Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , Goal & Boss каза:

доц. Тараторов 

А оня ден ст.н.с. Яхниева пък изрази

не ги познавам, ама ми звучат като измислени герои 🙂

Цитирания от мен човек е професор от БАН, който разработва ваксина против коронавирус, работи за Луи Пастьор и да...прав си, трябва да се отсява мнението на доцент, от това на професор 😄 

Това в кръга на шегата, но най-важно е човек да може да прецени логичното от алогичното, па макар и това логичното да е изказано от доц. Тараторов или гл. ас. Стърчипишков 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , boogy83 каза:

не ги познавам, ама ми звучат като измислени герои 🙂

Цитирания от мен човек е професор от БАН, който разработва ваксина против коронавирус, работи за Луи Пастьор и да...прав си, трябва да се отсява мнението на доцент, от това на професор 😄 

Това в кръга на шегата, но най-важно е човек да може да прецени логичното от алогичното, па макар и това логичното да е изказано от доц. Тараторов или гл. ас. Стърчипишков 😉

О, БАН! 🙂 🙂 Оня ден мернах някъде, че от БАН били готови да разработят ваксина против С-19, ама правителството не щяло да ги финансира.

Аз още преди години измислих каламбура „БАНини деветини“. И си стоя на него.

Тараторов и Яхниева са си измислени герои, разбира се, но жалкото е, че и Чорбанов, и много други отдавна започнаха да звучат като такива също.

Fun fact: в БАН, доколкото ми е известно, няма професори. Има академици, член-кореспонденти (Стърчипишков е от тях), научни сътрудници - старши и младши. С което не се заяждам с теб, а илюстрирам какъв тюрлю-гювеч забъркаха медиите, като изкривиха дори елементарно проверими факти.

И още един fun fact: един мой преподавател в института, вярно, доцент, ама умен човек все пак, се шегуваше: изкажи какво да е научно съждение, подкрепи го с цитати и потвърждения от една камара светила на нАуката, дай ми малко време и аз ще ти извадя точно обратното твърдение, зад което застава друга камара също толкова мастити учени глАви.

• Харесвам 5
Публикувано:

Пандемията даде шанс на много хора да застанат под светлините на прожекторите и немалко от тях се опияниха от неочакваната си популярност. 

За мен Генерала е един от малцината, които останаха да тежат на мястото си, но този от НОЩ , не  клоуна в президенството. Министърът се върти според каквото му наредят по политически съображения, което е жалко поведение , а повечето от БАН , математици и т. н. съвсем не мога да приема насериозно. 

Те са просто фонов шум по темата. 

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, stanimir каза:

Пандемията даде шанс на много хора да застанат под светлините на прожекторите и немалко от тях се опияниха от неочакваната си популярност. 

За мен Генерала е един от малцината, които останаха да тежат на мястото си, но този от НОЩ , не  клоуна в президенството. Министърът се върти според каквото му наредят по политически съображения, което е жалко поведение , а повечето от БАН , математици и т. н. съвсем не мога да приема насериозно. 

Те са просто фонов шум по темата. 

Е то, всяко залитане в крайност, прави лошо впечатление:)

Мен пък, друго ме учуди - от къде изпълзяха , какви ли не професори, коментатори и специалисти, в доволно количество. 

И с мераци за изказване:(

• Харесвам 7
Публикувано:

А мен най-ме дразни новата медийна звезда, самопровъзгласилият се "специалист по кризи", учител и какво ли не господин Велков, на когото като скролна ПО сВто, виждам, че :завършил е Начална педагогика и публична администрация (не виждам кризисен бекграунд или поне математическо образование, освен средното училище, ама хайде по-сериозно), и е бил в някакви частни образователни институции, НЕ училища, на административна длъжност, НЕ учител. Камо ли в българско училище. Камо ли на длъжност учител. Та, тази медийна звезда я гледам През ден два по всички медии да дава акъл като някакъв висш капацитет. За мен, това твърде амбициозно момче се цели към някой сериозен министерски пост в МОН. Ако такива като него са и професорите, доцентите, математиците, които дават акъл на нашето и други правителства, нещата са ясни с управлението на кризата. Сори за офа, ама щото стана дума.... 

