Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Спомням си, на времето, за противогрипните ваксини. Откак ги има, в нашето семейство си ги слагаме всяка година.И не боледуваме. До оня ден, имах пациенти, дето ми обясняваха, как, техни познати, като си сложили, пък се разболяли:( Никога, никого не съм агитирала. Всеки си има глава на раменете, да мисли.

Така че, “лека- полека, народът ще порастне, с няколко века”, ще свикне и с вируса, и с ваксината , лека-полека ще се ваксинираме всички и дай  , Боже, да си върнем предишния живот. Поне, до някъде:(

7E53234E-44B1-4C38-833E-47E69A5F4D4B.jpeg.4c0daed446ef4b732825c25d7fb7b6e3.jpeg

Никога преди да си сложа противогрипна ваксина за първи път(за сметка на работодателя) не бях карал тежък грип-тогава го изкарах много тежко... 

Беше 2006 или 2007-оттогава не съм си слагал, но не съм карал  тежък грип, може да е случайно стечение на обстоятелствата... 

Няма да си сложа и анти-Ковид, освен ако не ме принудят! 

П. П. Не съм антиваксър, дори преди 2 месеца ми биха антитаб по мое желание... 

преди 1 час, Mary каза:

Официално ще помоля малко да укротите страстите!

Не ми се иска да трия мения, но ... големи хора сме, повече от година нищим тази тема и освен да се противопоставят две тези  друго не се случва.

Хайде всеки, който пише ново мнение да се замисли дали пише нещо ново или го е написал вече много пъти същото мнение.

Нито едните ще променят мисленето си, нито другите, та това писане на цели романи тук с противопоставяне по всяка точка е излишно според мен.

Ако искате темата да си остане и в нея да могат да се съобщават някакви нови неща за Ковид, моля бъдете по-разбиращи чуждото мнение и не се старайте непременно да накарате останалите да мислят като вас.

Благодаря за вниманието!

Може да се направят отделни теми: за привърженици и друга:за противници на анти-Ковид ваксината... 

• Харесвам 3
Публикувано:

Добри новини. От къде? Швеция, шведки и други благинки, добре, че са шведите, че да са позитивни, разумни, изследващи и търсещи нещо различно от

гробове. Та, изследване показва наличие на антитела до поне 9 месеца след преболедуване, а след това при 2/3 от изследваните се наблюдава клетъчен имунитет. Аа, и прекаралите Не разнасят и Не заразяват другите (в случай, че се заразят, това се е случило в 1% от изследваните). https://dariknews.bg/novini/sviat/razkriha-kolko-dylgo-ostavat-antitelata-sreshtu-covid-19-sled-preboleduvane-2260650

В този смисъл, не знам защо при тези липси на ваксини, за ваксинация се наредиха и доста изкарали ковид лекари, които даже имат и антитела. Доста повече обществено полезно щеше да бъде първо да се ваксинират неизкаралите го, и тогава другите. Но, да сочим пръст и обвиняваме, можем. И аз мога да ги обвиня, че са убили някой, който е имал нужда от ваксина, не е прекарал вируса и се е заразил, докато чака нова доставка. Нали? 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 24 минути , Crazy Horse каза:

@zon, надявам се, че се шегуваш. Не съм толкова психясъл, нито следвам новата религия - свидетели на коронавируса от последния ден, че да бъркам обикновената настинка с коронавирус. Хремата ми дойде и си замина, защото се правех на канадец и се мотаех при 12-13 градуса по тениска навън. И явно тези с намордниците не ме опазиха от настинка. А, и ако при всако кихане си правя коронни тестове, носът ми щеше да стане на решето досега. Иначе днес се убедих, че имало по-зомбирани хора и от испанците. Без изненади, в Далечния изток са с едни гърди напред с параноята.

Man fined $3,500 for breaking Taiwan coronavirus quarantine for 8 seconds
https://edition.cnn.com/2020/12/07/asia/taiwan-quarantine-fine-scli-intl/index.html

Ти хремата за настинка ли а броиш? 

Зимата особено при тези температури навън, навсеки му потича носа. На мен също, но само докато съм

навън. 

