едно :( И всичко това е много благодатна почва, за да избуяват всякакви теории.

Нека има още няколко вида ваксини, човек сам да реши, от коя да си сложи, нещата ще се успокоят. 

Спомням си, на времето, за противогрипните ваксини. Откак ги има, в нашето семейство си ги слагаме всяка година.И не боледуваме. До оня ден, имах пациенти, дето ми обясняваха, как, техни познати, като си сложили, пък се разболяли:( Никога, никого не съм агитирала. Всеки си има глава на раменете, да мисли.

А тази  година, се биеха пред аптеките, за противогрипна ваксина:(.Децата са в тоя бизнес - денонощно ни звъняха за ваксини.

Така че, “лека- полека, народът ще порастне, с няколко века”, ще свикне и с вируса, и с ваксината , лека-полека ще се ваксинираме всички и дай  , Боже, да си върнем предишния живот. Поне, до някъде:(

Сипвам си едно, че е лимончелово/ракиено време и казвам: Наздраве!

И продължавам да си гледам Комисар Монталбано:))) с кеф.

7E53234E-44B1-4C38-833E-47E69A5F4D4B.jpeg.4c0daed446ef4b732825c25d7fb7b6e3.jpeg

• Харесвам 27
  • Браво 3
Публикувано:
преди 32 минути , AlexandraKo каза:

Сипвам си едно, че е лимончелово/ракиено време и казвам: Наздраве!

И аз така... Е, наздраве! В крайна сметка водката в хладилника няма да се самоизпие, пък и чувам, за дезинфекция ставала също 🙂

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Извън темата е, но и аз имам познати, които не искат да ваксинират децата им, но лекарите са им дали фалшиви печати/бележки, че имат всички ваксини за да посещават градина. Вероятно и твоите познати са от тази група. 

Иначе сред много от решенията  в България има големи въпросителни. Може би и за това има толкова много недоволни и вярващи в конспирации. В Германия аутопсиите на са забранени и дори на тях се разчита за да се разбере повече за болестта. 

https://www.aerztezeitung.de/Politik/Obduktion-von-Corona-Toten-Wir-werden-demuetig-416937.html

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

И аз така... Е, наздраве! В крайна сметка водката в хладилника няма да се самоизпие, пък и чувам, за дезинфекция ставала също 🙂

Ваксиноид се вика:)))))

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Ваксиноид се вика:)))))

Ако бяхме започнали с това темата , до сега всички щяхме "да се уважаваме" и посоката на разговори щеше да е къде-къде по приятелска :grin:

• Харесвам 4
  • Смея се 4
Публикувано:

Официално ще помоля малко да укротите страстите!

Не ми се иска да трия мения, но ... големи хора сме, повече от година нищим тази тема и освен да се противопоставят две тези  друго не се случва.

Хайде всеки, който пише ново мнение да се замисли дали пише нещо ново или го е написал вече много пъти същото мнение.

Нито едните ще променят мисленето си, нито другите, та това писане на цели романи тук с противопоставяне по всяка точка е излишно според мен.

Ако искате темата да си остане и в нея да могат да се съобщават някакви нови неща за Ковид, моля бъдете по-разбиращи чуждото мнение и не се старайте непременно да накарате останалите да мислят като вас.

Благодаря за вниманието!

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 2 минути , Masmiya каза:

Извън темата е, но и аз имам познати, които не искат да ваксинират децата им, но лекарите са им дали фалшиви печати/бележки, че имат всички ваксини за да посещават градина. Вероятно и твоите познати са от тази група. 

Ааа, това не знам. Фалшива бележка не давам, за нищо. Но за ваксините, според мен, не е толкова просто да се лъже - нали ги има някъде, може да се провери, веднъж ми трябваше нещо такова и от тогавашното ХЕИ ми дадоха. Това си е документ с неверно съдържание, тоест - престъпление и не знам, кой лекар , ще се съгласи.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Ааа, това не знам. Фалшива бележка не давам, за нищо. Но за ваксините, според мен, не е толкова просто да се лъже - нали ги има някъде, може да се провери, веднъж ми трябваше нещо такова и от тогавашното ХЕИ ми дадоха. Това си е документ с неверно съдържание, тоест - престъпление и не знам, кой лекар , ще се съгласи.

Колкото и да ми е неприятно да го кажа, явно има такива лекари. Аз също имам позната която не слага ваксини, защото те са създадени от илюминатите, и извади фалшива бешежка за детето си, че е ваксинирано. 
За мен издаването на фалшив документ, какъо и използването му си е престъпление и е най-малкото морално неприемливо , но хора всякакви, ценности различни.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 10 минути , funny каза:

Ако бяхме започнали с това темата , до сега всички щяхме "да се уважаваме" и посоката на разговори щеше да е къде-къде по приятелска :grin:

Не бе, ние пак си се уважаваме:)))Не вярвам някой, да се депресира, че е неразбран или са му опонирали. 

Тука сме си, като едно семейство - можем да си кажем всичко, като разбира се, запазим, добрия тон:)))

преди 1 минута , Velyana каза:

За мен издаването на фалшив документ, какъо и използването му си е престъпление и е най-малкото морално неприемливо , но хора всякакви, ценности различни.

Абсолютно! 

• Харесвам 1
Публикувано:

Нагледен пример как непремерени приказки на учени, базирани на... Един! Случай е в състояние да предизвика паника, истерия, налагане и искане за налагане на най-тежки мерки. А в Южна Италия уж хората бяха спокойни... https://www.monitor.bg/bg/a/view/svryh-moshten-shtam-na-koronavirusa-panikiosa-italija-250420

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Не бе, ние пак си се уважаваме:)))Не вярвам някой, да се депресира, че е неразбран или са му опонирали. 

Тука сме си, като едно семейство - можем да си кажем всичко, като разбира се, запазим, добрия тон:)))

Абсолютно! 

Закачам се за мнението. За мен това е най-ценното (повтарям се май) в този форум - уважението към другите и различният им начин на мислене. Аз на Duke, Antea и т.н. (пропуснатите да не се засягат :D) може да не им харесвам всяка идея, ама това не ме кара да ги уважавам пo-малко. Затова и казах, че не може някой, който е против ваксините, да казва, че хората, които ще си сложат ваксини не са умни или нещо подобно. Жена ми не яде кюфтета, аз ги обожавам, ама за мен е перфектната жена (и не е защото така остават повече кюфтета за мен). 

• Харесвам 15
  • Смея се 5
Публикувано:

@zon, надявам се, че се шегуваш. Не съм толкова психясъл, нито следвам новата религия - свидетели на коронавируса от последния ден, че да бъркам обикновената настинка с коронавирус. Хремата ми дойде и си замина, защото се правех на канадец и се мотаех при 12-13 градуса по тениска навън. И явно тези с намордниците не ме опазиха от настинка. А, и ако при всако кихане си правя коронни тестове, носът ми щеше да стане на решето досега. Иначе днес се убедих, че имало по-зомбирани хора и от испанците. Без изненади, в Далечния изток са с едни гърди напред с параноята.

Man fined $3,500 for breaking Taiwan coronavirus quarantine for 8 seconds
https://edition.cnn.com/2020/12/07/asia/taiwan-quarantine-fine-scli-intl/index.html

• Харесвам 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.