• Харесвам 8
Публикувано:

Хекимяните си търсят нови звезди и си ги създават.

Велков почнаха да го канят след публикация във фейсбук. Други постижения не знам какви има. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 20 минути , bad kid каза:

Хекимяните си търсят нови звезди и си ги създават.

Велков почнаха да го канят след публикация във фейсбук. Други постижения не знам какви има. 

Животът ме е научил, че всяко крайно мнение е вредно.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , bad kid каза:

Кое е крайното мнение в случая? 

На господата, които регулярно се появяват по телевизиите и дават крайни мнения, без достатъчно силни аргументи. Както и във форумите.

Хората се наслушаха на тези. Искат доказателства.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 19 часа, Velyana каза:

Не е чак толкова лесно да се организира производството, дистрибуцията и поставянето на няколко милиарда хора на земята. Но съм сигурна, че е така защото не са потърсили съвети и акъли от някой българин, иначе до сега да се е приключило с този вирус. 

Затова в Израел са ваксинирани толкова много хора, а в 130 държави по света не е пристигнала нито една доза ваксина. Като гледам братята Сърби се справят с доставката, за разлика от нас.
А и никъде не съм изразила мнение , че може да бъде постигнат стаден  имунитет  при Ковид.  Нали това е целта на занятието - постигането на стаден имунитет? Тогава за какво е целият този шум? Или дай да ваксинираме, пък после ще видим.
Стадния имунитет работи при болести като морбили, рубеола , и това се е доказало в годините. При Ковид не работи ли?
Незнам за кого имаш предвид да им организират ваксинация и кой пристига с много деца. За емигрантите от Азия. Африка става въпрос. След като се регистрират и се закачат на социал-а повечето от тях - подлежат ли на ваксинация, като другите граждани на съответната държава? Или застрашават общественото здраве. като не са ваксинирани от хепатит, туберкулоза, тетанус...? Или пристигат с ваксинационните си паспорти?

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 минути , но нейм каза:

Министърът казА : "Науката днес казва, че ваксините са сигурни и ще гарантират нормалния ни живот, когато ваксинираме поне 70% от населението.“

Никой да не смее да казва че стадния имунитет не работи при Ковид . :grin:

Друг е въпроса, че дори и наистина да е така, ние докато организираме ваксинацията на тези 70%, то ще е минало действието на ваксината и .. ще трябва наново да набираме нови 70% ваксинирани ( 1,5 месеца - 86 000 ваксинирани)

https://coronavirus.bg/bg/news/1338

"По отношение на личните лекари здравният министър коментира, че те ще получат отговор на всички свои въпроси, касаещи ваксините и ваксинационния процес, така че да проведат  информативна и спокойна кампания сред пациентите от листите си." - разгеле, след 2 месеца, може и да им дадат информация и на личните лекари

"Най-късно в началото на март ще заработи модулът в Единния информационен портал за регистрация на желаещите да бъдат имунизирани." - браво. И тук се подготвихме навреме :wacko:

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 12 часа, slujitel каза:

Аз друго не мога да разбера,  защо тези, които имат желание да се ваксинират толкова настояват, тези, които не желаят, да се ваксинират като тях. Ваксинираните нищо не ги заплашва, те няма да се разболяват, защо толкова настояват?

Ще ме извиняваш, но аз следя темата и не съм видял никой да пише, че иска друг да се ваксинира. 

Не мисля, че има смисъл да се пишат безсмислици, само и само да се нажежава тона на разговора. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 37 минути , но нейм каза:

За България не знам, но в Германия подлежат. Мисля , че и в България получават ваксини, но не мога да гарантирам. А с тетанус няма как да застрашат когото и да било , но това е подробност.

За стаден имунитет не мога да съм сигурна, че работи при ОРЗ. 
Голяма драма стана с тея ваксини, голямо мрънкане. Който иска да се ваксинира , който не иска не се ваксинира, а който не може няма избор. Винаги съм била на мнение , че каквото и решение да вземе човек за или против ваксина е важното да се информира предварително. И според мен не е редно да има привилегии за ваксинираните, но има хора на различно мнение и това е ок.