Крейзи, защо пишеш от два профила?

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 59 минути , ДиянаВ каза:

@AlexandraKo от вчера дават по БНТ 2 сериала Октопод от 20.00 часа. Можеш да го добавиш. Има по някоя гредка от Трапани🙂

Ааа, аз гледам сериалите в един руски сайт:))) Телевизия рядко гледам.

• Смея се 1
Публикувано:

@zon,  ние сме легион.🤣

преди 20 минути , zon каза:

Крейзи, защо пишеш от два профила?

Майтап, другият луд кон не съм аз, той е адаш, който живее в България.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 38 минути , ivailo_radev каза:

Закачам се за мнението. За мен това е най-ценното (повтарям се май) в този форум - уважението към другите и различният им начин на мислене. Аз на Duke, Antea и т.н. (пропуснатите да не се засягат :D) може да не им харесвам всяка идея, ама това не ме кара да ги уважавам пo-малко. Затова и казах, че не може някой, който е против ваксините, да казва, че хората, които ще си сложат ваксини не са умни или нещо подобно. Жена ми не яде кюфтета, аз ги обожавам, ама за мен е перфектната жена (и не е защото така остават повече кюфтета за мен). 

благодаря ти за споменаването ми, но аз пък съвсем чистосърдечно ще призная, че си загубих уважението към определени поне десетима съфорумци благодарение на тази тема, и не съжалявам изобщо за това - вероятно някой ден може да прочета от тях полезни съвети по повод на пътуване, но напълно противоположният ни мироглед за сегашната ситуация ще ми е сигнал, че и за доста по-маловажни неща сигурно ще е така, така че няма как да са ценни за мен

опитвам да подхождам сдържано, доколкото ми налага възпитанието, но уважението е съвсем различно от това, и не мисля, че е задължително, за да се запазва поне добрия тон

• Харесвам 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 9 минути , Crazy Horse каза:

Майтап, другият луд кон не съм аз, той е адаш, който живее в България.

т.е. си имаш брат еднояйчен близнак

то направо стана колумбийски сериал тук 

• Смея се 8
Публикувано:
преди 8 минути , antea каза:

благодаря ти за споменаването ми, но аз пък съвсем чистосърдечно ще призная, че си загубих уважението към определени поне десетима съфорумци благодарение на тази тема, и не съжалявам изобщо за това - вероятно някой ден може да прочета от тях полезни съвети по повод на пътуване, но напълно противоположният ни мироглед за сегашната ситуация ще ми е сигнал, че и за доста по-маловажни неща сигурно ще е така, така че няма как да са ценни за мен

опитвам да подхождам сдържано, доколкото ми налага възпитанието, но уважението е съвсем различно от това, и не мисля, че е задължително, за да се запазва поне добрия тон

Е, то не може всички тук да сме на едно мнение.  То и по повод пътуванията сме на различни мнения,  а и не е казано, че всички трябва да харесваме едно и също. Така, че ти не харесваш някои, те пък не харесват теб....все пак няма да пътувате заедно, нито да живеете заедно. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Аз друго не мога да разбера,  защо тези, които имат желание да се ваксинират толкова настояват, тези, които не желаят, да се ваксинират като тях. Ваксинираните нищо не ги заплашва, те няма да се разболяват, защо толкова настояват?

• Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 минути , slujitel каза:

Аз друго не мога да разбера,  защо тези, които имат желание да се ваксинират толкова настояват, тези, които не желаят, да се ваксинират като тях. Ваксинираните нищо не ги заплашва, те няма да се разболяват, защо толкова настояват?

Нещо като случката... 

В банка:

-Господине, сложете си маската! 

-Госпожице, Вие също сте без маска! 

-Но, аз съм зад плексигласа! 

-Че, аз къде съм? 

преди 13 минути , zon каза:

Разнояйчни сме! Crazy Horse е по-малък, нищо, че се пише с голяма буква! 🤣🤣🤣

• Харесвам 4
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 3 минути , crazyhorse каза:

Разнояйчни сме! Crazy Horse е по-малък, нищо, че се пише с голяма буква! 🤣🤣🤣

Не вярвам! Искам ваша обща снимка заедно! Ама без маски.

• Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 1 минута , zon каза:

Не вярвам! Искам ваша обща снимка заедно! Ама без маски.

Трябва да ни събереш! Той е в Испания, аз-в България... 

Среща някъде по средата, например - Белгия! 😉

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:

По мое впечатление пък точно това ни е най-готиното - събрали сме се от кол и въже и всеки споделя своята уникална и неповторима гледна точка. На мен лично мненията (дори да не съм съгласен с тях) никога не са били в състояние да променят генералното ми отношение или уважение към някого, стига разбира се да се спазва поне някакъв културен тон, но хората сме различно скроени и в това отношение.

Сипвам си още една водка и пращам широка усмивка на всички 🙂

• Харесвам 30
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Публикувано:
В момента, Георги Матеев каза:

По мое впечатление пък точно това ни е най-готиното - събрали сме се от кол и въже и всеки споделя своята уникална и неповторима гледна точка. На мен лично различните мнения никога не са били в състояние да променят генералното ми отношение или уважение към някого, стига разбира се да се спазва поне някакъв културен тон, но хората сме различно скроени и в това отношение. И дори това е ок.

Сипвам си още една водка и пращам широка усмивка на всички 🙂

Наздраве! Аз съм на "домашарка"! 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

Аз друго се чудя , защо хора които са били заразени от Covid19 , неистово искат да се ваксинират ? Не съм имунолог , но претендирам да имам малко над средна обща култура( както всички във форума) . Може ли една набързо създадена ваксина да дава по-добър имунитет от естествения, дошъл след заразяване? И още нещо споделям от личен опит . Не съм се сблъсквал ( или поне не симптомно) със Covid19 , но странно е , че не съм имал и най-малки симптоми на настинка или грип за последните 12 месеца. Имам хроничен синузит и 2-пъти годишно по една седмица имах страхотно главоболие , което за щастие не ми се е появявало последната година. Не съм антиваксър , но последните ваксини съм си слагал като ученик преди 35+ години , не бих се ваксинирал срещу Covid19 , дори ако не мога да пътувам извън България повече......

• Харесвам 10
Публикувано:

Тук някакви радикални мнения се разпиляха:

- Щом не искаш да се ваксинираш, ти си крокодил!

- Ти пък като искаш да се ваксинираш си тюлен! 

- На ти си куклите, дай си ми парцалките 😄 

Както Проф. Чорбанов каза някъде из нета (цитирам по памет): "Да се направи локдаун, за да се предпазят хора от смърт от ковид е все едно да се спрат всички шофори по улиците, защото някои от тях може по невнимание или нарочно да предизвикат катастрофи." 

• Харесвам 8
  • Браво 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Относно ваксините в момента в България - има  задължителни и препоръчителни. Ако е задължителна и има медицински противопоказания, ваксинацията може да бъде отложена или да се освободи от такава официално. Ако няма медицински противопоказания, може да се наложат административни санкции - спиране на детски надбавки, отказ за държавна детска градина/ясла, евентуално глоба. Няма как да се спре от училище, понеже е задължително.

• Харесвам 3
Публикувано:

Направих си една ваксина срещу тетанус/ дифтерия днес (ред ми беше тази година да я подновя). Занесох си и ваксинационния паспорт (жълтата книжка) да ми я впишат, знам ли вече къде какво може да ми искат... 🙂🙂 

Записах се и в списъка за ковид ваксина. Личната лекарка ми каза, че с нищо не се задължавам, като ми дойде реда, ще гледаме каква е ваксината и ще го мислим тогава. Каза ми, че ако не се запиша сега, обаче, никога няма да ми дойде реда. Преди август-септември едва ли ще е. До тогава я камилата, я камиларя, я султана...