хем да ревем , че не искаме да се ваксинираме, но и да мрънкаме че няма достатъчно ваксини ми е малко странно и нелогично.

Аз лично ще се ваксинирам в момента в който физическото ми състояние го позволява, защото работя в рискова среда. Но нямам намерение да агитирам когото и да било да се ваксинира, все пк това не е ебола.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 9 часа, bacho каза:

Нямам починал от ковид, имам починали от рак. И странно, починалите годишно от рак са повече от тия от ковид. И още по странно заболелите от рак годишно са повече от тия от ковид и още по странно става - никой не е излизал всеки ден по няколко пъти във всяка национална медия и почти всяка останала да зомбира и да психясва хората как измирали от рак, от грип ( смъртността от грип е по висока от тази от ковид ) , чакай нещата стават още по странни, никой не е плащал пари за да пишат починал, чее починал от ковид, никой не е затварял държавта и глобявал за маски и къртил пейки по парковете за да не сядат хора понеже имало обърни внимание грипна епидемия не пандемия... и още по странно е че критериите т.е. броя заболелли на 100 000 населени при които се обявява епидемия не са достигани, какво ли остава за пандемия .. да споменем само че СЗО преди ПЛАНдемията промени този критерий т.е. снижи още бройката на заболели при които се обявява епидемия/пандемия.. а колко странно ми изглежда, че около 2.5 до 3 пъти повече са умряли в резултат от мерките а не като вписани от ковид. Разбираш ли какво пиша - това са данни от НСИ 3 пъти повече умрели в резултат от мерките - не от рак, диабет инсулт, инфаркт, и т.н. а умрели в резултат на мерките -- екстра смъртност но не от ковид. Чакай .. още по странното е че един от любимците ти Кантарджиев - казва, .. всъщност сам си го прочети  https://frognews.bg/novini/prof-kantardjiev-frog-nad-10-000-choveka-umirat-uslojneniiata-gripa.html  

ехаа.. и каква стана тя - от ковид 8000 от сезонен грип - 10 000. Чакай .. а само от грипни вирусни пневмонии годишно умират по 1500 човека.  Чакай има  и още .. знаеш ли че умрели са ги писали по 2 пъти умрели лично съм засичал умрели вписани на 1.12.2020 и на 3.12.2020 ( интересно за какви неща могат да се използват мъртвите души от извратените мракобесници обслужващи този здравен фашизъм.

за любопитните ето какво казва другия любимец Кунчев https://narod.bg/2020/10/26/кога-ни-излъга-доц-ангел-кунчев-през-2016-г/

Имаше и видео с този екземпляр - интервю при Кошлуков където в прав текст си го казва.

Та това е една малка, скромна част от огромната фактология за тази ПЛАНдемия - измамат Ковид в която гледам доста хора вярват и се кланят до земи с маски на уста!

А за най-любознателните ето един добре синтезиран материал по темата - прочетете го поне да имате обща представа как ви подготвиха да ви водят за носа. Материала е с фактология по дати + препратки към документи https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=459299412117374&id=100041119581282

Ако някой след прочитането на това иска да научи още или има въпроси да пише. Винаги съм насреща да помогна и да спася една объркана душа. Чистосърдечно ви призовавам не се ваксинирайте, спасете се от това не си продавайте живота и душата зарад измамната свобода, която ви обещават.

Ако си спрете телевизора пандемията ще изчезне за 1 ден, замислете се над това.

Ако все пак въпреки всичко решите да се ваксинирате то изберете руската векторна ваксина достатъчно съм на ТИ с медицината и мога да си позволя този съвет. Ако някой ви агитира за мРНК ваксините - то той или си няма НИКАКВО понятие какво представлява и какво ЩЕ ПРИЧИНИ В КРАТКОСРОЧЕН И ДЪЛГОСРОЧЕН ПЕРИОД или има комерсиални или друг нехуманни причини да ви я препоръчва.

Това ми е последния пост по темата, оставям ви да словоблудствате до насита и да си упражнявате лескиката на мой гръб.

Бъдете живи и здрави и с акъла си.