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, ivan69 каза:

Аз друго се чудя , защо хора които са били заразени от Covid19 , неистово искат да се ваксинират ? Не съм имунолог , но претендирам да имам малко над средна обща култура( както всички във форума) . Може ли една набързо създадена ваксина да дава по-добър имунитет от естествения, дошъл след заразяване? И още нещо споделям от личен опит . Не съм се сблъсквал ( или поне не симптомно) със Covid19 , но странно е , че не съм имал и най-малки симптоми на настинка или грип за последните 12 месеца. Имам хроничен синузит и 2-пъти годишно по една седмица имах страхотно главоболие , което за щастие не ми се е появявало последната година. Не съм антиваксър , но последните ваксини съм си слагал като ученик преди 35+ години , не бих се ваксинирал срещу Covid19 , дори ако не мога да пътувам извън България повече......

С краткото уточнение, че имам много слаби познания по вирусология, искам да споделя един факт. 

Имам дозина приятели лекари, които изкараха Covid 19 и антителата им след болестта бяха в пъти по-малко от колкото след ваксината. 

Уточнява, че са правили изследване за антитела първо след ковид и после втори път след ваксината. Ако има значение повечето от тях са с ваксина на Пфайзер. 

Не давам мнение, просто споделям факти. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 58 минути , ivan69 каза:

Не знам за другите, но за себе си ще отговоря защо ще се ваксинирам.

Първо, защото това беше най-тежкото заболяване в целия ми досегашен и некратък живот. Не желая да го преживявам отново.

Второ, ще се ваксинирам, но предполагам, че няма да е скоро, засега имам много антитела и се надявам в следващите месеци да има повече яснота и категоричност дали и след намаляването им ще съм защитена. Ако това е така - ще се ваксинирам когато е необходимо.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 1 час, luba_rizova каза:

Добри новини. От къде? Швеция, шведки и други благинки, добре, че са шведите, че да са позитивни, разумни, изследващи и търсещи нещо различно от

гробове. Та, изследване показва наличие на антитела до поне 9 месеца след преболедуване, а след това при 2/3 от изследваните се наблюдава клетъчен имунитет. Аа, и прекаралите Не разнасят и Не заразяват другите (в случай, че се заразят, това се е случило в 1% от изследваните). https://dariknews.bg/novini/sviat/razkriha-kolko-dylgo-ostavat-antitelata-sreshtu-covid-19-sled-preboleduvane-2260650

В този смисъл, не знам защо при тези липси на ваксини, за ваксинация се наредиха и доста изкарали ковид лекари, които даже имат и антитела. Доста повече обществено полезно щеше да бъде първо да се ваксинират неизкаралите го, и тогава другите. Но, да сочим пръст и обвиняваме, можем. И аз мога да ги обвиня, че са убили някой, който е имал нужда от ваксина, не е прекарал вируса и се е заразил, докато чака нова доставка. Нали? 

И в UK e направено проучване сред 20000 здравни работници,което заключава,че имунитета придобит след боледуване е не по-слаб от този след ваксиниране:

https://www.ft.com/content/929ef3cd-8611-49b2-9f23-918dc3470166

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, zon каза:

Разнояйчни близнаци сме, както потвърди адашът. Но, знаеш ли какво е интересното, че мислим като еднояйчни близнаци по въпроса за глобалната коронна манипулация. Без да сме се наговаряли харесваме едни и същи мнения и пишем идентични коментари направо. Като чета тези негови коментари, виждам, че нашето сиукско племе има бъдеще!

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Crazy Horse каза:

Разнояйчни близнаци сме, както потвърди адашът. Но, знаеш ли какво е интересното, че мислим като еднояйчни близнаци по въпроса за глобалната коронна манипулация. Без да сме се наговаряли харесваме едни и същи мнения и пишем идентични коментари направо. Като чета тези негови коментари, виждам, че нашето сиукско племе има бъдеще!

Да, ето така zon си мисли, че си пише с един крейзи, а то double trouble 🙃 

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 2 часа, boogy83 каза:

Както Проф. Чорбанов каза някъде

Е да де, ама доц. Тараторов вчера по радиото каза съвсем друго нещо.

А оня ден ст.н.с. Яхниева пък изрази коренно противоположно становище!

И тогава какво правим? :grin:

Аз слушам здравия разум, отдавна ми писна от гов(н)орещи глави по телевизията. Че то умни май не останаха да умуват, а лудите не се налудуваха.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, ven62 каза:

@Bacho, би ли си отишъл при каките. 