1. Поздравление. Имаш видим напредък. Тона и епитетите са смекчени. Има какво още да се желае, но да не бъдем максималисти. Ако продължиш да пишеш, вярвам, ще надградиш чувствително.

2. Ние, българите, обичаме силно да любим и мразим. Е, в повечето случаи само на думи. Ти не правиш изключение. Не си ли се замислял, че освен черно и бяло има и други цветове, или нюанси на сиво - поне 50. :wink:

3. Как реши кой ми е любимец. 

4. Това е най-важното! Внимателно поднасяй числова информация и нещо, което според теб са факти.

Примери:

- "Разбираш ли какво пиша - това са данни от НСИ 3 пъти повече умрели в резултат от мерките - не от рак, диабет инсулт, инфаркт, и т.н. а умрели в резултат на мерките -- екстра смъртност но не от ковид." - Това твърдение не е вярно!

- "Чакай има  и още .. знаеш ли че умрели са ги писали по 2 пъти умрели лично съм засичал умрели вписани на 1.12.2020 и на 3.12.2020". Не знам кой къде пише умрели и по-колко пъти и ти къде ги четеш, но там където по закон се регистрира смъртността това не е вярно и не може да се случи. Вервай ми!

5. Благодаря за безполезния съвет за руската ваксина. Как точно да се ваксинирам с нея, ако реша. Но ми е любопитно, за обща култура, но моля синтезирано и достъпно, би ли обяснил защо точно да заобичам руската ваксина, а другите да ги заклеймя. Нали искаш да съм жив и здрав и с акъла си, pls, ограмоти ме.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , Velyana каза:

хем да ревем , че не искаме да се ваксинираме, но и да мрънкаме че няма достатъчно ваксини ми е малко странно и нелогично.

Ако визираш мен, аз съм казвала и преди, че на този етап няма да се ваксинирам. Ваксинирана съм с всичко дето е задължително, ваксинирала съм и детето си. Просто за момента още информацията за ваксините е недостатъчна лично за мен за да взема това решение.

Колкото до това че ме дразни темпа на ваксиниране, така е. Ако ще излезем от цялата тази " ситуация" с ваксиниране , мисля че всички, и желаещи ваксинацията и нежелаещите имат сметка това да стане по-бързо. По различни причини и на "собствен или чужд гръб", но целта е еднаква.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 15 часа, AlexandraKo каза:

Нека има още няколко вида ваксини, човек сам да реши, от коя да си сложи, нещата ще се успокоят. 

Ама, то и сега си има няколко вида ваксини?! Преди десетина дни предложиха на съпругата ми да я ваксинират с един вид, който тя не пожела поради някакви нейни си причини и вчера я ваксинираха с друг вид, който вече желаеше. В резултат, тази сутрин е с 38,8 С. Не знам доколко правото на избор е толкова определящо, колкото личното усещане за необходимост от ваксинирането...

преди 15 часа, Георги Матеев каза:

И аз така... Е, наздраве! В крайна сметка водката в хладилника няма да се самоизпие, пък и чувам, за дезинфекция ставала също 🙂

Хубаво, че уточни откъде взимаш водката, че се притесних да не е от общия басейн... 😛 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

Ако визираш мен, аз съм казвала и преди, че на този етап няма да се ваксинирам. Ваксинирана съм с всичко дето е задължително, ваксинирала съм и детето си. Просто за момента още информацията за ваксините е недостатъчна лично за мен за да взема това решение.

Колкото до това че ме дразни темпа на ваксиниране, така е. Ако ще излезем от цялата тази " ситуация" с ваксиниране , мисля че всички, и желаещи ваксинацията и нежелаещите имат сметка това да стане по-бързо. По различни причини и на "собствен или чужд гръб", но целта е еднаква.

Честно казано не визирах никой конкретно 😂  

но според мен самото производство, логистика и поставяне на ваксината изисква време, наистина може би нещат могат да се случат и по-бързо, но лично според мен няма как това да се случи за по малко от година.

Когато решението за неваксиниране е обосновано ( в твоя случай липса на информация) го намирам за нормално човек да не иска. Но ще ти дам и пример от моето семейство, който бога ми не мога да разбера. И аз и мъжа ми сме лекари, получили сме достатъчно имформация, той вече е ваксиниран, говорили сме с родителите си за ваксините и миналата седмица майка му казва, че няма да се ваксинира, защото съседката , не кой да е а съседка е казала, че ваксините са фалшиви и всички ваксинирани се разболяват и умират. А и подобна информация имало и в един небезизвестен жълт сайт. Е това вече не го разбирам, да се вярва на жълта преса и махленските клюкарки😂

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , Velyana каза:

защото съседката , не кой да е а съседка е казала, че ваксините са фалшиви и всички ваксинирани се разболяват и умират. А и подобна информация имало и в един небезизвестен жълт сайт. Е това вече не го разбирам, да се вярва на жълта преса и махленските клюкарки😂

На съседката винаги може да се вярва :biggrin:

Няма да забравя , преди около 20 години беше, мъжа ми си купува кола ( на старо, но нова за нас) . Тогава като вземеш кола първо слагаш един куп имобилайзери ( ключета, със стотинки... абе защитена работа) и аларма. Та цялото нещо приключва в 2-3 през нощта и той прибира колата по това време директно в гаража.

На сутринта в 7 разхождам кучето и съседката казва : "Абе ... Петрова .. имате нова кола а ? Честито !" Та... както казах - съседката знае всииичко ! 

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 6 минути , Velyana каза:

Честно казано не визирах никой конкретно 😂  

но според мен самото производство, логистика и поставяне на ваксината изисква време, наистина може би нещат могат да се случат и по-бързо, но лично според мен няма как това да се случи за по малко от година.

Когато решението за неваксиниране е обосновано ( в твоя случай липса на информация) го намирам за нормално човек да не иска. Но ще ти дам и пример от моето семейство, който бога ми не мога да разбера. И аз и мъжа ми сме лекари, получили сме достатъчно имформация, той вече е ваксиниран, говорили сме с родителите си за ваксините и миналата седмица майка му казва, че няма да се ваксинира, защото съседката , не кой да е а съседка е казала, че ваксините са фалшиви и всички ваксинирани се разболяват и умират. А и подобна информация имало и в един небезизвестен жълт сайт. Е това вече не го разбирам, да се вярва на жълта преса и махленските клюкарки😂

А, не се впрягай за това толкова, при всеки настъпва един момент, в който не мисли рационално по разни теми. При едни по-рано, при други по-късно. Майка ми миналата година при всяко наше пътуване само дето не припадаше, а иначе три пъти ходеха с баща ми на разни сбирки с по доста хора. А ние си пътуваме с жена ми двамата само и като изключим самолета, имахме много малко контакти. Обаче и нейният аргумент беше подобен - "Еми то там само с колеги". И тръгвам да обяснявам и оборвам, кима с глава и на следващото ми пътуване пак е бледа 😄 Сестра ми ми показваше пък миналия януари клипчета на хора "които си вървят и умират от нищото по улиците, заради вируса". Та нормални неща.

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 12 часа, ivan69 каза:

Аз друго се чудя , защо хора които са били заразени от Covid19 , неистово искат да се ваксинират ? Не съм имунолог , но претендирам да имам малко над средна обща култура( както всички във форума) . Може ли една набързо създадена ваксина да дава по-добър имунитет от естествения, дошъл след заразяване? И още нещо споделям от личен опит . Не съм се сблъсквал ( или поне не симптомно) със Covid19 , но странно е , че не съм имал и най-малки симптоми на настинка или грип за последните 12 месеца. Имам хроничен синузит и 2-пъти годишно по една седмица имах страхотно главоболие , което за щастие не ми се е появявало последната година. Не съм антиваксър , но последните ваксини съм си слагал като ученик преди 35+ години , не бих се ваксинирал срещу Covid19 , дори ако не мога да пътувам извън България повече......

Аз ще отговоря от свое име, като човек преминал през COVID-19.

Ако трябва да съм напълно откровен, честно казано не знам дали искам или не искам да се ваксинирам. Никога досега не съм се ваксинирал с противогрипни ваксини. В същото време не си спомням някога да съм се чувствал по-зле от периода в който боледувах от коронавируса. Все пак, сигурно ще си сложа ваксина като някаква имагинерна форма на самоуспокоение, че тя ще ме предпази от повторно заразяване...