Тук може и да спорим и да се иронизираме чат-пат, но подобен тон си го дръж в къщи.

А по същество - струва ми се, че нямаш близък умрял в следствие от усложнения на негови си заболявания, прдизвикани от Ковид.

Нямам починал от ковид, имам починали от рак. И странно, починалите годишно от рак са повече от тия от ковид. И още по странно заболелите от рак годишно са повече от тия от ковид и още по странно става - никой не е излизал всеки ден по няколко пъти във всяка национална медия и почти всяка останала да зомбира и да психясва хората как измирали от рак, от грип ( смъртността от грип е по висока от тази от ковид ) , чакай нещата стават още по странни, никой не е плащал пари за да пишат починал, чее починал от ковид, никой не е затварял държавта и глобявал за маски и къртил пейки по парковете за да не сядат хора понеже имало обърни внимание грипна епидемия не пандемия... и още по странно е че критериите т.е. броя заболелли на 100 000 населени при които се обявява епидемия не са достигани, какво ли остава за пандемия .. да споменем само че СЗО преди ПЛАНдемията промени този критерий т.е. снижи още бройката на заболели при които се обявява епидемия/пандемия.. а колко странно ми изглежда, че около 2.5 до 3 пъти повече са умряли в резултат от мерките а не като вписани от ковид. Разбираш ли какво пиша - това са данни от НСИ 3 пъти повече умрели в резултат от мерките - не от рак, диабет инсулт, инфаркт, и т.н. а умрели в резултат на мерките -- екстра смъртност но не от ковид. Чакай .. още по странното е че един от любимците ти Кантарджиев - казва, .. всъщност сам си го прочети  https://frognews.bg/novini/prof-kantardjiev-frog-nad-10-000-choveka-umirat-uslojneniiata-gripa.html  

ехаа.. и каква стана тя - от ковид 8000 от сезонен грип - 10 000. Чакай .. а само от грипни вирусни пневмонии годишно умират по 1500 човека.  Чакай има  и още .. знаеш ли че умрели са ги писали по 2 пъти умрели лично съм засичал умрели вписани на 1.12.2020 и на 3.12.2020 ( интересно за какви неща могат да се използват мъртвите души от извратените мракобесници обслужващи този здравен фашизъм.

за любопитните ето какво казва другия любимец Кунчев https://narod.bg/2020/10/26/кога-ни-излъга-доц-ангел-кунчев-през-2016-г/

Имаше и видео с този екземпляр - интервю при Кошлуков където в прав текст си го казва.

Та това е една малка, скромна част от огромната фактология за тази ПЛАНдемия - измамат Ковид в която гледам доста хора вярват и се кланят до земи с маски на уста!

А за най-любознателните ето един добре синтезиран материал по темата - прочетете го поне да имате обща представа как ви подготвиха да ви водят за носа. Материала е с фактология по дати + препратки към документи https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=459299412117374&id=100041119581282

Ако някой след прочитането на това иска да научи още или има въпроси да пише. Винаги съм насреща да помогна и да спася една объркана душа. Чистосърдечно ви призовавам не се ваксинирайте, спасете се от това не си продавайте живота и душата зарад измамната свобода, която ви обещават.

Ако си спрете телевизора пандемията ще изчезне за 1 ден, замислете се над това.

Ако все пак въпреки всичко решите да се ваксинирате то изберете руската векторна ваксина достатъчно съм на ТИ с медицината и мога да си позволя този съвет. Ако някой ви агитира за мРНК ваксините - то той или си няма НИКАКВО понятие какво представлява и какво ЩЕ ПРИЧИНИ В КРАТКОСРОЧЕН И ДЪЛГОСРОЧЕН ПЕРИОД или има комерсиални или друг нехуманни причини да ви я препоръчва.

Това ми е последния пост по темата, оставям ви да словоблудствате до насита и да си упражнявате лескиката на мой гръб.

Бъдете живи и здрави и с акъла си.

• Харесвам 4
  • Браво 3
  • Смея се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.