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

На съседката винаги може да се вярва :biggrin:

Няма да забравя , преди около 20 години беше, мъжа ми си купува кола ( на старо, но нова за нас) . Тогава като вземеш кола първо слагаш един куп имобилайзери ( ключета, със стотинки... абе защитена работа) и аларма. Та цялото нещо приключва в 2-3 през нощта и той прибира колата по това време директно в гаража.

На сутринта в 7 разхождам кучето и съседката казва : "Абе ... Петрова .. имате нова кола а ? Честито !" Та... както казах - съседката знае всииичко ! 

Ние дълги години бяхме с т. наречената “жива фотоклетка” 😂 Без значение по кое време на денонощието се прибираш или излизаш съседката включваше осветлението на стълбите , за да може по добре да огледа кой с кого се прибира 😂😂😂 

а на мъжа ти за какво изобщо му е бил имобилайзер, при наличие на жива камера 🤣

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:

Не знам. Мен ме дразни агресивното и плоско налагане на ваксинацията. Толкова агресивно, че човек започва да става подозрителен. Иначе, ако не бях преболедувала, щях да се ваксинирам при първа възможност. Сега пак ще го направя, за да мога да пътувам, но няма да бързам, то и без това за сега няма как. А и вече имам претенции за ваксината. 

Дюк, може би защото съпругата ти работи на доста отговорно място и има избор, аз казах за моя близка учителка, която трявбаше да я ваксинират понеделник (изобщо без право на избор), но понеже тя беше болна и се наложи да откаже ваксинацията, и поиска да я ваксинират след 7 дни, да, ама й заявиха, че не може и отива чак на следващия етап след месеци. Ако имаше варианти, щяха да й ги предложат. Та, и тук има значение на кой и къде се поставят ваксините. 

Този феномен съседката каза/гугълни и ще видиш, е много интересен, но не може да се борим с това, за съжаление. И наистина има лекари, които са скептични, и те също имат право на мнение. Все пак. Макар че цензурата властва сериозно. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , Velyana каза:

За стаден имунитет не мога да съм сигурна, че работи при ОРЗ. 
Голяма драма стана с тея ваксини, голямо мрънкане. Който иска да се ваксинира , който не иска не се ваксинира, а който не може няма избор. Винаги съм била на мнение , че каквото и решение да вземе човек за или против ваксина е важното да се информира предварително. И според мен не е редно да има привилегии за ваксинираните, но има хора на различно мнение и това е ок.

Аз имам проблем само с едно: да не ми се вменява вина за здравето на някой друг. И не отстъпвам.

Искам всички желаещи да се ваксинират по-бързо с предпочитаните от тях ваксини. И се дразня, че властимащите не са много експедитивни. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Съседките са най-компетентни по всички въпроси. Моите родители също доста се доверяват на съседи и социални медии, отколкото на  специалисти от фамилията ( аз не съм такъв).

За мен липсата на организация създава излишни дискусии и паника.  Без да искам да обиждам здравният министър, но можеше първо да се обмисли организацията на ваксианациите и тогава да се излиза с гръмки изявления по телевизора. Една част от личните лекари ( в т.ч и моя) не искат да се занимават с ваксиниране, въпреки заплащането от касата 20 лв. и неясно колко от пациента( може да ти вземат потребителска такса, примерно). 

Вчера разбрах че ще има ваксинационни центрове- кога къде и колко.... ще стане ясно скоро. 

Кой ще се ваксинира и кой не е въпрос на личен избор, но този избор трябва да е информиран. 

Един от основните неизяснени за мен въпроси е колко време продължава имунитета след ваксинация? Говори се за 6-8 месеца, но се споменава и до 2 години.   Обаче всичко е субективно и данни няма достатъчно за да се твърди с голяма достоверност, че ваксина А те предпазва 8 мес., а ваксина В те предпазва 2 години. 

Нещо друго, което хората около мен обсъждат е отказа за явяване на ваксинация от хора, които са се записали в списъците, подготвена им е дозата за конкретна дата, но ...човека го няма.   

• Харесвам 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.